Komentari

rockbube.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • bebban

    nadam se da ce to iduce javljanje biti vrlo brzo jer se mi veselimo svakom novom postu od tebe! Pozdrav!!!!!!!! :)

    avatar

    20.04.2007. (10:53)    -   -   -   -  

  • sindrom1975

    slucajno naletio na blog trazeci bilo sto vezano za vojnike olovnih nogu..jedno pitanje,da li mozda posjedujes bilo koju snimku VON i tuznih usiju ??
    pozdrav

    avatar

    04.07.2007. (05:58)    -   -   -   -  

  • sindrom1975

    samo da napisem da nisam iz Splita,a bogme ni iz dalmacije..Slavonac sam tim se dicim :-)
    ne znam da li te zanima ili ne,uglavnom ostavljam jedan tekst u kojem se moze doc do nekih informacija vezanih za neke splitske bendove..
    ja se i dalje nadam da cu konacno cut bar jednu stvar od VON i TU..pozdrav !!

    PRIƈA O "GABBA GABBA"

    Nastali iz pepela kultnih splitskih bendova "Crven ban", "Abortus", "Vojnici olovnih nogu" i "Hydrogen", Ivo ŠeriƦ (bubnjevi), Vicko KriviƦ (bas gitara), Ante Saratlija (gitara) i Zvonimir Rumboldt (glas) prvi zajedniĆØki koncert održali su 27. listopada 1983. u sada veƦ legendarnom TOK-u (TehniĆØki omladinski klub pri TehniĆØkoj školi u Splitu), koji je bio ishodišna toĆØka gotovo svih splitskih, pa i drugih dalmatinskih bendova u prvoj polovici osamdesetih. Nastupili su pod imenom "RAMONES LIVE", jer im se repertoar sastojao iskljuĆØivo od pjesama "Ramonesa". SlijedeƦi koncert održao se na istom mjestu nepuna dva mjeseca kasnije, a ubrzo zatim Kifa (Ante, gitarist) odlazi na odsluženje vojnog roka. Iste obveze godinu dana kasnije ĆØekale su Šeru i Vicu, a potonji se k tome još i priklonio tradiciji pomorskog zanata. Zvone 1987. odlazi na studij u Zagreb, pa u Padovu… Ukratko, ĆØinilo se da ova ĆØetvorka više nikada neƦe svirati zajedno.
    I doista, prošlo je više od dvanaest godina do ponovnog okupljanja. Popularni Sveto Panker (alias Svetozar JovanoviƦ, poznatiji kao Sveto Dalmatinski) organizirao je jubilarni koncert povodom dvadesete godišnjice punka u prostoru bivše menze pri vojarni na Visokoj u Splitu. Uz brojne aktualne bendove, uspio je pronaƦi ĆØlanove "RAMONES LIVE" i nagovoriti ih da se samo za ovu priliku okupe, kako bi mlada publika vidjela i jedan legendarni band, o kojem je ĆØula samo iz priĆØa (postoji niz fotografija i audio snimka prvog koncerta iz 1983., ali u vrlo ograniĆØenom broju primjeraka i malo kome dostupna). Šera (u meĆ°uvremenu osnovao obitelj, postao uspješni poduzetnik i u potpunosti se okanio muziciranja), Vice (odustao od plovidbe i prihvatio se bravarskog zanata, ali glazba je ostala hobi), Kifa (promijenio niz raznorodnih zaposlenja, a slobodno vrijeme provodio svirajuƦi s Vicom) i Zvone (sporadiĆØno svirao i pjevao po Zagrebu i Padovi, prekinuo studij medicine kad se kraj veƦ poĆØeo nazirati te se bacio na režiju, a u ovom odsudnom trenutku nalazio se na odsluženju vojnog roka u nedalekom Sinju) dali su se nagovoriti od bivšeg kolege i još jednom zasvirali "for good times' sake", ovaj put pod nazivom "RAMONES SPLIT". Taj koncert oznaĆØio je prekretnicu, kako u karijeri benda, tako i u situaciji na splitskoj rock'n'roll sceni. Novi naraštaji bezrezervno su ih prihvatili i neformalno proglasili najboljim bandom u gradu, a pokazalo se i kako ima dosta preživjelih s koncerata iz 1983., kojima se pamƦenje u trenutku osvježilo. Bilo je neminovno nastaviti sa svirkom.
    Ipak, djelomiĆØno zbog dislociranosti (Zvone i dalje živi u Zagrebu), a djelomiĆØno zbog raznih drugih subjektivnih i objektivnih okolnosti, do slijedeƦeg koncerta ĆØekalo se jedva nešto manje od dvije godine. Bilo je to 21. veljaĆØe 1998. na splitskoj rivi, u sklopu karnevalskih sveĆØanosti. Ni ovom prigodom nitko nije ostao razoĆØaran. Uslijedila je nešto življa koncertna aktivnost; 22. svibnja iste godine u Poljudu band je bio predgrupa "Hladnom pivu". Da ne trošim rijeĆØi, najbolje je pitati deĆØke iz "Hladnog piva"… Na jesen 1998. snimili su skladbu "Od ovog trena zauvijek" u studiju Joška GujinoviƦa za potrebe konceptualnog albuma "Kino Charly" (Croatia records / Dim, 1998.) splitskog multimedijskog mahera Roberta Ɔalete - Charlyja (široj javnosti poznat kao manager, tekstopisac i idejni tvorac proslavljenih "Ɛavola"), koji je pjesmu napisao specijalno za njih. Negdje u to vrijeme band mijenja ime u "GABBA GABBA"… 29. sijeĆØnja 1999. napokon sviraju u zagrebaĆØkom "KulušiƦu", pa u rock klubu "Kada", pa pod vedrim nebom ispred Doma mladeži… U meĆ°uvremenu je Kifa našao stalno radno mjesto, Zvone se oženio, postao ocem i privodi studij kraju… Došlo je vrijeme da se okrene još jedna nova stranica.

    U proljeƦe 2000. Zvone uspostavlja kontakt s reaktiviranim "Le Cinema", svojim starim frendovima, i predlaže suradnju u obliku serije zajedniĆØkih koncerata pod radnim nazivom "Hey ho, let's go! - new wave r'n'r party", što ovi objeruĆØke prihvaƦaju. Tako su dogovorene svirke u splitskom "Metropolisu" (26. svibnja) i zagrebaĆØkoj "Tvornici" (1. lipnja). A dalje Ʀemo vidjeti…
    Update 16.06.2001.
    22.07.2000. "GABBA GABBA" sviraju nezaboravan koncert na otvorenom u Ponikvama, u organizaciji bikers cluba "Lobo" (postoji video zapis). StjeĆØu brojne poklonike u redovima etabliranih r'n'r bendova ("Psihomodo pop", "Let 3", "Pips, Chips & Video Clips",…) Nakon razmjerno dugaĆØke pauze uzrokovane privatnim i profesionalnim obvezama, organiziraju i sviraju u "KulušiƦu" na sada veƦ legendarnom "ADIOS AMIGO!" koncertu povodom smrti Joeya Ramonea, kako Zvone kaže: "…Ć

    avatar

    04.07.2007. (22:24)    -   -   -   -  

  • sindrom1975

    samo da napisem da nisam iz Splita,a bogme ni iz dalmacije..Slavonac sam tim se dicim :-)
    ne znam da li te zanima ili ne,uglavnom ostavljam jedan tekst u kojem se moze doc do nekih informacija vezanih za neke splitske bendove 80-ih..
    ja se i dalje nadam da cu konacno cut bar jednu stvar od VON i TU..pozdrav !!

    kad udjes na ovaj link skrolaj malo prema dole i vidjet ces naslov (prica o gabba gabba)

    http://www.orto-bar.com/arhiv.htm

    avatar

    04.07.2007. (22:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...