Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Masahiko

    Sretan put, lijep provod u mojoj rodnoj zemlji.

    avatar

    04.04.2007. (15:39)    -   -   -   -  

  • budalacobanin

    obozavam japanske grafike,,,,
    tako su sveobuhvatne.... prijateljske,,,,,
    cisti porno

    avatar

    05.04.2007. (10:33)    -   -   -   -  

  • Dor

    Našu je autoricu za ovaj haiku inspirirao drvorez s motivom znamenite planine Fuji značajnog japanskog drvoresca Hiroshige (1757. – 1858.), kojega je i ona jedna izložba, upriličena od 17. 05. do 31. 05. 1953. u zagrebačkom Salonu LIKUM-a, bila u ondašnjem tisku s pohvalama zabilježena.

    Japanci ovu planinu nazivaju svetom, poistovjećujući je, dakle, sa samim božanstvom, te im je, kao takva, božanska, nepresušnom preokupacijom i nadahnućem u svemu, i u svim prilikama i vremenima!

    Stoga je sasvim shvatljivo da je i ova sveprisutna planina predmetom ovog haikua naše haiku izvrsnice, koja je, proboravivši lijepi broj godina u dalekom Japanu, i koja mu se vraća uvijek iznova, upila do dna sebe i duh kulture i sukus vjerovanja u prostorima ovog uistinu neobičnog podneblja.

    Kao i sve što je astralno u beskrajnim visinama, nebesko je! Sveto je! Isto je tako i s Fuji, jer je – «u nebu», kako nas uvjerava već prvim stihom pjesnikinja, da bi nam središnjim pak stihom «iz dana u noć u dan», ponavljanjem riječi dan, sugerirala da je Božanstvo planine Fuji, u svoj svojoj svetosti, na svom vječnom nebeskom tronu.

    Još jedan duboki vjeruju nepresušnoj i istinskoj inspirativnosti!

    avatar

    07.06.2008. (03:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...