Da,sol je bila zaista cijenjena, u starom Rimu se i plaća davala u soli. Zato se jo i danas u Italiji plaća zove sallario, odnosno englezi i ameri kau sallery (valjda se tako pie). I ja sam konzerva, ne volim puno začina, posebno ne orijentalne, nekako mi ne idu... Osim ovih tvojih, mediteranskih, koristim jo i afran (zafferano) za rioto ili ga otopim pa dodam u tijesto za tagliatelle, pobolja im okus i da divnu utu boju (ako su jaja bljedunjava, dobar trik). Ima jo jedan trik, vezan uz vaniliju, navodno, ponavljam, navodno miris vanilije u zraku blokira apetit (odnosno zasiti neke receptore za apetit). Razapnite me znanstvenici da govorim budalatine, ali morala sam to reći, jer kod mene djeluje. Moda je placebo, moda i nije. Samo dok pomae...
02.04.2007. (08:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako sam tek nedavno počela kuhati, onako zapravo, tek sam nedavno počela i otkrivati začine. trenutno koristim samo one usitnjene, u prahu isl, a trenutno najveće otkriće mi je bosiljak... i to u slijedećoj kombinaciji... na malo ulja poprim lukeca, pa dodam riu i vodu da se kuha i to zasipam sa bosiljkom i samo mrvicom vegete... tako mirisne i ukusne rie nisam nikad dotad jela... a krenula sam i u istraivanje drugih začina i okusa... :-))
02.04.2007. (09:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moja baka s tim začinima kak vjetica. Sve zna koji kada, zato i u koju svrhu. Sam nas kljuka sa time, a sa biljkama da ne pričam. Čestitam na medijskoj buri koja se digla. Sam naprijed
02.04.2007. (09:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
a ja koristim sve ive vegete twist, mada nekak mislim da to ide iz iste bačve samo zakelje drugu naljepnicu :-) nije zdravo, znam, ali... luda sam za raznim kutijicama, flaicama, vrećicama začina i koristim sve to se da kupiti ali, najbolji okus mi je kopar na mladom krumpiru... malo maslinovog ulja i nasjeckani kopar...mmmmm... nema boljeg:-) ma kaj sex... kopar je naj... :-))
02.04.2007. (09:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Začini su me spasili prlikom desetljetnih kuhanja dan unaprijed. Radi kole i da djeca uvijek imaju kuhani ručak. Izbor jela je onda ograničen pa začini spaavaju stvar, osim to su korisni, naravno. Za ostalo ba mi je drago i kad pokrenete proizvodnju, javite, i eto mene u pretplatu!!! Svaki tjedan, paketić jedan!
02.04.2007. (10:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Izvrstan post ! Zacini su mi najomiljenija stvar u kuhinji - apsolutno ne zelim kuhati bez njih. Vegetu sam koristila ponekad, ali ne puno i to na kraju kuhanja, samo malkice... Oduvijek sam bila apslutno luda za svim vrstama zacina, sklona eksperimentiranju i na kraju koje god sam probala, vjerujte mi - gotovo svi su od tad bili u pogonu i koristenju - od origana, mazurana, bosiljka, majcine dusice, timijana, ruzmarina, klincica, mente, papra bijelog i crnog, limunove korice, limunovog soka, UVIJEK MORSKA SOL, muskatnog orascica, grozdica, crvene paprike, cimeta, KOPRA, persina, sezama, kima, cesnjaka u prahu, curry-a, narancine korice, vanilije, cimeta, ruma, jabucnog octa, suncokretovih sjemencica, lovorovog lista, lavande, tabasco umaka - zelenog jer kod mene nitko nikad nije volio ljuto, smedeg secera, senfa-ne ljutog. Za "dotjerati" okus pojedinih jela - iako nisu klasicni zacini, ali mijenjaju okus jelu - jos koristim krusne mrvice kojima malo pospem leso kuhano povrce i zapecem u mikrovalnoj, med, vrhnje, kap majoneze ili jogurta, ponekad ketchup ili trokutic sira - ovo uglavnom na kraju kuhanja, pecenja mesa ili kad radim salate za dressing. KOristila sam suhe zacine, ali isto tako sam zamrzavala svjeze listove persina, celera, kopra, uvijek imala sitno nasjeckanu papriku raznih boja u zamrzivacu jer je meni dinstani na sporoj vatri luk, paprika i mrkvica temelj gotovo svakog dobrog variva ili umaka. I uz to malo sjeckane jabuke. U zadnji par godina od kad mi je dostupan asortiman koji se nabavlja van hrvatskih trgovina koristim zacin za pripremu peradi - Poultry seasoning, papar s limunom, sjeckan i susen crveni luk - Chopped onions, sezamovo ulje- Pure sesame oil. Inace sam nastojala koristiti maslinovo ulje kad nisam przila (sto je kod mene uistinu rijetkost) i pekla. Peci meso u pecnici koje je odlezalo u marinadi s finim zacinima preko noci u vrecici je pun pogodak. Mislim da nisam nista ispustila, meni je jelo bez zacina - ah - jelo bez zacina... A susjedina malecka je jednom rekla - KOD TEBE TETA ANCI UVIJEK FINO MIRISI U KUCI...
02.04.2007. (11:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Slazem se, kod mnogih je bolest ono sto napravi klik. Nisam tome bila izuzetak. No bolje i tad nego nikad. Sto se empancipacije tice, to nas je neka bas usosila, meni se jos uvijek vise svidja varijanta da mi otvaraju vrata, slazu kablove i budu musko. Citala sam da bi kadulju trebale izbjegavati trudnice. Ili ju uzivati u jako malim kolicinama. Vlasac obozavam. A zacine friske mozete (cak i oni kojima sve zeleno i cvjetno crkne, kao meni) uzgojiti i na prozorskoj dasci. Ujedno, bez uvrede ikome, onaj tko bez Vegete kuhati ne zna, zapravo i ne zna nesto posebno kuhati. Ujedno si cini medvjedju uslugu da sva jela svede na isti standardan okus. Mislima sam i ja da bez vegete nema jela, onda sam dosla zivjeti gdje je nije bilo i otkrila sto sam zapravo svo vrijeme propustala. Sto se domace vegete tice, stvar je drugacija ;-). Volim koristiti i frisku mentu. I svasta nesto sto ne znam ovdje prevesti, ali je svakako prednost imati frendove sa svih krajeva svijeta, svatko ti uvali svoj naj zacin...volim i safran ali je to jedan od najskupljih zacina pa se eto koristi za posebne prilike...
02.04.2007. (11:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ponovno izvrstan post. Svaka čast :) Ja ne mogu bez vegete, u sve stavljam vegetu (osim kolača :) ). Probala sam bez nje ali sve mi je uasno bezokusno onda. A poto ivim u gradu Vegete...i preko puta tvornice koja je proizvodi...svakodnevno mi zamirie :)) Voljela bih probati tu prirodnu vegetu isto :)
02.04.2007. (11:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
začine volim i koristim obilato. Kad se sve fino skuha oni dolaze kao "lag na kraju".. Osobno koristim sol, papar bolje bijeli, korijander, mauran, bosiljak, kim, đumbir, mediteransku vegetu ( novija verzija dobre stare vegete, odlična za mediteransku kuhinju čiji sam vjerni pobornik), naročito me oduevila kurkuma, upotrebljava se kod riota, a otkrila sam je u prvom ciklusu dijete kao super dodatak rii... Uglavnom mislim da su začini elementarni dodatak jelima, samo kao i u svemu u umjerenim količinama. Mati na volju, nema tu nekog striktnog pravila uz koja jela ide koji začin.. Dobro, naravno da sad nećete staviti papar u tijesto za palačinke, ali recimo cimet..:))) Naravno pohvale urednici na odličnom postu.. I zahvala to je udovoljeno mojoj elji pa sam uvrtena na listu UN-Ovaca kao aktivni član. Danas drugi dan.. Svi vi kojima je kriza.. nek se sjete koliko je meni do kraja..:))) pozzz svima..
02.04.2007. (12:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ajde urednice nisi ti konzerva, sta pricas. Ja sam specijalna biljcica, ne koristim vegetu ni pod razno, a kada sam iz parkticnosti pocela raditi juhu iz kocke na proteinski dan, bio je to sok za moj organizam. Ne solim, ne vegetim, ne paprim, ne kapulim i cesnjcim.... jebate ja sam ko u bolnici. Volim koristiti svijeze zacine. imam jednu lijepu policu od kovanoga zeljeza i tamo drzim pitarice sa zacinima, naravno svijeze. Neki me malo blijedo gledaju sto mi persin i celer raste u kuhinj ali koga briga, meni je to super. Ruzmarin, baziliko i vlasac obozavam. Miris lavande u ormarima. Miris cimeta u kolacima Peperoncino sa pastom i maslinovim Ajme kako sam gladna, bacam se na kruskicu
02.04.2007. (14:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Slaem se s pipilicom, sol je nekada doista bila cijenjena, kakti zbog kristalića, kakti zbog toga to se prije do nje teko dolazilo. No, papar, koliko znam, bio je mnogo cijenjeniji. Najskuplji začin u novom vijeku. Cijenio se vie od samog zlata, ili tako negdje. Kao nafta danas. Ah, taj papar. Inače ga ba i ne volim. Ali sol...Ja ne znam ta bih bez nje. Zamislite, ivot bez soli??? A vegeta..Moja ljubimica. Jednom sam napravila onu "kućnu" i bila je odlična. Ali ja, lijenčina, neda se meni radit Vegetu, pa lijepo kupim. Makar je NEZDRAVA, i puna ADITIVA a o UMJETNIM BOJAMA da ne govorim. inače, volim pikantna jela, jako začinjena. Ali, najdrai su mi oni mediteranski začini. Lovor, vlasac, rumarin, timijan, majčina duica, bosiljak, kopar, mauran, klinčić...Ah, divota! Joj, sad moram ići..Počinju pripreme za sutra. MUČENJE DAN!!!
02.04.2007. (14:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja bi rado imala svjeze zacine na prozoru, ko Podloga, no kako mi cvijece ne uspijeva tako se bojim da mi ni persin nebi izrastao ;). Lijena sam glede toga ;). A nema nista zdravije od toga. Vegetu ne koristim vise, a sve nesto po ducanima malo vise gledam u zacine. :)
02.04.2007. (15:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kod mene u kuhinji ima barem 10tak bocica sa zacinima. Inace, obozavam isprobavati kojekakve kombinacije. Kojiput se izrodi i nesto dobro. Recimo, u pizzu koju smijemo jesti je dobro u umak staviti pol zlicice curryja. Male zlicice. Dobar recept je i isprziti bijelo meso (nesoljeno), pa onda na plamen staviti med i u njega staviti chili. To preliti preko mesa i super! Ajd, dosta o receptima koje ne simjemo do 06. svibnja ni primirisati.
02.04.2007. (15:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Svaka čast na postu, kapetanice! Tu smo da zajedno učimo i o Titanicima i o začinima i o svemu pomalo...bar ja tako doivljavam ovaj na dragi Karakter Club. Stvarno je lake u dobrom drutvu, meni čak 7 kila jutros :-). Nakon cca mjesec i pol, uz poneki grijeni ispad (jedna neodoljiva janjetina, ni jedan vodeni dan, svako jutro kava+mlijeko, čokolade za kuhanje uvijek ode pola...) sretna sam i presretna. Na početku su kile ile uobičajeno brzo, zatim je slijedila duuuuuga pauza koja me skoro ubila u pojam, a sad opet ide ko ludo. Oprostite mi ako sam malo skrenula s teme...:-)))
02.04.2007. (15:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@svima.... ooooo, moje zgodne, esne, pametne i sexy karakterke, neto mi je govorilo da ćete me, matovite i blagoglagoljive kakve jeste i inače, debelo nadmaiti u komentarima sa začinima iz vaeg lonca (bar velika većina njih) @piplica... čuj, voćni mi je i neću te lagati: upalila sam tri svijeće od vanilije i gladna sam i dalje!!!)))) placebo teki! @CHOCO... samo hrabro, bit će to sve za 5!!! @opaljena... uopće ne sumnjam da ti zna majstorski sa začinima! @Gali... da, da... i mene te nonice ubijaju u pojam, a i moja mama... toď¨ nije nikad isti ko njen, kao da mi namjerno taji neki sastojak! @zezalica.... okej, kad me drmne drugi put teka ne*ebica, posut ću se cijela koprom, @ljelja... nagovaramo je, a valjda bude to od tog, kad kupimo farmu negdje, moda u Zagori, a moda i u Americi! @tyche... ti si, bome, maherica. Sve su mi sline pocurile!!! @suzette... pomalo, stignemo sve naučit, mlade smo jo (hm, hm, bar neke od nas)! @JJA... ma jasno da se nisam uvrijedila za Vegetu, jer u pravu si: sve je to stvar navike, a moda i lijenosti za učenjem novih stvari, ma sve je to u glavi. Al ova Ledenina domaća Vegeta je zbilja zakon. Da ju je malo oplemeniti i moda jo neto dodati, patentirati kao the original...mislim da bi nam se Ledenčica proslavila malo vie nego ona ininjerica to je Vegetu izmislila, ta je jadna samo od penzije ivjela. Moram priznati, afran nisam nikad probala @Klodice... kad Ledenoj krene proizvodnja, stavim te prvu na listu kupaca! @kruh i čokolada... samo hrabro naprijed! Ne znam to je kurkuma, moram ti priznati. Malo ću progooglati @Amberka... chilly je super za izgaranje kalorija, piući ovaj post, pronala sam na googleu masu podataka o tome, već nas je i @lipa mare na to upozoravala vie puta, al sam ja stalno zamiljala one moje doma jo bjesnije od chillija:-))) @podloga... ja hoću takvu policu!!!! Ja imam samo bosiljak i peperoncino :-( @Unovka... ma i ja jo upotrijebim onu kupovnu, kad Netko čije ime vie neću uopće spominjati neće da poalje onu koju krto čuva u podrumu, a ima je garant tonu:-P Sutra si na vodenom? @lorraine... ja bi isto, ljubomorna sam. Meni ti nita od cvijeća nije uspjevalo dok se nisam mua biveg rijeila, tek da zna. Onda mi je sve prolistalo, uključujući i mene. Kako si taj dio već odvalila, bit će da ti je ipak do svjetla ili do lijenosti:-) @BMI 37... cure mi sline, cure, cure... a gdje me zapade ovaj post na voćni dan!!! @Mini Maxine... bravo, curo! samo naprijed!
02.04.2007. (17:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@svima.... ooooo, moje zgodne, esne, pametne i sexy karakterke, neto mi je govorilo da ćete me, matovite i blagoglagoljive kakve jeste i inače, debelo nadmaiti u komentarima sa začinima iz vaeg lonca (bar velika većina njih) @piplica... čuj, voćni mi je i neću te lagati: upalila sam tri svijeće od vanilije i gladna sam i dalje!!!)))) placebo teki! @CHOCO... samo hrabro, bit će to sve za 5!!! @opaljena... uopće ne sumnjam da ti zna majstorski sa začinima! @Gali... da, da... i mene te nonice ubijaju u pojam, a i moja mama... toď¨ nije nikad isti ko njen, kao da mi namjerno taji neki sastojak! @zezalica.... okej, kad me drmne drugi put teka ne*ebica, posut ću se cijela koprom, @ljelja... nagovaramo je, a valjda bude to od tog, kad kupimo farmu negdje, moda u Zagori, a moda i u Americi! @tyche... ti si, bome, maherica. Sve su mi sline pocurile!!! @suzette... pomalo, stignemo sve naučit, mlade smo jo (hm, hm, bar neke od nas)! @JJA... ma jasno da se nisam uvrijedila za Vegetu, jer u pravu si: sve je to stvar navike, a moda i lijenosti za učenjem novih stvari, ma sve je to u glavi. Al ova Ledenina domaća Vegeta je zbilja zakon. Da ju je malo oplemeniti i moda jo neto dodati, patentirati kao the original...mislim da bi nam se Ledenčica proslavila malo vie nego ona ininjerica to je Vegetu izmislila, ta je jadna samo od penzije ivjela. Moram priznati, afran nisam nikad probala @Klodice... kad Ledenoj krene proizvodnja, stavim te prvu na listu kupaca! @kruh i čokolada... samo hrabro naprijed! Ne znam to je kurkuma, moram ti priznati. Malo ću progooglati @Amberka... chilly je super za izgaranje kalorija, piući ovaj post, pronala sam na googleu masu podataka o tome, već nas je i @lipa mare na to upozoravala vie puta, al sam ja stalno zamiljala one moje doma jo bjesnije od chillija:-))) @podloga... ja hoću takvu policu!!!! Ja imam samo bosiljak i peperoncino :-( @Unovka... ma i ja jo upotrijebim onu kupovnu, kad Netko čije ime vie neću uopće spominjati neće da poalje onu koju krto čuva u podrumu, a ima je garant tonu:-P Sutra si na vodenom? @lorraine... ja bi isto, ljubomorna sam. Meni ti nita od cvijeća nije uspjevalo dok se nisam mua biveg rijeila, tek da zna. Onda mi je sve prolistalo, uključujući i mene. Kako si taj dio već odvalila, bit će da ti je ipak do svjetla ili do lijenosti:-) @BMI 37... cure mi sline, cure, cure... a gdje me zapade ovaj post na voćni dan!!! @Mini Maxine... bravo, curo! samo naprijed!
02.04.2007. (17:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
wanda, odlican post o zacinima. ja sam freak za zacine, zato i izbjegavam previse soli i vegetu. pravom kombinacijom zacina se moze poboljsati svako jelo. kod mene ih na polici ima hmmmmmmmmm, mozda cak tridesetak ???
i uvijek cu uz pomoc zacina uspjeti iz nicega stvoriti odlicno jelo. bila to jednostavna riza, tjestenina ili bilo sto drugo.
a kako mi se cini da na listi nedostaje estragon, moram naglasiti da sam ga i ja kao neophodan zacin tek nedavno otkrila - u francuskoj !! i to kao odlican zacin za jela s piletinom ali i za salate.
evo i jednog brzinskog recepta za piletinu. nazovimo jelo Piletina Pierrove bake. DAjem recept u originalu a ako ga urednistvo bude smatralo prikladnim za prilog, rado cu ga poslati i u wordu.
daklem ovako: poprzimo na ulju 3 glavice sitno sjeckanog luka, dodamo 2 komada pilecih prsa, narezanih na kockice. popaprimo i dodamo sok jednog limuna. malo pustimo da se krcka, dodamo pola case bijelog vina i kad polako ispari, dodamo jos pola case. pospemo sa dosta suhog estragona, npr. 1-2 zlice. smanjimo vatru i pustimo da se lagano dinsta. kad tekucina jos ispari, dodamo u jelo crème fraîche ili kiselo vrhnje, dobro promijesamo i nakon pola minute do minutu skinemo s vatre. posluzujemo uz rizu. mljac !
02.04.2007. (18:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@lipa mare... sad ću malo vikat ma tebe!,-) tvoji lipi recepti nikad nam ne dođu onim putem kako trebaju u Klub, i često "zezne" dan. Tako sad jedem krukicu i balim na tvoje piliće!!!! pas mater;-))) Ne slati recepte preko komentara, ne preko linkova na tvoj blog, nego fino u Wordu, sa slikicama!!! eto naprimjer, radimo zajedno uskrnji prilog, bar ti ima mate, sloi nam neke dijetne uskrnje recepte, odgovarajuće za dane dijete (ne s vinom, recimo!) i pomozi nam da taj prilog bude po mjeri! oće?
02.04.2007. (18:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
wanda draga, imas i pravo vikati. ali jedino sto mogu uciniti je moliti za oprostaj :-(...malo sam sva na "sve strane" u zadnje vrijeme (sranja s malim, hrpa dodatnog posla....i redovito padanje u san u 8 navecer !!! ipak mi se povremeno tijelo sjeti da je trudno :D)....i budem sva sretna ako vas stignem procitati i jos k tome nesto i komentirati. sorry za recept i ono sa zeznutim danima....(stvarno mi je zao, kriva sam :-()....nisam znala da ti je danas na redu voce. ispadne da ti uvijek na tvoj vocni posaljem mesni ili riblji recept ;-))
a uskrsnji prilog....hm.......dobra ideja. samo ovisi koliko toga je potrebno i do kada treba poslati. takodjer, daj mi ponovi neki link na ono sto se u odredjene dane ne smije jesti (meni npr. vino moze uvijek ;-))), da ne zeznem ponovno s nekim sastojkom nego zamijenim odgovarajucim koji tom danu odgovara (jer jos nisam na dijeti pa jednostavno ne znam u potpunosti pravila dijete). pa cu vidjeti sto mogu smisliti. i javite mi ako vam nesto s mojeg drugog bloga s receptima odgovara. obecajem da barem to saljem na vrijeme i u wordu :-))). moze ;-) ??
02.04.2007. (19:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@lipa mare... neću vie vikati na tebe, trudnica si, ja kad me neko krivo pogledao u trudnoći, u plač bi briznula, a kamoli za ovo, neutjeno bi ridala dva dana:-))) neću vie!:-) samo mi nemoj davat recepte u komentarima i ne linkovi na recepte, jer ih tako ne primjetimo dostojno, nego recepte fino na mail!:-))) ajde, čuvaj tu trbuinicu i nemoj mi linkat puno, jo nisam čula za trudnicu spamericu! :-*
02.04.2007. (19:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
haj curke!!! ev mene "malo"... nakon par napornih tjedana na poslu,uhvatila sam vremena da vam se javim! čitala sam vas,kad god bi uhvatila vremena,a sad vam se hoću,onak..propisno,ZAHVALITI!!!! HVALA VAM NA S V I M SAVJETIMA,RECEPTIMA,PODRCI I SVEMU TO STE PISALE!!!!Ja sam "odradila" svojih 3 mj!!!! :))) jako sam zadovoljna postignutim - 20 kg ravno!!!! e sad....malo me muči ovaj nastavak...daljnja 3 mj.! smijem li nastavit sa takvim načinom prehrane i dalje ili??? ZAPRAVO...MENI BI PASALO DA NASTAVIM,ali koliko me sječanje slui,negdje ste napisale da se to nebi smjelo.... Ajd please,napiite mi ta i kako dalje da nastavim!!! i smijem li opet ponovit dijetu nakon jednog mjeseca??? H V A L A vam jo jednom,za SVE objavljene postove do sada!!!! NARAVNO,TO NE ZNAĆI DA VAS NEĆU VIE PRATITI...DAPAČE!!! elim svima da "skinete" kila i kila i da budete sretne i zadovoljne!!!! voli vas WJESHTICA! :))))
02.04.2007. (19:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
piplica
Da,sol je bila zaista cijenjena, u starom Rimu se i plaća davala u soli. Zato se jo i danas u Italiji plaća zove sallario, odnosno englezi i ameri kau sallery (valjda se tako pie).
I ja sam konzerva, ne volim puno začina, posebno ne orijentalne, nekako mi ne idu... Osim ovih tvojih, mediteranskih, koristim jo i afran (zafferano) za rioto ili ga otopim pa dodam u tijesto za tagliatelle, pobolja im okus i da divnu utu boju (ako su jaja bljedunjava, dobar trik).
Ima jo jedan trik, vezan uz vaniliju, navodno, ponavljam, navodno miris vanilije u zraku blokira apetit (odnosno zasiti neke receptore za apetit). Razapnite me znanstvenici da govorim budalatine, ali morala sam to reći, jer kod mene djeluje. Moda je placebo, moda i nije. Samo dok pomae...
02.04.2007. (08:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
CHOCO
kako sam tek nedavno počela kuhati, onako zapravo, tek sam nedavno počela i otkrivati začine. trenutno koristim samo one usitnjene, u prahu isl, a trenutno najveće otkriće mi je bosiljak... i to u slijedećoj kombinaciji... na malo ulja poprim lukeca, pa dodam riu i vodu da se kuha i to zasipam sa bosiljkom i samo mrvicom vegete... tako mirisne i ukusne rie nisam nikad dotad jela... a krenula sam i u istraivanje drugih začina i okusa... :-))
02.04.2007. (09:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
opaljena
bez začina zaista nita......koristim sve to mi prija nepcu....
02.04.2007. (09:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gali
Moja baka s tim začinima kak vjetica. Sve zna koji kada, zato i u koju svrhu. Sam nas kljuka sa time, a sa biljkama da ne pričam. Čestitam na medijskoj buri koja se digla. Sam naprijed
02.04.2007. (09:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zezalica
a ja koristim sve ive vegete twist, mada nekak mislim da to ide iz iste bačve samo zakelje drugu naljepnicu :-) nije zdravo, znam, ali...
luda sam za raznim kutijicama, flaicama, vrećicama začina i koristim sve to se da kupiti ali, najbolji okus mi je kopar na mladom krumpiru... malo maslinovog ulja i nasjeckani kopar...mmmmm... nema boljeg:-) ma kaj sex... kopar je naj... :-))
02.04.2007. (09:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
Začini su me spasili prlikom desetljetnih kuhanja dan unaprijed. Radi kole i da djeca uvijek imaju kuhani ručak. Izbor jela je onda ograničen pa začini spaavaju stvar, osim to su korisni, naravno.
Za ostalo ba mi je drago i kad pokrenete proizvodnju, javite, i eto mene u pretplatu!!! Svaki tjedan, paketić jedan!
02.04.2007. (10:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tyche
Izvrstan post ! Zacini su mi najomiljenija stvar u kuhinji - apsolutno ne zelim kuhati bez njih. Vegetu sam koristila ponekad, ali ne puno i to na kraju kuhanja, samo malkice... Oduvijek sam bila apslutno luda za svim vrstama zacina, sklona eksperimentiranju i na kraju koje god sam probala, vjerujte mi - gotovo svi su od tad bili u pogonu i koristenju - od origana, mazurana, bosiljka, majcine dusice, timijana, ruzmarina, klincica, mente, papra bijelog i crnog, limunove korice, limunovog soka, UVIJEK MORSKA SOL, muskatnog
orascica, grozdica, crvene paprike, cimeta, KOPRA, persina, sezama, kima, cesnjaka u prahu, curry-a, narancine korice, vanilije, cimeta, ruma, jabucnog octa, suncokretovih sjemencica, lovorovog lista, lavande, tabasco umaka - zelenog jer kod mene nitko nikad nije volio ljuto, smedeg secera, senfa-ne ljutog. Za "dotjerati" okus pojedinih jela - iako nisu klasicni zacini, ali mijenjaju okus jelu - jos koristim krusne mrvice kojima malo pospem leso kuhano povrce i zapecem u mikrovalnoj, med, vrhnje, kap majoneze ili jogurta, ponekad ketchup ili trokutic sira - ovo uglavnom na kraju kuhanja, pecenja mesa ili kad radim salate za dressing. KOristila sam suhe zacine, ali isto tako sam zamrzavala svjeze listove persina, celera, kopra, uvijek imala sitno nasjeckanu papriku raznih boja u zamrzivacu jer je meni dinstani na sporoj vatri luk, paprika i mrkvica temelj gotovo svakog dobrog variva ili umaka. I uz to malo sjeckane jabuke. U zadnji par godina od kad mi je dostupan asortiman koji se nabavlja van hrvatskih trgovina koristim zacin za pripremu peradi - Poultry seasoning, papar s limunom, sjeckan i susen crveni luk - Chopped onions, sezamovo ulje- Pure sesame oil. Inace sam nastojala koristiti maslinovo ulje kad nisam przila (sto je kod mene uistinu rijetkost) i pekla. Peci meso u pecnici koje je odlezalo u marinadi s finim zacinima preko noci u vrecici je pun pogodak. Mislim da nisam nista ispustila, meni je jelo bez zacina - ah - jelo bez zacina... A susjedina malecka je jednom rekla - KOD TEBE TETA ANCI UVIJEK FINO MIRISI U KUCI...
02.04.2007. (11:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
praktikum
gle pa nisam konzerva:))))) koristim umjereno, sve to si navela i ti, a za neke druge ba nemam nekak vremena... al budem:)))
02.04.2007. (11:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Slazem se, kod mnogih je bolest ono sto napravi klik. Nisam tome bila izuzetak. No bolje i tad nego nikad. Sto se empancipacije tice, to nas je neka bas usosila, meni se jos uvijek vise svidja varijanta da mi otvaraju vrata, slazu kablove i budu musko. Citala sam da bi kadulju trebale izbjegavati trudnice. Ili ju uzivati u jako malim kolicinama. Vlasac obozavam. A zacine friske mozete (cak i oni kojima sve zeleno i cvjetno crkne, kao meni) uzgojiti i na prozorskoj dasci.
Ujedno, bez uvrede ikome, onaj tko bez Vegete kuhati ne zna, zapravo i ne zna nesto posebno kuhati. Ujedno si cini medvjedju uslugu da sva jela svede na isti standardan okus. Mislima sam i ja da bez vegete nema jela, onda sam dosla zivjeti gdje je nije bilo i otkrila sto sam zapravo svo vrijeme propustala. Sto se domace vegete tice, stvar je drugacija ;-). Volim koristiti i frisku mentu. I svasta nesto sto ne znam ovdje prevesti, ali je svakako prednost imati frendove sa svih krajeva svijeta, svatko ti uvali svoj naj zacin...volim i safran ali je to jedan od najskupljih zacina pa se eto koristi za posebne prilike...
02.04.2007. (11:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
klodica
Ponovno izvrstan post. Svaka čast :) Ja ne mogu bez vegete, u sve stavljam vegetu (osim kolača :) ). Probala sam bez nje ali sve mi je uasno bezokusno onda. A poto ivim u gradu Vegete...i preko puta tvornice koja je proizvodi...svakodnevno mi zamirie :)) Voljela bih probati tu prirodnu vegetu isto :)
02.04.2007. (11:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kruh i čokolada
začine volim i koristim obilato. Kad se sve fino skuha oni dolaze kao "lag na kraju".. Osobno koristim sol, papar bolje bijeli, korijander, mauran, bosiljak, kim, đumbir, mediteransku vegetu ( novija verzija dobre stare vegete, odlična za mediteransku kuhinju čiji sam vjerni pobornik), naročito me oduevila kurkuma, upotrebljava se kod riota, a otkrila sam je u prvom ciklusu dijete kao super dodatak rii...
Uglavnom mislim da su začini elementarni dodatak jelima, samo kao i u svemu u umjerenim količinama. Mati na volju, nema tu nekog striktnog pravila uz koja jela ide koji začin.. Dobro, naravno da sad nećete staviti papar u tijesto za palačinke, ali recimo cimet..:)))
Naravno pohvale urednici na odličnom postu..
I zahvala to je udovoljeno mojoj elji pa sam uvrtena na listu UN-Ovaca kao aktivni član.
Danas drugi dan.. Svi vi kojima je kriza.. nek se sjete koliko je meni do kraja..:)))
pozzz svima..
02.04.2007. (12:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Amberka
kod mene nikad nekih ekstra začina, majka ni vegetu ne voli :/ volim eksperimentirati, ali ipak mi je pak najdrai čili :)
02.04.2007. (13:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suza
ajde urednice nisi ti konzerva, sta pricas. Ja sam specijalna biljcica, ne koristim vegetu ni pod razno, a kada sam iz parkticnosti pocela raditi juhu iz kocke na proteinski dan, bio je to sok za moj organizam.
Ne solim, ne vegetim, ne paprim, ne kapulim i cesnjcim.... jebate ja sam ko u bolnici.
Volim koristiti svijeze zacine. imam jednu lijepu policu od kovanoga zeljeza i tamo drzim pitarice sa zacinima, naravno svijeze. Neki me malo blijedo gledaju sto mi persin i celer raste u kuhinj ali koga briga, meni je to super.
Ruzmarin, baziliko i vlasac obozavam.
Miris lavande u ormarima.
Miris cimeta u kolacima
Peperoncino sa pastom i maslinovim
Ajme kako sam gladna, bacam se na kruskicu
02.04.2007. (14:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Butterflies are beautiful...
Slaem se s pipilicom, sol je nekada doista bila cijenjena, kakti zbog kristalića, kakti zbog toga to se prije do nje teko dolazilo. No, papar, koliko znam, bio je mnogo cijenjeniji. Najskuplji začin u novom vijeku. Cijenio se vie od samog zlata, ili tako negdje. Kao nafta danas. Ah, taj papar. Inače ga ba i ne volim. Ali sol...Ja ne znam ta bih bez nje. Zamislite, ivot bez soli??? A vegeta..Moja ljubimica. Jednom sam napravila onu "kućnu" i bila je odlična. Ali ja, lijenčina, neda se meni radit Vegetu, pa lijepo kupim. Makar je NEZDRAVA, i puna ADITIVA a o UMJETNIM BOJAMA da ne govorim. inače, volim pikantna jela, jako začinjena. Ali, najdrai su mi oni mediteranski začini. Lovor, vlasac, rumarin, timijan, majčina duica, bosiljak, kopar, mauran, klinčić...Ah, divota! Joj, sad moram ići..Počinju pripreme za sutra. MUČENJE DAN!!!
02.04.2007. (14:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lorraine
Ja bi rado imala svjeze zacine na prozoru, ko Podloga, no kako mi cvijece ne uspijeva tako se bojim da mi ni persin nebi izrastao ;). Lijena sam glede toga ;). A nema nista zdravije od toga. Vegetu ne koristim vise, a sve nesto po ducanima malo vise gledam u zacine. :)
02.04.2007. (15:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
BMI 37
Kod mene u kuhinji ima barem 10tak bocica sa zacinima. Inace, obozavam isprobavati kojekakve kombinacije. Kojiput se izrodi i nesto dobro. Recimo, u pizzu koju smijemo jesti je dobro u umak staviti pol zlicice curryja. Male zlicice. Dobar recept je i isprziti bijelo meso (nesoljeno), pa onda na plamen staviti med i u njega staviti chili. To preliti preko mesa i super! Ajd, dosta o receptima koje ne simjemo do 06. svibnja ni primirisati.
02.04.2007. (15:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MiniMaxine
Svaka čast na postu, kapetanice! Tu smo da zajedno učimo i o Titanicima i o začinima i o svemu pomalo...bar ja tako doivljavam ovaj na dragi Karakter Club. Stvarno je lake u dobrom drutvu, meni čak 7 kila jutros :-). Nakon cca mjesec i pol, uz poneki grijeni ispad (jedna neodoljiva janjetina, ni jedan vodeni dan, svako jutro kava+mlijeko, čokolade za kuhanje uvijek ode pola...) sretna sam i presretna. Na početku su kile ile uobičajeno brzo, zatim je slijedila duuuuuga pauza koja me skoro ubila u pojam, a sad opet ide ko ludo. Oprostite mi ako sam malo skrenula s teme...:-)))
02.04.2007. (15:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
@svima.... ooooo, moje zgodne, esne, pametne i sexy karakterke, neto mi je govorilo da ćete me, matovite i blagoglagoljive kakve jeste i inače, debelo nadmaiti u komentarima sa začinima iz vaeg lonca (bar velika većina njih)
@piplica... čuj, voćni mi je i neću te lagati: upalila sam tri svijeće od vanilije i gladna sam i dalje!!!)))) placebo teki!
@CHOCO... samo hrabro, bit će to sve za 5!!!
@opaljena... uopće ne sumnjam da ti zna majstorski sa začinima!
@Gali... da, da... i mene te nonice ubijaju u pojam, a i moja mama... toď¨ nije nikad isti ko njen, kao da mi namjerno taji neki sastojak!
@zezalica.... okej, kad me drmne drugi put teka ne*ebica, posut ću se cijela koprom,
@ljelja... nagovaramo je, a valjda bude to od tog, kad kupimo farmu negdje, moda u Zagori, a moda i u Americi!
@tyche... ti si, bome, maherica. Sve su mi sline pocurile!!!
@suzette... pomalo, stignemo sve naučit, mlade smo jo (hm, hm, bar neke od nas)!
@JJA... ma jasno da se nisam uvrijedila za Vegetu, jer u pravu si: sve je to stvar navike, a moda i lijenosti za učenjem novih stvari, ma sve je to u glavi. Al ova Ledenina domaća Vegeta je zbilja zakon. Da ju je malo oplemeniti i moda jo neto dodati, patentirati kao the original...mislim da bi nam se Ledenčica proslavila malo vie nego ona ininjerica to je Vegetu izmislila, ta je jadna samo od penzije ivjela. Moram priznati, afran nisam nikad probala
@Klodice... kad Ledenoj krene proizvodnja, stavim te prvu na listu kupaca!
@kruh i čokolada... samo hrabro naprijed! Ne znam to je kurkuma, moram ti priznati. Malo ću progooglati
@Amberka... chilly je super za izgaranje kalorija, piući ovaj post, pronala sam na googleu masu podataka o tome, već nas je i @lipa mare na to upozoravala vie puta, al sam ja stalno zamiljala one moje doma jo bjesnije od chillija:-)))
@podloga... ja hoću takvu policu!!!! Ja imam samo bosiljak i peperoncino :-(
@Unovka... ma i ja jo upotrijebim onu kupovnu, kad Netko čije ime vie neću uopće spominjati neće da poalje onu koju krto čuva u podrumu, a ima je garant tonu:-P Sutra si na vodenom?
@lorraine... ja bi isto, ljubomorna sam. Meni ti nita od cvijeća nije uspjevalo dok se nisam mua biveg rijeila, tek da zna. Onda mi je sve prolistalo, uključujući i mene. Kako si taj dio već odvalila, bit će da ti je ipak do svjetla ili do lijenosti:-)
@BMI 37... cure mi sline, cure, cure... a gdje me zapade ovaj post na voćni dan!!!
@Mini Maxine... bravo, curo! samo naprijed!
02.04.2007. (17:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
@svima.... ooooo, moje zgodne, esne, pametne i sexy karakterke, neto mi je govorilo da ćete me, matovite i blagoglagoljive kakve jeste i inače, debelo nadmaiti u komentarima sa začinima iz vaeg lonca (bar velika većina njih)
@piplica... čuj, voćni mi je i neću te lagati: upalila sam tri svijeće od vanilije i gladna sam i dalje!!!)))) placebo teki!
@CHOCO... samo hrabro, bit će to sve za 5!!!
@opaljena... uopće ne sumnjam da ti zna majstorski sa začinima!
@Gali... da, da... i mene te nonice ubijaju u pojam, a i moja mama... toď¨ nije nikad isti ko njen, kao da mi namjerno taji neki sastojak!
@zezalica.... okej, kad me drmne drugi put teka ne*ebica, posut ću se cijela koprom,
@ljelja... nagovaramo je, a valjda bude to od tog, kad kupimo farmu negdje, moda u Zagori, a moda i u Americi!
@tyche... ti si, bome, maherica. Sve su mi sline pocurile!!!
@suzette... pomalo, stignemo sve naučit, mlade smo jo (hm, hm, bar neke od nas)!
@JJA... ma jasno da se nisam uvrijedila za Vegetu, jer u pravu si: sve je to stvar navike, a moda i lijenosti za učenjem novih stvari, ma sve je to u glavi. Al ova Ledenina domaća Vegeta je zbilja zakon. Da ju je malo oplemeniti i moda jo neto dodati, patentirati kao the original...mislim da bi nam se Ledenčica proslavila malo vie nego ona ininjerica to je Vegetu izmislila, ta je jadna samo od penzije ivjela. Moram priznati, afran nisam nikad probala
@Klodice... kad Ledenoj krene proizvodnja, stavim te prvu na listu kupaca!
@kruh i čokolada... samo hrabro naprijed! Ne znam to je kurkuma, moram ti priznati. Malo ću progooglati
@Amberka... chilly je super za izgaranje kalorija, piući ovaj post, pronala sam na googleu masu podataka o tome, već nas je i @lipa mare na to upozoravala vie puta, al sam ja stalno zamiljala one moje doma jo bjesnije od chillija:-)))
@podloga... ja hoću takvu policu!!!! Ja imam samo bosiljak i peperoncino :-(
@Unovka... ma i ja jo upotrijebim onu kupovnu, kad Netko čije ime vie neću uopće spominjati neće da poalje onu koju krto čuva u podrumu, a ima je garant tonu:-P Sutra si na vodenom?
@lorraine... ja bi isto, ljubomorna sam. Meni ti nita od cvijeća nije uspjevalo dok se nisam mua biveg rijeila, tek da zna. Onda mi je sve prolistalo, uključujući i mene. Kako si taj dio već odvalila, bit će da ti je ipak do svjetla ili do lijenosti:-)
@BMI 37... cure mi sline, cure, cure... a gdje me zapade ovaj post na voćni dan!!!
@Mini Maxine... bravo, curo! samo naprijed!
02.04.2007. (17:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
drage cure, preporucam procitati post mladica, blogera crescendo koji je skinuo preko 25 kilograma !!
wanda, odlican post o zacinima. ja sam freak za zacine, zato i izbjegavam previse soli i vegetu. pravom kombinacijom zacina se moze poboljsati svako jelo. kod mene ih na polici ima hmmmmmmmmm, mozda cak tridesetak ???
i uvijek cu uz pomoc zacina uspjeti iz nicega stvoriti odlicno jelo. bila to jednostavna riza, tjestenina ili bilo sto drugo.
a kako mi se cini da na listi nedostaje estragon, moram naglasiti da sam ga i ja kao neophodan zacin tek nedavno otkrila - u francuskoj !! i to kao odlican zacin za jela s piletinom ali i za salate.
evo i jednog brzinskog recepta za piletinu. nazovimo jelo Piletina Pierrove bake. DAjem recept u originalu a ako ga urednistvo bude smatralo prikladnim za prilog, rado cu ga poslati i u wordu.
daklem ovako: poprzimo na ulju 3 glavice sitno sjeckanog luka, dodamo 2 komada pilecih prsa, narezanih na kockice. popaprimo i dodamo sok jednog limuna. malo pustimo da se krcka, dodamo pola case bijelog vina i kad polako ispari, dodamo jos pola case. pospemo sa dosta suhog estragona, npr. 1-2 zlice. smanjimo vatru i pustimo da se lagano dinsta. kad tekucina jos ispari, dodamo u jelo crème fraîche ili kiselo vrhnje, dobro promijesamo i nakon pola minute do minutu skinemo s vatre. posluzujemo uz rizu. mljac !
02.04.2007. (18:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
@lipa mare... sad ću malo vikat ma tebe!,-) tvoji lipi recepti nikad nam ne dođu onim putem kako trebaju u Klub, i često "zezne" dan. Tako sad jedem krukicu i balim na tvoje piliće!!!! pas mater;-))) Ne slati recepte preko komentara, ne preko linkova na tvoj blog, nego fino u Wordu, sa slikicama!!! eto naprimjer, radimo zajedno uskrnji prilog, bar ti ima mate, sloi nam neke dijetne uskrnje recepte, odgovarajuće za dane dijete (ne s vinom, recimo!) i pomozi nam da taj prilog bude po mjeri! oće?
02.04.2007. (18:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
wanda draga, imas i pravo vikati. ali jedino sto mogu uciniti je moliti za oprostaj :-(...malo sam sva na "sve strane" u zadnje vrijeme (sranja s malim, hrpa dodatnog posla....i redovito padanje u san u 8 navecer !!! ipak mi se povremeno tijelo sjeti da je trudno :D)....i budem sva sretna ako vas stignem procitati i jos k tome nesto i komentirati. sorry za recept i ono sa zeznutim danima....(stvarno mi je zao, kriva sam :-()....nisam znala da ti je danas na redu voce. ispadne da ti uvijek na tvoj vocni posaljem mesni ili riblji recept ;-))
a uskrsnji prilog....hm.......dobra ideja. samo ovisi koliko toga je potrebno i do kada treba poslati. takodjer, daj mi ponovi neki link na ono sto se u odredjene dane ne smije jesti (meni npr. vino moze uvijek ;-))), da ne zeznem ponovno s nekim sastojkom nego zamijenim odgovarajucim koji tom danu odgovara (jer jos nisam na dijeti pa jednostavno ne znam u potpunosti pravila dijete). pa cu vidjeti sto mogu smisliti. i javite mi ako vam nesto s mojeg drugog bloga s receptima odgovara. obecajem da barem to saljem na vrijeme i u wordu :-))). moze ;-) ??
02.04.2007. (19:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
@lipa mare... neću vie vikati na tebe, trudnica si, ja kad me neko krivo pogledao u trudnoći, u plač bi briznula, a kamoli za ovo, neutjeno bi ridala dva dana:-))) neću vie!:-) samo mi nemoj davat recepte u komentarima i ne linkovi na recepte, jer ih tako ne primjetimo dostojno, nego recepte fino na mail!:-))) ajde, čuvaj tu trbuinicu i nemoj mi linkat puno, jo nisam čula za trudnicu spamericu! :-*
02.04.2007. (19:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tAjNe JeDnE wJeShTiCe
haj curke!!! ev mene "malo"... nakon par napornih tjedana na poslu,uhvatila sam vremena da vam se javim! čitala sam vas,kad god bi uhvatila vremena,a sad vam se hoću,onak..propisno,ZAHVALITI!!!! HVALA VAM NA S V I M SAVJETIMA,RECEPTIMA,PODRCI I SVEMU TO STE PISALE!!!!Ja sam "odradila" svojih 3 mj!!!! :))) jako sam zadovoljna postignutim - 20 kg ravno!!!! e sad....malo me muči ovaj nastavak...daljnja 3 mj.! smijem li nastavit sa takvim načinom prehrane i dalje ili??? ZAPRAVO...MENI BI PASALO DA NASTAVIM,ali koliko me sječanje slui,negdje ste napisale da se to nebi smjelo.... Ajd please,napiite mi ta i kako dalje da nastavim!!! i smijem li opet ponovit dijetu nakon jednog mjeseca??? H V A L A vam jo jednom,za SVE objavljene postove do sada!!!! NARAVNO,TO NE ZNAĆI DA VAS NEĆU VIE PRATITI...DAPAČE!!! elim svima da "skinete" kila i kila i da budete sretne i zadovoljne!!!! voli vas WJESHTICA! :))))
02.04.2007. (19:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
@vjetice... bravo, baby, to je sjajan uspjeh!!! a koliko jo treba skinuti kila?
02.04.2007. (19:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...