Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • iroonie

    Danko Bljajić je kreten bio on ironičan ili ne.

    avatar

    31.03.2007. (21:57)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Nakon ignorantskog ponašanja zagrebačke brokerske kuće Auctor, koja prekjučer nije smatrala bitnim objaviti bilo kakvo priopćenje ili objašnjenje o preuzimanju Hypo Consultantsa za hrvatsku javnost, krenule su glasine o pravoj pozadini transakcije koja bi se prema procjenama iz Haiderovih krugova mogla kretati oko 300 milijuna eura. Spominjao se, primjerice, Ante Vlahović kao kupac iz pozadine.

    Najdalje je ipak otišla priča da je iza Auctora zapravo predsjednik uprave Hypo Conultantsa Damir Farkaš kojeg su podržali vlasnik EPH Nino Pavić, Mićo Carić i Zagrebačka banka. O tome je priču objavio Business.hr kao i austrijski Wirtschaftblatt.

    Nino Pavić na naš je e-mail o mogućim vezama sa spomenutim osobama i kupnjom Hypo Consultantsa odgovorio:
    “Auctor nas je kontaktirao u fazi pripreme svoje ponude da bi testirao našu eventualnu zainteresiranost za sudjelovanje u nekom od četrdesetak potencijalnih projekata. Čini mi se da u nekim od njih postoji odlična investicijska perspektiva, a da neki još nose teret neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Proučit ćemo sve mogućnosti i opcije i nadamo se da ćemo imati priliku sudjelovati s Auctorom i drugim investitorima u ovim investicijama.”

    Damir Farkaš, predsjednik Uprave HC-a, predstavlja Auctor kao “vodeću brokersku kuću u regiji”. Drago mu je što zahvaljujući Auctoru HC nije prodan u dijelovima, iako je to bila jedna od opcija, te stoga hvali Auctorov regionalni pristup. Potvrdio je da Auctor treba preuzeti zaposlenike HC-a, a čini se da se i osobno vidi u HC-u nakon preuzimanja uz malu ogradu: “Oni trebaju izraditi pa predstaviti svoju viziju razvoja, a za to će trebati bar 1-2 mjeseca.”

    Na pitanje jesu li istinite tvrdnje da je uz pomoć vlasnika EPH Nine Pavića, Miće Carića, Zagrebačke banke pa i, prema pojedinim tvrdnjama, Ante Nobila, kupio HC, Farkaš je otpovrnuo:
    - To su besmislene špekulacije.

    Farkaša smo upozorili na ocjene stručne javnosti kako je Auctor veliki brokeraj koji ipak ne može skupiti dovoljno novca za spomenutu transakciju, a on je odgovorio kako “zbog toga postoje banke” te dodao da novi vlasnici vjerojatno nešto razmišljaju i o mogućem plasmanu dionica HC-a na burzu te privlačenju ostalih investitora.

    avatar

    31.03.2007. (23:31)    -   -   -   -  

  • REANNA SHOW TIME

    Govoreći o Bljajiću,Hrt-u i tako...što zapravo reći kada se u igru uplete Milan Bandić! Vanja Sutlić njegov je bio kandidat i kada Bandić nešto hoće,on to i dobije. Tako sada uz učvršćenje kadrova poput Tene Perišin na HTV-u možemo očekivati uzlet struje Joze Ćurića koji je bio gazda do 2000. To je Bandićev princip (lijevo plus ekstremno desno),a bit će i Sutlićev ne odluči li se pod pritiskom Bandićeve konkurencije( Vlada,HNS,dio SDP-a) na uvođenje neokaljanih novinara i jačanje onih poput Latina,a na minoriziranje utjecaja Marije Nemčić i Gorana Milića.Misliš li da će Sutlić imati snage i volje za to?

    avatar

    01.04.2007. (09:34)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @REANNA SHOW TIME, znači da se osigura Latin je prvi s HTV-a čestitao Sutliću. Ma ako je Sutlića gurao Bandić, koji je prst i nokat sa Stipom Mesićem, a predsjednik podržava Latina, urednik Latinice se nema čega plašiti.

    avatar

    01.04.2007. (10:48)    -   -   -   -  

  • girly..

    s razlogom je bio ironičan..
    Anja Šovagović Despot je teška tuđmanovka, i dobro ju je pitao..licimjerka i primitivka..unatoč obrazovanju, ostala je seljača, i primitivka..ona će za svoje potpirivanje mržnje kad tad odgovarati..

    avatar

    01.04.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • anonimac

    Danko Bljaic je lik koji se vezama dokopao svoje specijalizacije u Petrovoj, ocigledno vrlo cvrstim vezama jer tamo sikanira visoko rangirane zaposlenike bez posljedica. Podize razne tuzbe protiv kolega i ima vremena baviti se svakakvim slobodnim aktivnostima kao sto je pozicija u Vijecu koje je popularno u medijima zadnjih dana. Specijalizanti kada rade svoj posao dezuraju pola mjeseca, a ostalo slobodno vrijeme uce za specijalizaciju. Bljaic to ocigledno ne mora raditi zbog svojih zastitnika. Takav status ucinio ga je jednom od najomrazenijih osoba na njegovom radnom mjestu. Fizicki obracuni i komentari koji se ovdje pokusavaju ne znam cime opravdati u potpunosti su u skladu s njegovim likom i djelom.

    Trenutna suspenzija je pokusaj da se jedna takva osoba udalji s mjesta gdje ocigledno radi stetu, ali na sudeci prema razini politicke zastite koju je do sad pokazao Bljaic ce opet izaci kao pobjednik. Sjetite se ovoga za nekoliko mjeseci.

    avatar

    01.04.2007. (13:53)    -   -   -   -  

  • nažigač

    Nema ništa normalnije nego da se PIZDArijama na Hrvatskoj televiziji bavi jedina stručna osoba - ginekolog.

    avatar

    01.04.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • Obrasli !

    girly za tebe i tvoje jadne frustriane emocionalne dozivljaje i utiske, koji koji bi se mogli svesti na "dozivljaji jedne traktoristice" je jedna Anja Sovagovic licemjerka, primitivka, seljaca itd. a vjerovatno ti je npr. drugarica Janjanin ogledalo gradjanstva, obrazovanja, objektivnosti, pameti, ljepote i svega pozitivnoga sto ti padne na pamet, ali zaboravljas da ima ima samo jedan mali nedostatak, a taj je sto to zensko smece zivi i radi u Hrvatskoj (Rijeka) , a ne u Srbiji, iako bi se nje i njene retorike ne bi postidio ni Nikolic (sef Seseljeve radikalne stranke, ali ti to glupaco blesava, znas i bolje od mene, zar ne ?) osobno ! Reci jos na kraju gdje takve glupe gusketine kakva si ti uzgajaju i da li vas drze u kavezima ?

    avatar

    01.04.2007. (16:00)    -   -   -   -  

  • io, incognito

    wow...wow...wooow, koga to moje oci vide, cije elementarno nepoznavanje gramatike citaju?
    caro mio, de nauci deklinirati imenicu juraj - za pocetak ;)
    opleo ti po anji neduznoj, jer nije svoj glas digla u obranu digniteta domovinskoga rata. zato imamo tebe: da ga branis :)

    svejedno, bilo mi je zadovoljstvo procitati nesto od starog prijatelja, pa makar se, po obicaju, ne slagala s tobom gotovo ni u cemu. razlicite perspektive, nista osobito, nista osobno.
    au revoir

    avatar

    02.04.2007. (02:13)    -   -   -   -  

  • girly..

    ..obriši pjenu sa usta..malo ti je neugodno što si tuđmanovac, ali teško ti priznati da si bio glup , pa dalje po svom..po tonu, ti i Anja ste za ludnicu ili bolje za Srbiju..tamo je možda poželjno takvo laprdanje..ovdje to više ne pali ni kod sirotinje po brdima.

    avatar

    02.04.2007. (10:44)    -   -   -   -  

  • jfk

    Ajde da se i ja referiram na Žacovu arihvu: Ne tako davno, u žaru diskusije, stanoviti Jfk je Nemanji pripomenuo: "Čuj D.b., N... sad kad razmišljam, tvoj Pavić nije samo podigao dignitet novinara, nego i svih Hrvata, jer bez da je Nino na nagovor HypoAlpeAdria i ekipe iz crne kronike objasnio Hrvatima «stvarnu» vrijednost nekretnina..." Razvoj događaja upućuje da je EPH kontinuirano radio na rastu vrijednosti hrvatskih kvadrata isključivo zbog Ninoslava, i to najviše jer Nino već duže vrijeme (neformalno) posjeduje udio u HAACu.
    Žac, informacija o udjelu Rajića u multimilijardnom kapitalu Lactalisa je neozbiljna.

    avatar

    02.04.2007. (13:57)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    jfk
    Nisam stari tako loše, hvala na pismu.
    Nino nje neformalno posjedovao udio u HAAC, ali jest formalno i de facto poslovao s Nobilom i Carićem u trgovini nekretninama. Stoga i onaj njegov podlistak u "Jutarnjem". Imaš pravo, jasno da se tu gdjegdje ruše, a gdjegdje napuhuju cijene u tekstovima, kako već gazdi odgovara, a ponegdje se tvrdi da cijene zemljišta rastu - recimo u tekstovima koji se bave Plitvicama i Likom - samo da bi u prodaji dečki postigli bolje cijene.

    avatar

    02.04.2007. (22:01)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @io, incognito, tnx za Jurja. brzina, k'o i uvijek. najbolja si u tom poslu, a jedino si za nj i sposobna. nema beda ;)

    avatar

    03.04.2007. (00:22)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @jfk, koliko platio - za toliko prodao.

    avatar

    03.04.2007. (00:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...