POVEĆANJE ŠKOLARINA – PARADOKS POLITIKE OBRAZOVANJA

,marginalnadrustvenakronika.blog.hr" /> <p style="text-align:center">POVEĆANJE ŠKOLARINA – PARADOKS POLITIKE OBRAZOVANJA</p> - marginalna društvena kronika - Blog.hr - komentari na post

Komentari

marginalnadrustvenakronika.blog.hr

Dodaj komentar (50)

Marketing


  • 4pištolja

    da, da... znanje je skupo :)

    avatar

    31.03.2007. (15:36)    -   -   -   -  

  • prilagodba na tijesnu kožu.....

    Marginalca za predsjednika!!! Imaš moj glas.....zamisli kad bi na čelu ove naše državice bila osoba koja bi stvarno imala sluha i intersesa za svakodnevne probleme, nas , "običnih građana", netko poput tebe.....kakav bi to ustroj bio......i da, prijavljujem se za mjesto tajnice....:)))

    avatar

    31.03.2007. (15:49)    -   -   -   -  

  • zabaraba

    Trk u banku i prijavit se za kredit .
    :)

    avatar

    31.03.2007. (16:16)    -   -   -   -  

  • greentea

    da, dragi moj marginalac, to će propasti! zasada. kasnije ćemo vidjeti.
    ti se s punim pravom buniš protiv mnogo čega, ali mi nije jasno kako te ne izluđuje ona rečenica koja kaže da su kod nas osnovna i srednja škola besplatne? ništa nije besplatno, skuplje je nego ikada prije posebno s obzirom na stalne promjene udžbenika, jer očigledno nemamo dovoljno sposobne ljude koji bi sklepali udžbenike koji će trajati bar nekoliko godina.
    besplatno školovanje je kada djetetu ne moraš ni gumicu za brisanje kupiti, a ne kada roditelji na rate otplaćuju opremu za svoje đake!
    ogroman je nesklad između onoga na papiru i onoga u praksi.
    ali, tebi ,naravno - pozdrav i ugodan vikend!

    avatar

    31.03.2007. (16:27)    -   -   -   -  

  • svaasta.

    skolstvo je lose u nas, zato ostaje na nama da se pojedinacno pobrinemo za sebe...
    pozzz

    avatar

    31.03.2007. (17:33)    -   -   -   -  

  • Čitanje televizije

    Nisam se osobito uzbudila kada sam čula za eventualnu reformu srednjeg obrazovanja, jer znam da nema uvjeta i infrastrukture koja bi to omogućila. Osim toga, izborna je godina pa su stranačke eskapade ovakvog tipa neminovne i vise nego predvidljive. Nego, htjedoh ti reći da je tvoj blog (osim moga) najpismeniji na koji sam naletila i to me totalno razveselilo. Ja sam inace lektorica i novinarka, pa mi je traženje pravopisnih pogrešaka profesionalna deformacija, a ljudi pišu kao da im je materinji jezik neprijatelj. Osim toga, sviđa mi se način na koji obrađuješ teme, tako da mi se čini da ću ti biti stalan gost. Pozdrav!

    avatar

    31.03.2007. (18:27)    -   -   -   -  

  • vanilla

    choco:
    politika- no intereses :) zašto da se zamaram stvarima koje ne kužim
    Pijanac ima izliku da pije svaki dan, pijanac prepoznaje pijanca. Imam i ja izlike.. ;)
    Nadahnuće dolazi u obliku smijanja na satu od dosade, puke znatiželje za nečim, ili u ovom mom slučaju s danima... slučajan pogled na kalendar, pa 3-satno smijanje i ponavljanje ukućanima kakvi su svi dani obilježeni...
    Netko je sigurno išao takvim redosljedom. Osobno, nisam... al čuj, događa se. Bilo je par puta i tim redosljedom... al to nije bio prvi put....

    avatar

    31.03.2007. (19:24)    -   -   -   -  

  • greentea

    čuj, rasplakat ću se. onoliki post, a svi misle da je poanta u pranju tepiha!
    .........a....što ako su u pravu? mogla sam napisati samo. ode ja oprati tepih!:))))

    avatar

    31.03.2007. (22:34)    -   -   -   -  

  • >!"#WEX#"!

    Sve isto od riječi do riječi o uvjetima na faxu i na FTHM Opatija, užas, katastrofa, Cijena prijavnice za ispit ili potvrde nam je 3,00 kn... pa ti vidi ko tu koga jebe...

    avatar

    31.03.2007. (23:28)    -   -   -   -  

  • vanilla

    Kak ti obro pišeš, čim se onda baviš ak nisi novinar?... Aškolarine, ak bu srednja obvezna, kaj onda imaju povećavati školarine, posrani seratori, političara ima 20 v saboru, a naroda 4 miliona, pa više nas je.. zakaj se jednostavno nemremo dogovoriti da smknemo te političare i nađemo nekakve naše seljake koji budu znali kaj treba, ono... moć pojedinca, praktički, ...
    naroda ima više,

    vidim da si izašao na naslovnici, pa i zaslužuješ to..
    ja ni samo htjela da sm mi na niktitanik.comu.. ali neide:((
    vanilla

    avatar

    01.04.2007. (00:27)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    O ovoj će temi zasigurno biti još puno govora.
    No meni je upao u oko onaj podnaslov "ODLIČNA REAKCIJA I POTEZ SDP – a". Ustvari radi se o njihovim starim prokušanim metodama vidljivim sada na svakom koraku: napadni gdje stigneš i ne biraj sedstva. Za mene oni su još uvijek izdajice ove države i još sada vidim ruke koje su u Saboru digli protiv toliko visoko da i Beograd vidi da su još za jugu, jednoglasno. Takvi će i ostati barem što se mene tiče ma šta pričali i radili, a koliko su uradili vidjeli smo dok su bili na vlasti. Ne vjerujem im ni kada me gledaju direktno u oči dok laprdaju. Sječam se i one sprdačine kada je ivek govorio kako će podnesti ostavku vlade samo ako mu predsjednik da da sastavi novu umjesto da je kao čovjek koji nije uspjeo jednostavno odstupio.
    Pozdrav

    avatar

    01.04.2007. (00:51)    -   -   -   -  

  • pink sapphire

    Podatke o siromaštvu u Republici Hrvatskoj smo baš prošle godine učili na faxu iz predmeta - financije. Užasno...
    Ekonomija i do 20 000 kn - koji lopovi, vraga je efzg neprofitna organizacija, prekreću lovu di god stignu. Još nam se i hvale pod predavanjima kako neki profesori mogu pojest cijelo janje na nekim profesorskim gozbama :)
    Kada sam ispred faksa vidjela štand sa peticijom protiv povišenja, krenula sam potpisat i moram priznat da me naživciralo kad sam ugledala "SDP".
    Jednostavno ne želim sudjelovati za nikakve stranke, i živcira me što ne može biti peticija da nije ovisna o nekoj stranci.

    avatar

    01.04.2007. (02:52)    -   -   -   -  

  • happywedding

    znaš što me jako zanima...pisao sam o ovoj temi nedavno...a sad mi se mota još nešto po glavi...kao diplomirani pravnik, zanima me, hoću li kad ove nove generacije steknu svoje diplome po bolonji, ja i ostali biti izjednačen s njima...odnosno kakav status ćemo imati mi koji smo diplomirali prije nekoliko godina u odnosu na ove nove...hoće li nam dati zvanje magistra ispred imena...ili ne...odgovor ne mogu pronaći...

    avatar

    01.04.2007. (09:32)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Koji je, zapravo, paradoks posrijedi. S jedne strane se želi uvesti obvezatno srednjoškolsko obrazovanje, kao želi se podići razina obrazovanosti u Hrvata, što podržavam, a s druge strane se onemogućuje ona sasvim visoka naobrazba mogućnošću uvođenja tako visokih školarina. Tko je tu lud? To je samo 1 od dokaza koliko su 'vlasti' glupave kod nas i koliko nitko niti ima ikakav program, niti kredibilitet, niti interes da se išta doista učini za opće dobro. Pa jasno je kao dan da svi političari rade u svoju korist, govore u svoju korist i samo ono što će njima i, eventualno, njihovoj stranci donijeti bodove. Nevjerojatno je koliko prezirem i politiku i bilo koji oblik državne i lokalne 'vlasti'! :)
    Na kojem si ti faksu? Ja sam na Pravnom i već sad stanje nije dobro jer poznajem ljude koji su upali redovno, ali uz plaćanje i nisu mogli toliko platiti. Pa čak ni izvanrednu opciju koja je nešto jeftinija bila. A kako bi tek bilo sad. I hajde da onda barem taj novac bude utrošen na neku korist studentima na tom i tom fakultetu, ali naravno da nije tako. Bačen je novac u vjetar, profesori i dalje kasne na predavanja i odgađaju ih kako stignu, od samih predavanja i tako nikakva korist (nikad nisam išla na predavanja i skoro sve ispite dala od prve), bezobrazni su i bahati na ispitima, sve u svemu, totalno nepoštovanje prema studentima na svim razinama. I onda da oni to još plaćaju. Pih!
    Uglavnom, totalno sam protiv uvođenja školarina. Neka država prvo omogući stanovnicima kvalitetan život sa zaposlenošću i dostojnim primanjima - tek tada bi bila samo donekle kompetentna uopće početi razmišljati o ideji školarina. A i tada je diskutabilno,
    Pozdrav :)

    avatar

    01.04.2007. (13:02)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Ovo je stvarno svinjarija! Sve što se događa oko nas više liči na noćnu moru nego na reforme na putu u EU. Iskreno se nadam da će razum prevladati! P.S. Jesi li možda i ti među tim studentima iz Senata? Samo znatiželja, vidim da si dobro upućen i angažiran :)))

    avatar

    01.04.2007. (13:04)    -   -   -   -  

  • Marginalna Društvena Kronika

    @ 4pištolja. A čuj, što danas u ovoj državi nije. Ma ne bih niti ništa ( možda! :) rekao da mi i dobivamo znanje za te silne novce... ma, nekada su naši znali ironično kazati: "Još će nam i zrak početi naplaćivati!", a izgleda da su bili u pravu.
    @ prilagodba na tijesnu kožu. hehehehe... Opa, takvo nešto još nisam čuo, veoma mi laska. Zahvaljujem i rado bih primio tu titulu. Zapravo, radije ulogu premijera, predsjednik je itekako "hendikepiran" u vlastitim mogućnostima u RH, a da sam u SAD - u, e to bi bila druga stvar. ;) - Slažem se s tobom, nama treba "čovjek iz naroda" koji bi znao saslušati potrebe vlastitog naroda i koji bi se onda trudio to napraviti. ps. ukoliko ikada postanem predsjednik, uzimam te za tajnicu. ;)
    @ zabaraba. hehehe Isitina, istina. Još malo pa ćemo i kuće stavljati na ulog da bi se mogli školovati zbog fiksnih ideja našeg Sveučilišta.
    @ greentea. Itekako me izluđuju izjave da je osnovno i srednjoškolsko obrazovanje besplatno, itekako! Popizdim kada to čujem, kao što sam napisao i u ovom, a i u prijašnjem postu kada sam govorio o eventualnom uvođenju obaveznog srednjoškolskog obrazovanja. Ništa nije besplatno, pa tako niti osnovna ili srednja škola. Mnogo si je ne mogu priuštiti i to je činjenično stanje. Nevjerojatno da je mnogi zarađuju na osnovcima i srednjoškolcima. Sve te silne knjige koje se svake godine mijenjaju kako bi se moglo zaraditi, ...to je sramota i JEDNOSTAVNO NEDOPUSTIVO!!! Nevjerojatno je da nas pljačkaju pred našim očima i to tako javno kao da smo budale!!! - Ne čudim se što većina ljudi želi nastaviti školovanje ili život što dalje od ove besperspektivne državice.
    @ svaasta. Da, trebali bi se pobrinuti sami za sebe, ali u ovim uvjetima jednostavno nemamo mogućnosti čak i ukoliko mi to žarko želimo.
    @ Čitanje televizije. Ovo napisah i kod tebe, pa eto, zašto ne bih kopirao i ovdje: Prije svega se moram zahvaliti na tome što si prepoznala moju pismenost, laska mi, jer zaista, ruku na srce, mnogima je nepismenost nekako prirasla srcu. Sviđa mi se tvoj opis tog "čudnovatog" stanja Hrvata: "...a ljudi pišu kao da im je materinji jezik neprijatelj." Veoma odličan opis tog stanja. Nasmijah se, zaista! - Također sam kod tebe napisao da će mi biti drago ukoliko postaneš stalni gost stranici mojih baljezganja. ;)
    @ blogmasters. O draga moja Choco, svugdje ćeš nailaziti na politiku, vjeruj mi, pa čak i tamo gdje ćeš se najmanje nadati.
    @ greentea. :) Mislim da znam zašto je većini to upalo u oko, naime, nakon toliko i toliko minuta/sati čitanja tvog, nadasve zanimljivog i za um kompliciranog posta, ljudi jednostavno, u taj prvi mah kada ostavljaju komentar, zapišu ono što im je za um najasnije, a to je u ovom slučaju bilo pranje tepiha. ;) btw. kako je prošlo pranje tepiha?! :)
    @ >!"#WEX#"!. Odavno mi znamo tko koga jebe! :) - Vidiš, ovo je veoma koncizno i jasno. hehe
    @ blogmasters. A hvala, eto, sav se sada zacrvenih. - Čime se bavim ukoliko nisam novinar? Naime, još se bavim učenjem, a još malo vidjeti ćemo čime ću se baviti. Imam veeeelikih ideja, ali živim u dražvi u kojoj su te moje veeeelike ideje veoma teško prenosive u realnost. No, kažu da nada umire zadnja, tako da ja još uvijek, nakon svog života koji i ne traje tako puno, ustrajem u ostvarivanju tog cilja. ;) - Sviđa mi se ovaj ideja da uvedemo "seljaka" u Sabor, ali neće to tako lako. ;) Ma... šalu na stranu. Mi zaista imamo jako malo ljudi koji rade posao zato što to žele, a ostali uglavnom rade kako bi sebi napunili džep.
    @ More ljubavi. Što se tiče podnaslova "ODLIČNA REAKCIJA I POTEZ SDP – a" sam stavio kao ironičan naslov i to u kontekst predizbornih nastojanja da se pobere što više bodova. Mene politika veoma zanima, ali ova politika koju trenutno imamo mi ne odgovara, jednostavno sam razočaran poput nedavno preminulog hrvatskog velikana Akademika Ivana Supeka! Tako da sam to stavio u taj kontekst, možda nisam dovoljno jasno naglasio ironiju. A što ćemo, politika ne bira sredstvo, pogotovo u ovoj godini kada je svima stalo da uhvate fotelju, a dok se oni tako bore tko će biti na vlasti, narod doslovno pati, a žalosno je što većina tu frazu "narod pati" dozivljavaju kao čisto karikiranje, a mi zaista imamo u državi stanje koje je i više nego žalosno. Mi težimo EU, a imamo situaciju koje bi se trebali sramiti...
    @ pink sapphire. Eto, onda znaš iz prve ruke kakvo je stanje u državi na tom socijalnom planu. - A ovo s potipisivanje peticija koje je pokrenuo SDP, slažem se s tobom, žalosno je da mi nemamo udrugu koja bi bila zavisna od bilo koje političke stranke, a ne da se ovako na ovaj način pokušavaju uhvatiti bodovi, ali opet, kažem bolje i ovo nego ništa. Tako da će sada ovo barem za slijedeću godinu smiriti strasti, samo se bojim da će slijedeće godine biti apsolutno drugačije, tko god došao na vlast. Neće biti izbori i narod nitko ništa neće pitati, a studenti su iz godine u godinu sve pasivniji, nažalost...

    avatar

    01.04.2007. (13:57)    -   -   -   -  

  • Marginalna Društvena Kronika

    ...fale nam oni studentski pokreti koje smo imali prije 50 godina i makar zvuči preradikalno, mislim da bi to moglo donijeti neke novitete, jer danas studente nitko ništa ne pita, a svi govore: «Na njima ostaje svijet!» - Revolucija. :) hehehe...
    @ topsicret. Iskreno, ne bih znao odgovor na tvoje pitanje iako sam već na to isto tražio odgovor. Dospio sam do nekih odgovora da se praktički ništa neće promijeniti. Oni studenti koji su studirali na starijem principu ( i oni koji još uvijek studiraju po njemu ) neće biti niti u prednosti niti u zaostatku pred onim studentima koji su krenuli studirati po Bologni. Jedino u čemu će razlika biti jest u dobivanju titula i stajanju istih uz ime. – No, pokušat ću doći do nekih konkretnijih podataka, pa ti javim čim prije. :)
    @ KinkyKolumnistica. Odlično rečeno! Naša država je puna paradoksa koji dolaze do izražaja u ovakvim kvazi pokušajima da se uvede kvalitetnije ovo, kvalitetnije ono! Sviđa mi se ovo što si primijetila i usporedila želju da se uvede obavezno srednjoškolsko obrazovanje, a s druge strane se pokušavaju povećati školarine na fakultetima. To samo po sebi dovoljno govori kakvu vlast i kakve ljude na vodećim pozicijama imamo. Ne razumijem da u ovom trenutku nekome može pasti napamet da pokuša uvesi jedan ovakav model plaćanja!!! – Nažalost, sav taj novac rijetko kada ode u poboljšanje studiranja i nevjerojatno je da se svi oni vodeći ljudi na fakultetima čudom čude kada studenti i ini govore kako je kvaliteta studiranja u RH nikakva! Netko je tu lud, a sudeći po svemu oni. – A što se tiče mog fakulteta. :) E, ja još nisam na fakultetu, još sam uvijek gimnazijalac, maturant točnije. :) A što će uskoro biti, ne znam, imam veeelike ideje, kako gore naspisah blogmastersici Vanilli. – Ti na Pravnom, znači. Lijepo, lijepo... :)
    @ aquaria. Istina, eto još jedan paradoks. Navodno se pripremamo za ulazak u EU, tj. i pripremamo se, ali sudeći po «reformama», one će itekako koštati hrvatski puk, a i skreptičnost spram EU je samim time opravdana. A što se tiče tvog pitanja. :) Oh, kakva bi to čast bila. hehehe..., no, ukoliko si pročiala gore iznad ovog moj odgovor Kinky vidjeti ćeš da čak nisam niti na fakultetu, a gdje je još Senat. :) A moja upućenost se može objasniti mojom veeeelikom zanatiželjom kojom pratim svaki slučaj koji svako malo obogati našu malu državicu. :)

    avatar

    01.04.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • ...indigo...

    Dragi moj mladiću,evo me ponovo u blogosferi i vidim kod tebe zanimljivo,kao i uvijek.
    Koliko god optimistična bila,ali čini mi se da ćemo doći do stupnja kada će moći studirati samo prilično "potkoženi". Stječem dojam da ovoj državi ne odgovara osobito obrazovano stanovništvo,bez obzira koliko trubili suprotno. Kad se pogleda koliko se odvaja za školstvo,koliko se radi na kvaliteti programa i koliko se uopće o tome priča...mislim da nas,barem u skorije vrijeme,ne očekuje blistava budućnost...Ali možda ti jednog dana sve to promijeniš,kad dođeš na vlast... :) Pozdrav veliki:))

    avatar

    01.04.2007. (15:42)    -   -   -   -  

  • teuta

    E, prijatelju...sve si ti to lijepo napisao i tako i jeste a ja mogu samo dodati da je to paradoks koji ne zavrijeđuje lijepe riječi. Nažalost, takvih nelogičnosti nema samo po tom pitanju, ali i inače, zato i jeste tako kako je. Mogla bih ja tu nabrojati i napisati sve i svašta ali ipak to neću učiniti jer si čuvam ove moje živčeke koje su i tako već dosta uzdrmani svim tim nebulozama kod nas. Pozdrav prijatelju...cmokkkk. P.S.: Jedino ću nešto lijepo napisati...i to o tebi jer to uistinu zaslužuješ zbog svog razmišljanja i pisanja.

    avatar

    01.04.2007. (16:17)    -   -   -   -  

  • Monex Martin

    bezveze...već je ionak skupo školovanje...
    ...koji kurac seru sad pak?!...
    ...a niš, ko ima love...nek se školuje...
    pozz

    avatar

    01.04.2007. (16:47)    -   -   -   -  

  • daleko od istine

    a sto reci nego nadajmo se da ce pokusaj uvodjenja odnosno poskupljenja skolarina propasti. je li i to cijena ulaska u eu?!! naravno, o porastu placa mozemo samo sanjati...

    avatar

    01.04.2007. (18:46)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Politiku pratim još tamo od druge polovice šezdesetih gidina, još iz srednje škole.
    Rugali smo se četvorici naših kolega koji su ušli u pratiju i pitali ih čemu to. Njihov je odgovor bio da oni znaju zašto. Uskoro smo i mi shvatitli. Dok su oni sa nastavnicima partijčili i dobivali ocjene mi smo morali dobro grepsti da svoje zaradimo. Jedan je od njih sjedio u Saboru u onom sdpeovom čošku, uvijek sakriven iza gomile papira a u 4 godine nije se tri puta javio da nešto kaže. Kada se i javio mogao si mu pročitati ono: Drugovi partija je tako odlučila i to je moje mišljenje. Ja sam se znao zajebavati da tip ima zlatnu ruku (koju nisam primijetio dok smo išli u školu), svako podizanje jedan nadzorni ili upravni odbor više. U koliko ih je bio vjerovatno ni sam ne zna.
    Da ne duljim previše kao student bio sam i sudionikom Hrvatskog proljeća. Čitav sam život imao jedan cilj pred sobom-Hrvatsku. Tako sam naslagao i skoro 11 godina HV-a.
    U onom partijskom jednoumlju ideal mi nisu bili stabilni sistemi sa stabilnim vladama već Italija koja je skoro dva puta godišnje mijenjala vlade. Čim vlada nije izvršavala ono što je obećala ona je padala ali je ipak svaka iza sebe ostavljala djelič napretka. Na taj su način došli među 7 najrazvijenijih. Upravo sam o takvoj demokraciji sanjao.
    Ovo što se sada kod nas dešava negacija je svake politike. Stranke svakakvih opredijeljenja se međusobno udružuju ne da bi pobijedile temeljem ponuđenih programa već da bi došle na vlast isključivo rušenjem postoječe vlasti. I umjeto da oni koji su ih izabrali imaju mogučnost i da ih smijene oni automatski postaju nedodirljivi do slijedečih izbora.
    Žao mi je što se u Hrvatskoj ne oformi jedna stranka mladih sposobnih stručnjaka koja bi se kroz svoj program i rad nametnula vrijednom da izađe na izbore i bori se za bolje sutra.
    No politika je kurva a mladi i sposobni sa takvom ipak ne izlaze ruku pod ruku.
    Pozdrav

    avatar

    01.04.2007. (18:57)    -   -   -   -  

  • dr. Woozie

    Normalno da su to bljezgarenja i bajke u kojima živimo. Fakultet je i sam skup (pribor), a tražiti veću školarinu, za lošu uslugu (kao što si i sam rekao) je apsurdno!
    Danas je 1, travanj, pa mislim da to nema veze s promjenama u financiranju školstva, već neslana šala

    avatar

    01.04.2007. (19:25)    -   -   -   -  

  • skaska

    Ne bi veroval, al ja sam ti skroz odrasla uz taj Vjesnik. Delali meni svi tam, od djeda, tate do mene same dok bijah živa. Al otkad Đubretek, kak ga zovu njegovi podredjeni, vlada dojde mi da počnem kupovat 24, eto to mi dojde, pa sad ti vidi kak mi je.
    Zadnja kampanja im je bila dobra, al negativna novinarska selekcija u kojoj Fijačko prima pisma čitatelja, a Vodopija dela crnu kroniku zaslijepljuje i slijepce. Vjesnik je ogledalo naše močvare, u kojoj neće majci ni lopoči cvasti. Avaj...eli eli lama azavtani il tak nekak...I ne boj se...smrtne slučajeve prek bloga još nisam evidentirala.

    avatar

    01.04.2007. (19:37)    -   -   -   -  

  • Vladimir Ordanić

    Kako Vi samo lijepo uočite neke suptilne prenapregnutosti
    u nitima zbilje. Opet ostadoh zastiđen. Opet ću uskratiti
    svoj glas nečemu što se ostaviti po strani ne smije.
    I opet. Bjegunac u vlastite mirne svjetove koji vjeruje
    da će ljudi izabrani na izborima činiti najbolje za sve.
    Znam, prevarih se. Sreća pa ima ljudi poput Vas
    koji znaju KADA i GDJE se građanski glas podiže.
    Primite moje skromno divljenje na toj "budnosti".

    avatar

    01.04.2007. (20:23)    -   -   -   -  

učitavam...