Komentari

stazicsdp.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • zabaraba

    Ti zaista laprdaš o svemu i svačemu, kao što bi rekao tvoj dragi i mili Mato Arlović. Naravno, laprdaši tvoga tipa, najviše vole govoriti o drugima, dok o sebi šute. Vide trun u oku drugoga, dok u svome oku ne primjećuje ni šumu balvana! Ni jednu relevantnu informaciju nisi dao ni ti, a ni tvoj kolega Sanader. Od iste ste krvi vas dvoje, kao što bi rekla zvijer u džungli iz onoga glasovitog romana. A ono što si izlaprdao o pretvorbi pokazuje da oni koji bi trebali donosti zakone nemaju pojma ni kakve su zakone izglasovali, to jest donijeli! Nikad od tebe ni kaldrma, a kamoli cesta!

    avatar

    29.03.2007. (16:55)    -   -   -   -  

  • ToNcHiTzA

    coooool,simpa ,i nije bez razloga najzanimljiviji
    dodji na moj
    pooosa

    avatar

    29.03.2007. (16:58)    -   -   -   -  

  • Fidel

    Mene je dugo zanimala jedna informacija. Ingrid Antičević Marinović je kao ministrica pravosuđa i uprave otvarala novu zgradu Općinskog suda u Supetru zajedno s predsjednicom suda Ivanom Domić. U to je doba tisak (Feral Tribune iz Splita) pisao da je ta predsjednica suda omogućila otuđivanje velikog zemljišta na Braču Ivi Markusoviću i njegovom ocu. Međutim, ministrica koju je postavio SDP nije reagirala, nego je Ivanu Domić suspendirala kasnije ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt koju je postavio DC. Zašto se to nije napravilo u doba kad je SDP bio na vlasti?

    avatar

    29.03.2007. (19:20)    -   -   -   -  

  • * *Ciciban! Dobar dan ......

    ...Koga Vi zastupate, Ugovor ste nepisani s narodom potpisali onog trenutka; kandidirajući se na izborima za Sabor Republike Hrvatske. Primanja su Vam mjesečna kao mojih 15 penzija , kako Vas nije sram ,stid, da sjedite u najvišem Domu u Hrvata, koliko ste novaca oteli narodu za to vrijeme. Zaradite li Vi svi skupa svoje plaće? svi vi skupa ne zaradite ni za toplu vodu koja je izmišljena prije nekoliko milijardi godina,konstatiram; sigurno da ne, ni najmanje." Znate li onu narodnu VLAST JE SLAST" Vama je dobro, pa i više od toga....

    avatar

    29.03.2007. (20:52)    -   -   -   -  

  • prvi hrvatski blog

    još jedna priča za "pučanstvo"
    Vi, kao bivši plaćenik lobija, a danas kao plaćenik s moje (naših) grbače nas i dalje uvjeravate u laži.
    gotovo 99% vijesti treba čitati između riječi i slušati tišinu između govorancija, a iz onih 1%, u koje mrvicu vjerujete, uzmite opet samo 10%.

    avatar

    29.03.2007. (20:56)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Cicibane.... svaki zastupnik zastupa one koji su mu dali glas na izborima... samo ipak ima neke razlike u jednoj "sitnici", a ta je da li pripadaju onoj većini koja izglasa što hoće... ili se pak mogu poderati od protestiranja i nikome ništa jer imaju premalo ruku. No to koliko ruku odlučuje o važnim stvarima ne odlučuju oni, nego mi prema vlastitoj savjesti i povjerenju koje poklanjamo ovima ili onima. I ovaj blog je jedan ustupak koji nije propisan zakonom... nego je izraz dobre volje jednog političara koji objašnjava svoje stavove i razmišljanja svojim glasačima pa stoga nije zaslužio takav ton.
    Informacija je danas najmoćnije oružje..... ovo je strašno važna tema i ima nas puno koji smo zainteresirani čuti što o tomu misli gospodin Stazić.... pročitat ćemo informacije i sa druge strane, a tada samostalno donijeti svoje zaključke.
    Ušutkavati bilo koga nije dobronamjerno... no na svu sreću prošla su vremena zatvorenosti i šutnje... ma koliko se neki koprcali i borili protiv toga. Odzvonilo je svima onima kojima su potrebni mrak i zataškavanje da bi mogli raditi što žele.... Nema tog zakona koji bi im mogao pomoći..... došlo je neko novo vrijeme... došlo je vrijeme u kojem upravo mediji i dostupnost informacija garantiraju svima pravo da polože svoje karte na stol i imaju pravo vidjeti koju kartu baca onaj koji karta na suprtotnoj strani.... došlo je vrijeme kada ćemo svi morati javno stati iza svojih postupaka i znanja... a to je tako pošteno. Ruše se zidovi iza kojih su se predugi vremenski period skrivali oni koji nisu u stanju stati iza onoga što doista jesu.

    avatar

    29.03.2007. (21:23)    -   -   -   -  

  • †Wishmaster†

    KOMENTIRAJTE NOVI ALBUM HLADNOG PIVA "KNJIGA ŽALBE" NA MOM BLOGU...TE SKINITE MP3ce SA NOVOG ALBUMA...

    avatar

    29.03.2007. (21:58)    -   -   -   -  

  • pulicer

    A kak se dodje na cool listu nakon par postova u roku od 9.2. do prije 5 dana?!Kolko to kosta?

    avatar

    30.03.2007. (10:30)    -   -   -   -  

  • http://mrak.org

    ja sam u nekoliko navrata koristio zakon o pravu na pristup informacija, nijednom nisam dobio informaciju koju sam tražio (tj. dobio sam nešto blisko onome što sam tražio ali ne i konkretno rješenje), a na moj posljednji upit kojeg sam poslao 7. ožujka još nisam dobio odgovora

    avatar

    30.03.2007. (10:34)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Ove je stvarno strašno. Daj Staziću napiši post sa samo jednom rječju : Dobar dan.
    Vjerujem da će i on doć odmah na vrh vijesti. STRAŠNO

    Kako ste se samo dogovorili...

    Tako taj tvoj sdp promovirana onu poznatu komunističku: svi smo mi jednaki.

    Očigledno nismo, mene ne stavljaju u vijesti čim nešto napišem...

    avatar

    30.03.2007. (11:00)    -   -   -   -  

  • * *Ciciban! Dobar dan ......

    @...Ima jedan svijet...Politika i političari ( Sabornici i pripadnici Vlade RH) nisu samo pisci već su tvorci Zakona (počinitelji), su svega što nam se događa,donose Zakone koji njima idu na ruku primjer pravoi na Saborsku dovoljno je je dvadeset četiri mjeseca i jedan dan i eto ti penzije u daleko većem iznosu nego što su ikada imali plaću na zamrznutim poslovima, uvijek se mogu vratiti na posao ili izabrati penziju za staž koji možda nikad nisu ostvarili ili samo nekoliko možda desetak godina to su pogodnosti za koje se svi koji su u vlasti bore dakle izborili su se za to , odlučuju ne samo o našim glavama, več i o generacijama koje dolaze iza nas, odgovorni su za svoje postupke;za nas, našu djecu , potomke konkretno generacije koje iza nas dolaze. Mandate koje su imali u najvišem Domu RH kao i vlast, u prošlom mandatu. Sada su opozicija, kao i oni prije. Sukladno Ustavu RH-i Ustavnom Zakonu ni jedni se ne ponašaju zakonito. Ustav je SVETINJA svake zemlje, od 90. do sada, ni jedna Vlada kao Vlast se nije pridržavala ni Ustava kao ni Ustavnog Zakona, izričito je isto izričito jasno određeno. Poezija ..ponekad i bude ugodna, ali ovo što nam rade, plačenici...nije dopustivo..

    avatar

    30.03.2007. (12:49)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Iz vlastitog iskustva kao novinar i aktivist, te kao glavni tajnik jedne političke stranke (mala, ali ima vijećnike na lokalnom nivou), a i iz iskustva drugih aktivista za okoliš i ljudska prava, znam koliko je tekšo do neke informacije doći, bili zakoni ovakvi ili onakvi, ako netko ima interes da informaciju sakrije, ili se naprosto inati. Zakon kaže da administracija treba odgovoriti u roku od 30 dana, ali primjerice na građansku peticiju na Sigečici iz studenog prošle godine, koju smo kao Zeleni za Zagreb predali, odgovora nema ni danas.

    Administracija nažalost ima svoju logiku i inerciju, žudnju da sakrije informacije, čak i kada nema posebnog razloga. (Ipak ,da budem pošten, ima i primjera korektnosti, pa i susretljivosti.) Zanimljiv je i nedavni primjer: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske odbilo je primiti predstavnike Zelene mreže Karlovačke županije i Hrvatskog helsinškog odbora, koji su željeli razgovarati o utjecaju na okoliš vojnih poligona; ali, gle čuda, primilo ih je Ministarstvo obrane Velike Britanije i odvelo u posjetu jednom poligonu!

    avatar

    30.03.2007. (13:28)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Ciciban, ne branim ja zastupničke plaće i mirovine... nego branim pravo svakog čovjeka na iznošenje vlastitog mišljenja. Isto je tako nedavno napadnut Rožić iz HSP-a zbog stanja u državi u jednoj kontakt emisiji. Kad nam političar objašnjava svoje konkretno mišljenje o nekom konkretnom problemu tada ga ne treba ušutkavati napadima kako si ti to učinio, nego treba saslušati. U svim zanimanjima pa tako i u svijetu političara, pa tako i u svakoj političkoj stranci postoje dobri i loši pojedinci. Ako ih ne saslušamo nikada nećemo znati tko je na kojoj strani vage. I ja imam puno zamjerki na gospodu koja sada vode državu, kao i na one koji su imali mandat prije njih. Presretna sam da im imam prilike o tome iznijeti svoje mišljenje i slušati njihova mišljenja... pojedinačno. Ako već imaju velike plaće onda je O.K. da nam se obrate na sve moguće načine i da nam objasne što i kako misle, što i kako rade i zašto tako rade... onda je O.K da nas nauče ono što ne znamo, da nam odgovaraju na naša pitanja itd. itd. Ako na svakoj temi nekog političara ušutkamo iznosom njegove plaće i stvarima koje nemaju veze s temom tada činimo loše.... jer mu ne pružamo priliku da opravda tu svoju plaću.... nego negativnim stavom generaliziramo, trpamo sve u isti koš i na taj način stojimo na strani onih koji su protiv slobode govora. Ja ti ne branim Stazića, ne branim SDP... branim princip. Nadam se da me razumiješ. Ovo što sam napisala po mom sustavu vrijednosti vrijedi baš za sve političare i sve ljude... bez obzira s koje strane vjetrovi pušu.... Kužiš?!

    avatar

    30.03.2007. (16:58)    -   -   -   -  

  • * *Ciciban! Dobar dan ......

    @...Ima jedan svijet...kako god shvatili, smisleno, oportuno ili kako god hoćete, jest g.Stazić pokušava objasniti;... morate shvatiti da nismo kornjače i da ne živimo toliko godina kao one. Nema se smisla sa Vama prepucavati, u politici imamo jako puno slatkoriječivih glumaca, da ne velim što drugo....ovo je sve teatar.

    avatar

    30.03.2007. (17:28)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Gospodine Ciciban.... kako god shvatili svi mi pišući na net-u pokušavamo objasniti kako i što mislimo.... osim onih koji ne iznose svoje mišljenje nego svojim upadima ne odgovarajući na temu pokušavaju osporiti pravo drugim ljudima na iznošenje mišljenja. Ja se s vama ne prepucavam nego iznosim svoje mišljenje. Kad se prepucavam onda to izgleda malo drugačije. :) U politici imamo svega... kao i u svim drugim područjima života. Cijeli je život jedan veliki teatar... a i u teatru postoje genijalni glumci, osrednji glumci i loši glumci..... :)

    avatar

    30.03.2007. (20:11)    -   -   -   -  

  • Nella Thudimare

    grozno...grozno... :(

    avatar

    31.03.2007. (19:40)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Gospodine Stazić...kome JAVNOST može biti saveznik da se državna uprava disciplinira?Kome?
    Jedna trečine te javnosti dala je svoj glas vladajučoj stranci i njihovim klimavcima i drži pod kontrolom i upravlja njome ..67% preostale javnosti!A više od polovine od ove inferiorne javnosti uopće ne izlazi na izbore.Da bi nešto promijenili..vi i SDP nemojte se boriti za već siguran postottak vaših glasača...trebate odlučnije i primjerima razbiti tu neshvatljivu "šutnju javnosti " koja ne izlazi na izbore iako im je to građanska dužnost i pravo.I ja sam jedan od tih šutljivaaca,kako ćete mene pridobiti da glasam za program vaše stranke.Kako?
    Na svom blogu pozdravljam uobičajenim riječima,pa ću i ovdje...Osmjeh zadovoljstva pročitanim ostavljam!

    avatar

    01.04.2007. (11:31)    -   -   -   -  

  • Sanja

    Postovani gospodine Stazicu,
    vjerovatno je pristrano od mene sto cu vas pohvaliti i pohvaliti ovaj Vas istup, jer sam od svog prvog izlaska na izbore (sto i nije bilo tako davno) dio SDP-ova glasackog tijela.
    Slazem se potpuno da je pravo na informaciju okosnica demokracije i da bez informiranog građanstva nema ni pravedne drzave, pa ni objektivnik izbornih rezultata.
    Neoprostivo je kako se cijenjeni premijer Sanader postavlja prema hrvatskoj javnost, stalno nas podsjecajuci koliko zapravo nize kotiramo od njega.
    U svakoj vladi ima pogresaka, bilo je tako i u koalicijskoj vladi (Vasoj vladi) međutim, sada se osjecam (i mogu govoriti samo u svoje ime, ali znam da ima jos takvih kao ja) kao da sam se vratila 30-ak godina u proslost.

    I da malo skrenem sa teme, voljela bih Vas vidjeti kao kandidata za premijera!

    Srdacno,
    Sanja

    avatar

    01.04.2007. (22:10)    -   -   -   -  

  • emoutofthevee(crofallout)

    Ti zakoni o tajnosti podataka su mač sa dvije oštrice. HDZ je bez problema djelio i najstrože čuvane državne tajne, a kad treba poštovati one zakone, koji; ajmo reći nisu u "žiži" javnosti (makar mi se čini da Sanaderu ništa osim EU nije važno) onda se bez problema može kršiti zakon i "čuvati" te "tajne podatke" i ne dati ih javnosti.

    avatar

    01.04.2007. (23:35)    -   -   -   -  

  • Zabrinuti

    Emoutofthevee - do sada jedini tko je, kako ti kazes "bez problema djelio i najstrože čuvane državne tajne", je bio upravo i samo drug Mesic ili si taj detaljcic zaboravio ?
    @Sanja - ako moze jedno malo pitanje: Kazete prvi izlazak na izbore nije bi tako davno (pretpostavljam da se radilo o dobnom cenzusu ?), a pri kraju posta kazete kao da ste se vratili 30-tak godina u proslost, o cemu se onda radi ? A ne bi bilo lose da se vratrite 36 godina u proslost, jer je 1971. godina bila vrlo zanimljiva, istina ovaj Stazic je bio tada balavac, ali ima nas jos dosta koji tu godinu jako dobro pamte ! I kazete da bi njega voljeli vidjeti za premijera, ne znam, ali vjerovatno se s obzirom na datum pisanja posta (01.04) salite, a ako ne, zasto zelite toliko zla ovoj napacenoj drzavi ?

    avatar

    02.04.2007. (00:29)    -   -   -   -  

  • prolaznik

    Informacija je doista moćno oružje. Zato ga ova vlast i čuva samo za sebe. Trenutno je aktualna afera s Kalmetom oko autoceste.
    Koliko se da vidjeti, vlada još nije izašla s informacijama koje traži vaš zastupnik Pančić.
    Hajde probajte kao građanin, ne zastupničkim pitanjem kao zastupnik, poslati zahtjev za informacijom o tome kako izgleda prihvaćeni troškovnik za auto cestu. I čekajte odgovor.
    Troškovnik nije državna tajna ili barem ne bi smio biti. Pa nas izvjestite o odgovoru koji ćete ili nećete dobiti. A dajte i u novine da ste upit postavili.

    avatar

    02.04.2007. (15:13)    -   -   -   -  

  • Sanja

    Zabrinuti, nije mi bilo ni na kraj pameti upustati se u prepucavanja putem komentara necijeg bloga, medjutim moram nesto razjasniti.
    Politicka uvjerenja su osobna stvar i nikome necu predbacivati njegova odnosno njezina, ali isto ponasanje ocekujem i od drugih.
    Sto se tice vracanja u proslost, na umu sam imala tadasnji politicki sustav. Iako sam veliki obozavatelj Marxove teorije ekonomije, ne dijelim iste osjecaje prema komunizmu, sustavu koji je ponajbolje funkcionirao u suzbijanju prava govora i prava na informacije, sto se nazalost ne moze reci za njihovu ekonomsku politiku.
    Pozdrav,
    Sanja

    avatar

    02.04.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • Žena zmija

    ovo je pismo sasvim slučajno izumio Nicolaus Swarfiled. Tko ga pročita od početka do kraja I učini ono što u njemu piše, biti će I više nego sretan. Pismo je nastalo sasvim slučajno, dok je Nicolaus bio na poslu. Slučajno je otkrio čarobnu formulu pisma. Naime, bit ovog pisma je poslati ga desetorici ljudi u roku od 1 sat. Nakon toga, morate pritsnuti sretnu tipku Caps Lock. NA ekranu vašeg monitora pojaviti će se crni zaslon a na njemu će biti blješteća bijela slova! Tim slovima će pisati što vaša simpatija misli o vama! Čudesno, zar ne? Ali, istina je! Pismo ne smijete prepravljeti niti ga zanemariti, jer ćete se inače razočarati u ljubavi! Sretno!!! Mrzim ovo!!!!!!!!!!!!! Ali to je jače od mene!!!!!!!!!!!

    avatar

    02.04.2007. (21:54)    -   -   -   -  

  • TENENTE

    Ovo je pravi način da politička policija kontrolira narod. Vrlo je kompleksno i osjetljivo pitanje zaštite, bolje kazano, kontrole informacija, koja na našu žalost samo odgovara onima koji vladaju. Tragedija je, što se SOA začahrila u rodijačko i ideološko primanje u službe.
    SOA je lakrdijaška organizacija, koja troši lovu kao pijani miljarderi, i samo kontrolira što se o njima zna ili o njihovim političkim štićenicima.
    Tek kad nastupi prava LUSTRACIJA, možemo očekivati bolje sutra.
    Dok su stari UDBA-ški kadrovi, glavni oslonac ovih tajnih političkih policija, bilo civilnih ili vojnih, pripadat ćemo najmračnijim sistemima isočnih zemalja, kojih je sve manje.

    avatar

    11.04.2007. (11:10)    -   -   -   -  

  • HSP

    HOCEMO DOBROSLAVA PARAGU! ZASTO GA NEMA NA TELEVIZIJI,ZASTO MU BRANE JER IH JE STRAH

    avatar

    13.04.2007. (14:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...