Komentari

fanny7.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • Njofra

    Nalazio sam se u sličnoj situaciji to je fakat gabula za živce i teško je ostati smiren. Svratih da ti velim da imaš kod mene nominaciju za provalu mjeseca :)

    avatar

    29.03.2007. (05:06)    -   -   -   -  

  • prorok

    Dobro jutro ti želim ide to kod tebe lijepo se tope ti kilogrami, daj molim te izgubi poneki i za mene jer meni ne ide to baš, pozdrav.

    avatar

    29.03.2007. (07:44)    -   -   -   -  

  • plavi_suton

    draga moja.....čitam ovo tvoje i razumijem te jako...i moj je otac teški inavlid godinama već,čak ne može niti govoriti....a i ovo sve što prolaziš...tako mi je žao...samo se sjetim sebe i znam kako ti je....samo ću ti reći...drži mi se....

    avatar

    29.03.2007. (07:49)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Njofra - prvi udar je najgori, već se polako privikavam i razmišljam kako da se organiziram dalje, da pohvatam konce. Otići ću do bloga, pa da vidim, hvala.
    @Prorokk - sreća da sam pet kila dobila preko zime, ali čim dođe lijepo vrijeme odu i sami. Ovaj put se situacija pobrinula za topljenje. No, samo da ne ode previše, jer onda sam bez snage. Već sam počela uzimati Vitaseng i multivitamin, zlu ne trebalo.
    @Plavi suton - ma tata je dobro, dobro se drži za svoje godine, pokretan je i može si uzeti hranu, podgrijati, skuhati čaj. Ima probleme koji dolaze u visokim godinama, sreća nema kila i ima dobar apetit i živu volju.

    avatar

    29.03.2007. (12:18)    -   -   -   -  

  • Lotty

    Ne smiješ nikad prestati vjerovati u čuda. Snaga volje i misli može biti iznenađujuća. Mislim da biste trebali ocu reći detalje jer najgore je živjeti u neznanju a imati svakakve slutnje. Znam po sebi, kad sam imala 15 godina mama je bila dugo u bolnici, a nisu mi govorili o čemu je zapravo riječ. To su još teže muke od stvarnosti. Pozdrav :-D

    avatar

    29.03.2007. (17:39)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Lotty - mislim da on predpostavlja, a reći ćemo mu kad se bude znalo sve. Seka sutra izlazi, a za tjedan dana ide u Petrovu. Danas sam tatu odvezla na vađenje krvi i psa marker. Ova kompletna krvna slika mu je kao u - dvadesetogodišnjaka, nisam mogla doći k sebi - nema šećera, nema triglicerida, holesterola, zgrušavanje super, sedimentacija malo povišena radi upale, eritrociti super, nisam mogla vjerovati. I eto ti sad, reci da geni nisu bitni...

    avatar

    29.03.2007. (18:21)    -   -   -   -  

  • katrida

    ..........ne daj se ni ti, bori se.........znat ćeš da si učinila sve što je u tvojoj moći......

    avatar

    29.03.2007. (20:18)    -   -   -   -  

  • ledena

    Ako me trebaš, nazovi me. uvijek imam vremena za neku kavu i razgovor. Ali samo ako ti treba.
    Čuvaj se i drži. Sada samo čvrsta i odlučna možeš biti od pomoći.
    pusa!
    I držimo fige Zmaji...

    avatar

    29.03.2007. (20:20)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Katrida - ja sam borac otkako sam s kilu i pol rođena - na noge i s osam mjeseci, kao preživjela blizanka. I što više da ti kažem. Lakše mi je kad vidim da mi je seka vesela i da se ne da, onda znam da ne ovisi samo o meni...
    @Ledena - ma znam da imaš vremena, a i da nemaš, a da te zatražim da ga odvojiš za mene, ti bi ga našla. Sve znam, ali sad sam sva u punom pogonu, no već idući tjedan - možda :)

    avatar

    29.03.2007. (23:04)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Dobro je kad stariji ljude zadrže neke dobre navike, jer se tako neće zapustiti i imaju zanimanje i vitalnost, a i bilo kakav hobi dobro dođe. A čuda se događaju, zar ne! Pozdraw

    avatar

    30.03.2007. (00:36)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    Draga moja, mislim na tebe...jako!

    avatar

    30.03.2007. (00:39)    -   -   -   -  

  • mama u minusu

    Moje molitve idu tebi i tvojoj obitelji.

    avatar

    30.03.2007. (10:43)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    E ajmo mi pokrenit blog za nas "mršave"... i pisati kako se udebljat ;)
    Ne zamjeri, ali čovjek mora naći nešto smiješno i u najcrnjim životnim situacijama. Inače pukne...

    avatar

    30.03.2007. (15:23)    -   -   -   -  

  • alkion

    Manga, prihvatam predlog - blog za mršave i neuhranjene - možda nam i udjele nešto rane da se udebelimo koje kilce. A vidi nam Fanny-ke??? A kao žene su nam slabiji spol??? Mo'š mislit!!!! Omak mi pada na pamet ona priča o tri stupa kuće na ženinim ramenima... Čo'k moj pa taki teret ni Atlas ne drži na leđima... :)))

    avatar

    30.03.2007. (18:22)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Gogoo - dok se drži tih navika i nervira se gledajući Saborske prijenose, to je znak da mu je dobro. A ioma hobija kao u priči i svakakovih ideja i planova...
    @Daniela - i ja na tebe, pogotovo otkad ti ne mogu komentar ostaviti :)
    @Mama u minusu - hvala...
    @Manga - ajmo, da smo im protuteža. Jer danas je problem - ili si predebeo ili si anoreksičan. No bojim se da je problem u genetici i stresu - uvelike...
    @Alkion - što si se ti došao na moj blog - s Mangom razgovarati, bem ti miša - ste mene našli...
    Ja takve kao vas dvojica jedem za doručak :))) A ni optimizma mi danas ne manjka. Faza kuknjave i samosažaljenja je prošla. To mene drži kratko, onda idem dalje. A ona o tri stupa - ne vrijedi za svaku ženu, vjeruj mi - negdje je to čo'ek, kako kažeš :)

    avatar

    30.03.2007. (18:44)    -   -   -   -  

  • alkion

    Neš' ti velikog posla? Mene za doručak?? Ja i mojih metar i žilet i po i nekih približno sedamdesetak (nešto malo ispod) kilica? Pa mene ni lav u zoo vrtu ostavi jer sam mu bio premršav za obrok. Al' evo samo za tebe ima da se udebelim za neko kilo gore - ti reci koliko trebam biti. Naglašavam da sam jaaaako sukladno građen: visoko inteligentno čelo (tri prsta orizontalno postavljenih), šaka brža od mozga (kako i neće kad mozga i nema - napominjem nije dokazano ni da ima ni da nema), rutave grudi (nako divljački muške s naglaskom na pileći izgled), ruke do poda (skoro pa majmunskog izgleda - naglašava me u struku i odaje životinjsku narav i snagu - kako i dolikuje pravom mužjaku - samo se moramo još dogovoriti kojoj vrsti ljudotinje pripadam)...
    Ma važno je da si ti nama došla sebi i da s novom snagom ideš dalje u životu. Sve se to nekako sredi i ide svojim tijekom... :)))

    avatar

    30.03.2007. (19:44)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Alkion - onda odustajem od doručka, da ne slomim navlake (skupe). Volim ljude koji su samokritični, jer sam i ja. Već sam u jednom svom postu napisala da volim zbijati šale u vezi izgleda i mana, jer onda mogu opaliti po tuđem izgledu i manama (lukavo). No ne volim se bahatiti i izrugivati, pogotovo iz izgleda, a ni iz tuđe (ne)inteligencije, jer tu si nitko ne može pomoći, iako me više smeta ljudsko neznanje, nezainteresiranost i lupetanje gluposti i što sam starija, sve više zaobilazim takova društva.
    Kako reče moj kolega s maturalca - tko je to rekao da su stjuardese zgodne... Tako i ja sada tebi kažem - moja mama je stanovala blizu neke avijatičarske škole u ZG, kao djevojka (prije drugog rata), pričala mi je da su ti mladi piloti bili zgodni dečki. I ja u tom uvjerenju živim i danas (iako se moje znanje svodi na par filmova o toj tematici - Top Gun itd). I sad mi ti upadaš s tim svojim opisom, za koji vjerujem da si prilično iskarikirao.
    Ma nije važan izgled, nego šarm i ono iznutra. Iako nije na odmet imati i jedno i drugo.
    Ja sam svoje atribute već opisala nekoliko puta - nosić na tatu Nosonju (tu ti je odmah sve jasno), klempavo uho i mršava faca. Ostalo je dobro očuvano za moje godine. No ja se furam na šarm i uspjeva mi oduvijek.
    Baš sam jučer na Discoveryju gledala dokumentarac o plastičnim operacijama. Došlo mi je da se zbljujem - ono babac ide na zatezanje kapaka, a vrat joj se sav objesio. Pa normalan nos ide malo doraditi i onda sva sretna skače poslije pred ogledalom. Meni su te stvari totalno bedaste, no svjesna sam da neki ljudi imaju probleme zbog kompleksa. A ja ne bih pod nož - ni da meni plate, iz čistog straha. Neka se vrag vara.
    Baš mi se dopala ova naša prepiska...I ti još kažeš da mi blogeri ne mogu pomoći...
    Psihoterapija pomaže više od lijeka.

    avatar

    30.03.2007. (23:07)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    draga moja Fanny, samo hrabro :) Zelim ti od sveg srca da ti ovaj strasan period zivota uskoro zamijeni bolji i opusteniji. Vjeruj mi cesto te se sjetim ovih dana i pitam se kako stoje stvari. Na zalost niti ovih dana (pripreme za put) a niti slijedecih 2 tjedna (dok sam u ZG) necu biti skoro uopce online pa ti stoga zelim hrabru plovidbu ovim trenutno burnim vodama. I naravno treba vjerovati i nadati se (ne kaze se uzalud da nada umire posljednja) do samog kraja, bez nadanja kakav bi to zivot bio??? Drzi mi se! Veliki zagrljaj ti saljem!!!!

    avatar

    31.03.2007. (01:05)    -   -   -   -  

  • rU

    ah, fanny ... kako ne bi u čuda vjerovala...
    tvoj dragi otac, snaga i energija tvoje sestre, pa ti sama fanny ... sve je to prelijepo čudo, koje se već dogodilo ...
    i zato vjeruj u čuda,mila ...
    dobro se mora dobrim vratiti, govorila je moja baka ...

    avatar

    31.03.2007. (10:45)    -   -   -   -  

  • alkion

    Kako i Manga reče tamo u svojim komentarima: imao sam kriterij za NBZ = nadzvučno borbeno zrakoplovstvo(u staroj Jugi NBA = nadzvučna borbena avijacija) ali sam zbog svog uspjeha u Akademiji (osmi u klasi) raspoređen za nastavnika letenja (da sada to ne elaboriram do kraja jer nije ni vrijeme a ni mjesto) htjedoh samo reći da sam jedne vrlo normalne fizičke konstitucije i da čak i ako uzmemo u obzir godine za svoju visinu imam ITT (vojska je oduvijek patila od skraćenica) = idealna tjelesna težina, a to je visina umanjena za sto centimetara i od toga minus 10%. Na trbuhu su još uvijek pločice i kondicija je u vrlo solidnom stanju. Naravno to sve zahvaljujem današnjem poslu - ribarstvu (naime ne treniram niti jedan sport iako povremeno jedrim, ronim s bocama ...). I još malo hvale (uz tvoj komentar o neznanju i inom) zadnje testiranje inteligencije (prije rata) bilo je IQ=nešto malo više od 160. Kako nisam testirao sebe već skoro dvadesetak godina vjerujem da je već ispod 150 - znaš i sama da s godinama i smanjenim korišćenjem mozga IQ lagano pada.
    A ovo naše druženje na blogu pomaže naravno jer čovjek shvati da nije usamljen niti u veselju niti u tuzi a bome niti u problemima...:))) Ovo nije normalno??? Ja ne znam ostaviti normalni i kratki komentar??? :)))

    avatar

    31.03.2007. (10:47)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Alkion - kao da ja ostavljam normalne kratke komentare...Ponekad se to jednostavno ne može. A ja sam blagoglagoljiva i previše. Nekad kad su se pisala pisma (divna vremena), pisala sam pisma na sedam osam stranica. Sad nastavljam ovako. Ponekad je to kratko i sažeto, jer razvlačenje ubija bit stvari, no ne mogu si pomoći.
    Nitko se pametan nije rodio, to vrijedi samo za inteligenciju, a ostalo ovisi o interesima, volji, čitanju, obrazovanju... Imala sam sreće da upoznam divne ljude, ne samo obrazovane i stručnjake u svojoj struci. Sretna sam zbog toga. I s takovima bi mogla razgovarati satima...I one neobrazovane s mnogo znanja, iskustva i mudrosti - isto tako.
    Ako me nešto zanima, a svjesna sam da sam u mnogim područjima totalni laik, no sad postoji Internet pa šuljam satima. A kad imam priliku - volim pitati što me zanima. Ti i Manga ste me zainteresirali za područje o kojem ne znam ništa, no ako imaš interes i malo mozga - i ako ti se nešto objasni jednim normalnim, ne prestručnim rječnikom, sve mogu ukapirati.
    Inače, nisam od onih ženica koje se ne kuže u tehniku. Iako muž vodi brigu o fizikalijama, svega se volim primiti, a na to me natjerala sila, pa sam mnogo naučila - u hodu.
    Ribarstvo - iako volim more i njegovu snagu, silu i ljepotu, o ribarstvu ne znam mnogo. Jednom sam provela na Dugom Otoku dva mjeseca i svakodnevno viđala ribare. Nekoliko puta sam sa jednim starijim čovjekom išla - ono u ranu zoru. Divno je to, iako sam tada bila svjesna i - jako naporno i teško. Ali život te pritjera na to, pa s vremenom postaje posao kao i svaki drugi, doduše među težima. Ima svojih prednosti i mana - hladnoću, nevere...
    Baš neki dan gledala sam "Oluju svih oluja", već po drugi put. Već sam htjela preokrenuti program, jer sam znala da ću opet proživjeti onaj prvi dojam (a sad nisam spremna na tu vrstu). No ponovno sam ga proživjela, tako da je to zanimanje koje je na mojoj ljestvici poštovanja na visokom mjestu.
    I onda nije čudo da si žilav, a vjerojatno i zdrav, pa ti treninzi ne trebaju. Nikad nisam ronila s bocama, samo s maskom na dah. Inače svi smo troje odlični plivači i kao ribe u vodi (mala trenira preko ljeta, a uz nju se i mi šlepamo - kad je već prilika, pa svaku večer idem na plivanje).
    Nije stvar u teretani, ni u vježbi - stvar je u volji, ali i ljudskoj prirodi. Ako nisi osoba koja se jednostavno začahuri i pusti da je voda nosi, imat' ćeš mnogo manje problema zdravstvene i fizičke naravi. No, još jednom - u genima je sve.
    IQ sam napravila na Mensinoj stranici (onaj brzopotezni od 20 min), čisto iz znatiželje, tako da ga baš ne smatram mjerodavnim, bio je 127. Interesantno, da je moja kćer, koja je tada bila u petom razredu imala preko 130 (ne sjećam se točno u broj). No, na žalost visoki IQ ne garantira ti ništa u životu, a to imamo prilike vidjeti u stvarnosti.
    I znaš što ću ti reći - žao mi je što takovi ljudi koji imaju sposobnost i obrazovanje - rade posve drugi posao, a neki nesposobni jadnici bez muke i truda osvajaju pozicije - u svim područjima. Koštaju ovu državu, a ništa od sebe ne daju. I onda se čudimo - što nam je , kako nam je.
    Pozdrav

    avatar

    31.03.2007. (12:13)    -   -   -   -  

  • posoljeni zrak

    Kako se često događa upravo to... mislimo da ćemo se ujutro probuditi i shvatiti da je sve to samo san...
    Ostavljam ti pozdrav, tebi i tvojoj bolesnoj seki... u nadi... možda - protiv svake nade...
    Sve dobro!

    avatar

    31.03.2007. (14:58)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ha, ovom tvom zadnjem komentaru ne treba komentar. Što se tiče IQ, samo sam ga onako malo (prepotentno i sujetno pilotski) nabacio i nisam htio ulaziti u elaboriranje inteligencije kao sposobnosti snalaženja u nepoznatoj situaciji. Postoji nekoliko vrsta inteligencije, tako da i rezultate na mensinom testu možeš uzeti kao validne, ali treba vidjeti koju inteligenciju testiraju (prostornu, matematičku...). I naravno kao i sve drugo treba je trenirati i održavati inače se lagano smanjuje... :)))

    avatar

    01.04.2007. (12:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...