Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • skaska

    Ne bih se koncentrirala tako strašno na visoko obrazovanje. Mislim da se kuća ipak gradi od temelja, a to kaj se događa po osnovnim školama to je prestrašno. Ravnatelji se biraju po nekakvim lokalnim stranačkim linijama, polupismeni, dosta tih pedgaoških neimara je vrlo upitno u svim pogledima i situacija je to gora što je mjesto manje. Pozitivne nakane na papiru se na terenu doslovce ismijavaju i sve to pred očima djece. Malo više kontrole ne bi štetilo, al kod nas sve ide tak ko s fasadama...Nitko to ne održava, a održavati i pozitivno kontrolirati treba sve...Osobito nadobudne kvazipolitičare naše lijepe.

    avatar

    27.03.2007. (00:33)    -   -   -   -  

  • stefica

    A jesi vidija sada clanak u Jutarnjem..skolarina na pravu 8000 kuna..milina! Ja potpisujem zadnju recenicu..strasno je kako nas doma nije briga za visoko obrazovanje. Ovde se vec govori kako je fakultet dosa ko srednja skola (kad kazem ovde, mislim na ovo malo drzava oko mene, ipak je jug amerike nesto slicno nama) i da treba ic na magisterij, a nasi se prepucavaju oko toga jel triba ic u srednju skolu ili ne triba. Uostalom cemu se ja cudim..pa kome je jos skola kruva dala u nas..vidi Rajica.

    avatar

    27.03.2007. (02:20)    -   -   -   -  

  • stefica

    ispravka krivih navoda..ja sam dusu dala za zutu stampu..samo naslove citam..sad sam vidila, nece svi placat 8000 kuna...samo jedan student...nista mi vise nije jasno....

    avatar

    27.03.2007. (03:20)    -   -   -   -  

  • stefica

    ispravka krivih navoda..sad sam tek vidila..ja sam dusu dala za zutu stampu, samo naslove citam...nece svi placat 8000, nego samo jedan student...tek mi sad nista nije jasno....

    avatar

    27.03.2007. (03:21)    -   -   -   -  

  • borgman

    ma Zvone mi dođe kao jutarnja kava(koju ne pijem)... pa naravno da se žiteljima banana države živo fućka (iliti jebe) za školstvo. na moju žalost upoznao sam nekoliko "učiteljica", znaš one mlađe tete iz osnovne. One imaju "diplomu", ali imaju sitni problem sa matematikom od 1-4-og. A o tome da ih šta upitaš van "plana i programa"...ah, teško je pričati za ženskom od 25-30, o "planu i programu"...nego...Zvone kada se misliš maknuti sa faksa? Firma radi, "prepoznat si", kvaliteta ti je dobra...ili ti je ipak draže na "sigurnu plaću", a ostatak kaplje, onako sa strane?(vidim veseliš se i povišici!)... da ostaviš mjesto kojemu mediokritetu koji nema visokih aspiracija (kao što je većina na fakultetima)...pokvariti ćeš se tu ;-D.... (mračan ton dugujem kiši koja pada već treći dan i radi koje sam prokašljao) :-P

    avatar

    27.03.2007. (08:34)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    'bemu miša Borgmane, jel to ti u svojoj kocki imaš neki uređaj za čitanje misli :-))) ?
    Jerbo, da ti pravo kažem, doista u zadnje vrijeme intezivno razmišljam o toj soluciji ...

    avatar

    27.03.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • borgman

    dalekometni čitač misli...radi samo po kišnom vremenu, projekt broj 4458923/2234, asimiliran sa broda trgovaca prokletstvima iz sazviježđa draco... upotrebna vrijednost, velika (ponekad)...a Zvoni želim prvo Jump, pa onda i prvi milijun ;-))

    avatar

    27.03.2007. (13:19)    -   -   -   -  

  • stefica

    koja sad firma?? Je da ja bas ne citam redovito...ali nije valjda da sam toliko propustila ??? hmmm znaci i nas je trend ko i ovde..niko nece da radi na faksu, svi bize u dobre firme jer dobro placaju. Imam dvi prijateljice koji su doktorirale na Columbiji, i nisu tili radit za faks, jer da oni slabo placaju,Ej Columbija pa da slabo placa!! (jel triba rec da su te dvi nas gore list, u stvari; nase gore listovi :-))

    avatar

    27.03.2007. (14:34)    -   -   -   -  

  • stefica

    E da, sad sam se sitila i jednog pozitivnog primjera...nas doktor ovde (splicanin, cak!) se vraca u CRO predavat na faksu, i ostavlja ovde rad u bolnici. Ne tribam ni rec koliko je ovde zaradiva jer cinjenica da je bija neurokirurg u boljoj bolnici daje mi ideju, ali eto ostavlja ovaj posa jer zeli prenit znanje studentima....ako to nije entuzijazam onda ne znam sta je.

    avatar

    27.03.2007. (14:37)    -   -   -   -  

  • borgman

    Entuzijazam, i briga za svoje vlastite sive ćelije. Jebo sve novce ako nakon 10-15 sati rada jedino možeš pasti u krevet. Zato je čovjek pametno odlučio otići u zemlju u kojoj se još uvijek ne radi toliko, udiše se čistiji zrak, a ako je uštedio štogod, može u mirovinu i to mlad...i to je to, a predavanje je za džeparac :-P

    avatar

    27.03.2007. (18:15)    -   -   -   -  

  • budalacobanin

    hrvati se cim se rode su najmanju ruku doktori znanosti,,,
    sta ce nama obrazovanje, obrazovanje zvuci tako srpski

    avatar

    27.03.2007. (18:20)    -   -   -   -  

  • Bez!Komentara

    Sjećaš se moje energetske strategije? I mojeg pitanja?! Sve će oni riješiti, premalo vremena, tribina i sve to. Ne ide ti to tako lako u politici. Obećali su zakonske prijedloge dati na uvid tri mjeseca prije izbora i ja negdje to pročitao. No, sve to im diglo popularnost za 5%, pa želim vjerovat da oni to, nakon dugo, dugo vremena itko, ozbiljno misle... :-)

    avatar

    27.03.2007. (23:21)    -   -   -   -  

  • dolinski

    Studentima je ionako stalo samo do papira uz što manje učenja. Koga briga za znanje, bitno je imati papir.

    avatar

    28.03.2007. (10:26)    -   -   -   -  

  • šarli

    Istina je da je riječ samo o strategiji, ali ne možeš niti u strategiji pisat baš sve što dobro zvuči. Mene je najviše osupnuo podatak o udvostručenju broja studenata za 10 godina. Tko će im držati nastavu i gdje? Taj cilj je apsolutno neostvariv. To je isto kao da u strategiju upišemo lansiranje satelita. Nema smisla ponovo obećavati i ne učiniti. A neozbiljno zvuči i uopće govoriti o vremenskom horizontu od 10 godina bez stvarnog pokrića.

    avatar

    28.03.2007. (23:35)    -   -   -   -  

  • druz

    Zvone nisi valjda mislio da ce u tom programu biti nesto pametno? :). Cim sam cuo da obecaju povecanje od 50% izdvajanja za znanost i obrazovanje, znao sam da to nije strategija, nego parola. I s druge strane, kada razmislis prave mjere za promjene mozes napraviti jedino nepopularnim mjerama poput školarina, a nitko pametan u kampanji to nece spomenuti.

    Nego sto se tice diskusije izmedju tebe i Borgmana da li opce ostati na faksu, u ovo vrijeme labosa i medjuispita, odlazak zvuci tako obecavajuce. Ali nisam siguran koliko bi bio sretan s time, osim mozda da otvoris nesto svoje.

    avatar

    30.03.2007. (08:24)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    UPRAVO TAKO ;-))))

    avatar

    30.03.2007. (12:11)    -   -   -   -  

  • borgman

    zvone...dobiti ćeš moje poštovanje tim potezom, onda ti dajem za pravo da lupaš po državi i školstvu do mile volje ;-) a naravno valjda imaš i kojeg darovitog "apsolventa/studenta" za programera pored sebe (inače većina uspješnih u St-u, FESB imaju još 2-3 programera). Čeka te blagodat otkrivanja "tržišta"(jer tržište u nas može biti samo sa navodnicima), naplate, poreza i prireza (nareza:-)... i znam da su dobre poslove napravili mali timovi koji se prihvate koda za strane firme ;-) ali što da ti kažem, pa to ti znaš sve...samo naprijed ;-)

    avatar

    30.03.2007. (17:57)    -   -   -   -  

  • I´m back...

    dam glavu da si ti neki opićeni lik.........

    avatar

    31.03.2007. (15:21)    -   -   -   -  

  • ja

    ma koga u nas briga za obrazovanje..to je samo na deklarativnoj razini..ja mislim da se više korisnog znanja dobije na tečaju šivanja ili čegaveć nego u okviru našeg ´cjeloživotnog ´ heh školovanja punog nepotrebnih *izdarija..i prastarih pedagoških metoda..

    avatar

    12.04.2007. (01:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...