Komentari

stazicsdp.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • nažigač

    Nikada nije onako kako se čini da jest. Luka je samo prodao ono što mu je vlast omogučila da (u njeno ime) kupi. Sada će lijepo sve što su proteklih godina zajednički nakrali i kupilili za 1 kunu (a što im je do sada donosilo profit) rasprodati i podijeliti pare i - kud koji, mili moji. Ode Luka za Zagorcem, od tamo se lakše braniti. S Plivom je bio isti slučaj, uskoro će to napraviti i Todorić, jer i on je igrač vlasti itd. Treba prije braka s EU sve tragove lopovluka pomesti pod tepih i urediti mladu. Jednostavno, no nekako mi se čini, Nenek, da ti to ionako vrlo dobro znaš, jelda? Sve su to zabavne teme iz saborskog restorana...

    avatar

    26.03.2007. (11:57)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    To je kapitalizam, nikoga se ne tiče ništa doli vlastita džepa, mislite da to nije legitimno? Što se tiče famoznih 200 obitelji, neprestano slušamo o njima, ta konstrukcija se s vremena na vrijeme povlači kao neki argument u raspravama malih i velikih političara, no zašto netko više ne objavi popis tih 200 obitelji, što mislite?

    avatar

    26.03.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    dobro, istina... ali gledajmo i drugu stranu. za razliku od inih koji su za cijenu žvakaće kupovali tvornice, luka je svoju kasnije prodao... nije je prije toga rasturio... a radnici još i danas primaju plaće... čaša je uvijek do pola puna... :)
    eh! radila bih ja, ali nemam što ( to ja sad malo sa onima što će mi provjeravati kompić) ;)

    avatar

    26.03.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  • melez

    Zašto radije nitko ne objasni odakle Luki onih 10 miliona DEM za kupnju Dukata ? A što se tiče onog Jurčićevog prijedloga, mislim da zbog toga po prvi put neću glasati za SDP. To je čisto sranje, okomili ste se na Rajićevu kapitalnu dobit, ali što je s nama malim dioničarima ? Znači ja, koji sa svojih teško zarađenih 50 KKn pokušavam osigurati neku imovinu sebi i svojima sutra za mirovinu (koju mi neće država dati) moram plaćati porez na kapitalnu dobit, a svi oni rasipnici koji se voze u novim autima na kredit ne moraju ? Ja se zbog toga vozim u starom autu, a porez valjda moram platiti da se učiteljima povećaju plaće ? Čisto sranje, ionako im je plaća veća od moje, samo seru, ah znate prosvjetarske plaće ...

    avatar

    26.03.2007. (12:41)    -   -   -   -  

  • lolina

    aha ;)))

    privatizacija se provodila prema pojedincima ,a sada bi sdp uveo porez , naravno opet prema pojedincima.
    kako god da se okrene mali uvijek nadrapaju ;)))

    gdje ste bili 2000-.te . zašto niste pokrenuli radničko dioničarstvo i poseban zakon o radničkim dionicama koji bi blokirao prodaju ili bar veći dio kolača zadržao u hr?!?

    sada nam cijela prehrambena industrija ovisi o dobroj volji todorića , možemo se samo nadati da njemu neće dojaditi plaćanje reketa OBITELJI i bivšim igračima .mada je i on pod presingom kupovanja svega i svačega dao paket 20 % agrokora banci(ebdr?)

    sada dolaze na naplatu 90'. tuđmanove obitelji odavno su sve rasprčkale , a poštenih bogatih obitelji ćemo se načekati uz ovakve harače i uz korumpiranu državnu administraciju i upravu antipoduzetničke klime u hr.

    avatar

    26.03.2007. (12:56)    -   -   -   -  

  • lolina

    nažigač opet nekulturno bolda svoje komentar umotvorine. da nekome slučajno ne promakne ;))))
    primitivac
    hehehe

    avatar

    26.03.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • leo news

    brate, neno, di si ti bio kada je luka "bosanskim"parama kupovao dukat-e...da je ovo pisao moj sin rođen 1980. razumio bih ga...ali, ti & socijaldemokrati...pametne glave ,tvrde da je vozač >C kategorije samo eksponent škegroslavije & co. mislim da nije daleko vrijeme kada će splićani postaviti pitanje zašto se grad naziva kerumovo...& tada će se neki nenad stazić pitati kako je to moguće...

    avatar

    26.03.2007. (13:16)    -   -   -   -  

  • reginaelena

    Konjic je u Bosni, pa me zanima da li je Luka Rajić Bosanac iz Konjica koji je postao jedan od 200 najbogatijih Hrvata ( obitelj se podrazumijeva) ili je on Hrvat koji je postao jedan od najbogatijih Bosanaca u Bosni, pa je to multiplicirao u rodnoj mu zemlji Hrvatskoj?...bilo kako bilo, izgleda da Luka iznad svega najviše voli dio refrena pjesme Dina Merlina "Moj je život Švicarska..."...svako ko je pošteno zaradio svoj novac može mirne duše i pošteno da se preseli bilo gdje u svijetu, da rasproda to što ima i da živi kako mu volja, ali svako onaj ko je do para došao tako jer mu je neko iz vlasti pomogao, moraće biti spreman na to da se ta ista vlast ljuti i negoduje što je on promijenio ploču, politiku i zemlju...naravoučenije-kada se pravi brak iz interesa sa bilo kojom vlašću, najbolje je ipak napraviti predbračni ugovor...............kisssssssssss

    avatar

    26.03.2007. (13:34)    -   -   -   -  

  • Another lake

    Da je domoljub Luka Rajic sigurno nije,da je pametan to sigurno je...osobno bi i sam prodao
    i otisao na Karibe uzivat....takoder to je njegova vlastita odluka,a ne da gospodin premijer izrazava nezadovoljstvo a sam je rasprodao pola Hrv.

    avatar

    26.03.2007. (14:50)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Odličan post. Postavili ste problem s moralne strane....
    Ali pouka ove priče ipak nije da je Lukica najveći krivac u ovoj priči sa mjehurićima (sapunici)... krivi su oni koji su mu to dozvolili i ŠLUS! Oni narodu trebaju odgovarati zašto plaćaju participacije, zašto profesori imaju male plaće i ostala čudesa... oni moraju objasniti privatizaciju i kako je moguće ovakvo ponašanje? Luka je samo jedan običan čovjek sa velikim smislom za svoj osobni inters.... boli ga desno uho za opći... ali takva je većina... i nisu oni krivi što su takvi.... krivi su oni koji takvima daju šansu da se bogate i poput imela žive na grbači ovog ispaćenog naroda.

    avatar

    26.03.2007. (15:09)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Buhaha, kao sto uvijek govorim obozavao sam Vasu Jutarnju kroniku na HR1, ali tu staje obozavanje. SDP je bio na vlasti izmedju dve vladavine HDZ-a, pa kaj nije malo licemjerno govoriti o Rajicevom bogatstvu, kada ste mogli bez problema revedirati ???

    avatar

    26.03.2007. (16:01)    -   -   -   -  

  • pulicer

    SDP je jednostavno odusevljen nacinom na koji je HDZ izvrsio tzv. pretvorbu. Zato kad su 2000.godine, dosli na vlast, nisu kako su to obecali svojim priglupim glasacima ni ponistili pretvorbu. Usprkos i u inat nalaza Drzavne revizije.
    I sto sad?
    Pred ove izbore ponistenje pljackaske pretvorbe vise niti ne spominju...
    Koji je razlog tome?
    1. ili su nesposobni
    2. ili su umijesani u zataskavanje uz neki %
    3. ili su smjesa razloga pod tockama 1. i 2.

    DA LI CE SDP PONISTITI PRETVORBU AKO DOBIJE VLAST?

    P.s. Molio bi odgovor sa : da ili ne. Detaljni razlozi me ne zanimaju i onako su u tockama od 1 do 3 slucaju da je odgovor - ne.

    avatar

    26.03.2007. (16:15)    -   -   -   -  

  • Promatrač-Dogodilo se...

    luka rajic uopce nije problem. on je svoje bogatsvo stekao tako da nije vodio racuna o opcim nego o svojim interesima. problem je sustav koji mu je to omogucio, a vi ste imali priliku mijenjati taj sustav. kako nas mislite uvjeriti da sada stvarno imate namjeru nesto i napraviti, a ne samo odrzavati se na vlasti izmedju izbora podilazeci i koalicijskim partnerima i eventualnoj opoziciji.
    i hvala za odlicnu pricu na jednom drugom i sasvim drugacijem blogu.

    avatar

    26.03.2007. (18:08)    -   -   -   -  

  • Fidel

    Luka Rajić je učio od najboljih. Kao što je...
    Željka Antunović (Jutarnji list, 31. ožujka 2000.):
    Neće biti samilosti u gospodarstvu za socijalu.

    Usput rečeno, a što je s "pretvorbom" imovine bivšeg SKH? Ako se SDP odrekao komunističke politike, zar nije bilo pošteno da se imovina SKH proda, a novac da onima koji su plaćali članarinu? Zar nije bilo poštenije od vlastite članarine živjeti, a ne od onog što su iz plaće izdvajali oni koje danas s prezirom spominjete? Kao da ste bolji od Rajića...

    avatar

    26.03.2007. (23:40)    -   -   -   -  

  • rosa u podne

    luka nije glup da čeka što će "pametnog" izmisliti gosp.jurčić .uze pare i u hlad švicarskih alpi.u slobodno vrijeme posladit će se malo sa čokoladicama tek tako da nam idu sline.
    gosp.nenade što vi niste u 90.tim kupili kakve dionice i upustili se u biznis.
    znate onu karavani prolaze a psi i dalje laju.
    šteta što sam u to vrijeme bio jako mlad pa se nisam mogao okoristiti nekakvim dionicama .moj otac nije nikada imao pravo kupiti dionice kao zaposlenik sa popustom a imao je preko 30 godina staža u croatia osiguranju.svi oni koji su bili zaposlenici u službama gdje nije bilo moguće ili nije još izvršena privatizacija ,su uskraćeni te mogu reći da nisu ništa dobili za razliku od onih koji su svoje dionice odmah i prodali.
    sdp je mogao napraviti reviziju pretvorbe 2000.i raskrinkati sav taj kriminal .nije učinio ništa a na tome je dobio izbore.
    zato molim jezik za zube i začkomite.

    avatar

    27.03.2007. (00:41)    -   -   -   -  

  • libraria

    gotovo je patetična vladina panika oko prodaje dukata! tragikomično je razmišljati o posljedicama tek kad se one već dogode.

    avatar

    27.03.2007. (00:53)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @pulicer: tvoja pitanja pogađaju bit stvari i sažimaju i neke druge komentare na ovaj post. zato je ovaj odgovor tebi ujedno i odgovor drugima.
    1. sdp nije oduševljen načinom na koji je hdz proveo pretvorbu. dapače, u to je vrijeme predlagao sasvim drugi model, kakav je na primjer primijenila mađarska, model vaučerske privatizacije po kojem bi se cjelokupna tada društvena imovina podijelila onima koji su je i stvarali, znači, tada zaposlenima i umirovljenicima. takav model nije prihvaćen i hdz je proveo svoj model.
    2. sdp nije prije izbora 2000. obećao poništenje pretvorbe. čuvao se takvog nerealnog obećanja. poništiti cjelokupnu pretvorbu, dakle i one (doduše vrlo rijetke primjere) gdje je ona provedena zakonito ili oduzeti vlasništvo onima koji su nakon prvog vala privatizacije, dionice kupovali legalno na tržištu, značilo bi provesti novu nacionalizaciju. nakon takvog poteza hrvatska bi mogla zaboraviti na bilo kakve europske integracije.
    3. sdp je obećao reviziju pretvorbe i to je obećanje ispunio. donesen je poseban zakon o reviziji pretvorbe i državni ured za reviziju revidirao je sve pretvorbom zahvaćene privredne subjekte. ta je revizija pokazala dvije bitne stvari:
    a) većina pretvorbenih poslova obavljena je mimo tada važećeg zakona, dakle uz veće ili manje nepravilnosti, a ponegdje i uz kaznena djela.
    b) za većinu njih državna revizija nije podnosila kaznene prijave jer su ta djela otišla u zastaru, pa bi podnošenje kaznene prijave bilo potpuno besmisleno.
    4. koalicijska vlada i njezina parlamentarna većina donijela je izmjene kaznenog zakona kojim se produžuju zastarni rokovi za kaznena djela gospodarskog kriminala kako bi se moglo kazniti bar one čiji kriminal do tada još nije pao u zastaru, ali je taj zakon ustavni sud ukinuo iz formalnih razloga - zbog toga što nije donesen kvalificiranom većinom, a nije, jer je hdz (tada u oporbi) glasao protiv tih zakonskih izmjena.
    5. sdp nije umiješan u zataškavanje, jer nema apsolutno nikakvog interesa da zataškava bilo što, nego s ustavnim stručnjacima razmatra mogućnost promjene ustava koji bi pak omogućio donošenje posebnog zakona o ratnom profiterstvu. pod udar toga zakona došli bi ne samo trgovci oružjem, koji nikada nikakvo oružje nisu kupili , nego su pronevjerili povjerene novce, ali i pretvorbeni kriminalci.
    6. ja osobno, ali ni cijeli sdp ne miri se s rojsovom tezom - tko je jamio, jamio je. ali, ja osobno, ali i cijeli sdp koristit će se samo legalnim sredstvima borbe protiv svih nepravdi. svaki drugi oblik borbe bio bi politički voluntarizam, poništenje pravne države i u krajnjoj liniji - revolucija. jer, revolucija i nije ništa drugo nego nasilno promjena društvenih odnosa i vlasničke strukture. a za provedbu revolucije niti smo tražili mandat birača niti smo ga dobili.

    avatar

    27.03.2007. (11:10)    -   -   -   -  

  • prvi hrvatski blog

    Luka Raić ima samo ono što mu je establishment dao; naravno, nakon pretvorbe.
    A koliko se sjećam da je vlas koja je provela pljačku za vrijeme rata izgubila vlast 2000. i da se nova vlast bila obvezala to sanirat.
    Niste ništa sanirali i kome sad prodajete rog pod svijeću. Vi ste prodali hrvatske telekomunikacije pa možemo sad i mlijeko. Koja razlika? I jedni i drugi nas muzete više no Zagorec, Rajić & Co, koji su samo produkt postkomunizma s Titovim generalom i udbašima na čelu.

    avatar

    27.03.2007. (12:01)    -   -   -   -  

  • Prigovaranja

    Još jednom pitam: Gdje ste g. Staziću bili za vrijeme vladavine nadustavnog pokojnog autoriteta? Možda u njegovoj službi ili ste bili glasnogovornik njegovih junačkih djela?
    Nije fer pljuvati u tanjur iz kojeg se jelo i k tome svojevoljno dodavalo začine kako se htjelo!!!

    avatar

    27.03.2007. (14:10)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @prigovaranja: ajde, kad inzistiraš! dakle, 1979. godine zaposlio sam se na hrt-u, tada rtz-u, gdje sam radio najprije kao spiker, a onda kao novinar. prvo u obrazovnom programu, a poslije u informativnom. od 1990. pratio sam rad stranaka, a od 1991. kada je počeo rat, izvještavao sam, zajedno s drugim kolegama, s bojišta. uglavnom iz zapadne slavonije. u svom radu uvijek sam poštivao ustavnopravni poredak zemlje, pa i predsjednika tuđmana kao osobu koja je na višestranačkim slobodnim izborima izabrana na funkciju koju je obavljao. to ne znači da sam se uvijek i u svemu slagao s njegovom politikom, ali svoje političko opredijeljenje iskazivao sam na izborima, a kasnije u svom stranačkom angažmanu. svoj novinarski posao nisam shvaćao tako kao da se nalazim u njegovoj službi niti tako da sam glasnogovornik njegovih junačkih djela. nikada nisam bio član ni jedne stranke osim sdp-a, pa prema tome, nikada nisam bio član ni skh (njegove stare), ni hdz-a (njegove nove stranke) pa ni po toj partijskoj liniji nisam bio niti mogao biti u njegovoj službi ni na koji način, a najmanje na onaj kakav mi ti tu imputiraš. e, sad, jedino ako misliš da me je devedesetih odmah trebalo otpustiti i ne dopustiti mi da se bilo gdje zaposlim jer nitko tko nije podržavao hdz ili bio član te stranke, nije ni zaslužio raditi u hrvatskoj bilo što, a kamoli biti novinar hrt-a. ali, ako tako misliš, onda se bojim da imaš jako, jako veliki problem kojeg teško da ćeš moći riješiti sam, bez stručne pomoći.

    avatar

    27.03.2007. (14:47)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Kratko receno vi tvrdite da su glasaci senilni i da ste vi zapravo izvrsili reviziju pretvorbe?!
    Onda ima jako puno senilnih.Da mi je samo znati zbog cega ste tako popusili na izborima 2004. godine kad ste bili tako uspjesni ;).Morate znati da ovaj narod nema previse iskustva sa visestranacjem, ali to ne znaci da je toliko glup i senilan da se ne sjeca. I kakvi to molim vas lijepo ratni profiteri?! Zar nisu Rados i Antunovicka bili ministri obrane i nisu nikog sumnjicili za ratno profiterstvo. Jos samo da pokrenete peticiju za prestanak progona generala Zagorca. ;)
    Evo sto je pok. Akademik Supek rekao o SDP-u:
    Pokret pok. Akademika Supeka je kritizirao i koalicijsku vlast, predvodjenu SDP-om, jer nije provela brzu i temeljitu reviziju pretvorbe i privatizacije, nego se u prvom dijelu mandata bavila mesetarenjem drzavnim polozajima i nagodbenjastvom s HDZ-om.

    avatar

    27.03.2007. (17:51)    -   -   -   -  

  • Penzioner

    ...devedesetih odmah trebalo otpustiti i ne dopustiti mi da se bilo gdje zaposlim jer nitko tko nije podržavao hdz ili bio član te stranke, nije ni zaslužio ... Stazicu mislis li otprilike onako kako ste ti i tvoji napravili 2000. godine ! Ali hvala sto si tom recenicom kazao da HDZ ipak nije otpustao ljude bez veze, kao sto ste vi napravili pokolj 2000. godine !

    avatar

    28.03.2007. (11:31)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @pulicer: kratko rečeno, ja tvrdim da su birači dovoljno razumni da mogu razlikovati što znači revizija, a što poništenje pretvorbe.

    avatar

    28.03.2007. (11:33)    -   -   -   -  

  • Obicni gradjanin - najobi

    Stazicu, da mi je bilo cuti ili vidjeti tvoje izvjestaje sa bojista zapadne Slavonije ! Istiniti i objektivni kao i tvoji danasnji kretenski govori i komentari ? Gledaj, ne znam koji izraz da upotrijebim, ali stvarno si mediokritet kada kazes. "..... projekt nadustavnog autoriteta o 200 bogatih hrvatskih obitelji..." Niti je bio niti postojao projekt, a niti je pokojni FT bio nadustavni autoritet, ali ti to svedobro znas, te kada bi rekao drugacije ili nedaj Boze izrekao istinu, onda ne bi bilo zanimljivo i ne bi se uklapalo u pljuvacku politiku SDP-a, jer nista, ama bas nista drugo osim pljuvati i jadnom narodu prodavati demagogiju ni ne znate !Medjutim, iako vjerujem da ti to dobro znas, samo cu kratko navesti kako je doslo do tih 200 obitelji - FT daje interview "Vjesniku" vodi ga Ivankovic, koji u jednom pitanju kaze da Japanom vlada 200 obitelji, a FT mu odgovara da iako vrijedi za Japan, ne vjeruje da bi vrijedilo i za Hrvatsku. Nakon toga dobri, objektivni, domoljubni, istinoljubivi novinari (ovako nesto kao ti) izvlace taj podatak iz konteksta i "podgrijavaju" ga sve do danas, a velikim dijelom zahvaljujuci i budalasima kakav si ti, ali stranacka stega iznad svega, a ona izmedju ostalog propisuju da se o HDZ i FT ne smije nista pozitivnog iznjeti, jer bi to valjda za vasa SDP-ovska shvacanja bilo ravno veleizdaji, iako ste upravo vi pocinili veleizdaju sa Deklaracijom o suradnji sa Haskim sudom u travnju 2000. godine, od kada vecina sranja za Hrvatsku sluzbeno pocinju (nesluzbeno su pocela sa Mesicevim svjedocenjem !). Kada ste uvidejli koju ste idiotariju naprvaili donosite novu Deklaraciju o Domovinskom ratu, za koju se ove godine u veljaci vasa koalicijska drugarica Vesna Pusic ispricava neprizornima jer se: eto desnica valjala ulicama ! I ti se danas kao eksponent najobicnije "stoke sitnog zuba", kako vas je FT vise nego ispravno nazvao jos javljas i drzis moralne i ine prodike ! Pa da nije bilo tog FT-a ti bi vjerovatno jos uvijek bio spiker na RTZ-u, jer ti to i je maximalni domet, a ne sjedio u Saboru na ogromnoj placi (da mi je znati kako je zasluzis) i danas-sutra isto tako ogromoj mirovini, koju si zaradio, moze se reci samo proseravanjem, laprdanjima i teatralnom demagogijom ! Ali, tjesi se ima i gorih od tebe i vas (SDP), a to su oni iz HNS-a. A svi skupa bi se trebali zakopati govnima, da manje smrdite !!!

    P.S. odgovaras Pulitzeru o privatizaciji u t.1 pa kazes da se SDP zalagao....pa da te netko potsjeti jer kada je nesto pozitivno onada nas mali Stazic odmah ima napadaj amnezije (a i stranacka stega je prisutna, zar ne ?), pa upravo su dionice dijeljenje i prodavane radnicima (onima koji su stvarali, kako kazes...koja dobra komunisticka demagogija), ali su ih ti isti radnici vrlo brzo prodali i na taj nacin je vecina firmi i privatizirana, ali ti i to vjerujem da znas, ali ako priznas ne moze srati, zar ne ? Stvarno postajes odvratan, sjedi u Saboru, javljaj se, nastupaj, zamisli da si na pozornici, lijeci svoje komplekse i frustracije, a ozbiljne zivotne stvari i probleme ostavi po strani, nisi sposoban rijesavati ih niti pomoci u rijesavanju istih, a takodjer ih niti ne shvacas !

    avatar

    10.04.2007. (14:56)    -   -   -   -  

  • mislim dakle mislim

    Mene samo zanima kako sposoban premijer ne može znati da će se rasprodati mljekarska industrija?? Okruže se nesposobnima tako da može postati autokrat i onda se priča o kultu ličinosti i karizmi a pod nosom mu kupuju hrvatske mljekare. Nesposobnost nema šta.
    poker

    avatar

    06.05.2007. (22:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...