Komentari

ateizam.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Prigovaranja

    Čitam i ne mogu vjerovati: Tko god da si, al koristiš iste metode uvjeravanja kao i tvoji najveći "neprijatelji". Usput, smatram da sve ovo što radiš ima smisla iz jednostavnog razloga da mi koji smo zatucani i zaglupljeni još više nastojimo biti ono za što se predstavljamo! Kršćani!
    Inače, imaš malo krive premise: naime, bitno obilježje svetaca je da su mrtvi! Na zemlji stoga nema svetaca jer su svi živi! Kršćani nisu sveci!!! I mi to priznajemo!
    Dok ateisti su SVEci!!!

    avatar

    28.03.2007. (08:12)    -   -   -   -  

  • freestyler

    taj Ratzinger ima pogled kojeg se ja bojim, možda se varam ali nekakava zloća je u njemu ... uživaj ...:))))

    avatar

    28.03.2007. (09:01)    -   -   -   -  

  • Koji k.... uopce znamo!?

    Ja idem na vjeronauk u školi. Svaki dan trpimo priče da nam Bog mora biti na prvome mjestu. Puno smo se puta pokušale suprotstaviti, ali ništa, čini se da nam je Crkva predodredila u nešto u što MORAMO vjerovati. Daj nam savjet, molimo te. PLEASE, pogledaj naš blog i napiši svoje mišljenje. Mi nismo jedne od onih koje podcjenjuju druge vjere ili nevjernike. Dapače, voljele bismo čuti njihove stavove, a nadamo se da i vi želite čuti naše.

    avatar

    28.03.2007. (12:17)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Implementiranje bilo kakve religije u politiku rezultira sranjem. Pokazalo se to u tisućljetnoj europskoj povijesti, a u zadnje vrijeme su zanimljive težnje kreacionizmom zadojenih idiota koji si umišljaju da je Biblija ravnopravna znanosti. Što je najgore, oni to uspijevaju uvesti u škole. Imao sam priliku svjedočiti da se to počelo širiti i u nas.

    avatar

    28.03.2007. (13:27)    -   -   -   -  

  • kikica

    dobar ti je blog nastavi
    pozdrav

    avatar

    28.03.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • Njofra

    rekao i ja da ostalo nešto mozga u glavam političara kada odbili ubaciti kršćanske "vrijednosti" u ustav

    avatar

    28.03.2007. (22:07)    -   -   -   -  

  • Megha

    DANAS NA T-PORTALU

    Bolnice Crkvi moraju dati 4,5 milijuna kuna

    Bolnice i socijalne ustanove plaćat će Kaptolu 4,5 milijuna kuna za godišnju duhovnu okrepu: sve bolničke ustanove i ustanove socijalne skrbi u RH primile su koncem veljače dopis ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičića, po kojemu su iz svojih proračuna dužne mjesečno uplaćivati tisuću kuna na račun Hrvatske biskupske konferencije za financiranje dušobrižništva vjernika katolika koji se nalaze u tim ustanovama

    avatar

    30.03.2007. (10:37)    -   -   -   -  

  • Helada

    A zašto se nitko ne zalaže za priznavanje europskih grčko-rimskih korijena? Antika je barem koliko i kršćanstvo utjecala na europsku kulturu, ali više nema njenih predstavnika koji bi se zalagali za njen položaj u Ustavu EU!

    avatar

    30.03.2007. (17:25)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Žalim zbog toga što se EU odriče i srami Boga. Tko se odrekne Boga, propadne. Papa je u pravu s ovime, što je rekao. Kršćani ne misli, da nitko drugi, osim njih ne vrijedi. Svaki čovjek ima dostojanstvo i vrijednost bez obzira na vjeru. Kršćani imaju dijalog i sa pripadnicima drugih religija. Crkva ne stigmatizira socijalizam, nego komunizam. Crkva ima puno više dobra, nego zla. Papa Ivan Pavao II. se ispričao za sva zla u povijesti, koje su činili katolici. Ja nikada nisam čuo, da se neki nacist ili komunist za bilo što ispričao. Katoličku Crkvu u Europi ne ugrožava protestantizam. Ne znam ni za jednog katolika, koji je prešao na protestantizam u posljednje vrijeme, a obrnutih slučajeva ima.

    avatar

    31.03.2007. (00:21)    -   -   -   -  

  • Čitanje televizije

    Apsolutno se slažem. I mislim da je krajnje vrijeme da se mi ateisti udružimo i da tako udruženi javno istupimo protiv maltretiranja zatucane većine. Ovo se već jedva trpi!

    avatar

    31.03.2007. (01:03)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    kao i uvijek,papa je apsolutno u pravu,baš kao sta je autor ovoga bloga u krivu.no,to je poznato i jasno.malo o cinjenicama. cijela zapadna civilizacija skupa sa humanizmom pociva na temeljima krscanstva (katolickog i protestanskog) i pripadajuceg morala snosljivosti,tolerancije i humanizma. mozemo reci da je prvu ideju uopce o ujedinjenju europe iznio bas benedikt cija je zvijezdana kruna i uzeta kao simbol europe. sve ono pozitivno od obrazovanja (uostalom zar i u nas prvi gramaticar nije bio isusovac bartol kasic,zar nisu prvu pretecu filozofskog fakulteta otvorili isusovci u zagrebu,zar prvu gimnaziju nije otvorila crkva u zagrebu,zar ...bla bla),pa do glazbe i svega ostaloga korijene ima u krscanstvu. za to ustanoviti covjek ne triba biti narocito ostrouman da bi to zakljucio,ali treba biti izuzetno pokvaren,zao,i sljep za poreci cinjenice da je europa duboko u krscanskim temeljima,ma koliko se to pojedincima svidalo ili ne. BOG DOMOVINA OBITELJ

    avatar

    31.03.2007. (18:53)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ne znači da tko drukčije misli da ne vrijedi. Pozdrav.

    avatar

    31.03.2007. (23:40)    -   -   -   -  

  • Pollock

    Crkva je jedna institucija i kao i sve druge ona samo zastupa svoje interese. Hrvati bi se protiv nje trebali najmanje buniti jer nam je zasigurno više dobrog donijela nego zla.
    Pitam se tko sebe može zvati ateistom, jeli to osoba koja ne vjeruje u NIŠTA, kako onda ima volje živjeti...

    avatar

    01.04.2007. (16:46)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Crkva čuva svoj status i ništa više. Evropske crkve su sve praznije, a sa tim i kasice-prasice, samo je u tome problem, nestašica novca i ništa više...Za djelatnike su preskupi liječnički pregledi, ali za ispovjedi po bolnicama se može naći novaca...i možemo nabrajati do sutra..sve se vrti oko novaca..:)

    avatar

    02.04.2007. (22:28)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    kad ćeš više početi kritizirati i ostale religije? ako ti je samo do hrvatske, uhvati se malo nekih pokreta i sekti. ima ih koliko hoćeš.

    avatar

    05.04.2007. (15:56)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Sadako, kad se preselim u neke druge krajeve gdje je neka druga religija zastupljenija, tada ću kritizirati tu drugu religiju.

    avatar

    06.04.2007. (08:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...