Komentari

selnica.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • još samo jedan prolaznik

    jedini ti neka dejlaš na selnici. ostali kak zgledi sam ričejo z nogami v zrok i čekajo ka im den mijne.... ti si jedina svetla točka na selnici. ti jedni imaš i pravo ka drugima povejdaš koliko imajo grejhi. čitam ovo tu malo dole i ve mi je opče žal ka sem najšo nekši link na tej blog. a gledim i datume komentari i vidim da se ov blog pomali i vgašuvle. ne velijo zabadav ka slabo seme na kak gut dobroj zemli se posadi nebre dati ploda. i ak si več išo v upravo vodovoda, možda bi i storo bolnico v čakovco moro tu i tam posjetiti.
    pozdrav svim normalnim ljudima

    avatar

    25.03.2007. (13:27)    -   -   -   -  

  • dugi

    postovani autor bloga , opcina nije zamrla , uvijek je aktivna i puno radi . Redovito se odrzavaju sjednice poglavarstva , a sjednice vijeca prema potrebi . Tako je sazvana 11. sjednica opcinskog vijeca za petak 30.03. u 19.30 sati . Dnevni red : 1 ) Odluka o godisnjem proracunu opcine Selnica za 2006. godinu 2) Zakljucak o stanju imovine , potrazivanja i dugovanja opcine Selnica na dan 31.12.2006. godine
    3) Izvjesce o stanju u prostoru Opcine Selnica 4) Prijedlog odluke o ugostiteljskoj djelatnosti u opcini Selnica 5) Odluka o parkiranju i zaistavljanju vozila na podrucju opcine Selnica
    6) Odluka o izmjenama i dopunama odluke o porezima opcine Selnica 7) ostala pitanja i prijedlozi .
    Sto se tice gospodarske zone nije "crkla". U listu Medjimurje smo svi mogli procitati da gradjevinska dozvola za cestu jos nije ishodjena , ali je zahtijev predan , a razlog je u cinjenici da cesta jos nije ucrtana u katastru .. eto , znaci napadi nacelnika u listu Medimurske novine na pojedine mjestane pa cak i na oporbu da je opcina pod ucijenom itd .. su bili neosnovani i neuspjeli pokusaj obmane javnosti. Ugled opcine Selnica se nepotrebno rusi i blati u javnosti jer odgovorni ljudi u opcini nisu postovali zakonom propisanu proceduru , nego su samovoljno, iako su znali da nemaju potrebnih dozvola pa ni suglasnosti vlasnika parcela,poslali strojeve na imovinu mjestana . Naravno , lokacija na drzavnom zemljistu se vise niti ne spominje. Zar je poglavarstvo bez ispitivanja interesa poduzetnika i potencijalnih investitora zakljucilo da nema interesa za zonu na drzavnom zemljistu ? Za sada argumentirane razloge za lokaciju koju forsira poglavarstvo , pri realizaciji toga se se ocigledno ne postuje ni zakonska procedura niti pak privatna imovina , mjestana nismo vidjeli . Do sada nije prezentiran niti troskovnik , tako da se nezna sluzbeno jos niti ukupna vrijednost investicije.
    Postovani "jos samo jedan prolaznik " Blog se ne vgasuvle niti se ne bu vgasnuo. Po pitanju "javnih" tema je sve receno ,vise manje je sve jasno . Sigurno ce opet biti tema koje ce blogere zainteresirati . Mozda kad se objave zapisnici s vijeca i poglavarstva na sluzbenim web stranicama opcine ? Lijepi pozdrav svima .

    avatar

    25.03.2007. (14:42)    -   -   -   -  

  • selnica

    prolazniče, nije bit u tome tko koliko radi već u poštenosti tog posla, pa valjda ti je jasno da se svi poslovi koje se provode po slovu zakona brzo izavršavaju. Sve ostalo pada u vodu.
    P.S. gdje si našao link. I mene to zanima

    avatar

    25.03.2007. (21:01)    -   -   -   -  

  • dugi

    eto , opet pune novine i medjimurje i medjimurske novine o uspijesima raznih opcina . Tako je Palinovec dobila od drzave zemljiste 5 hektara , odnosno drzava je dala pravo na gradnju . Kao sto sam vec naveo na ovom blogu , drzava vise ne poklanja zemljiste opcinama , nego daje koncesiju s pravom izgradnje . Opcina Selnica je imala u rukama dopis sredisnjeg ureda krajem veljace 2006., u kojem nije ni jednim slovom pisalo da nam ne moze ili ne zeli "pokloniti " tih 22 hektara, nego se samo od nas trazilo nekoliko dokumenata (odgovorno tvrdim da smo mogli ispuniti te uvijete u trazenom roku) . Vezano za dobivanje tog zemljista nudio sam svoju pomoc nacelniku i na vijecu i u pismenom obliku .Ali ocigledno nije bilo spremnosti provesti odluku vijeca od 23.09.2005 . Ponavljam - tri puta se glasackom masinerijom vladajuce koalicije odbila odluka o formiranju zone na drzavnom zemljistu . Nitko ne moze reci da nije znao ili da je mislio , jer smo i vijecnike i clanove poglavarstva pismeno opsirno informirali o svakom detallju . Znaci , svjesno se ta odluka obijala . Pitali smo za razloge i za objasnjenja , i na vijecu i po novinama .
    Nema odgovora , nema objasnjenja . Umjesto toga organizirana hajka na one koji su dali argumentirane prijedloge .
    Drugo - citam sveti martin se javio na natjecaj evropske unije "Ruralna destinacija izvrsnosti " . Ocigledni razvoj te opcine je upravo rezultat planskog rada , Martin na Muri je bio medju prvim opcinama koje su imale zelenu agendu i zeleni plan (2003)., vec godinama -od 2003. imaju program odrzivog razvoja (vidi na web stranici www.eol.hrKad smo krajem prosle godine 2 puta predlozili da se opcina ukljuci u zelenu agendu te da se izradi zeleni plan , i kad nas je gspd Golub , Nobilis uvrstio medju 4 opcine koje ce ove godine uci u plan i dobiti od zupanije 10.000 kuna , poglavarstvo je dalo misljenje da je to dobra stvar , a na slijedecoj sjednici nacelnik izjavljuje da od zelene agende jos nijedna opcina nije imala koristi i da opcina nema sredstva za takve stvari ?????? Usput se odbila izrada strateskog plana razvoja opcine , plana razvoja turizma , plana razvoja gospodarstva -argumenat poglavarstva -plan razvoja je koalicijski sporazum HSSLS , HDZ i nezavisne liste gspd Mezga ... nekakve druge strategije ili planove opcina Selnica ne treba , to samo kosta peneze . A neplanski , stihijski rad bez strategije nas ne kosta peneze ??
    Nama se ne treba ni ukljuciti u akciju opcine i gradovi , prijatelji djece (iako smo naveli da tu akciju podrzava i ministarstvo obitelji ,branitelja i med.solidarnosti i naveli primjer Pregrade , gdje je to ministarstvo s 184.000 kuna sufinanciralo uredenje djecjeg parka ) . Argumenat nacelnika : nek si pogledamo koliko se je opcina ukljucilo u tu akciju , u smislu to je akcija koju si mogu priustiti samo gradovi , a opcina Selnica nema novce za takve ideje .. naravno , opcina Selnica nema novce da bi svake godine uredila barem jedno djecje igraliste , nemamo novce da podrzimo i animiramo udruge koje imaju programe vezano za djecu . Da je Martin svojevremeno odbio zeleni plan i program odrzivog razvoja s argumentom pa to do sada nije ni jedna opcina napravila , zakaj bi mi , bili bi tu gdje smo mi danas .. To je samo jedan od mnogih primjera gdje se glasa automatizmom po naredbi . Rade se ogromni propusti , ne koriste se potencijali i prilike .
    Prostorni plan opcine je u izradi . Prijedlog prostornog plana je jednostavno receno "devastacija prostora " . Nastavljat cemo davati mjestanima detaljne informacije o svim dogadjajima i zbivanjima u opcini .Lijepi pozdrav svima .

    avatar

    26.03.2007. (19:33)    -   -   -   -  

  • renato

    bravo dugi samo tako dalje.......
    zamolio bi blogere pod bilo kojem sinonimu nek mi objasniju ili konkretno odgovore koji je
    zadatak opčine osim ostvarivanja osobnih interesa vladajućih (ne)
    ljudi

    avatar

    27.04.2007. (20:03)    -   -   -   -  

  • čep

    sunce pići mi roštiljamo i pijemo male pane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    14.05.2007. (17:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...