Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


 • Berini dnevnici

  Radnja filma odvija se za vrijeme velike depresije. Stariji muškarac oženjen je prelijepom mladom ženom koja je sve samo ne sretna u braku. Zajedno vode kafić pored ceste, u kojem zapošljavaju novopridošlu lutalicu Franka Chambersa.

  avatar

  23.03.2007. (15:56)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  jel chitao neko "pad i uspon Parkinsona" ?
  nemo, suprotstavljanje svijeta i Zemlje jest prijepor, i utoliko se (s)lazzem sa tobom da je stvarnosna proza ovijeh chitulja
  daleko delikatnija od tamo nekih hrvatskih kulturnih proizvoda; i to upravo sa tobom na chelu.

  ... pet rechi, strani film.

  They hurriedly return by bus to Twin Oaks, arriving just before Nick does. Immediately, Cora destroys the note left for Nick in the cash register. Together, they hatch the idea of a murder plot after witnessing the near-collision of an inebriated Nick narrowly avoiding a freight truck:

  Frank: I'd like to see him get plastered like that some night and drive off a cliff.
  Cora: You didn't mean that. You were joking.
  Frank: Well sure. Sure. I-I was joking.
  Cora: Of course you were. Of course.

  ipak je "ossesione" iz 1942., film koji su fashisti unishtili, a Visconti spasio, kao Ursprung neuporedivo bolji film.

  avatar

  23.03.2007. (16:40)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Ursprung je lijepa riječ.
  A da mi je samo znati što vas je asociralo na poštara, i to dvaput?!

  avatar

  23.03.2007. (16:50)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Igra, ti si novijega datuma a i lijen si pa vjerojatno nisi odskrolao do dna bezdana, na kraj/početak vaseljene: tamo bi u razogovoru s Valentom koji se zove po ljubičastoj kravi pronašao referencu na najznačajniji, danas već antologijski intevju koji je jedan jarak, pa bio to i Rade, odradio s Valentom, ljubičastim kao čokolada. Ne bih li te sklonio da dia-logos tih Godzile i Megalona Duha ipak pročitaš, nudim ti Intro-duktus (pazi, ovdje se opasno gusto misli, riječi se izriču dvaput prožvakane, tri put promišljene, kao teza, antiteza i sinteza, recimo) u nj, a onda
  link do neba!
  Gospodine Valent, sukladno prethodnim razgovorima na stranicama Knjigomata želim vam postaviti pitanje koje je vezano za trenutnu situaciju u našoj književnosti, na koje ste vi kao istaknuti intelektualac i autor, a samim tim javni radnik, itekako sposobni odgovoriti. To se pitanje također nadovezuje i na jedno drugo koje me još više zanima. Ono potječe iz same percepcije književnosti zadnjih godina u nas, a tiče se pojma ''stvarnosti''. Mnogo je govoreno o stvarnosti, ali nijedan od naših kritičara, pa i autora, nije se zapitao što je to stvarnost. Isto sam pitanje postavio Draženu Katunariću i Zoranu Rošku, ali me još uvijek živo zanima vaše mišljenje, s obzirom na vaš specifičan autorski i filozofski pristup. Dakle, što je to stvarnost?

  Milko Valent: Vaše pitanje toliko je kompleksno i iznimno važno za razumijevanje književnosti, pa dakle i hrvatske književnosti, da zahtijeva čitavu knjigu pa ću se ovom prilikom, kako bih ipak približno odgovorio na njega, poslužiti sažetkom koji je kombinacija holograma i patentnog zatvarača. Usput rečeno, taj patentni zatvarač, ciferšlus, slika je i prilika dvostruke uzvojnice DNK. Ciferšlus i hologram čine taj u svemu kompatibilni kontrapunkt kojime ću pokušati odgovoriti na vaše pitanje. Već ovaj mali uvod početak je odgovora.

  Ahahahahah....vi, kao intelekutalac i autor, itekako ste sposobni odgovoriti...u majku ti jebem, kakav enter! Dakle, što je to stvarnost?
  Ahahahahahahahahahahahahhahahah....Igra, Hrvati su stvarno idioti, sorry stari, ispričavam se! To je nevjerojatno.
  A Valent njemu, dakle kao javni radnik, uz pomoć sažetka koji je kombinacija ciferšlusa i holograma - usput rečeno, taj patentni zatvarač, ciferšlus, slika je i prilika dvostruke uzvojnice DNK, ahahahahahaha...- već ovim uvodom koji je početak odgovora počinje odgovarati na to sudbonosno pitanje, drugovi: Dakle, zaista, što je to stvarnost?
  Sasvim nestvarno, zar ne!?

  avatar

  23.03.2007. (17:21)    -   -   -   -  

 • Berini dnevnici

  Prvi put za zemlju čudesa, drugi put valjda za nigdje valjda ne znam. Samo meni ja malo preobjektivno doživljavam percepcije više nego u sferama.

  avatar

  23.03.2007. (17:22)    -   -   -   -  

 • DerzaFanistori

  Igra asocijacija?

  ... pet rechi, strani film.

  "Mostovi okruga Mad & Son"

  Hahahahahaha... sorry...raskinut ću se od smijeha :-)

  avatar

  23.03.2007. (17:31)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Derza, ali taj nam film nije stran!
  Aahahahahah...
  Ovo je postao kongres metazajebanata.
  Ja molim da se uzme u ubzir i obznani da sam ja izmislio ovaj manijakalni, objesni ahahahahahaha. Svi su prije mene pisali LOL, :)))) i ostala sranja, dok se ja nisam
  počeo smijati srpski: iskreno i grohotom! Onako, u kavanskom, duvanskim dimom
  okupanom baritonu/basu.

  avatar

  23.03.2007. (17:49)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Igra je kod Slojmuna protestirao protiv moje objekcije na račun Nietzscheova stilističkog tika, koji, naravno, nije samo jezičke naravi, sisa, jer Nietzsche misli da mislimo jezikom, pa, ako je vjerovati Nietzscheu, bit će da je posrijedi veća sisa, nedaća, kako sam nedavno zlobno, mada sisa, točno nagovijestio, kurac, sisa, moguće čak Tourettov sindrom, krava, kurac, sisa, mislim ta potreba za, pička, konj, konj, za stalnim ponavljanem, sisa, sisa, ponavljanjem riječi ili misli kao što su ružnoća, kurac, ili misli kao što su ružnoća ili radost, sisa, konj, krava, kurac, kao prigovor, a u najapstraktnijem i finalnom, sisa, sisa, kurac, pička, krava, puši, puši, konj, obliku vječno, arahaahrararrggh, prigovor, prigovor, sisa, sisa, argahargahrag...vječno ponovno došašće!

  Čujmo Igru:
  nema od toga ni go kurac- psiholoshko jeste socijalno, jeste chak i ekonomsko, jer je ono psiholoshko sve shto je moguce i staje u njega. tako da je zamerka povodom N i S potpuni promashaj: vec samim tim shto N nikada ne misli na fizichke atribute.

  ali, ti i tako razumesh samo ono shto volish chuti.

  Igra, ja o Nietzscheu, ti o meni! Nabijemtenakurac!
  Pa prije bi dijete s trešnje, nego ti s kurca!
  Sjaši više!
  Nevjerojatno je kako si svadljiv usred opće zajebancije; čitaj, jeb'o te Nietzsche:

  Sokrates gehörte, seiner Herkunft nach, zum niedersten Volk: Sokrates war Pöbel. Man weiss, man sieht es selbst noch, wie hässlich er war. Aber Hässlichkeit, an sich ein Einwand, ist unter Griechen beinahe eine Widerlegung. War Sokrates überhaupt ein Grieche? Die Hässlichkeit ist häufig genug der Ausdruck einer gekreuzten, durch Kreuzung gehemmten Entwicklung. Im andren Falle erscheint sie als niedergehende Entwicklung. Die Anthropologen unter den Criminalisten sagen uns, dass der typische Verbrecher hässlich ist: monstrum in fronte, monstrum in animo. Aber der Verbrecher ist ein décadent. War Sokrates ein typischer Verbrecher? — Zum Mindesten widerspräche dem jenes berühmte Physiognomen-Urtheil nicht, das den Freunden des Sokrates so anstössig klang. Ein Ausländer, der sich auf Gesichter verstand, sagte, als er durch Athen kam, dem Sokrates in's Gesicht, er sei ein monstrum, — er berge alle schlimmen Laster und Begierden in sich. Und Sokrates antwortete bloss: „Sie kennen mich, mein Herr!” —
  Götzen-Dämmerung

  avatar

  23.03.2007. (18:25)    -   -   -   -  

 • Luce

  O, tu si dakle? O, o!

  avatar

  23.03.2007. (18:31)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Antropolozi među kriminalistima kažu nam da je tipičan zločinac ružan: monstrum u licu/izgledu, monsturm u duši.
  Englezi prevode ovako: The anthropological criminologists tell us that the typical criminal is ugly: monstrum in fronte, monstrum in animo [monstrous in appearance, monstrous in spirit].
  Nietzsche izrijekom povezuje vanjštinu i unutrašnjost, fizički i psihički čovjekov lik: ružan je in fronte eo ipso zločinac, duševna nakaza! I baš zato jer je fizički ružan, zločinac je, kao što njegova zloča ostavlja vidljiv trag in fronte, na vanjštini!
  Ali, ti znaš Nietzschea bolje nego Nietzsche samoga sebe!
  Igra, pokušali smo dakle ponovo, ali, ne ide, strari, vidiš i sam: jednostavno si nadrkan, i tu nitko nije kriv. Da malo prilegneš i odmoriš, ha?

  avatar

  23.03.2007. (18:34)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  KPGS

  sve ok- ali gde ti ovde vide kurac ?

  „Sie kennen mich, mein Herr!” —

  u chemu je sada problem ? ovaj komentar deo je mojih provocatuerskih aktivnosti, josh iz doba pre nego shto mi je sve oproshteno.
  uostalom, i sam primecujesh:"Nietzsche izrijekom povezuje vanjštinu i unutrašnjost, fizički i psihički čovjekov lik". dodao bih da se slazem sa time, ali ovim redom: unutrashnjost i vanjshtina, ako smijem da primetim.

  ps. zar nije dobro ovo:"Die Hässlichkeit ist häufig genug der Ausdruck einer gekreuzten, durch Kreuzung gehemmten Entwicklung. Im andren Falle erscheint sie als niedergehende Entwicklung. Die Anthropologen unter den Criminalisten sagen uns, dass der typische Verbrecher hässlich ist: monstrum in fronte, monstrum in animo. "

  PMS: i shta se durish opet, profesore ?

  mene je Pacijent podsetio na opsesiju.

  avatar

  23.03.2007. (19:08)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Ma zajebavam se, pa nemožemo razgovarati kao opatice. Idem na Skype, mileni. Dobio sam mačkolinca! Kakva neman. Mijau!

  avatar

  23.03.2007. (19:18)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  slushaj ovo: "der ursprung des kunstwerkes""- M . Heidegger

  "jedan, koji je to morao znati, Albrecht Dürer, kazze pak onu poznatu rech: "jer usitinu se umetnost nalazi u prirodi, (t)ko je odakle moze ishchupati, taj je ima". Chupanje ovde znachi izvlachenje risa i ris risati risacim perom na risacoj daski."*

  *cela rechenica je dvosmislena, ali mi ona (dvosmislenost) izmiche u prevodu- evo izvornika: "Reissen heisst hier Herausholen des Risses und den Riss reissen mit der Reissfeder auf dem Reissbret".

  "ausstehendes Innestehen"

  ps. polako gubim svoja osnovna svojstva- "umJetnost" mi bolje zvuchi od "umetnosti"
  ahahahahahahahahahahaha

  avatar

  23.03.2007. (19:24)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  I ne smeš da primetiš da je redosljed nutra-van, jer, idioto, nije N. napisao monstrum in animo, monstrum in fronte, nego je, jebiga, da si učio znao bi, sisa, sisa, Sokrat zaista bio
  ružniji od tebe, majke mi, srećom nisu ljudi onda još imali ogledala, ahahah....čuj, zaista te se ne da krstiti! Nietzsche je ovdje sasvim jasan: zajebava Sokrata kao kvaritelja mladeži/instikata, pa insinuira o njegovoj ružnoći u moralnom smislu (pokvaren je taj Nietzsche, majku li mu jebem, pravi gad: zamisli, molim te, jebati Sokrata da je nemoralan!), jer je jadničak - rugoba! Ružnoća, po sebi prigovor, u Grka je gotovo opovrgnuće! Fenomenalna rečenica! Ničesar tu nema dragi maglovitog, i zato Igra ne šarafi: Nietzsche veli Sokratu da je dekadent, dekadent je jer je kriminalac, kriminalac je jer je ružan, a ružan je in fronte, pa dakle i in animo!
  Dakle, početak je VANJŠTINA, a ovaj put nažalost ne NUTRINA, jer cijela Nietzscheova zajedljiva kazuistika kreće od nesretne činjenice Sokratovog izgleda.
  Samo, ti nisi studirao filozofiju pa ne znaš kako je Sokrat izgledao.
  Studenti odmah na prvoj godini dobiju postere svih filozofa, u njihovim tradicionalnim nacionalnim dresovima, pa se uz igru, mijenjanje slički i tapkanje lako nauči who is who u
  Trećem Reichu (to valjda znaš, to su te valjda u Nemačkoj naučili što je Treće Carstvo i kakvo je njegovo značenje...).
  Idem na Skype da te steram u krasan kurac i u real-timeu.

  avatar

  23.03.2007. (19:32)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  eh, slojmune , slojmune- pa ne moram ja u svemu da se podvrgavam n-u, jebo te on vishe.
  ako ja kazem- nutrina> vanjshtina , tako ce i biti.

  i to shto se ovde kurchish da mi ga steravash u real-time; oa nemoj , ber, da kachim transkript !

  ahahahahahahahaah

  avatar

  23.03.2007. (21:07)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  zamishljam sokrata i sada shvatam otkuda to da si i ti u odrdjenom smislu jugendverderber, personal Jesus

  zdravo jebiga

  avatar

  23.03.2007. (21:11)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Igra, zbogom, i od sad kačiš transkripte na moj kurac. Zato ih prepisuj u krug, da ih lakše nataknem.
  Bok!

  avatar

  23.03.2007. (21:36)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...