Komentari

012station.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • ledena

    Tako se počinje graditi carstvo ;)

    avatar

    24.03.2007. (09:03)    -   -   -   -  

  • fanny

    To je početak... a dalje? Za kojih petnaestak godina na Ženevskom jezeru s milijardama u džepu :)))

    avatar

    24.03.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Ledena i Fanny mene ste uhvatile u đir aaaa ;) ...ma kakva carstva, kakvi bakrači? Postaja je jedinstven brand koji počiva najvećim dijelom na Andrejinom umijeću. Stoga o širenju možemo razmišljati kada riješimo te sitnice oko kloniranja iste. Trenutno planovi se o.g. svode na dugoročnije rješenje stambenog modula i ponalaska najmanje još jednog djelatnika koji je uduvoljava kriterijima rada na postaji.

    avatar

    24.03.2007. (20:02)    -   -   -   -  

  • fanny

    Nisam ni mislila ozbiljno. Samo sam pod utjecajem novih događanja u lijepoj našoj. Znam da nas ima i takovih kojima bi preveliko carstvo bilo ogromno opterećenje u svakom pogledu.
    Baš ovih dana, a i inače, zapitam se onako u sebi - kako je to imati toliko bogatstvo, a valjda i odgovornost (koja vjerujem ide uz to) za takova carstva. Znam i da je to nama teško poimiti, jer za obične smrtnike kažu - da do 100 000 EU znaju realno razmišljati, a sve što je više od toga - za nas je cifra o kojoj nemamo blage veze.
    Ja sam sigurna samo u to, da se nikad nisam poželjela mijenjati s takovim ljudima. Jer se onda nađeš u zamci iz koje nema - van. A mislim da tada ode i obitelj k vragu, što se najčešće događa.
    Zato treba imati granice. Motivacija i ciljevi - da, a prekomjerno gomilanje - hvala lijepo, pogotovo ako je cijena obitelj.
    Zato - polagano, jer dok je vremena za male životne radosti i dok postoje ciljevi do kojih se mora pomučiti - živimo. A sve ostalo - više nije život, nego - utrka.
    Pozdrav postaji

    avatar

    24.03.2007. (20:40)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Kužimo se naravno. Nego kad smo već došli na temu Ženevskog jezera da podijelim s tobom jedan info od večeras. Nedavno je jedan koji tamo živi prodao svoj udio u Dukatu za tričavih 2 milijarde kunića ili 270 milijuna Eura. Večeras na pivu čitam njegov životopis u Jutarnjem i vidim kako je lik sve pošteno stekao. Prvo jedan kamion, pa drugi, pa jedna dionica, pa druga i upitam se kako to nekom drugom nije pošlo za rukom. I onda jedan od okupljenih kolega blogera ostatku društva otkrije tajnu njegovog uspjeha. S navednim kamionima je za našeg Vladu tamo neke devedesetineke prevozio povučene Jugo-dinare u BiH, gdje su mjenjani za marke... poštanske naravno ;) Njegov zub je bio 15%. Riskirao čovjek pritom pravo, organizirao transport, zaštitu transporta, prebacivanje preko grane, ali je dobit bila u skladu s rizikom. Eto draga nacijo, to je ustvari bio njegov početni kapital za kupovinu Dukata. Da bi riječ reko...

    avatar

    25.03.2007. (00:27)    -   -   -   -  

  • riba

    Prvo si me oduševio s retpspektivom, a sad s ovim komentarom vratio u tmurnu stvarnost... Šta manje takvih stvari znam lakši mi je život benti. AJ pomalo posado, maknite sat... Odo ja leć

    avatar

    25.03.2007. (01:59)    -   -   -   -  

  • happywedding

    evidentno drastična razlika...

    avatar

    25.03.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • alkion

    Nisam znao da se umnožavanje osoba zove kloniranje. Ja sam to ona stara generacija koja to obavlja na malo prozaičniji i manje znastveni način, ali garantirano ugodniji, zabavniji i nekako prisniji... A retrospektiva? Ha, kao i svaka retrospektiva i sjećanje na prošlost - izvlače se samo draga i lijepa sjećanja. Šta možeš ljudski mozak je pomalo čudno konstruiran!!! Lakše mu se i ljepše sjećati ljepoga. Tako ti je i smojim očima u zadnje vrijeme: volim vidjeti ljepo žemsko čeljade nego ružnog i rutavog muškarčinu... Čudo jedno, vjeruj mi... Ne mogu doć sebi od iznenađenja (i ugode naravno)... Ma vidje ti kud zaglavi ovaj moj komentar na najobičnije slike povjesti jedne postaje??? :)))

    avatar

    25.03.2007. (13:50)    -   -   -   -  

  • fanny

    Ovo za kamiončiće sam i ja sada čula. Ja sam čula onu pretpotopnu priču o dečecu kaj je na placu prodaval jabuke i šparal na gablecima, pa jabuka po jabuka - sanduk jabuka, pa sanduk po sanduk došao do firme koju je poslije kupio.
    Jedino što je istina - nije upropastio industriju kao neki koji su samo isisali sredstva iz "poklonjenih" tvornica. No nije to njegova zasluga, nego se okružio sposobnim ljudima (ja bih isto napravila).
    Sve ostalo je - naša stvarnost, koja je omogučila početni kapital - za onih kako kažu "tričavih" 10 miliona, kupiti firmu, a dalje je sve ostalo - logika ekonomije i usputnih olakotnih okolnosti.
    A danas - njemu Ženeva i dvije milijarde, a nama francuski (Europski) gazde.Samo je interesantno što su svi ti poslovnjaci - domoljubi, kapital uhvatili od ruku i truda naših generacija i sve iznose van Hrvatske.
    Domoljublje je postao najkurvanjskiji pojam kod nas.
    Za mene su domoljubi - ljudi koji su stvarali sva ta bogatstva (jer da ih nije bilo - što bi se drpalo), oni pod ledinom ratišta i nestali, invalidi i preživjeli branitelji (ali oni pravi), njihove obitelji, dijaspora koja je široke ruke slala novac (crne vreće) i mi ostali jadnici - koji smo silom prilika - iz preživljavanja i plivanja - stvorili umjetnost življenja. A sve ostalo je - Bogu za plakati i - ispaliti u petnaestu galaksiju, bez povratka.
    Oštra sam i prosta, to je jeziok koji koristim samo interno, no ne mogu se suzdržati. Moram se ispucati, to je moj način psihoterapije. No budu izbori, moj listić ne bu niko koristil, ne bu jedan zaokružen, nego - svi, jer su mi svi srcu prirasli jednako.
    Pozdrav i možda navratim za koji tjedan, jer kako stvari u obitelji stoje, budem često u Metropoli.

    avatar

    25.03.2007. (18:15)    -   -   -   -  

  • fanny

    Sad čitam kako sam gore napisala - "i ja bih isto napravila". Ni u ludilu nakopala tvornicu na vrat, odnosilo se to na - okruživanje sposobnim ljudima, jer ako nemaš pojma o biznisu, padneš u njega s kruške, jedini je izlaz - zaposliti one koji su sposobni.

    avatar

    25.03.2007. (18:18)    -   -   -   -  

  • fanny

    Pazi ovo - psujem samo "interno", a hipotetski me može pročitati cijela blogosfera i šire :)

    avatar

    25.03.2007. (18:21)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    kuna po kuna do tajkuna iliti postaja po postaja do međunarodne stanice :))

    kad se sagleda šira slika oko Rajića čak mu se ništa ne može zamjeriti jer je jedan od rijetkih koji je zadržao zaposlenike i proširio proizvodnju, otkupio još nekoliko manjih mljekarskih pogona (tvrtki) te ih ujedinio i sve postavio na čvrste noge, vršio redovan otkup i čak plaćao za isti kad mlijeko i nije bilo baš po svim standardima te uspio izboriti od otkupljivača da ono postane još bolje da se mogu nositi sa nenormalnim uvozom ...

    da je barem bilo još nekoliko takvih Rajića možda bi bilo i manje nezaposlenih no nažalost nije ...

    avatar

    26.03.2007. (08:43)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Riba_ka ma nisam ja kriv majke mi ;)))) jes' vidila kako su me one dvi gore navukle :/
    @Topsi naravno.... a u međuvremenu prošlo točno 3 godine. U to ulazi godinu dana kašnjenja zgrade te već godina dana operativnog djelovanja postaje :)
    @Alkione pa nisam baš tako mlad ;) Taj dio umnožavanja smo već odradili i na obuci imamo dva kadeta. Mislio sam na stvaranje identične kopije istih godina koju nakon downloada svijesti samo odvedeš u drugu postaju i čak joj ne trebaš ništa objašnjavati. Eh... kad smo kod toga već, dobro bi mi došao i rezervni Manga ;)
    @Fanny ma samo se ti istovari. Takav sam i ja. Istovariš svakome šta ga ide i ti više nemaš problema s time. Da nisam takav do sad bi imao već sedam čireva. A glede ostalog, znaš gdje smo... a kad dođeš do nas samo daj neki zvučni signal da dignemo rampu ;)
    @Dag ma da bi mu čovjek riječ reko za taj dio kasnije. No moraš priznati kako nije problem zaraditi početni kapital kad imaš "prijatelje" poput Škegre, Štele, Tute... a poslije ionako više nije važno. Kad imaš novce sve ostalo se kupi. Od managera do tjelohranitelja...

    avatar

    26.03.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • domoljubni

    imaš lijepo svjetlo u noći!

    avatar

    26.03.2007. (11:49)    -   -   -   -  

  • tyche

    Volim vidjeti dobro odraden projekt od ledine pa do visnjice na vrhu sladoleda LLLOLLL

    avatar

    26.03.2007. (11:55)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    Za ne prepoznat, kao novo :)

    avatar

    26.03.2007. (13:22)    -   -   -   -  

  • reginaelena

    vi ste vidim počeli od golih zidova...e, to se zove "svaki početk je težak"...odlično ste obavili posao...ovo sad sjajno izgleda....kisssssss

    avatar

    26.03.2007. (13:41)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Domi ovo je treća inačica. Prvo smo bili plavi, pa blagdansko crveni, ali mislim da je tek ova električno zelena pravi pogodak ;)
    @Tyche trebala si vidit baušteliju u međuvremenu i s kakvim se idiotarijama čovjek mora boriti kod nas... tipa moraš provaljivati u vlastiti lokal 8-/
    @Pac ta izgradnja fascinira zar ne? Jedan dan hrpa betona i čelika, a sutra sofisticirana svemirska postaja...
    @Regina prostor je kupljen kad je tako izgledao, a danas izgleda ovako. O onome što smo prošli u međuvremenu mogli bi snimit film...

    avatar

    26.03.2007. (14:46)    -   -   -   -  

  • napalm

    a vidiš kako je moglo ostati lijepo u svoj svojoj sirovosti? iako slutim po prijedlogu za snimanje filma da su razni scenariji bili u opciji ;)

    avatar

    05.04.2007. (11:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...