Komentari

p-a-t-o-l-o-g-i-j-a.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • CRAZY S a.k.a. SHAKKY

    odličan blog posjeti moj i ostavi komentar please!!!!!!!!!super blog!!!!!!!

    avatar

    21.03.2007. (18:56)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Jebote, kad se sjetim da sam s tim čovjekom skoro, što se kaže, jeo iz iste zdjele, prođu me srsi strave. Užas. Sekta, tko bi mislio... U pičku... Ništa, treba fakat pazit s kim se družiš. I svijet je opet lijep.

    avatar

    21.03.2007. (19:14)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Danima sam ga pratio po Vaseljeni i osluškivao njegove riječi. U jednom trenutku sam shvatio da govori jezikom nečastivog dok pokušava uvući Nemanju u svoje naopako gnijezdo.

    avatar

    21.03.2007. (19:26)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    Pa trebalo vam je to biti jasno iz imena. Aion je Aeon, i ima ih 365, i svi su emanacije boga Abraxasa, koji je bio krist Atlantide.

    '365 puta bolji!'

    avatar

    21.03.2007. (19:45)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Postupio si poput pravog detektiva; volio bih dobiti na uvid notes u koji si ispisvao stenograme sektaške komunikacije. Nemanja, takav kakav je, sklon je mističnim udruženjima. Pouzdano znam da se već kao osmogodišnji deran pokušao priključiti beogradskoj grupi Mediala. Odbili su ga zbog fimoze koju su smatrali 'čvorićem nečastiva'. Dobro je da si sve ovo promoćurno otkrio jer bi opet ostale bez Njeme. Pretpostavljam da nisi masturbirao u svim tim danima naporne istrage. Volio bih da se olakšaš na zbirku pjesama Dorte Jagić pod naslovom 'Tamagoci mi je umro na rukama'. Ta poetesa okrenula se Kristu i njegov nauk zagovara u današnjem razgovoru u 'Novom kistu'. Također je navela kako ona dobro čita, dok je danas u modi loše pisanje. Od kolega sam saznao da boluje od šizofrnije i da je jedno dulje razdoblje prakticirala crnu magiju što je kao posljedicu imalo gubljenje kose na tjemenu poznatog pjesnika Ivice Prtenjače. Malo me strah što se ta duboko poremećena osoba poziva na Krista i to u rubrici kulture komunističkog lista Novi kist. Nakon tvog otkrića u vezi Igre u svemu vidim prijetnju i zavjeru. Osjećam da ludim. Nego, u subotu sam u Zuhra showu, pa me pogledajte ako ste u prilici.

    avatar

    21.03.2007. (19:48)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Sutra ću ti poslati blikić u koji sam marljivo bilježio tu nastranu rabotu. Prvo poglavlje sam nazvao "Đavao zavodi Nešu svojim plamenim jezikom". Čak mi i Tamagochi zvuči nekako sotonski. Jesi li siguran da je autorica zabrijala na kršćanstvo? Smrt Tamagochija me podsjeća na smrt Boga koju je propovijedao ludi Friedrich.

    avatar

    21.03.2007. (20:19)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Već od samog naslova tvog prvog poglavlja osjećam duboku jezu poput svetog Antuna kad mu se onako odrpanom i čiravom u pustinji ukazala posve naga ljepotica bez ikakva pokrivala nad venerinim brijegom: 'plamenim jezikom'... oh, Bože... Možda da ipak dopišeš iznad tog poglavlja: NE PREPORUČA SE ČITATI ONIMA KOLEBLJIVA DUHA. Da sam se ja dokopao takva opasna materijala zasigurno bih tako postupio. Što se tiče pomračene Dorte i intiganta naslova njezine zbirke poezije... da, doista se u smrti Tamagochija može iščitati šifrovana smrt Svevišnjeg. Stoga me dodatno čudi kako to da ta ženturača odjednom tako gorljivo u 'crvenom' Novom kistu zagovara Krista i vjeru u njega!? I zašto ju je intervjuirao plahi Radenko Vadanjel? No, neću te zamarati s time, to su neke moje osobne paranoje koje moram riješiti isto tako - sam sa sobom (poput kakva masturbatora). Ili sa Bozzom.

    avatar

    21.03.2007. (20:44)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Strah me da Igra u ovom trenutku iz prikrajka promatra naš razgovor i odabire nove žrtve. Nikada si ne bih mogao oprostiti da zaskoči nevinog Božidara (ah, kako je to ispravno ime!) i prospe mu svoje vražje sjeme po novim očalama koje su mu kupili kolege iz agencijičice na benzinskoj postaji, obilježivši tako 10 godina njegova predanog rada.
    Apage satanas!

    avatar

    21.03.2007. (20:53)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Već u samoj činjenici da se tvoj komentar bez ikakva vidljiva povoda 'dualizirao', već dakle iz ljušture te same spomenute činjenice osjećam kako se izljeva nevidljiva melasa sumpora poput nafte iz prevrnute ININE cisterne tamo negdje kod Delnica. Nemanje nema. U svojoj tjeskobi zamišljam ga bačenog i zavezanog u crnoj vreći poput kakva svinjčeta, bačenog u neki Hajdelberški kanal koji se nalazi tik do ulice u kojoj se nalazi tavan gdje se sastaje neka manja skupina ljudi s upaljenim voštanicama. Radi li se to u mojoj pa mogu reći viziji, o kakvoj sektaškoj sekti? Oh, kako je sve postalo zamršeno i nekako zloguko.

    avatar

    21.03.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    ... u pravu si zoki: u pravu ! ovo je vec prava literatura, izvod iz sebezazivajuceg otkrivenja novoga doba: poslednjega doba u kojem je spasenje u obliku prividne propasti bilo na dohvat ruke. danas je nada u prevrat otishla nepovratno u kurac: ko zna za shto je to dobro, rekao bi de-cko za sve, smerno zamishljen nad svojim radnichkim doruchkom - salama podrigusha, kvoter kruha i gurtjo. (ovo sam napisao u nadi da ce ti se svideti).

    iako samo nerado, moram sada primeti da opet greshish iz proizvoljnosti, shto je u mojem redu najtezi greh. jer proizvoljnost je samo skriveno neznanje. nije teshko pogoditi u chemu, jer je prostor gde se rückfall mogao zbiti suzen na dve rechenice. ipak, reci cu ti da ne bi razbijao tu lepu veliku glavicu: ili imash uzasno brljive dostavljache + i ne bi me chudilo da ti sa namerom izvlache na stranputicu: jer dok ja ovde sedim 16000 agenata grada chikaga drhti pred pomishlju na moje ochi-igle i razoran udrarac levom, ili si u nedostatku boljeg uvoda STAO da loopirash nad zombie zonom.#
    nema tu kurca- kakav krasni sotonizam, kult, Nje-machka: bolje ti je da sapunjash svojeg machka i ne brinesh se o tudjima- doci ce ti to glave (ne sapunjanje, naravno). to sve u sklopu mogucnosti novog zivota.

    a sada malo ona.

    gde si brate Izgnani, pichka mu corava. kao da si u zemlju propal. pricha se da si naochit mladic u sjeni devojaka u cvetu i morao da priznam da me je to zacnulo i razocharalo; naime, ranije, dok sam te zamishljao kao sredovechnog zagrobskog Gustava (madzarski crtaci junak) bio si mi mnogo drazi, gotovo predmet opsesije.. sad si samo jedan zgodnjikavi mladic vishe i mislim da ce mi dugo trebati da povratim nekadashnju zeravicu pri pomisli na te. ali, shta je - tu je; moracu sa tim nekako da se aranziram.

    znash li shta dobija onaj ko je u pravu ?

    avatar

    21.03.2007. (21:18)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    check this out:

    kratka hronolgija psiholoshko-propagandnog rata iz centra ovozemaljske gluposti za generaciju 1991-2003

    Uskoro će Srbi biti gospodari sveta. Oni već sada raspolažu tajnim oružjem iz takozvanog Teslinog paketa. Ako samo jedna bomba padne na Beograd, Vatikan, Beč, Bon i Zagreb biće sravnjeni sa zemljom...
    Milić od Mačve, Duga, 23. novembar - 7. decembar 1991.

    Vukovarski astrolog Soka oglasila se i ovih dana. Kaže da će se Republika Srpska Krajina ugasiti kao samostalna država, odnosno utopiće se u savezu srpskih država, čiji će glavni grad biti u - Ohridu! Ta velika država biće monarhija, a monarh će biti iz loze Nemanjića po majčinoj liniji. U budućnosti svet će ovaj rat proglasiti
    svetskim, a Hrvati će biti pravoslavne vere i slaviće, kao i Srbi,krsnu slavu.
    Politika,

    Vukovar je danas razrušen, ali oslobođen grad.
    Miodrag Popov, voditelj Dnevnikovog dodatka, TV Beograd, 13. decembar 1991.

    Hrvati u svojoj istoriji imaju vrlo malo dokaza da uopšte postoje!? I sami se muče, pošto im je teško da dokažu ko su, šta su i odakle su.
    Duška Jovanić, u intervjuu sa Vasom Kazimirovićem, Duga, 4-18. januar 1992.
    Čovečanstvo je dovedeno pred ambis katastrofe, ali će se ona završiti ipak svetskom harmonijom u kojoj je posebno mesto namenjeno srpskom narodu. U tom budućem božanskom carstvu i svetu nevinom, srpski narod
    igra sudbonosnu, vodeću ulogu.
    Enriko Josif, na promociji knjige "Genocid sa blagoslovom Vatikana", Politika, 3. maj 1992.

    A ovde, majko, je li bilo klanja?
    Krste Bijelić, RTS, 15. oktobar 1992

    Osnovni uzrok bede u Srbiji je ogromna količina novca kojim građani raspolažu.
    Dr Borisav Jović, potpredsednik SPS, govor u Topoli, 3. septembar 1993.

    Kad se pronađe prava Lazareva glava i spoji sa telom, tada će i Srbija biti srećna zemlja, onaj Izgubljeni raj ponovo pronađeni.
    Slikar Milić od Mačve, NIN, 26. februar 1998.

    Radovan Karadžić se krije u mojim molitvama.
    Mitropolit Amfilohije Radović, TV BK, 31. decembar 2003.

    avatar

    21.03.2007. (21:51)    -   -   -   -  

  • kaka-o

    markiz od pljuvačnice, bravo, zmija se plašimo zato
    što su veličanstvene u svojoj ljigavosti

    avatar

    21.03.2007. (21:56)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Igra, nisam nikakav mladić, fizički čak dosta ličim na tebe. Moji nekadašnji postovi bili su iskreni.

    avatar

    21.03.2007. (22:09)    -   -   -   -  

  • posjetitelj

    Vidi ga što se brani. Nije to ništa loše mladiću, svi smo jednom bili u tim godinama. A koliko ti je sad godina?

    avatar

    21.03.2007. (22:58)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Nasmijane potočnice

    Zumbuli su zazumbulili
    mace se omastile
    pastiri napasli,
    a odojci odrasli.
    Ruže su zaružile,
    a brijaći ne briju!
    Uplakanoj djevici zumbuli se smiju.
    Smijte se govna simijte
    dok ne zazvone potočne vile.
    Smijte se mutavi kosci
    dok koljete čarobno pile.

    Ovo sam napisao samo zato da se vidi da sam ja ne samo Bog teorije, nego vrsan Prozaik (prozni sastavak "Sterao se Zagreb..."), Dramatičar (dramolet 'Sterao se Zagreb'), te, konačno, pjesnik! I humanist s kraja 20. veka!

    avatar

    21.03.2007. (22:58)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Jasno, ovo je poezija pisana suprotivu T.S.Eliotu i njegovoj invektivi na račun Ver Sacruma: mislim da je Eliot bio prestrog prema Travnju. Okrutan mesec!
    Jest da i mene to bujanje, klicanje, nastajanje kao biće rekao bi Igra na tragu onog najboljeg što je recepcija Nietzschea u Srbiji dala (Uroš M.Terzić: Od Ničea do Ničega, Valjevo, 1982.), to vršljanje gore-dolje i inside-out po tratini (vidi Lynch, 'Blue Velvet') strašno uzrujava i kao čoveka i kao pesnika, ali ipak mislim da nije sasvim opravdano za to kriviti celo jedno - proljeće!
    Zato ja, dakle - pišem poeziju od 12., i godine i sati, nikad na tašte; objavljujem isključivo pod pseudonimom Kurelijus) - ovde direktno pišem protiv Eliota, a za Blocha: ima Nade! Opet je Proljeće!
    Sve se budi.
    Sve rađa.
    Maha-rađa.
    Iz bez-nađa.
    Nova nada
    Nova stada
    Ispod zlatnog
    kišopada.
    (U Vilenjakova usta. Tusta. Pusta. Zemlja.)

    Hvala!

    avatar

    21.03.2007. (23:10)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Self-plagiarism is style., rekao je Hitchcock. Ali, Hitch je kazao i to da nikada nije za glumce rekao da su stoka, nego tek da trebaju biti tretirani kao stoka, pa tog istinskog zabavljača ne treba uvijek shvaćati neozbiljno. Zašto posebno napominjem da je plagiranje samoga sebe možda stil?
    Upravo sam otkrio Nietzscheov stilistički tik, idiosinkrazijsku* prisilu: Kanta je opisao ovim riječima: a onaj nihilist s kršćansko-dogmatskom utrobom shvatio je radost kao prigovor…, da bi se na drugom mjestu o Sokratu pitao ovako: Bješe li Sokrat zločinac? Ružnoća po sebi prigovor, u Grka je gotovo opovrgavanje.
    Ovdje me se ne tiče istina o Sokratu, izvedena logikom: monstrum in fronte, monstrum in animo: Sokrat je bio ružan, ružni su kriminalci, kriminalci su dekadentni!
    To je dakle pravi Nietzscheov prigovor: vrhunaravna uvreda za Nietzschea nije socijalnog, već psihološkog karaktera: Sokrat - jer je ružan - ne samo da je kriminalac, nego je i dekadent! I dok bi mu prvo, s godinama, i oprostili, drugo je zauvijek neoprostivo! Možda je Sokrat, vjerojatno je Sokrat bio grd k'o lopov - vidite, i naše jezičko iskustvo čuva tu frenološku predrasudu da su lopovi nužno ružni ljudi - ali je Nietzsche bio glup k'o kurac - vidite, i naše jezičko iskustvo čuva tu venerološku predrasudu da je kurac glup, valjda zato jer ima rupu na glavi: a kaj je s delfinima onda, a? - pa za života nije mogao smisliti nikakvu veću objedu od dekadencije, iako, da završim s Hitchcockom, za razliku od njega nije znao odrediti njen smisao, logiku i istinski razmjer njene razornosti: "'Once a man commits himself to murder, he will soon find himself stealing. The next step will be alcoholism, disrespect for the Sabbath and from there on it will lead to rude behaviour. As soon as you set the first steps on the path to destruction you will never know where you will end. Lots of people owe their downfall to a murder they once committed and weren't too pleased with at the time."
    ___________
    * Ha, ha, ha, sjajno je uz Nietzschea dopisati riječ idiosinkrazija, pa čak je potiho, lento, otegnuto, i izgovoriti; Nietzsche bi uživao znajući da to činimo.

    avatar

    22.03.2007. (08:59)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Mnogi me pitaju zašto sam baš delfine naveo kao dokaz pretpostavljene pameti unatoč rupetini koja ionako nije baš na glavi.
    Nevjerojatno je kako ste vi sitničavi i bijedni ljudi!
    Pa zar bi missice htjele plivati s delfinima i Nelsonom Mandelom a da nisu pametni?
    Pa mislim stvarno, ono....

    avatar

    22.03.2007. (10:38)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    @Nemanja - vidiš, interesantno je ovo u zadnjem citatu... gdje počinje put prema grubom/bezobraznom/neuglađenom ponašanju :-)

    avatar

    22.03.2007. (11:07)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Koji citat?
    Hitchcockov!?
    On je genij, na svaki način.
    Zamisli samo ovo: Televizija je vratila zločin u domove - tamo gdje mu je i mjesto!
    Ili: “When an actor comes to me and wants to discuss his character, I say, 'It's in the script.' If he says, 'But what's my motivation?, ' I say, 'Your salary.'”
    Ili: Netko mi je kazao da se svake minute dogodi ubojstvo, pa ne bih zlorabio vaše dragocjeno vrijeme jer znam da čeznete da se vratite poslu!

    Ahhahahhahaha....

    avatar

    22.03.2007. (11:46)    -   -   -   -  

  • cveba

    ...a lijepo vam je pred neko vrijeme rekla Nikolina : bando neradnicka ! :)

    avatar

    22.03.2007. (13:25)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    @Nemanja - dva njegova, meni najdraža:
    "Disney has the best casting. If he doesn't like an actor he just tears him up."
    i
    "Revenge is sweet and not fattening. " ;-))

    avatar

    22.03.2007. (13:30)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Cveba, pa vidiš da Nietzche opominje da 'što razara brže negoli raditi...?'!

    avatar

    22.03.2007. (16:05)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Derza: Ne znam jesi li pročitala onaj intervju u kojem veli da cijeli život sanja IBM mašinu u koju na jednom kraju ubaciš scenarij a na drugom ispadne film!
    Hitch rulez! Glupi scenografi, šminkeri, rasvjetljivači, glumci, kaskaderi, kamermani, tonci...sva ta uzmuvana silesija inertne tvari koja se opire njegovoj idealnoj zamisli! He, he, he, blaženi Hitchcock, on je patron cijele jedne rijetke kaste tankoćutnih: ne radi se tu samo o redateljima delikatnog habitusa, niti o jogunastim umjetnicima u širem smislu, riječ je o vrlo specifičnom svjetonazoru koji je bolje opisati nego imenovati, da se netko ne uvrijedi: dobro, a zakaj glavinjate tu, po mom svijetu, u tom kolopletu budalaština, umjesto da se stavite i dovedete u red! Ionako se od vas očekuje samo to da na trenutak tu budete, i ništa više! Ostalo ću ja učiniti, ako ne uprskate stvar.
    Hitch je zapravo Montažer. Ruska škola. Kulješov, krupni plan bezizražajnog lica glumca Možuhina, i montaža može početi!
    Strašno atraktivno.

    avatar

    22.03.2007. (16:18)    -   -   -   -  

  • WWE:Smack Down! vs. RAW

    Super blog

    avatar

    22.03.2007. (16:31)    -   -   -   -  

učitavam...