Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (95)

Marketing


  • Suputnica

    hm, zanimljivo. meni to "treptanje" zvuci kao manipulaza ('potpuno nesvjesna da je «obrađena»') a to mi je gore od svega. ako vec govorimo o dvije razumne osobe koje se postuju, onda ne vidim drugi nacin nego normalan razgovor i dogovor, dakle nesto svjesno. ne ni deranje, zahtjevanje, ali bogme ni treptanje.

    avatar

    20.03.2007. (23:02)    -   -   -   -  

  • soloAtalanta1907

    pa zašto je takav problem curi oprati čarape?

    avatar

    20.03.2007. (23:15)    -   -   -   -  

  • Nilo

    Oh, umislit ću se.:))))) Mislim da je Suputnica ukazala na vrlo zanimljivu stvar, a to je da ipak ne postoje samo te dvije opcije koje si opisala. Jer, koliko sam shvatila, ti se opredjeljuješ za treptanje a ne za deranje? I nema treće mogućnosti? Ali ako smo na istom nivou, razumijemo se, poštujemo, čemu ikakvo prenemaganje? Zar ne postoji nekakav normalan ton na kojeg se on neće pokakati od straha:))), a ni mi nećemo morati upregnuti sva svoja osjetila da bismo nešto postigle? Svaka ti čast ako si sigurna da bi uvijek imala živaca za to "treptanje", jer ja mislim da ipak ne bi. Možda neko vrijeme bi, a poslije mislim da bi on-famozni muškarac, pošto nije umno ograničeno biće, trebao ponešto naučiti. I druga stvar, na koju sam ukazala u svom postu, jest ta da neke žene ipak nisu rođene treptalice. I zbog čega bi morale to postati?

    avatar

    20.03.2007. (23:15)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Suputnice, a ako ti kažem da sam te vidjela na djelu "manipulacije"? :) Znaš, u takvim slučajevima svatko može interpretirati kako mu paše i nazivati to ovako ili onako, ali bitno je da se osjeti da je u pitanju mala doza šarma u kombinaciji sa velikom dozom nježnosti i ljubavi. Ovo nije negativistički post, naprotiv SKROZ je drugačiji. Žao mi je da si ga shvatila u kontekstu u kojem uopće nije napisan. @Nilo, sad vidim i tvoj komentar pa onda da ne ponavljam ovo što sam rekla Suputnici. Mogu samo dodati da se i derati znam :), ali to je u nekim drugim situacijama. Osim toga, nisam rekla da mi je baš učinkovitost 100-postotna. :)) K tome, ovo je moj stav, ne mogu ulaziti u tuđe koji s mojim ne moraju biti isti. Nije ni deranje uvijek loše, ali treba znati odabrati vrijeme i za to. I opet, ne kažem ni da mi je tu učinkovitost 100-postotna. :) Inače, ne mislim da su ta 2 načina jedina, spomenula sam i druge, a sigurno ima i trećih. Ovo je ipak malo karikirano. :)

    avatar

    20.03.2007. (23:17)    -   -   -   -  

  • Nilo

    Nema 100-postotne učinkovitosti nigdje.:)) Zato je i nemoguće uvijek biti super strpljiv i "treptav", kako god se to nazvalo. I ne mislim da je moguće naročito birati vrijeme i način, to dođe spontano. Jer kada bi ti gledala tu čarapu često (kad si već spomenula čarape), i onda bi jedan dan došla s posla posebno umorna i ljuta, misliš da bi baš odlučila treptati?:)))

    avatar

    20.03.2007. (23:34)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Nilo, ne znam, nije mi se to još desilo. :) Ali ako bi se desilo (što ne isključujem), desilo bi se pod "smanjenom uračunljivošću". :)) U relativno prisebnom stanju (kad nisam ljuta) radije biram nježnost od deranja. :)) Pri čemu je ovo "biranje" ipak dio moje osobnosti koja se često sama po sebi dogodi. Baš kao što se uglavnom dogodi da kad sam od nekog bliskog povrijeđena šutim, a kad sam ljuta onda vičem.

    avatar

    20.03.2007. (23:37)    -   -   -   -  

  • Suputnica

    @Pegy, pa svakako bih voljela da mi kazes. jer ne vjerujem da jesi. mozda se moze svakako interpretirati ali mislim da covjek koji nesto pokusava postici zna svoje namjere i zna svoja sredstva. manipulacija je jako sklisko podrucje. al za mene podrazumijeva neku vrstu laganja/varanja kako bi dosao do svog cilja...
    nisam shvatila kao negativisticki post, al je svakako nespretan izbor rijeci "treptanje" a ni pojasnjenje mi nije sjelo. ono "nesvjesno" i "obradjivanje" mi isto nije pasalo. zapravo nisam sigurna da razumijem sto pricas.
    ako zelis reci da dodjes svom muskarcu, obgrlis ga i kazes "dragi, molim te, bacaj na pranje svoje carape. obecajem da cu ti dobro pusit" i nasmijes se. to je ok. :P

    avatar

    20.03.2007. (23:44)    -   -   -   -  

  • filozofica

    za 'treptanje' mi je draži izraz šarm. :)
    ne volim se ulizivati ljudima, niti to radim, ali ako će me jedan smiješak lakše dovesti do nečeg željenog: a zašto ne ? :))

    avatar

    20.03.2007. (23:46)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Suputnice, obrađivanje je u navodnicima pa to valjda nešto govori, da sam mislila tu riječ navesti da zvuči doslovno, ispustila bih ih. Treptanje je isto tako pod navodnicima pa da ne ponavljam interpretaciju. Manipulacija je teška riječ, ali dobro, to je tvoj izbor. Svakako laganje i varanje nije ako nekog zagrliš (ne po zadatku nego jer ti se grli) i ako kažeš da si umorna, a on pametan shvati da je to znak da čarape opere. :) Ako ti nešto u postu nije leglo i pasalo, ne mogu ti pomoći. Ipak nisam ovo pisala da bi nekome pasalo nego da kažem ono što mislim, baš kao što i ti komentare ne pišeš da legnu i pašu nego da kažeš ono što misliš. p.s. Ne vjeruješ da sam vidjela? :) Eh ... nekad bolje vide oni koji gledaju sa strane. :)

    avatar

    21.03.2007. (00:10)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Hm...mislim da sam skužila što hoćeš reći i slažem se s onim dijelom da ne treba džonom i na silu. A ponekad niej loše upotrijebiti i malo šarma, bilo to treptanej ili neki drugi verbalni ili tko zna koji oblik...E, sad ja ti mogu iz svog sikustva reći da npr. u našoj vezi i braku nije nikada bilo nikakvih problema koje ne bi mogli rješiti, ponekad i uz pomoć mog ili njegovog šarma. Ali onda ej došla djevojčica, koje sae čitave noći (i dane) derala, ja premorena i živčana, on umoran od posla, a doma ga čekaju akcije...to više nisu nikakvi uvjeti u kojoma ti se da ili bi htio pribjegavati bilo kakvim metodama, osim glasnih molbi što se treba slijedeće napraviti...I onda tek skužiš da u takvim izvanrednim siruacijama (koje traju više-manje dok god ti je dijete pod krovom) sve ono što ej prije u atmosferi dvojca bez priljepka prolazilo, sad više en prolazi. Tako da ono što sam ja naučila iz te lekcije glasi...Dok si bez djece, simuliraj situaciju kao da su djeca tu ili odmah otvoreno i bez treptanja kaći sve što ti je na duši, jer kasniej uz dječje urlike i netaktično urlanje o tome kako ti nešto zapravo nije nikada pasalo, ali tek sada si to rekla, jer su ti živci stanjeni...može se dogoditi da te On u čudu gleda i kaže kao si se totalno promijenila ( na gore, naravno) i da te on takvu ne pozna i da zašto odmah nisi na početku veze rekla da te nešto užasno smeta, a ne ovako prvo sve može, a onda odjednom šok-terapija. Jer čovjek (pogotovo žena ) je (pogotovo u počecima) spreman svašta odtreptati i odtitrati, jer je zaljubljenost na vrhincu, jer se ne želi kvariti taj sklad, jer te zapravo to tako strašno i ne smeta, niej nešto bitno, ali kasnije nekim čudom ipak postane jako bitno...Da ne duljim, mislim da ej bolej na početku malo i zaurlati, odmah jasno dati do znaja kako stvari stoje, pa ako to prođe, onda će proći i sve kasnije situacije kada okolnosti neće biti tako savršene...Malo sam odužila, znam da nećeš zamjeriti. To je moje iskustvo i naravno da ne mora vrijediti za svih, ali kada čitam Muškarsi su sMArsa, a ćene s VEnere ili neku drugu literaturu o muško -ženskim odnosima, vidim da sve naše posebnosti i specifičnosti često budu prepoznate u nekim psihološkim kvakama na koej su rijetki imuni.

    avatar

    21.03.2007. (00:20)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Monoperajka, ovo što si rekla ću shvatiti kao nešto što moram zapamtiti, jer čini mi se baš poučno. @Suputnice, uvrede??? Stvarno nemam komentara.

    avatar

    21.03.2007. (00:30)    -   -   -   -  

  • Nilo

    Moram i ja reći da je Monoperajkin komentar jako poučan za nas koji nismo još stigli do te razine.:) I slažem se da žene, idealizirajući svog partnera, uglavnom uvjere sebe kako su njegove mane jako simpatične i one ih potpuno prihvaćaju, te mu to i daju do znanja, a ustvari je potrebna velika mudrost, čak i u nečemu poput ljubavi, jer znamo već svi da se romantični počeci na oblacima uvijek pretvore u ponešto drugačije verzije priče. Što nema veze s nedostatkom te iste ljubavi ili truda, nego je to jednostavno realnost (i izazovi poput djece). Moram isto reći da mi se čini kako su muškarci ipak malo otvoreniji po tom pitanju i ne boje se da će narušiti idilu ako budu iskreni. Stoga oni mnogo toga riješe odmah na početku, pa su poslije mirni.:)

    avatar

    21.03.2007. (00:55)    -   -   -   -  

  • pipi_piaf

    mislim da je monoperajanka rekla sve. uglavnom je pokrila i ono što sam sama mislila: lijepo je treptanje nazvati šarmom, i nema ništa loše poslužiti se njime u ovoj ili onoj situaciji - ali jest - treptanje isto zahtijeva malo samokontrole... pa kad je jednoga dana više neće biti zbog većih stresova - a onda stižu problemi: promijenila si se i slično... u svakom slučaju, meni treptanje na žalost ne ide... odnosno, ide, ali oprane mi čarape nisu baš tako čiste kako bih voljela da jesu... pa opet nitko nije na dobitku.
    p

    avatar

    21.03.2007. (01:17)    -   -   -   -  

  • Suputnica

    ovako. nadam se zadnje. ja sam uvjerena da u vecini nasih konverzacija dolazi do nesporazuma.
    procitala sam tvoj post i napisala ti sto mislim da je najbolje.
    ti si mi odgovorila, o manipulaciji i tome da sam mozda krivo shvatila post
    sto sam ja uzela u obzir i nastavila opcenito o manipulaciji u nadi da cemo rascistit shvacanje pojma maniuplacija i zasto sam ja tvoj treptanje tako shvatila (unatoc navodnicima) - ponajvise zbog rijeci nesvjesno (jer manipulaciju gledam kao neku vrstu laganja/pretvaranja u kojem nekog dovedes do toga da napravi/ponasa se kako ti zelis a da toga nije svjestan). te takodjer da sam mozda krivo shvatila (zasto sam krivo shvatila) te te upitala je li moje ponovno citanje bilo ispravno: da partnera nesto zamolis uz malo treptanja (njeznosti, obecanja, protuusluge).
    na sto si ti pojasnila koristenje nekih rijeci, uzela moje ponovno spominjanje manipulacije kao da se osvrcem na post (a osvrcem se na komentar pokusavajuci i sebi pojasniti taj pojam/pojavu) te rekla da te zapravo nije briga ako je meni nesto krivo sjelo.
    to sto meni nije nesto sjelo je samo trebalo sluzit u pojasnjenju zasto je doslo do nesporazuma u citanju tvog tekst (zbog izbora rijec), a nije znacilo da mi se tvoj tekst ne svidja, niti je znacilo vrijedjanje. nego bas obrnuto, isla sam razradjivati rijeci i pokusati shvatiti sto zapravo zelis reci. te razviti jednu pametnu diskusiju o ideji manipulaze i komunikacije (i to ne na osobnoj razini). eto. zao mi je sto si sve to krivo shvatila. i jos vise sto si me jako povrijedila. ali o tome negdje drugdje.

    avatar

    21.03.2007. (01:27)    -   -   -   -  

  • kikina

    treba znat "treptati". oni koji znaju rado to koriste kad zatriba, i to je odlična stvar.
    a isto tako, nekad nije situacija za treptanje, pa triba znat i zaderat se.
    al meni je draže treptanje, učinak je sigurniji :)

    avatar

    21.03.2007. (09:14)    -   -   -   -  

  • majstorica

    slažem se i sa prvim i sa drugim i sa trećim što se tiče treptanja. ma zapravo slažem se sa cijelim drugim scenarijem.
    glavno da nam pegy sad može jesti a da kuhinju ni ne vidi :D

    avatar

    21.03.2007. (11:02)    -   -   -   -  

  • just-a-woman

    Kad sam počela živjeti sa svojim dragim, u vrlo kratkom vremenu sam shvatila da je on tip kojemu je mama kod kuće uvijek sve spremala, nije mu prigovarala, nije ga učila urednosti... tako da sam odmah u početku s njim otvoreno razgovarala, i objasnila mu na što bi voljela da pripazi. Jest da mu je to bilo čudno, ali je to brzo prihvatio. I sada mu se ponekad omakne neurednost i nemarnost, ali sve rjeđe i rjeđe i rjeđe i ... :)))

    avatar

    21.03.2007. (11:14)    -   -   -   -  

  • Dada

    Pegy, najdraža, ja znam zašto si ti napisala ovaj post.:))) Ajde, priznaj da su ti toliko falili moji komentari ovdje pa si me odlučila nekako isprovocirati i dovući.:))))) Jer, bila sam jednom, ima već dosta od toga, odlučila da ću doći samo kad stvarno budem nešto imala za reći. Pa eto me!:))) Naravno, ti već znaš da ću biti u oponentskoj ekipi, toliko me se valjda može prokužiti.:))) Iako, začudo - mislim da jako dobro shvaćam što si zapravo mislila reći i skoro bi (da imam nešto manje volje za komentiranje) mogla napisati da se slažem, ali neću.:)))) To bi bilo predosadno. Ovako: mislim da si ti jako, jako zaljubljena, što je super. I mislim da nisi još imala niti jednu pravu trzavicu sa svojim dragim. Što je isto super, ali neće trajati zauvijek. Jer niti je on idealan i savršen, niti si ti Majka Strpljenje, baš kao što nije nitko drugi na ovom svijetu. Stvarno sam u svojoj sadašnjoj vezi malo toga odtreptala, ali i ono malo što jesam (tijekom onih davnih početaka) bilo bi bolje da nisam. Jer sve dođe na neki način na naplatu. Idila se pretvori u normalnu vezu, volja počinje varirati, a mi smo ipak normalni, nesavršeni ljudi koji neće uvijek reagirati medeno. Kada nekog dovoljno dobro upoznaš, sasvim je normalno da se opustiš i da ne odmjeravaš toliko svaku riječ i postupak. Sve to ide u okvir veze. Isto tako, jedno je s nekim se nalaziti pa onda otići svatko sebi a drugo dijeliti s nekim životni prostor. To nismo probale ni ti ni ja pa neću mudrovati, ali svi oni koji jesu kažu da je to potpuno drukčije od bilo čega prije. I nema to veze s voljenjem/nevoljenjem partnera. Graknut ćeš, Pegy, itekako, a znam jako dobro da sad kad ga pogledaš misliš kako je tako sladak da se to nikada neće desiti među vama. Svi se tako osjećaju, ali zajednički život nosi izazove. Kao što je Monoperajka napisala i opisala, jedan od njih je i zajedničko dijete. E, to tek mora da je pravi test. Ja o tome ne razmišljam jer nisam uopće spremna za takve vrste izazova i iz ove perspektive mislim da moja veza to ne bi izdržala. Jer ja grakćem često i za manje stvari.:)))) A nisi ni ti baš tako nedužna.:))))) Uglavnom, da skratim, nisam ni za pretjerano gestapiranje ali ni za izigravanje svetice milosrdne koja ima živce ko konj. Kad već spominješ raznorazne taktike koje se mogu primijeniti, ja bih bila puno radikalnija. Nisi oprao suđe? Nema seksa dva tjedna! Ne da ti se pomagati pri ručku? Mjesec dana na suhom! Vjeruj mi da se ne zezam. Jer koliko god nekome vjerovali i voljeli ga, ne može se baš sve prepustit dobroj volji i bezgraničnoj vjeri u ljubav. Svatko mora za svog partnera procijeniti što će ga najbrže naučiti pameti. A kako, opet ponavljam, ljudi nisu savršeni, neće postati savršeni ni kad nekog jako vole (koliko god se mi tome nadali) , pa su, shodno tome, i razočaranja do neke mjere neizbježna. P.S: Tko ti je napravio taj pomfri?:)))) I molim te, oprosti na ovolikom komentaru.:))

    avatar

    21.03.2007. (11:34)    -   -   -   -  

  • ZAKON

    zakon blog, posjeti i regaj se na moj FORUM

    avatar

    21.03.2007. (13:10)    -   -   -   -  

  • bivis

    Ja čarape operem tek kad nema čisti. Na podu ih se nakupi tolko da se od nji nemore proalzit. Uvik mislim sad, ću sad ću, ali uvik se nađe neki prišniji posa. a da mi neko trepće... ko zna.. možda se niakd nebi vucali po podu :)

    avatar

    21.03.2007. (15:42)    -   -   -   -  

  • Leni1

    U svemu mora postojati dogovor pa tako i u kući,nije dobro da se jedan pretrgne dok drugi leži,stoga i ako treptanje pomaže zašto ne!!!!!!

    avatar

    21.03.2007. (16:00)    -   -   -   -  

  • SONATA O LJUBAVI

    ..ima li neka MASKARA - koja oči pouči TREPTATI??? :)))))))))))))

    avatar

    21.03.2007. (16:36)    -   -   -   -  

  • amarcord

    Blog shvaćam kao kombinaciju slobodnih asocijacija. Iz par nabačenih rečenica ne možemo izvlačiti temeljne postavke. Nije svatko tko misli drugačije osoba koja nije shvatila tvoju poruku ili smisao koji je tebi kristalno jasan. Opusti se i ljubi, sve je ostalo skoro pa malo važno :)

    avatar

    21.03.2007. (17:30)    -   -   -   -  

  • goga bjondina

    lijepo si to napisala. i tocno. slazem se s tobom, apsolutno

    avatar

    21.03.2007. (18:15)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Suputnice, odgovorila sam ti na mail. @Dada, što da ti kažem – slažem se s tobom. :)) Slažem se da sam zaljubljena, slažem se i da «treptanje» uvijek ne pali (bez obzira s koje strane dolazilo), slažem se i da ne znam kakvi se problemi jave kada dođe dijete. Ono s čime se ne slažem su tvoje riječi u kojima govoriš da mislim kako mi nikada nećemo imati problema. Naprotiv, ZNAM da ćemo ih imati (a tko kaže da ih nemamo i sad? :)). Ali to još uvijek ne znači da onda kada nisam ljuta neću radije izabrati «topli» način od onog drugog. Inače, ovaj post ne bi se razlikovao ni da nisam u vezi što se pogleda na tu problematiku tiče, jer ti jako dobro znaš da sam sve ovo ja i prije pisala. :) Istina da je sada moj unutarnji osjećaj drugačiji, ali sami stavovi su potpuno isti. Da zaključim – načelno se slažem s tobom, samo neki detalji nam se razlikuju. :) @Bivis, a valjda ne smrde jako. :)))))) @Sonata, sigurno ima, samo ju treba pronaći. :)))

    avatar

    21.03.2007. (18:33)    -   -   -   -  

učitavam...