Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (46)

Marketing


  • knjiški moljac

    Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2007. godini dobio je Vlado Bulić za roman "Putovanje u srce hrvatskog sna" u izdanju AGM-a, dok je najboljim publicističkim djelom proglašena knjiga "Povijest izbliza - Memoarski zapisi", Dušana Bilandžića u izdanju Prometeja.
    Nagrađenima je pripala skulptura Danijela Kovača te novčana nagrada od po 50 tisuća kuna.

    avatar

    20.03.2007. (09:46)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    A ti nisi još ni recenzirao nagrađenu knjigu. Srami se.

    avatar

    20.03.2007. (09:53)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    http://jedanradnidanudrzavnojsluzbi.blog.hr/ na ovome linku nalazi se novi blog koji donosi komediju-dramu koja zaslužuje čitanje

    avatar

    20.03.2007. (09:59)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    @dr. lebowski , odnosno ti koji se tako potpisuješ - izuzetno mi je drago da pozorno pratiš moj opus

    avatar

    20.03.2007. (10:00)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    a kad si već toliko pozoran, evo da te izvijestim koje moje kritike čekaju red na objavljivanje u raznim medijima : '5 litara benzina' K.M.Artnam (naredne subote u Bibliovizoru 3. programa hrv.radija), Zafonova 'Sjena vjetra' , Vidićeva 'Gangabanga', 'Ulica nevjernih žena' M.V.Runjić, 'Ples s mladom' D.Špišića...

    zadovoljan?

    avatar

    20.03.2007. (10:06)    -   -   -   -  

  • dr. doktor

    Nije stvar da pratim tvoj opus nego već svi znaju da čim netko negdje spomene nekog pisca, ti vadiš svoju kritiku bilo kojeg romana tog pisca iz naftalina: "A tim povodom evo i moje kritike..." Dakle, znamo da nisi recenzirao Bulića jer da jesi, kritika bi već bila nakeljena ovdje u obliku novog posta, ahahahahaha...

    avatar

    20.03.2007. (10:16)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    jasno da bi bila, da razveselim fanove poput tebe :-))

    avatar

    20.03.2007. (10:19)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    osim toga, vjerujem da je i autorima drago kad tu 'nakeljim' kritiku njihove knjige.

    ne znam je li gornje komentare uistinu napisao Igor Kokoruš (dr.lebowski), ali ako su oni njegove umotvorine, volio bih znati kako se on osjeća kao autor knjige koja je izišla ima tome već o-ho-ho a nije doživjela niti jednu kritiku ili recenziju ili prikaz u našim medijima?

    avatar

    20.03.2007. (10:24)    -   -   -   -  

  • Taras Bubka

    Drago mi je Da je Vladek Bulic dobil pedeset tisuca kuna i pobedil strebera Stiksa, roman mu je ove godine stvarno najbolja knjiga u domacem dvoristu, ovo je mozda i prvi put da ziri nije omanul, kad se setim koje su sve knjige dobivale dode mi da se smejem. Sto se tice Blozidareve kritike Bulica, koliko se sjecam Blozo je nekoliko puta spomenuo da je to sjajna knjiga.

    avatar

    20.03.2007. (10:33)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    Vidio sam da se prije nekog vremena netko potpisivao kao ja i ostavljao prilično vulgarne komentare, ali još vjerujem da ljudi mogu procijeniti razliku između Pravog Doktora i onog drugog.

    Što se tiče nagrade Jutarnjeg, i manje vijesti su kod tebe Moljče dobivale više prostora, zato me čudi što si nagradu takvog ranga spomenuo samo u komentaru. Sve mi se više čini da se sramiš blogera, a ti me ispravi ako griješim, ali nijednog objavljenog blogera nisi recenzirao. Sramota može da te bude.

    Izuzetno mi je drago što je Bulić pobijedio. Pročitao sam Putovanje u srce... i mislim da je Bulić napravio izuzetan posao, pa me donekle i čudi što ga je i žiri prepoznao.

    Što se tiče nedostatka recenzija mojeg prvijenca, njemu ne trebaju recenzije da bi se prodavao, tako da je bolje da kritičari u prvi plan proguraju neke knjige koje se ne prodaju i time pomogne autorima kojima je pomoć potrebna.

    avatar

    20.03.2007. (11:11)    -   -   -   -  

  • lujka

    ha, ha, ha
    ajde lebe reci ti sad nama ovdje koliko si ti profitirao od te prodaje?
    niti si dobio pare, a niti su te recenzirali
    evo ja ću ti reći zašto se dobro prodaje
    to smeće od knjige košta 39 kuna u šoping centru

    avatar

    20.03.2007. (11:25)    -   -   -   -  

  • Taras Bubka

    Sad je vidiljivo da je ove gore komentare doista ostavljao lebovski, mislim da ga je Bozidar jako dobro skuzil, da samo kazem ne slazem se sa mnogim Bozinim kritikama, ali dajte, jebem mu, covjek bar nesto pokusava, pa ako nekad i pogrijesi ljudski je grijesiti, osim toga on je na ovom svom blogu dao jako puno prostora da se ta blogerska scena zahukta, i dok neke hvali sve je okej, a kad je malo kritican odmah na njega, nije u redu. Sta ima veze sta nije pisal Bulicu kritiku, rekoh on se o toj knjizi vec izjasnio i rekao da je odlicna. Bojim se i pomislit sta bi bilo kad bi uzeo ovdje nekog blogera pa ga rasturio kritikom.Lebovski ti si inteligentan mladic, postujem i to sto bi htio biti Ante Tomic, ali Ante kakav takav napisao je pet knjiga, dakle pisi, citaj trudi se a ne izigravaj zvijezdu kad to nisi, i ne hvali se da imas knjigu, pa danas svaki drugi hrvat ima objavljenu knjigu. Dakle, rad, krv i znoj. A to o prodaji mozes objesit macku o rep, ako si prodao vise od sto komada ja cu se bacit sa desetog kata. Znas kako to ide kod nas, devedeset posto knjiga pod krevet, deset posto prodas i onda se trubi da je sve razgrabljeno. Gluposti stari moj, nego ufati se bloga, niti vise teksta niti komentara, mozda bi Bozo mogao napisati temu kakao su neki blogeri visoko poletjeli i pali, ha.

    avatar

    20.03.2007. (11:33)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    Ispast će da je Moljac svojim ignoriranjem blogera ustvari stvorio blogersku književnost... Bubka, kad ćeš se bacati s nebodera, dočekaj se na glavu da bude najmanje štete.

    avatar

    20.03.2007. (11:50)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    lebe, ako ti je baš tako jako stalo da recenziram knjige objavljenih blogera, mogu početi s tvojom. dovoljno će biti da kompiliram (i još malo nadopunim i proširim) svoje komentare s ovoga bloga a u kojima sam ti nedavno objasnio zašto me je tvoja knjiga razočarala

    međutim, vrlo nerado pišem negativne kritike početničkih, debitantskih knjiga, jer ne želim obeshrabrivati 'mlade' autore. čekam tvoju drugu knjigu (ako je ikad bude), možda se popraviš

    avatar

    20.03.2007. (11:59)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    Druže, TEBI bi trebalo biti stalo da recenziraš blogere, ne meni.

    A ako stvarno misliš da mene možeš obeshrabriti u pisanju, onda ti je ego jedno desetak puta jači od moga.

    S jedne strane tvrdiš da si apsoštrumpfno neovisan faktor, dok s druge strane samog sebe cenzuriraš ne želeći objaviti negativnu kritiku pod krinkom nekakve dobrohotnosti.

    U kojem si ti trenutku zaboravio da si bloger i pomislio da si neka čunka? Jel nakon trećeg radija ili recenzija za propali op.a.? Momče, stani malo na ručnu...

    avatar

    20.03.2007. (12:11)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    lebe, zar si zaboravio kome si slao rukopis svoje zbirke na pregled prije nego si našao izdavača?

    zar si također zaboravio kome si slao priču na pregled i molio za savjet prije nego si je poslao na Večernjakov natječaj?

    stvarno mi nije jasno zašto si me molio za pomoć - možda zato što si mislio da sam nekakva 'čunka'.

    a to je bilo i prije moje suradnje s trećim programom hrv.radija i prije moje suradnje s 'op.a.'

    avatar

    20.03.2007. (12:24)    -   -   -   -  

  • lujka

    spasi nas bože lebove literature!
    suoči se sa svojom nekvalitetom i vrati se u selo
    bozzo je za tebe doktor

    avatar

    20.03.2007. (12:25)    -   -   -   -  

  • Senka

    Drago mi je da se napokon razvila polemika bez vrijedanja, ja mislim da Leb uopce nije los decko, ali da je u zakasnjelom pubertetu, ali i da mora jos puno palente pojest da postane ono sto bi htio, da nije dovoljno vrijedati i napadati bez nekih argumenata, sa stavom razmazena derista, medutim on se u vezi bulica javio zbg sebe ne zbog bulica na kojeg je cak ljubomoran jer je sanjao da ovo sto se dogada bulicu da ce se dogadati njemu i jer je mislio da ce javnost njega percipirati kao prvog blogera i u tom stilu, isto tako otkad se proculo da ce objaviti knjigu lukavu je usutio i prestao vrijedati mnoge javne osobe, stovise poceo se po forumima i komentarima ulizivat, misleci da ce mu to pomoci, sad kad je vidio da od svega nista i da od slave nista, jako je ljut i razbija case jer ga nitko ne zarezuje dva posto pa ce morati na blogu i drugim blogovima opet pisat sam sebi komentare i hvalospjeve. U jednom trenutku decko se toliko razbahatio ko da je on neki nobelovac a ne konobar iz Bjelovara. Bozini komentari o svemu bacaju na ovo novo svjetlo i mislim da je postupio ispravno i moralno sto nije pisao tu kritiku jer mu je pomogao u sredivanju te knjige i umjesto da covjeku bude zahvalan i da zasuti i pocne pisati novu knjigu jer se prvi macici u vodu bacaju, on cmizdri jer mu nitko nije napisao kritiku, buah, buah, reci cu vas mami.

    avatar

    20.03.2007. (12:50)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    Ako se dobro sjećam, poslao sam ti par priča na recenziju. Ne sjećam se jesi li mi odgovorio ili ne (ako jesi, zahvaljujem), ali očito sam nastavio pisati unatoč tvojem (ne)odgovaranju. Priče sam slao svakome za koga sam mislio da će biti zainteresiran da ih pročita i kaže što o njima misli.

    Ali ponavljam, ako ti razmišljaš na način: Hm, nije mi se svidjela lebova knjiga, pa je neću recenzirati da mu ne bih sjebao život, onda si u debelom kurcu. Ako misliš da je nešto smeće, pa reci da je smeće, to je tvoje pravo, a ako se smatraš čunkom, onda je to i tvoja obveza! U tome je razlika između hrabrih i umiljatih! Iščupajmo korov iz hrvatske književnosti!

    avatar

    20.03.2007. (12:52)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    Bulić i ja smo podijelili teritorij - njemu nagrade, mene tiraža. Ako Bozzo nije recenzirao Muškarce iz birtije jer ne zadovoljava kriterij, zašto onda nije recenzirao kolegu Bulića, koji je napisao izvrstan roman?

    Zato što se srami! Srami se što je s bloga, on misli da je blog blato, njemu blog smrdi, on se na blogu osjeća sputano i neispunjeno. A ne srami se samo bloga, i sebe se srami. Možda se čak i Rijeke srami, i Hrvatske, i planete Zemlje. Sigurno je katolik...

    avatar

    20.03.2007. (12:58)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    Senka, mali ispravak, nisam mu pomogao oko zbirke, nije mi se dalo to čitat do kraja a naročito mi se nije dalo djelit savjete jer se nisam smatrao kompetentan. (taj rukopis još imam kod sebe i usporedio sam ga sa zbirkom nakon njezinog izlaska i određene promjene na jolje su primjetne. zanimljivo bi bilo čuti je li te promjene predložio urednik Antičević ili je lebowski sam odlučio mijenjati stvari)

    no u vezi priče koju mi je poslao prije nego ju je poslao u večernjak, tu sam si dao truda (unatoč svojoj skromnoj prirodi) dao sam lebu neke savjete

    nego, lebowski, tvoja rečenica : 'U kojem si ti trenutku zaboravio da si bloger i pomislio da si neka čunka? ' sugerira da bi tvoj stav prema blogerima mogao biti negativan. volio bih da se varam...

    avatar

    20.03.2007. (12:58)    -   -   -   -  

  • Senka

    Daj Igore te price o velikoj prodaji mozes prodavat maloj djeci, otidi malo po knjizarama, raspitaj se koliko ti se prodaje knjiga, iako si se svuda angazirao meni je covjek ia algoritma rekao da ti je prodano jako malo, nesto je podjeljeno i to je to, osim toga valjda znas da vecina izdavaca falsificira te podatke, druga stvar sto znaci prodaja knjige, prodavat ce se odlicno i sljedeca knjiga don kacunka, ja recimo mislim da je tebe izlazak knjige unistio, pogledaj samo blog, jako lose, nitko ti vise ni ne dolazi osim sta sam sebi ponekad napises komentar, tako da je ispalo da si ti najveci gubitnik medu blogerima, mislim da ces po tome i ostat upamcen, ali i to je nesto, rekao bi neponovljivi Mladen Grdovic.

    avatar

    20.03.2007. (13:18)    -   -   -   -  

  • Domagoj

    "Lebovski ti si inteligentan mladić", hahahahahaa, kak ne....hahaha

    avatar

    20.03.2007. (13:28)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    lebowski, ne laži, nisi poslao par priča nego cijelu zbirku, imam doma isprintano, cijela hrpa papira.

    podsjećam te na moj intervju na Knjigomatu - ništa se od onda nije promijenilo (osim što sam povećao broj medija s kojima surađujem) - sam biram o kojim ću knjigama pisati!

    O Buliću nisam pisao jer sam zakasnio, mnogi su već pisali prije mene i nisam želio ponavljati već rečeno. nastojim pisati o knjigama o kojima još nije bilo pisano, odnosno, prije drugih. a moram priznati da se ponekad desi da o nekoj knjizi pišem, ali kritiku nigdje ne objavim jer nisam zadovoljan svojim tekstom.

    ove tvoje rečenice : 'Srami se što je s bloga, on misli da je blog blato, njemu blog smrdi, on se na blogu osjeća sputano i neispunjeno. A ne srami se samo bloga, i sebe se srami. Možda se čak i Rijeke srami, i Hrvatske, i planete Zemlje. Sigurno je katolik...' me tjeraju da ti dam dobronamjeran savjet : potraži stručnu pomoć!

    avatar

    20.03.2007. (13:33)    -   -   -   -  

  • Taras Bubka

    Uopce ne vidim problem sto Bozo nije napisao kritiku Bulica, pa to moze i sad, u cemu je problem, cak je i sad najbolja prilika, zbog cega bi je morao pisati prije pet mjeseci, osim toga covjek sam svoje racune placa, nego problem je sto nije napisao Lebu, JER LEB I DALJE PO PITANJU KRITIKA OSTAJE NJUFERAS. Nitko nece da mu skine nevinost, aj, aj, aj, a decko lep ko slika.

    avatar

    20.03.2007. (13:41)    -   -   -   -  

učitavam...