Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • prljava igra (!)

  ako je bilo shta irelevatnije, a povodom n-eove filozofije, od dnevnichkih piskaranja ove kuchke,ove lou salomnele, ja sam vrlo dobar pisac.

  Nietzcheov plan je, najopshtine gledano, bio: uvesti u filozofiju pojmove smisla i vrednosti. moderna filozofija je ochigledno dobrim delom zivela, a i zivi , od Nietzshcea. mada, nazalost, ne na nachin na koji bi on to pozeleo (za nietzschea se treba imati muda i nimalo srca -pogledati u chasu anatomije neshto vishe o tome). On nikada nije krio da filozofija smisla i vrednosti treba da bude kritika. To shto Kant nije sproveo istinsku kritiku, jer problem nije umeo da postavi u terminima vrednosti, predstavlja chak shpiritus movens, jedan od glavnih pokretacha N-OVOG dela. teorija vrednosti je u modernoj filozofiji, medjutim, proizvela novi KONFORMIZAM, novu poslushnost.
  filozofija vrednosti, onakva kakvu je oN uvodi i kako je on SHVATA , predstvalja istinsko ostvarenje kritiKE, jedini nachin da se ostvari totalna, svobuhvatno prozimajuca kritika, to jest da se filozofira "H-Chekicom"

  avatar

  20.03.2007. (03:24)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Čitajući tvoju prvu rečenicu čovjek dolazi do nedvosmislenog zaključka da ne treba čitati prvu sljedeću.
  Nažalost, ja sam ignorirao taj zaključak, gorko se pokajavši: Krivo pročitan Kiš (Kiš tvrdi točno suprotno od onoga što ti tvrdiš da u priči o mudima veličine kolhoške tikve piše!), nepročitan Kant što nije nikakva prepreka za lekcije o nedostatku intelektualne hrabrosti (Isusmiki, ti si Igra zaista bedak!), ili jednako nečuvene o nedostatku pameti usljed koje kritiku (o kojoj ti pojma nemaš, jer, očito je da nisi Kanta nikada imao u rukama!), nije postavio u terminima vrijednosti (!), lupetanje o koristi Neitzschea po povijest filozofije - nikakva se teorija vrijednosti ni aksiologija nije rascvala u 20. stoljeću pod polodonosnim uplivom brkatog natčovjeka! - i usputno falsificiranje te povijesti, površne impresije o filozofije vrijednostni apart od temeljnog pojma prevrednovanja svih vrijednosti, itd.itd.!
  Igra, upiši studij filozofije.
  U međuvremenu obustavljamo razgovor o tim temama.
  Možemo nadalje o pičkama i nogometu.

  avatar

  20.03.2007. (09:50)    -   -   -   -  

 • crazy girl 4ever

  kfs (kata fucking strofa)

  avatar

  20.03.2007. (10:51)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  ...nemash ti pojma. odvec si uskladjen sa svetom koji ti se ochito toliko dopada da bi zbog njega i na barikade.

  to u vezi kisha je igra- Igra nishta ne chita krivo, zapamti to. usotalom, ko kazze da je rech o kishu ?

  neprochitan Kant ?! - ovo je stvarno za kantu-mantu: otkud ti znash shta je ili nije prochitano- ajde, leba ti, reci mi ( ovo je kao pas za gol glavom- shukni ga).

  zashto bi univerziteteski pristup, kojeg se ja, ponavljam - gnusham, bio bolji od mog neobaveznog i sveprozimajuceg metoda ?

  mozda bi ti, recimo, finansijska beda, koja je kod slabih osoba izvor i svih ostalih, (chitaj moralnih, etichkih i estestkih etc) obezbedila kartu za razumevanje nietzschea; ili cesh morati mene da slushash- na aionigra.blog.hr otvaram nietzschea za pochetnike i one shto pred njim uzmichu- darujem hrabrost. pa ti svrati- isplatice se.
  zdravo jebiga

  avatar

  20.03.2007. (13:15)    -   -   -   -  

 • vertebrata

  pa kad si prije to stavio jebote patak.

  avatar

  20.03.2007. (13:42)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Čuj, Igra, vidiš po mom nejavljanju da se više ne zabavljam.
  Ne zabavljam se jer mi je zapravo sram otpisivati ti: pogledaj tu raspravu - to izgleda kao da se razgovaram s poluludim ili ušlogiranim čovjekom, pa onda i sam izgledam nenormalan. Činjenica da si mi drag postaje tako otežavajuća okolnost: stari, jednostavno ću te obrisati, da ne ostane traga idiotarijama, jer ovo što ti pišeš jednostavno su idiotarije i ništa drugo!
  Recimo, ova opaska ništa ja ne čitam krivo, uostalom tko kaže da je riječ o Kišu...Igra, nemam vremena, drkaj nekom drugom, ja zaista nemam više volje slušati ova sranja i k tome odgovarati na njih. Spomeneš Čas anatomije, sasvim neuko i krivo jer se u tvojoj ušlogiranoj glavi Kiševa lekcija o nephodnosti pameti i nedovoljnosti muda za literaturu pretvorila u sasvim nešto suprotno, a onda pitaš da tko je rekao da je riječ o Kišu!!! Potom lupetaš o Kantu pa se i opet vadiš na neobavezni, sveprožimajući metod...
  Igra, e, sad je dosta. Kao što vidiš, nema više takvih komentara.
  Jebiga.

  avatar

  20.03.2007. (18:55)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...