Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • NEMANJA

  NATJEČAJ

  U tekstu koji sljedi, a koji je objavljen na Patologiji nešto više od prije mjesec dana, BTW su objavljena imena članova konzorcija koji se spominje u uvodnom tekstu o prodaji Hypovih konzultantskih firmi:":...za HAAB-ove tvrtke koje posluju s nekretninama zainteresirani su i američki investicijski fondovi, jedan konzorcij hrvatskih poduzetnika i jedna hrvatska banka."
  Otvaram natječaj u pogađanju prezimena hrvatskih poduzetnika koji čine jedan konzorcij!

  "... Ovo što ću sada napisati molim da shvatite doslovno, ali, jednako tako ni na koji način ne želim dekuražirati Patogloge od izlaska na izbore, širiti apatiju i stvarati atmosferu defetizma i fatalističke pomirenosti sa zlehudom sudbom večnog status quoa u plebejskoj statici panonskog bentala. Dakle, nedavno sam pitao Malenicu neka nam objasni, kad je već mudo i kad je u ringu, kako su to Stajp, šjor Ivo i Račan uvezani u jedan bizmis, čineći od hrvatske političke scene teatar sjena, običnu farsu, a od građana, da ne duljim - glupane! Pa evo: osim što su Zagrepčani idioti jer toleriraju da Bandić i Sanader na nizu firmi posluju fifty-fifty, kao recimo na televiziji Z1, koja je donedavno, dok ja nisam o tome raspravljao na portalu 'Jutarnjega lista', bila u vlasništvu IGH i tri fizičke osobe, pri čemu je jedna, Pero Lozica, odvjetnik Hypoa i veća šarža od Nobila, Carića i Pavića zajedno, jamstvo participacije Bandića, a IGH, pod kontrolom Radića i Dropulićke te neposrednih upravnih egzekutora, notorna je HDZ-ova firma, da bi se sada ponovo pokušalo zabašutiti to partnerstvo kroz firme neizbježnog gospodine Bitange, tako su na državnoj razini - da, zaboravio sam kazati: ove rabote Sanadera i Bandića već su ionako ostavarena Velika koalicija HDZ-a i SDP-a, i to je Račana još prije Nove godine ponukalo na izolaciju i promišljanje što da učini i kako da uzmakne, jer, očito, izbori su na razini Mesić-Sanader-Bandić dogovoreni!, pa tako Mesić i izlazi s prijedlogom Velike Kolicije stalno iznova - dakle, na državnoj se razini to parterstvo najljepše vidi u Škegrinoj "Trećoj sreći": tu mali Račan reklamira "Mukte" (ne znam znadete li cifre toga posla, ali dvij-tri godine takvih reklama i mali će moći kao Čačić kazati da je prije tridesete riješio život!), Mesić je in posredstvom Ergovićeve "Nexe" grupe, a Ivo Sanader je u zadnji čas ubacio "M San Grupu", koji je baš prošle godine, najviše zbog poslova s državom, prvi put prešao granicu prometa od 1 milijarde kuna! Dakle, predsjednik, premijer i šef oporbe posluju zajedno, pametno, daleko od očiju javnosti, a ovo je samo jedan, najčišći, najogledniji primjer: kao zmija, ležiš, a ideš! (Za znatiželjne, osim Todorićeve Jamnice i švedskog Tele2 u konzorciju su tvrtke Dalekovod, FIMA holding, Croatia osiguranje, NEXE Grupa, Konstruktor inženjering, M San Grupa, Institut građevinarstva Hrvatske te Privredna banka Zagreb; sjajno drušvo, i posebno inspirativno kad se pogleda tko je tu ušao i po kojoj logici: naime, dovoljno je zapitati se kako nastaju takvi konzorciji, KOJOM LOGIKOM!).
  Takvih primjera ima kolik god želite: najljepši su oni graditeljski, u ovoj pomami slobodnozidarskog poduzetništva, gdje Bandijeras služi samo kao egzekutiva narudžbama s vrha: nema dana, veli Milan, da ga pet puta ne zovu samo s Pantovčaka! Mada, kakve fotke stižu iz Šelina doma, teško da ima potrebe za telefonskim dogovorima; bit će da je riječ tek o podsjetnicima).
  Idemo dakle s Asocijacijama, pri čemu, kao što je vidljivo, nije osnovno pogoditi na koga se tu misli, nego je presudno zadati što bolju asocijaciju: npr., ako želite acocirati vezu Mesića i Jamba, što kažemo? Pa jasno - pop Duka! I tako...bit će jakoooo zabavno.
  Mene će, naravno, najaviše zabavljeti asocijacije tipa: Gavin - Šoljan ili ZAMP - Josipović, ali, to su moje male, kako sam kazao, idiosinkrazije. Snifanje, što ćete!
  Toliko za sada. Nastavljam sa ovim osmatranjem i javljanjem već za pet minuta. Moram da karam."

  Daklem, o kojem je trojstvu riječ?

  avatar

  19.03.2007. (03:24)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  dapache, mene je jako zainteresirao, i prochitao sam ga u celosti; jako zanimljiv uvid u hrvatsku gosparsku situaciju.
  ovaj komentar govorim u pero svojem petogodishnjem sinu, jer sam obnevideo chitajuci goredati text a jako mi je vazno da ovo ovde podelim sa vama.
  ovog puta pisacu samo o sebi samome.
  moja situacija u Wiesbadenu krajnje se pogorshala.
  (ne prichAJTE nkiome o predmetu ovog obracanja, jer osecam da me ono unekoliko diskredituje. ali, jer su u takvom sluchaju isprazne fraze potpuno suvishne i teshko mi padaju, odmah vam priznajem . iako me sasvest muchi- da sam , svojom gluposhcu, pre dve nedelje prokockao chitav svoj ne bash zavidni imetak.

  i ranije sam kockao, odmah po prispecu u Wiesbaden, ali sa srecom; chak sam i zardaio ne bash zanemarljivu sumu novca (relativno vidjeno), ali sam u svojo ogromnoj gluposti i pohlepi sve u roku od tri dana prokockao, i sada sedim ovde u najgorem kalu koji se samo zamisliti mozze, i ne mogu ni da mrdnem iz Wiesbadena, prokletom Wiesbadenu kojeg vishe ne mogu ni da vidim (toliko mi je ogavan) tako da ochi chvrsto zatvaram.
  opsim toga moj se situaciji dodatno zakomplicirala; u petak ujutru u hotelu gde sam odseo objasnili su mi da imaju instrukcije da mi do daljneg ne serviraju ruchak, i chak ni chaj ili kafu. zahtevao sam objashnjenje, na shta mi je debeli konobar rekao da ruchak ne "zasluzujem ("verdiente"), i ad ce mi chaj ipak dati. a i onaj je ochajno spremljen, bez samowara; moj vesh vishe se ne pere i chizme niko ne chisti, dok me posluga susrece sa meni neizrecivim, duboko nemachkim prezrenjem. za nemce nema goreg i veceg zlochina od nemashtine i netachnog placanja. sve to bilo bi smeshno, ali ne zato manje je jako neprijatno. evo vec treci dan ne jedem i zivim iskljuchivo na chaju- i zachudo: nemam veliku potrebu da jedem. grozno je samo da me uskracuju chak i za svecu, posebno onda kada bih prethodnog dana ostali samo malecni ostaci. ianche, svakoga dana u tri napushtam hotel i vracam se u shest, da ostali gosti ne bi priemtili da izostajem na ruchku.
  muchi me neizvesnost chekanja bez pouzdane nade da ce se moja situaciji u dogledno vreme promeniti, gubljenje vremena, paralisanost i prokleti Wiesbaden, koji mi je tako odratan postao da uopshte ne zelim da otvorim ochi.
  brine me i mogucnost da ce mi oduzeti ovo malo stvari shto ih sobom imam i izbaciti me iz hotela- ako ne i neshto gore.

  psohaljite mi 150 guldena. moja adresa je nepromenjena: Wiesbaden, post restante. molim vas- post restante- ima razloga.

  molim ne pokazujte nikom ovo pismo i nikom ne prichajte o mojoj nezavidnoj situaciji. grozno.

  sasvim vash,
  milosh propaleski

  avatar

  19.03.2007. (10:51)    -   -   -   -  

 • vilenjak

  dobra fora, miloshe, sad promjeni 'wiesbaden' u 'nigerija' i spamaj dalje po netu

  avatar

  19.03.2007. (14:16)    -   -   -   -  

 • Baka

  Pjesma prigodnica:

  The Hippopotamus

  The broad-backed hippopotamus
  Rests on his belly in the mud;
  Although he seems so firm to us
  He is merely flesh and blood.

  Flesh and blood is weak and frail,
  Susceptible to nervous shock;
  While the True Church can never fail
  For it is based upon a rock.

  The hippo’s feeble steps may err
  In compassing material ends,
  While the True Church need never stir
  To gather in its dividends.

  The ’potamus can never reach
  The mango on the mango-tree;
  But fruits of pomegranate and peach
  Refresh the Church from over sea.

  At mating time the hippo’s voice
  Betrays inflexions hoarse and odd,
  But every week we hear rejoice
  The Church, at being one with God.

  The hippopotamus’s day
  Is passed in sleep; at night he hunts;
  God works in a mysterious way—
  The Church can sleep and feed at once.

  I saw the ’potamus take wing
  Ascending from the damp savannas,
  And quiring angels round him sing
  The praise of God, in loud hosannas.

  Blood of the Lamb shall wash him clean
  And him shall heavenly arms enfold,
  Among the saints he shall be seen
  Performing on a harp of gold.

  He shall be washed as white as snow,
  By all the martyr’d virgins kist,
  While the True Church remains below
  Wrapt in the old miasmal mist.

  avatar

  19.03.2007. (15:42)    -   -   -   -  

 • Glas tisine

  postavio si 12 pitanja a ja bih reducirao na 4:
  a) tko je doveo vodenkonja u hrvatsku
  b) od koga je dobio taj zadatak
  c) kako mu se vodenkonj za to odužio
  d) kome je vratio dug preko vodenkonja

  avatar

  19.03.2007. (15:56)    -   -   -   -  

 • Luce

  Pali me izraz pjesma prigodnica, to si sigurno izmislila da mene namamiš u svoje raskošno poprsje, a, prigodnice? :) grrrrr... Namamila si me, uzmi me! S mjesta!

  avatar

  19.03.2007. (19:16)    -   -   -   -  

 • inhibitor

  Odvjetnik Kern je specijalist za podzemlje.

  avatar

  19.03.2007. (20:09)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Glas tišine, molim te odgovori sada na ta četiri pitanja umjesto nas.
  Igra, nemoj spamati s Nietzscheovim jututunskim jadikovkama.

  avatar

  20.03.2007. (00:18)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...