Komentari

kucanicaujapanu.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • Shin-chan

    yey prvi! :D
    Jako mi je drago zbog tebe. Ako je ovo zaista "time of your life" onda ti želim da potraje što duže i da ga nastaviš uživati punim plučima. Sve ti najbolje želim draga Kučanice, i hvala ti za sve! Mislim da od kad te znam, da si utjecala na moj svakodnevni život i redovito popravljala moje raspoloženje. Uživaj i dalje! Hvala ti!

    avatar

    18.03.2007. (16:27)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Ostajes li jos dugo uzivati u svom japanskom zivotu ili je ovo samo jedna od stanica
    putovanja po svijetu?

    avatar

    18.03.2007. (16:30)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Rijetko se naiđe na blog sa toliko optimizma, rekla bih vrca iz skoro svake riječi, ljubav i optimizam !
    Neobično mi je drago da sam danas naišla na tvoj blog draga Kućanice. Brzo sam čitala ili bolje reći gutala svaku riječ prvih nekoliko postova i mogu ti reći da ti se divim kad si imala hrabrosti krenuti u ovu pustolovinu, prvo u Mužićevu domovinu pa poslije za njim u Japan.
    Trebalo se odvažiti i uputiti na takav put ... nije to preseliti se iz npr. Šibenika u Zagreb. Divim ti se i zahvalna sam za lijepe postove ... približila si nam Japan o kojem mnogi od nas malo razmišljaju, baš kao što si rekla u prvom postu a rijetki su imali sreću kao ti, preseliti se i jedan dio svog života provesti u njemu.
    Draga Kućanice želim ti ugodan i lijep boravak i piši nam, šaljem pozdrave tebi i tvojoj obitelji, sretnici su što te imaju.

    avatar

    18.03.2007. (16:38)    -   -   -   -  

  • r_p

    Hej Jackie, kolega bloger incognito sa pitanjem.

    Jedno pitanje. Ja i gospodja se ne druzimo puno sa Japancima, zivimo u jako internacionalnom okruzenju. Posto ti imas vise pristupa Japanskim zenama, molio bih me da mi pojasnis jednu stvar, ako mozes.

    Zasto Japanke u 99.5 % slucajeva nose dugu kosu, pogotovo mladje. Ja shvatam da je duza kosa i (prividno) naivni pogled srne, kroz pramenove, ideal njihove ljepote, ali kako je moguce da ovdje skoro niko nema maste da se osisa na nesto drugo? A lijepo bi im stajalo, sta mislis?

    Samo naprijed, cestitke za godisnjicu, nama ce takodje ubrzo druga/prva godisnjica ovdje i entuzijazam je i dalje prisutan, nadamo se da cwe tako i ostati.

    Pozdrav i sve najbolje...

    avatar

    18.03.2007. (17:20)    -   -   -   -  

  • Shizique

    Blago vama! Super da se niste do kraja izgubili u prijevodu. Arigato*

    avatar

    18.03.2007. (17:28)    -   -   -   -  

  • teA

    ajme ful mi je drago zbog tebe i nadam se da ćeš još dugo bit tamo tako da možemo i dalje čitat ovaj predobar blog ;) sve pohvale ti šaljem!
    a ovo na kraju s djecom mi je baš slatko da su te pozdravili na hrvatskom. @.@

    Tea...
    pusa!

    avatar

    18.03.2007. (17:45)    -   -   -   -  

  • izazov

    ja se nadam jednom posjetiti japan... fascinantna kultura i nacija

    avatar

    18.03.2007. (19:16)    -   -   -   -  

  • svaki dan dolazi samo jednom u zivotu...

    kako lijep uvid u nesto jako daleko i nesto jako intrigantno stvarno ti hvala ja idem blizu tebe a par tjedana idem u posjet sogoru...hheeh....hvala josh jedan put

    avatar

    18.03.2007. (21:27)    -   -   -   -  

  • Dani

    Neka ti budući dani u toj lijepoj zemlji budu ispunjeni veseljem i mirom, a nama nek je puno tvojih divnih postova.

    avatar

    19.03.2007. (11:18)    -   -   -   -  

  • jja

    I ja sam htjela pitati sto i Zvrk. A razumijem tvoje osjecaje barem donekle - i ja sto sam vise u DE sve ju vise volim sto mi je prije nekoliko godina bila znanstvena fantastika, niti sanjala nisam da bi ikad ovakvo nesto mogla voljeti.

    avatar

    19.03.2007. (12:02)    -   -   -   -  

  • Tibica

    pa sretna ti dvogodišnjica u japanu!!!
    na kolko ste se uopće preselili tam?

    avatar

    19.03.2007. (12:43)    -   -   -   -  

  • Lucca

    Kakav lijepi post! Sretna godišnjica! :)

    avatar

    19.03.2007. (16:39)    -   -   -   -  

  • Hotaru

    Omedetto!
    Domo arigatou gozaimasu...što si me oraspoložila.....u mene je ušla ona moja japanska energija i ponovo se spremam pironuti knjizi kako bi mogla imati što bolje ocjene i proživljavati time of my life u japanu kao i ti...uf..jedva čekam...i neki ti time of your life traje još duuugo, duuuugo...ja mata ne

    avatar

    19.03.2007. (19:39)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    i ja imam isto pitanje kao Zvrk i JJA....inace, nekako imam osjecaj da nakon prvog privikavanja i odusevljavanja nekom zemljom (u kojoj zivimo), dolazi do zasicenja i gadjenja...vidjenja onog ruznijeg. pa tek onda dolazi i do nove faze ljubavi prema novoj "domovini". sto naravno ovisi i o vremenu koje trebamo provesti u toj zemlji tj da li smo tu privremeno ili "zauvijek"...

    avatar

    19.03.2007. (21:08)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Imaš prekrasne trenutke tamo i čuvaš ih u srcu na fini, rekla bih skoro - japanski način. Gaji to, to je pravi put :)))

    avatar

    20.03.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • Vražja posla

    Čestitam ti na godišnjici življenja u Japanu! I obično tako biva, navikneš se biti tamo gdje jesi. Važno je da imaš neke bliske ljude uza se.

    avatar

    20.03.2007. (23:01)    -   -   -   -  

  • jja

    lipa mare - dobro si opisala te faze zaljubljivanja, otreznjenja i prave ljubavi. Nasla sam se u tome.

    avatar

    21.03.2007. (00:13)    -   -   -   -  

  • till

    joj tebi mora biti jako ljepo...precitat cu cjelo blog da vidik kak si dosla u Japan....budem jos navratila ;-)

    avatar

    21.03.2007. (06:55)    -   -   -   -  

  • Shinzo

    Uvijek mi imaš dobre postove..a u Japanu ti vjerujem da je super jer ja sam lud za njim i nadam se da ću ga barem posjetit jednog lipog dana...i kolko god da ti je tamo "loše" ili nešto...uvijek će ti bit super..samo uživaj i ne vraćaj se tu...đenja!!!

    avatar

    21.03.2007. (10:30)    -   -   -   -  

  • Gali

    Ja ću stvarno doći k tebi na čaj......

    avatar

    21.03.2007. (11:46)    -   -   -   -  

  • Cattoc_C

    heh...Ja sam fan japana,animea i svega vezanog ^.^ i na ovom blogu vidjeh mnogo stvari o japanu. Ljepo je vidjeti tako jedinstven blog.... i sad imam neki uvid kako izgleda zivot u Japanu :P a...na pitanje: "po cemu je poznata Hrvatska?" ...žao mi te :D takvo pitanje treba biti na nagradnim igrama... ali nitko nebi osvojio glavnu nagradu,pa su skontali da nema smisla ocito...što si ti odgovorila ak se smije znati ? i... vidjeh karte na sumo-hrvaće... urnebesno....a da pitam...ima dolje slika onih... sumo-natjecanja... i... uvijek je taj...krovich... iznad male arene... na čem to visi ? lol... nevidim sutpove da drže taj krovich... onda valjda visi na nečemu... hmmm...pitam se što bi bilo da popusti to što ga drži :D moram svratiti još koji put wamo ^^ e da...i jel wasabi stvarno ljut :D ? jel gori od feferonke?

    avatar

    21.03.2007. (12:39)    -   -   -   -  

  • Cattoc_C

    Sad kad pogledam... djeca Japana su te ispitivala kako je u Hrvatskoj...a djete iz Hrvatske (ja) te ispituje kak je u Japanu... :| baš sam derište XD

    avatar

    21.03.2007. (12:40)    -   -   -   -  

  • srculence

    ahhh Japan,rajska zemlja...Prelepo opisujes zemlju koju bi svako od naj voleo obici...Sorry,mozda si o tome i pisala ali kako si stigla u Japan?...Bas sam radoznala...Ja bih mozda stigla tamo jedino da se udam za Japanca...he he Cokim te

    avatar

    21.03.2007. (12:49)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    I od mene čestitke za dvogodišnjicu! Čovjeka treba krasiti izuzetno strpljenje, komunikativnost i volja za učenje novih stvari da bi se uspješno snašao u stranoj zemlji, a posebno ovako egzotičnoj i neobičnoj kao što je Japan. Već nekoliko puta sam navratila do tebe, ovako virtualnim putem, pa čitam od početka malo po malo ove tvoje "pustolovine" i opise svakodnevice. Koliko god knjiga pročitali o Japanu, učili o njihovoj fascinantnoj kulturi, gledali slika, doživljaj kroz svakodnevne stvari je nešto sasvim drugačije i HVALA ti na tome!

    avatar

    21.03.2007. (21:45)    -   -   -   -  

  • Kućanica u Japanu

    HVALA SVIMA !
    @ Zvrk: to me mnogi pitaju. Ne znam gdje cemo na kraju zavrsiti, iako nam je svugdje na svoj nacin lijepo. Nadam se da cemo se jednog dana ipak skrasiti na jednom mjestu, a gdje ce to biti, jos nismo sigurni. Muzica je tesko nagovoriti da se smiri od lutanja po svijetu :-)
    @ r_p: dobro pitanje o frizurama, iako nisam sigurna da ti mogu dati tocan odgovor (ako takav postoji). Mozda se radi o tome da je duga kosa simbol zenstvenosti, a to je vrlo vazna osobina u japanskih zena. Znam dosta zena koje nose dugu ili poludugu kosu, i ta frizura doprinosi njihovom mladalackom izgledu. To je takodjer vazno. Naravno da ima zena koje nose kratku kosu, ima ih i koje boje kosu u plavo i time salju odredjenu poruku okolini. Ali u pravu si - upadljivo je koliko je dugokosih djevojaka u Japanu. - Frizura moze znaciti i pripadnost grupi, npr. srednjoskolke gotovo sve nose istu frizuru (poluduga kosa do ramena).
    Sretno i vama ovdje, kolega !
    @ Tibica: tako dugo dok sve ide dobro, ostajemo ovdje. Iako cemo vjerojatno morati dobro razmisliti sto raditi kad nam Mala krene u skolu. Japanske skole nisu djecja igra, hehe...
    @ JJA, lipa mare: slazem se, prva godina je najljepsa. Zatim slijedi suocavanje sa stvarnim zivotom. Nakon toga sve lijepo prihvatis, ako imas snage i tolerancije. Ili jednostavno pobjegnes glavom bez obzira. Bas kao u braku.
    @ Cattoc C: cccc... Prekrasno crtas, ali bas jesi deriste, zbog ovih pitanja. Kako, po cemu je poznata Hrvatska ? To cak i mali Japanci znaju. Svi su gledali nogomet proslog lipnja i nikome nije bilo vazno sto je rezultat na kraju bio 0:0 :-) To je, uostalom, bilo vrlo diplomatski odigrano, doslo mi je k'o kec na deset... Prijateljicini klinci u skoli su na dan meca HR-Japan spremili hrvatsko jelo da bi obiljezili taj vazan dan ! - Onaj krovic iznad sumo arene doista visi pricvrscen kablovima sa stropa. - Wasabi se ne moze usporedjivati s feferonom. Okus mu je slicniji hrenu, i jos 10 puta ljuci, rekla bih.
    @ srculence: ovo s udajom za Japanca ti i nije losa ideja ;-) Procitaj uvodni post u arhivi, tamo pise kako sam stigla u Japan.

    avatar

    22.03.2007. (13:59)    -   -   -   -  

učitavam...