Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • ledena

    Vezano uz voće...još se uvijek daju nabaviti stare sorte. Ja isto tako razmišljam i dala sam si truda tražeći stare, tradicionalne sorte jabuka, krušaka, trešanja. Nije lako ali...
    pronašla sam starog voćara koji na podlogu sam cijepi pupove starih sorti. I meni ih je nekoliko zacijepio. Svi kažu da sam bedasta, da koliko će mi trebati da to naraste i da ploda, a ja se samo smješkam. nemam namjeru to špricati niti bilo što drugo, već samo pustiti da raste. ne trebaju mi tone toga, već taman toliko koliko je dovoljno za nas četvero. I za pokojeg dobro došlog prijatelja.
    Osim toga, mislim da Agronomski fakultet u zagrebu isto ima rasadnik gdje prodaje stare sorte voćaka. Nisam provjerila, no možda netko, iz Zgb-a, može. Bilo bi zanimljivo znati.
    Što se tiče odjeće, ne diraj bolnu točku. Danas već tu i tamo mogu pronaći i nešto što nije vreća, a da ide na moju rit. zahvalna sam na Marks&Spenceru, te stranim katalozima, koji imaju veće brojeve. Vidiš, izuzetno poštujem domaće uratke, čak bi se reklo da sam pomalo i zagrižljiva u tome, ali našu odjeću ne mogu kupovati.
    No, ne krivim njih. Sama sam si kriva. I zato - težimo prema tričetvrtinskim trapericama :)))

    avatar

    14.03.2007. (09:30)    -   -   -   -  

  • jja

    I opet, odlican post! Eh sto su ti uspomene, kad smo se penjali na tresnju starog susjeda, cangrizavog pa nam polijao vodom iz crijeva jer nismo htjeli sici a dohvatiti nas nije mogao :-)
    I savjeti za odjecu su dobri.

    avatar

    14.03.2007. (09:31)    -   -   -   -  

  • red sonja

    Dobro jutro...

    E da... mirisni vrtovi prošlih vremena... Znam o ćemu pričaš jer sam i sama imala didu koji je vrijeme provodio oko voćaka... Danas sama imam voćnjak, a planiram i povrtnjak...

    Kad smo kod recikliranja, ne znam smijem li na ovom mjestu izreklamirati Udrugu Futura (www.futura4u.hr) koja ima akciju prikupljanja pet ambalaže, a sva sredstva idu za pomoć napuštenim životinjama. Možda bi netko njima htio donirati boce i limenke...

    A moda? Moram priznati da jedva čekam nove rezultate studije standarda... Teško si pronalazim odjeću... Visoka sam 180, imam duuugačke ruke i noge, tak da mi je većina stvari prekratka, a ako je i dobra po dužini, e onda je preširoka...

    avatar

    14.03.2007. (09:38)    -   -   -   -  

  • CHOCO

    Proporcionalno sam građena, pa nemam velikih problema s odjećom... debljam se jednako na svim mjestima :D... što se ekologije tiče, trudim se bacati stari papir i plastiku i staklo na, za to predviđeno mjesto, ovo drugo zahtjeva već malo više samokontrole ili prostora u stanu... jednom...
    a kako ova salata dobro izgleda, morat ću probati... btw. kad ćete obraditi začine? ili sam to propustila...

    avatar

    14.03.2007. (09:45)    -   -   -   -  

  • jja

    I jos - omiljena izreka moje majke pri gotovo svakom sivanju necega za mene je bila vise onako, za protokol - eh kad nismo po jusu! Dugo godina nisam znala jel to neka rijec koju samo ona koristi u svom mamalandu ali prije par godina sam naisla na objasnjenje skracenice...

    avatar

    14.03.2007. (09:56)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Nikad nisam bila po JUSU, pa ni kad sam bila vitka. Plašim se novog standarda jer ima vidljivih razlika u fizičkoj građi među regijama, da bi to mogao pokriti jedan standard. Bit će veselo.

    avatar

    14.03.2007. (10:11)    -   -   -   -  

  • drowsy

    zanima me jel se vodeni dan MORA obaviti ili je to samo za pospjesit nesto u dijeti? ako mora kada?

    avatar

    14.03.2007. (10:18)    -   -   -   -  

  • Butterflies are beautiful...

    imam vikendicu izvan zagreba, koja ima veliki vrt. tamo imam i voćnjak i dio s povrćem. I mogu vam reći: to voće (povrće) je meni najbolje. Nije špricano, nije GMO, a meni je ipak najslađe i najmirišljavije. Inače, imam i tu u ZG-u vrt, i to veliki ali ga djelimo sa susjedima (...). Inače, danas jedem 3 jogurta s rajčicom i kruhom isto i za večeru. Uuuuh, da samo znate kako sam se zaželjela jogurta...

    avatar

    14.03.2007. (10:21)    -   -   -   -  

  • Petra 23-10

    Zasadila 5 voćaka, a tata blizu 30. Svaka voćka iz mog vrta i radim na tome da djeca u svom životu zasade barem jednu trajnu biljku. Pusa draga!Kad sam te vidjela zadnji put (prije god.dana) nisi imala ništa za skidati, bila si(i ostala) jedna od najljepših mama koje sam upoznala!

    avatar

    14.03.2007. (11:07)    -   -   -   -  

  • Šima

    Baš sam se ugodno iznenadila kad sam naišla na ovaj blog. Tražila sam recepte za UN dijetu po netu... danas mi je ugljikohidratni dan i baš mu se veselim. Pozdrav i do čitanja

    avatar

    14.03.2007. (11:57)    -   -   -   -  

  • florena

    @ledena, javi mi se za koju godinu, kad ti voćka bude na rodu i kad dobiješ plod! U biti i kad ga dobiješ, neće vjerovatno biti za jelo!

    avatar

    14.03.2007. (12:41)    -   -   -   -  

  • ledena

    @florena - a zašto? Objasni mi, doista me zanima.

    avatar

    14.03.2007. (13:45)    -   -   -   -  

  • mala debeljuca

    evo poceli su stizati negativni komentari na dijetu na moj blog! ne razumijem te cure! govore o nekoj anoreksiji dok imam 25 kg previse! stvarno mi nije jasno!! tako sam tuzna jucer bila kad sam procitala komentare! nikog ne tjeram da ostavlja komentare na mom blogu! umjesto da mi kazu bravo samo tako nastavi ona pise o anoreksiji! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

    avatar

    14.03.2007. (13:48)    -   -   -   -  

  • Gali

    Ništa, javite se još malo, dobite jagode, maline, marelice, breskve, kruške, jabuke, paradajz, papriku, salatu, krastavcove i sve ostalo, direkt iz mamina vrta ili sa Zagorskih brega. Kak Vas volja.

    avatar

    14.03.2007. (13:55)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Bas si me ovim vratila u djetinjstvo. Imali smo malu kucicu iznad Lovrana s tri ogromna vrta. Dva stabla tresnje necu nikad zaboraviti. Kako su samo ogromne bile te tresnje...jedino nam grozdje nije nikad bas uspijevalo, neznam zasto ;). Steta da su moji morali to sve prodati. Bojim se da takvu ljepotu prirode vise necu vidjeti, a kamoli okusiti takvo voce i povrce.

    avatar

    14.03.2007. (14:02)    -   -   -   -  

  • florena

    @ledena, misliš da ljudi koji špricaju svoje voćke to rade zato što imaju viška novca ili od dosade ne znaju što će, pa onda idu špricati?
    što ćeš kad ti dođe kod npr. jabuke krastavost ili štitasta uš ili crveni pauk ili lisna uš, pa kod cvatnje opet krastavost ili pepelnica itd, da ne idem sada u detalje kod svakog stadija razvoja. Tebi je to sve vjerovatno nepoznato, al ja znam što pišem. Sve što se šprica, šprica se puno prije ploda, i svako sredstvo ima svoju karencu i zna se koliko se nakon toga ne smije dirati voćka i plod. I sva ta neka priča o ne špricanju jednostavno "ne drži vodu" jer danas to, nažalost, nije moguće. Nekada davno, davno prije je i bilo, al sada više ne. Jer ako ne zaštitiš tu svoju biljku, voćku, neka od gore navedene bolesti ili štetnika će je sigurno napasti!

    avatar

    14.03.2007. (14:19)    -   -   -   -  

  • red sonja

    @florena: ne kužim se baš u problematiku, ali moj voćnjak je skroz ok i bez špricanja... voćke jedino podrežem i okrečim i to je to! Jabuka, šljiva, trešanja i oraha imam u izobilju...

    avatar

    14.03.2007. (14:47)    -   -   -   -  

  • ledena

    @florena - a gle, kao i red sonja, i ja dan danas imam voćke koje ne špricam. Rezanje i vapno po kori, ostatak ništa. Čak niti crveno ulje koje, ako se ne varam, ide u primjeni upravo sada negdje. Ništa. I imam od tih par jabuka i krušaka toliko voća da se iznajedemo, još i u zamrzivač pospremim za radit pite i štrudle kasnije. istina je da plodovi nisu savršeni, da poneki ima i crva u sebi, ali vjeruj mi, radije to, nego ono što ne vidim.
    Isto tako mi uspjevaju i ribizli i maline, i breskve, sorte vinogradarska breskva. Stara, tradicionalna sorta. Od grožđa imam mađaricu, stara sorta, ne špricam ni sa čim. I grožđa kao u priči.
    Ovo novo voće koje sadim su isto stare sorte. Jabuke tanjurače, crnice, kruške one stare, krasne žute, dunje, orasi, lješnjaci...Kažem, ne treba mi toga da imam za prodaju, već samo za nas. I to je to. Ja doista od toga ne živim, niti moram to raditi, već samo iz gušta. I kad je tako, onda ne želim da je špricano. Znam jako dobro što je karenca, ali moraš priznati da bez obzira na sve karence, dio zaštitnih sredstava ipak uđe u plod. Koji onda pojedemo.
    Isto tako znam da i uz sav moj trud to voće dio štetnih tvari dobije. Što kroz podzemnu vodu, što kroz zrak, što kroz kišu koja sa sobom danas nosi jako puno toga. Da ne spominjem kisele kiše...
    Eto, nije da baš ništa o tome ne znam, nisam stručnjak, ali još uvijek funkcionira. I mislim da sam jako zahvalna zbog toga što mogu tako raditi i uzgajati.

    avatar

    14.03.2007. (15:11)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Ja bi radje pojela jednu neuglednu ledeninu jabuku nego sto drugih da mi ih date for free. Mislim da tako i vecina nas razmislja...

    avatar

    14.03.2007. (15:33)    -   -   -   -  

  • bodom123

    Ajme, dobra tunika... Meni je najbolji natpis: "Fat girls give the best head because they're hungry"! =)

    avatar

    14.03.2007. (15:56)    -   -   -   -  

  • simboli

    jel se moze na proteinski dan za veceru pojesti jogurt (0,9%m.m) s kruhom, iako sam za rucak jela jaja? ili je to zabranjeno?
    cure (i djecaci :)) samo tak nastavite, velika ste mi podrska... a i ne samo meni. svaka cast!

    avatar

    14.03.2007. (16:18)    -   -   -   -  

  • florena

    ledena, otići će ovo predaleko. Kod nas uglavnom nema šanse da bi uzgojila neku voćku bez zaštite. Probali smo, al ne ide. Na većim nadmorskim visinama možda i bude nešto, al isto kako si napisala nisu neke kvalitete i s crvima, al kod nas nema šanse ikakav plod dobiti.
    A kažeš ostane nešto, a što jedeš s onim voćem koje sada kupiš u trgovini? Ono je 100% prirodno dobiveno, ma daj!

    avatar

    14.03.2007. (17:42)    -   -   -   -  

  • Wanda

    odličan post, angažirano moje:-) a ove traperice ću nosit ovog ljeta, makar pukla od jada. i bit će broj 38!:-)

    avatar

    14.03.2007. (17:43)    -   -   -   -  

  • florena

    i kao što si i sama napisala, sama priroda je otišla u pm, pa tako i to što bi trebalo biti 100% prirodno i zdravo, nije!

    avatar

    14.03.2007. (17:52)    -   -   -   -  

  • jja

    Ja ne znam sto je to karenca? Ali bih dodala da najvise zdravih stvari ima u kori voca, a ako ga spricate onda tamo ima i ostatak tog spricanja. Pa je onda izbor prilicno nehuman ili oguliti koru i vitamine ili pojesti koru i spricano. Moj glas za nespricano.
    Koje se moze i u ducanima kupiti. Nekim. Isto smo imali cijeli zivot nespricani vocnjak, pa da ne ponavljam, ledena je napisala.
    Wanda - tko je meni ono XS spominjao? ;-) Vidim da si onomad na sebe mislila ;-) ali neka...prvo ti pa cu onda i ja u taj 38.

    avatar

    14.03.2007. (18:17)    -   -   -   -  

učitavam...