Komentari

trzista.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • contreso

    How do you feel ?
    Dow Jones
    26-Feb-07, na zatvaranju 12,632.
    27-Feb-07, na zatvaranju 12,216. Preko 400 bodova gubitka, ali necemo panicarit.
    2-Mar-07, @ 12,114. Jos stotka doli. Grrrrrrrr!
    5-Mar-07, @ 12,050. Neki su do sada ocigledno prodali. Panicari, sitni profiteri, sljam! Strucnjaci kazu netreba strahovat, bilo je toga prije. Kazu da je idealno vrijeme za kupovinu.
    6-Mar-07, @ 12,207. Znaju ljudi svoj poso. Kao sto su rekli, +157.
    7-Mar-07, @ 12,192. Hm, izdrzalo je. Valjalo bi kupiti. Ekonomija je OK, zarade takodjer. To su samo kineski problemi, mi smo OK, valjda.
    8-Mar-07, @ 12,260. Sve je jasno, sad ili nikad. RASPRODAJA!!! Svi se slazu, i slijeva i s desna. Kupujem pa sta bude.
    9-Mar-07, @ 12,278. Kupuj, kupuj, kupuj, kupuj, kupuj!!!!
    12-Mar-07, @ 12,318. Uf, ajde, dobro je. Ovaj put smo ih preduhitrili.
    13-Mar-07, @ 12,075. MINUS 240. Kako se osijecam? Kao bik ili VOLINA?

    Contreso ovo gore nije trejdao.

    Za Dow Jones dnevni graf.
    Support MA 200 @ 11,817.

    Za Dow Jones tjedni graf.
    Support MA 50 @ 11,753.
    Support MA 200 @ 10,643.

    Nije sve tako crno. Naprimjer, QCOM danas. Da se ne ponavljam pogledati ovaj link (pristup nam je isti). Zasto QCOM? Zato jer je gap up.

    avatar

    14.03.2007. (03:55)    -   -   -   -  

  • contreso

    Sad davim. Evo bas mi je uletija Kramer, ali san ga odma skarta posli par minuta. Interesantno je sto on nudi. Kroger(KR), Safeway (SWY) ...itd. Drugim rijecima SERVICES. A, da tu je i RIG (comodities). Opet mi je pao napamet TXU buyout (koji je utilities). Pa jos k tome ovo sa kucama. Pogledaj samo sto se dogadje sa financijskim kompanijama. Kad riknu kuce i dionice onda su nam interesantno bondovi, zar ne?
    Pogledaj svoj post Ekonomski ciklusi od 26.02.2007.
    Daklem idem redom, MARKET TOP, STOCKS DOWN, SERVICES, COMODITIES down, UTILITIES, BONDS, FINANCIALS i onda market pocinje rasti opet.
    A najludji je Global Business Cycle, showing economic confidence & activity graf. FEB 24, 2007, kazu.

    avatar

    14.03.2007. (04:47)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Ne znam da li si primjetio, ali moji postovi su bearish obojeni od kada postoji ovaj blog. Divergencija je konačno "urodila plodom" 27.2. no i mene je iznenadila i moje zatučene puteve sam prodao sredinom dana, a shorting pri kraju, ali sam opet ušao u short.
    Svi kasniji ulazi su mi bili putevi na qqqq, osim puteva na NEW.
    Nemam dovoljno znanja i dovoljno ne pratim, ali ne mora sve biti komplicirano, pa se držim uglavnom shortinga na qqqq i puteva April na qqqq, strike $43.
    To je sve lijepo odskočilo jučer, pogotovo putevi, iako je i mene iznenadilo kako brzo je nastavljena korekcija. Ostajem u tim pozicijama (u putevima koliko budem mogao :) dok se ne pokažu nekakvi znakovi panike kada ću likvidirati te pozicije.

    Jučer sam početkom dana ušao u short na Google, ali sam trebao ući u puteve, jer sam ionako malo uložio, ovako se ne vidi nikakav efekt na moj za sada dobar ulaz.

    avatar

    14.03.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Svakako me zanima R2 metoda i sve ostalo, pročitao sam tvoje linkove, ali još nisam stigao uvrstiti formule u grafove da vidim kako to izgleda.
    Dobar pomoćni alat, pogotovo ako se igramo s opcijama. U konbinaciji sa fundamentalnim pokazateljima tržišta i stanja ekonomije.

    Ovo kupuj, kupuj što na CNBC-u i drugdje drukaju ti nije imalo efekta na mene, samo sam zauzeo nove put i short pozicije kada je odskočilo, no POJELO BI ME da se još malo nastavio rally, tako da se moglo dogoditi da ispadnem iz pozicija za koje smatram da su perspektive, jer je pad tek počeo. E treba imati i malo sreće, ali i iskustva.

    avatar

    14.03.2007. (09:51)    -   -   -   -  

  • Bundy

    E da i da napomenem, moji jučerašnji postovi su bili PRIJE ovog pada...
    Žao mi je što nisam stigao prije postati, jer se moje mišljenje nije mijenjalo, pa bi možda nekome dobro došlo da pročita.

    avatar

    14.03.2007. (10:12)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Postao i na OM blog:

    I tako je neiskusni trader otišao doma sa posla i dok sam obavljao nešto u gradu i vratio se - gle, moje put opcije na qqqq su sa 60% profita otišle krajem dana na 10%.
    Još jedna skupo plaćena lekcija. Valjda je market bio zreo za swing trade nakon 240+130 pointa rasprodaje na DOW-u. Misao mi je proletila glavom - zatvori barem puteve prije nego što kreneš - ali neeeee, morao sam biti pohlepan! :)
    No za April su, pa još ima šanse da bude nešto od njih, a i tržište mi nije bilo preuvjerljivo danas, ne izgleda kao dno. No kako je kod opcija u pitanju i vrijeme, trebao sam ih zatvoriti na tolikom profitu. Osobno vjerujem da će indexi dosta niže, no pitanje je - kada.

    Privremeni poraz i dodatno iskustvo! Nov sam u opcijama, još sam do sada i dobro prošao.

    avatar

    14.03.2007. (23:12)    -   -   -   -  

  • Contreso

    Call opcije su puno bolji izbor za sutra. DIA graf pokazuje jasan candlestick hammer (bullish). QQQQ nece zaostati puno za DIA, cini se.
    Oni koji su jucer izgubili 240 bodova danas su dodatno dotuceni sa minus 150 intraday (sve skupa minus 390).
    Zasto trejdas market, zasto ne pokusas naci dionicu za long ili short (call ili put ako bas volis)?
    To se cini puno sigurnijim trejdom u ovim 'turbulentnim" vremenima kad market trazi kud i gdje da krene.

    avatar

    15.03.2007. (06:30)    -   -   -   -  

  • Contreso

    Pogledaj ovog blogera ako uhvatis vrimena. Intresantne analize i skoro svakodnedno objavi par video analiza.
    Iz njegovog danasnjeg posta.

    Key Reversal Day
    Today was a key reversal day. There are 4 components that go into making a key reversal and they are 1) a new low for the move 2) a vigorous move up, off those lows 3) a close above the previous day's close and 4) a noticable increase in volume. We saw all 4 of these today.

    avatar

    15.03.2007. (07:13)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Odlični su ti linkovi! Vjerojatno ću danas zatvoriti puteve (šmrk! :))
    Ako ne znaš, bolje slušaj one koji znaju. Ja i dalje mislim da smo u korekciji, ali da je short term vrlo moguć rally i da se treba skloniti iz puteva ako ništa drugo.

    Trgovat ću i dionice, a cilj mi je što više iskustva steći u opcijama. Ušao sam u short na GOOG ali efekti su nikakvi kad je mala suma u pitanju. No jučer se i GOOG okrenuo...
    Sve u svemu, kako nikakvu posebnu strategiju nemam i nisam pročitao niti jednu knjigu o trejdanju (o ulaganju jesam), jasno je i meni da ne mogu bez znanja dalje.
    No linkovi koje postaš i praćenje tržišta, uz neko iskustvo koje sada dobijam ipak nešto znači. Sa opcijama sam krenuo kupovinom nekih knjiga koje sada čitam, ali NIŠTA NIJE KAO NEPOSREDNO ISKUSTVO!

    Zašto baš qqqq? Pa procijenio sam da tu imam barem nekakve šanse, jer donekle mogu ocijeniti kuda će tržište (kratkoročno očito ne mogu :)), pa isprobavam trgovinu opcijama na nečem ipak sigurnijem.

    avatar

    15.03.2007. (14:01)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Pokušao sam staviti del.icio linkove sa strane pomoću java script, ali ne radi. Skripta inače radi. Zna li netko zašto?

    avatar

    15.03.2007. (14:02)    -   -   -   -  

  • Contreso

    Danas na poslu sam sebi kidao zivce da ces mozda izaci iz put opcija na QQQQ i uci u call poziciju zbog mog posljednjeg komentara. Ono tvoje “vjerovatno“ mi daje nadu i olaksanje da se nisi poveo za mojim razmisljanjima. Apsolutno nedajem savjet ili preporuku za bilo koji trejd, tebi ili ikom drugom tko ovo cita. Ovo su samo moja razmisljanja.
    Prebacio si stotku, pa cestitam, mada znam da imas vise posjeta od onog sto pokazuje brojcanik. Sigurno je da bi imao puno vise raznih komentatora da ja nisam ovako bahato uzurpirao tvoj blog.:) Contreso je crna ovca, nekonformist, nikad nisi siguran s njim. Siguran sam jos nesto, a to je da si trenutno najzanimljiviji na HR blogu onima koje interesira ova tematika.
    Izmedju ostalog jer veliki TradeMike tek danas ima post o Ultra ETFovima (sektorskim izmedju ostalog) koji su prije neki dan osvanuli na tvom blogu.;)
    Govoreci o Ultra ETFovima meni su najzanimljiviji QID i SDS, jer imaju najveci dnevni volumen.
    Felix je par puta izrazio cudjenje zasto iskljucivo trejdam deep ITM opcije. Probat cu na primjeru QQQQa objasniti zasto.
    OTM opcije nevolim i s njima sam vecinom imao lose iskustvo. Vremenska vrijednost se brzo topi, te ako nema jaceg pomaka dionice gubitak je neminovan. Da ne spominjem IV i slicne zavrzlame. Velika vecina autora te nekolicona blogera koji pisu o opcijama (1option.com) se slazu da bez pomaka dionice nema ni pomaka opcije. Ovo zapravo nije nikakva mudrost, ali tko moze reci kad ce i koliki taj pomak biti? Istina je da onaj tko POGODI smijer moze masno zaraditi, ali tko moze stalno ispravno POGADJATI? Ja na takvog jos nisan naletio.
    Deep ITM opcija se ponasa kao dionica i dosta je lakse predvidjeti njen smijer kretanja i to prvenstveno tehnickom analizom. Takvoj opciji (deep ITM) sto god je udaljenija expiracija raste vremenska vrijednost pa stoga fundamentalna analiza nije najprikladnija za trejdere.

    Pretpostavimo da netko hoce uci u short na QQQQ (danas $ 42,89).
    Short 100 dionica QQQQ kosta $ 4,289.00.
    Long 50 dionica QID (ultra short, krece se dvostruko brze od QQQQ) cemo platiti $2,790.00.
    QQQQ Apr 2007 46.0000 put, Bid 3.08; Ask 3.12 (vremenska vrijednost $0.01, ili jedan cent) cijena ugovora je $ 312.
    Ovaj put na QQQQ je apsolutno identican shortu sa QQQQ ili long na QID, ali puno manje moramo platiti za ovaj trejed.
    OVDJE TREBA BITI VRLO OPREZAN I NE POVECAVATI BROJ OPCIJSKIH UGOVORA SAMO ZATO JER TREJD JEFTINIJI. Koliko se dionica misli kupiti, toliko bi opcija trebalo kupiti.
    Ovako trejdajuci ostaje nam dodatni kapital za druge potencijalne trejdove.

    “…moje put opcije na qqqq su sa 60% profita otišle krajem dana na 10%.” Probaj staviti bracket order ili sto vec TDAmeritrade ima. Npr, mogao si skinuti polovicu ako padne 50% profita, drugu polovicu kad je na pocetnoj cijeni ili kako ti vec odgovara.
    Imam utisak da dosta citalaca HR investicijskih blogova zivi u uvjerenju da su trocifrene zarade vrlo ucestala pojava. Ja san siguran da nisu. Imali netko primjer da me razuvjeri?
    Reklo bi se da mi fail blog, nikad se nezna.;))

    avatar

    16.03.2007. (07:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...