Komentari

prestigio.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Newbie investitor

    AC Rusija pada od osnivanja, a baš sam mislio staviti nešto. Možda pričekam dovoljno dugo, pa stavim neku siću. Ima dosta veliku ulaznu naknadu (ako se ne računa akcija) tako da bi stvarno trebali dobro poslovati da im se to kompenzira. A gledao sam grafove ruskih dionica, jaaako variraju. A vidjet ćemo... Energetski sektor ne može baš puno pasti.

    avatar

    15.03.2007. (00:09)    -   -   -   -  

  • Prestigio

    Ipaj je to rusija .) Pogledamo li što se sve govorilo za Aureus Balanced pa je sad nakon 6 mjeseci već na 30 i nešto postotaka...Stoga, sića svakako (jer se nažalost nema više) i nek se vrti :)

    avatar

    19.03.2007. (15:51)    -   -   -   -  

  • Luka

    Imam priliku uložiti nešto novaca. Između ostalog, kao mogućnost ulaganja nude se i razni Investicijski fondovi. Osobno me zanima jedan otvoreni Investicijski fond. Isti je aktivan tek devet mjeseci i u tom je razdoblju ostvario enormno visok prinos , pored toga isti je fond od 31. siječnja 2007. godine do 28. veljače 2007. godine povećao volumen za gotovo 392 miliona kuna ( prema podacima HANFA-e ). Mene zanima nešto veće ulaganja na nešto duži rok ( najmanje dvije godine ). Da li je pametno uložiti čitav iznos u samo jedan Fond? Da li treba tražiti Fondove s najvećim prinosima ili je pametnije uložiti u Fondove s umjerenijim prinosima ( mješoviti, obveznički )? Osobno bi me zadovoljili realniji ( niži ) prinosi uz koje se može zaspati i probuditi se bez straha da ćeš ostati bez ičega. Da li visoki prihodi fondova znače realnu mogućnost gubitka imovine ( novca ) uložene u njih? Općenito, da li je ulaganje u fondove špekulantskog tipa gdje dnevno treba pratiti stanje udjela i kontinuirano ulaziti u fondove s najvećim prinosom? Kod fonda koji donosi enormne prinose postoji li realna mogućnost dobrovoljnog ( Uprava društva za upravljanje fondom tako odluči ) zatvaranja fonda i gubitka svih udjela ( jednostavno Uprava društva odluči da su skupili dovoljno novaca od lakovjernih )? Za određeni fond, mogu li se na internetu vidjeti izvješća koja su fondovi dužni podnositi HANFA-i, mogu li se na internetu vidjeti psihološki profili osoba ( menadžeri društava za upravljanje fondovima) koje odlučuju o novcima koji su njima povjereni da njime savjesno gospodare? Postoji li neka financijska institucija na državnoj razini koja prati rad i na temelju toga daje ocjene ( koje bi bile putokaz i neki oblik zaštite ulagačima ) određenog Društva za upravljanje fondovima ili konkretnog fonda? Ja sam ovdje puno pisao i pitao. Ako bi netko našao malo vremena da kratko ( može i u jednoj rečenici ) odgovori na pitanje: "Zašto ulagati u otvorene investicijske fondove ? " bio bih vrlo zadovoljan.

    avatar

    25.03.2007. (15:09)    -   -   -   -  

  • Derek

    Really effective material, thanks so much for the post. Travelpro - Platinum 7 - 20 Expandable Business Rollaboard (Black) - Bags and Luggage

    avatar

    24.05.2012. (09:01)    -   -   -   -  

  • Henry

    Very useful material, much thanks for the article. links

    avatar

    07.07.2012. (15:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...