Komentari

bookaleta.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Odiseja

    Hehe.. Zanimljiv tekst! Još jedan dokaz da Hrvati skromno stvaraju povijest, a drugi se samo kite jeftinim kopijama toga! :)

    avatar

    09.03.2007. (15:57)    -   -   -   -  

  • dejmon

    To je bilo naše vrijeme kada smo iz male sredine ( Pazina ) nakon JNA krenuli u tzv. veliki svijet, netko u Zagreb, Rijeku, Pulu, i sl. Ovaj događaj iz studentskih dana u Zgrebu kada su tamo bili Fric, Tomadin, Mrak, Kure, i ostali baš ti je interesantan , ali i ti sam si bio interesantan i u osnovnoj školi ( od 1. do 4. razreda ) kada si počeo pisati priče o izvanzemaljcima. Meni je učiteljica ( možda i tebi ) bila Atifa, a sjećam se jedne tvoje priče kada su izvanzemaljci bili neki čudni likovi i tu priču si mi dao da pročitam . Sjedili smo ja mislim neko vrijeme skupa u klupi.

    avatar

    09.03.2007. (22:07)    -   -   -   -  

  • ljubitelj milongi htt

    I ne samo ....treba vjerovati kako je podosta "prvih" događanja zaboravljeno ,kako su tisuće umjetničkih djela na groblju (pokoj im expresiji i impresiji) i kako milioni dobrih tekstova i desetine svjetskih romana i simfonija nikada nisu ugledali svjetlo dana. Tako je i ova mala radiopraizvedba žrtva spleta globalnih okolnosti u kojima nazovimo ih "gospodari" uvijek svojataju pravo na originalnost...da,kako je uopće moguće da netko iz zemlje "suterena" učini nešto prije njih....oni ne provjeravaju( a i kako će) 100% uvjereni u točnost...pa i da znaju...što? Virtualno Planeta je ploča ,na njoj su samo oni ,a sve iza ruba i tako je tamni ponor u koji se može jedino pasti.
    No, to uopće nije važno. Meni su interesantna ona dva šuma na Harvardu? Živčani sustav i krvotok?To je pojašnjenje za liječnike opće prakse. Nepomirljivo povlačim paralele :Zbir istočnjačkih šumova (spomenutih u literaturi) od Zena ,preko Sibira , sve do Suwaradija.O tome piše Steiner , potom ide zakon šutnje i tišine Maeterlinka ,ili onaj šum od kojeg kako kaže Jung "pucaju ormari" ...a ja kažem na temelju iskustva ; ukoliko ste prilično uporni sa ovim šumom ...na kraju se sve "slatko raspline", pa se može lakše........

    avatar

    10.03.2007. (07:45)    -   -   -   -  

  • [piskinja]

    e, da se prisjetim, ja sam te daleke 85 svirala na tom bijenalu u lisinskom, u jednoj grupici puhačih instrumenata...bila mi je čast makar sam tad bila mlada i blesava.

    avatar

    10.03.2007. (14:28)    -   -   -   -  

  • kinawoo

    da, Cage je bio faca, (chance music), danas više ljude ne možeš pošteno ni iznenaditi, jer je već sve viđeno, a novih ideja valjda ni nema. da te pitam jednu stvar, pišem neku priču, hm, ima već 30ak stranica, a negdje je tek na polovici, to je malo dugo za sve natječaje. neke sam joj djelove stavljao na blog, to je nekakav cinični sarkastični sf, ali o vremenu današnjem, kome bi ja to mogao ponuditi. I još samo nešto, da li se kad je stvar objavljena na blogu računa kao da je već objavljena?
    Puno ti pozdrava i svim posjetiteljima tvoga bloga.

    avatar

    10.03.2007. (23:53)    -   -   -   -  

  • lucija9

    Hvala za ispričano, uživala sam!
    I asociralo me na priču davnih, možda 65., pričalo se da su dvojica đaka iz gimnazije prema Borongaju izveli kazališni komad "krik na dasci". Došli su na pozornicu s daskom i poklonili se. Uslijedio je pljesak. Spustili su , a drugi se poklonio. Uslijedio je pljesak. Onaj na daski je kriknuo s rukama uzdignutim prema plafonu, i drugi se opet naklonio. Uslijedio je pljesak. Onaj s daske sišao je s daske, uzeo dasku pod mišku i naklonio se. Uslijedio je pljesak. Otišao je sa scene i drugi se poklonio. Uslijedio je pljesak. I on je napustio scenu.
    Publika je čekala, rezultat je škandal "To nije umjetnost, to nas balavci za..." i udaljili su ih iz razreda i morali su polagati razredne ispite.
    A znam i komentar da je vrijedilo to doživjeti zbog tog isčekivanja...Pozdrav!

    avatar

    11.03.2007. (00:27)    -   -   -   -  

  • stroke

    baš me obradovao ovaj tvoj opis Cageovog gostovanja u ZG. odmah mi je u naslovu pao na pamet pijanist koji je tu skladbu izveo u tišini za klavirom, što si kasnije i spomenuo :)

    avatar

    11.03.2007. (17:30)    -   -   -   -  

  • iva

    Jaoooo.... Nostalgija:)))
    Ja sam npr. svirala u grupici od 4 flaute na tom koncertu. I Cage je bio divan, imali smo probu dan ranije... Sa svima nama klincima je pričao i stalno se cerekao... Naime to su nas pokupili u srednjoj muzičkoj i tako smo dospjeli tamo....

    avatar

    12.03.2007. (16:27)    -   -   -   -  

  • Vitezovi Sinusa!

    aaaah 4'33'' :))

    SRETAN DAN PI!

    avatar

    14.03.2007. (21:19)    -   -   -   -  

  • slaven178

    ajme ti si muzička faca, ajd učini nešto za moju estradnu karijeru

    avatar

    15.03.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • brain_fart

    haha! upravo fantastichna anegdota.

    avatar

    18.03.2007. (04:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...