Komentari

holyfighter.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • komentator

    820kcal je premalo za jedan dan; ja sam do sada pojeo (u 5 obroka) 2000kcal i jos cu 700-900kcal do kraja dana tj. pocetka nocnog spavanja!
    neke cinjenice:
    - svaki gubitak tjelesne mase veći od 1/2 kg tjedno dovodi do gubljenja 1 kg mišićne mase na svakih izgubljenih 3 kg potkožnog masnog tkiva
    - Eksperimentano je dobijeno, uspoređivanjem rezultata po grupama, da je najpovoljniji odnos gubitka masnog tkiva i gubitka mišića, kad gubitak masnog tkiva iznosi oko 0.5 kg tjedno (odnosno 2 kg mjesečno)!

    u mnogim stvarima grijesis ali kalorije moras pod hitno povecati, optimalno: tjelesna kilaza x 35, sto je u tvom slucaju 2800kcal minimalno. kvalitetno mrsavljenje se neprovodi drasticnim reduciranjem kalorija, nego cak laganim povecanjem!

    avatar

    08.03.2007. (16:08)    -   -   -   -  

  • Holyfighter - vuk samotnjak

    Svjestan sam da sam u velikom kalorijskom deficitu i da mi je to velika greška. Svjestan sam da mi je kalorijski unos masnoća prevelik (u postotku). Svjestan sam da je rad u teretani bez programa besmislen, ali volio bih da mi ukažeš i na ostale greške prema tvom mišljenju. Imaš blog ili web da vidim kako se hraniš i kako treniraš?
    Zbunjuje me mršavljenje uz povećanje kalorijskog unosa, osim ako se ne radi o proteinskoj dijeti ili dijeti s razdvojenim P, U, M. Možeš komentirati?

    avatar

    08.03.2007. (16:31)    -   -   -   -  

  • komentator

    nevalja ti prehrana i trening, znaci sve nevalja

    * malo jedes, jako malo! nezadovoljavas energetske potrebe bazalnog metabolizma sto moze biti opasno za tvoje zdravlje!
    * jednostavan kalkulator za izracunavanje bazalnog metabolizma http://www.mef.hr/katedre/fiziolog/if/alati/racunala/skripte/b_metab.htm
    * sta je bazalni metabolizam? Bazalni metabolizam je dnevna potrošnja kalorija bez obavljanja bilo kakvog rada (rad unutarnjih organa, održavanje tjelesne tempetature, održavanje napetosti mišića u mirovanju)
    * 104,7 je premali unos proteina za napredak u BB, minimalno tjelesna masa x 2
    * omjer P U M je cak i dobar, pitanje je kakve masnoce jedes?
    * o treningu ti nemogu nista reci jer neznam kako treniras, procito sam jedino da si vjezbao vrat sto je nepotrebno

    na webu nemam prikazan svoj plan prehrane i treniranja, ako ostavis mejl mogu ti poslati svoj icq broj...

    avatar

    08.03.2007. (16:52)    -   -   -   -  

  • kuzushi

    Zasto bi vrat bio nepotreban? :) sve ovisi o ciljevima koje si zovjek zada... ali cinjenica je da vece misicne skupine trose i vise kalorija...
    Nekako imam osjecaj da jedes vise nego pises.. ja sam dnevno na preko 3000 kalorija i ne mogu se zamisliti na 822kalorije, nema energije, koncentracije, niceg...
    vise malih obroka svaka 2-3 h, namirnice sa niskim glikemijskim indeksom da ti ne sokiraju inzulin, paziti na masnocu (laneno, ili barem biljnog podrijetla) i barem 3x tjedno 1h kvalitetnog treninga i uz sve to jedna velika zlica strpljenja i to je to...

    avatar

    08.03.2007. (19:11)    -   -   -   -  

  • Holyfighter - vuk samotnjak

    - Svjestan sam da jedem premalo. Čak i kada sam kretao, znao sam da je 1400 kcal doljnja granica. Znam da bih trebao imati 5 do 7 obroka dnevno (svaka 2 sata), ali to zahtijeva veći fokus na hranu, nego na posao. Pet obroka bi mi bilo izvedivo. Trenutno variram na standardnih 3 do 4 obroka, što je loše. Slažem se da je ispod 120 g proteina premalo.
    - Trenutni cilj mi je sniziti kilažu, a s minimalnim gubitkom mišića, dakle ne sami rast mišićne mase.
    - Dio masnoća je od gauda sira, ali veći dio su ulja. U salatu ubacim 2 žlice lanenog ulja (nizozemsko) i žlicu bučinog (više zbog okusa). U salatu još ubacim i 2 žlice aceto balsamico. Na žalost, postao sam neuredan s unosom Omega-3 kapsula. Koristio sam one iz DMa.
    - budem uskoro stavio i kakav trening mislim raditi (Beginners Blast-off, nekad je bio na T-nation.com)
    - trening vrata radim jer mi je to ostatak iz dana kad sam se bavio borilačkim sportovima. Nepotrebno je s BB aspekta, jer se vrat jača s ostalim mišićima, ali moj mindset je u fightingu.

    @kuzushi: priznajem da se provuče koja kalorija više (ali devijacija po tom pitanju ne bi trebala biti viša od 5%, iznoimno 10%). Pokušavam ne varati, jer varam prvenstveno sebe. Dio netočnosti u podacima može biti moja kriva procjena težine namirnice kad jedem u restoranima, kantinama,... Imam dojam da bih na više od 2000 kcal bujao kao dizano tijesto.

    avatar

    09.03.2007. (09:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...