Komentari

udrugemiljevci.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • kokalo

    Sad me pak zanima je li ovo športska udruga ,il' neka prikrivena politička,ili možda tvoj plan razvoja kad govoriš da bi razvoj triba tako teći.I otkud ti to sve znaš,čini mi se da se nisi puno naradija kad misliš da će baš tako glat teći,oli će padat s mana neba!
    Daj Bože da tako bude.

    avatar

    08.03.2007. (12:49)    -   -   -   -  

  • Miljevci-Miljevački sabor-Šrd Miljevci

    Ovo je samo okvirni pogled na razvoj Miljevaca, ne moj već Miljevačkog sabora kojeg također i ja pozdravljam.

    avatar

    15.03.2007. (16:14)    -   -   -   -  

  • Brištanac

    Ništa od ovog 'okvirnog' plana, koji je samo mrtvo slovo na papiru, kad za deset godina na Miljevcima neće bit ni 30% današnjeg stanovništva, a znamo koliko je alarmantno sadašnje stanje. Ljudi, ima nas po ciloj Hrvatskoj i svitu i to prilično utjecajnih, odbacimo sitno strančarenje i napravimo ništo za naše Miljevce. Prvo triba senzibilizirat Miljevčane, a poslin nać način kako modernizirati našu didovinu, učiniti je atraktivnom za život mladih i odvojit se od bivše turske kasabe-Drniša. Mi imamo biser-riku Krku, a na njoj desetine naših hrvatskih utvrda. Mi smo u sridnjon viku bili centar Hrvata, dali smo poslidnjeg hrvatskog kralja-Petra Svačića i prvog hrvatskog kardinala-Jurja Utišinovića. Miljevci ne dobiju njanko lipe od NP Krka iako se na Miljevcima nalazi najatraktivniji dio Krke(izuzev Skradinskog buka). Mi bimo mogli živit samo od turizma. Vrime je da odbacimo našu pasivnost i pokrenemo se, nema više starih vrimena, nestala su s našin didovima, Miljevci moraju ići ukorak sa svitom ili će doslovno postat ki u onoj pismi od Ante Skelina-Kamen, kamen,na kamenu kamen...

    avatar

    18.03.2007. (01:40)    -   -   -   -  

  • Miljevački sabor

    Ante, ovo nije plan razvoja Miljevaca neko samo popis nekih od bezbroj mogućih akcija koje bi doprinjele poboljšanju uvjeta života na Miljevcima. To je napravljeno na zahtjev iz poglavarstva grada Drniša (gospodin Pranić) a radilo se o mogućem kandidiranju nekog od tih projekata za dobivanje sredstava iz nekih međunarodnih fondova. Na žalost, za sada od sredstava ništa, što ne znači da treba odustati. Miljevački sabor, odnosno njegov član Ivan Bašić napravio je inicijalni materijal koji je trebao uroditi pravim razvojnim planom. Inače, molio bi sve koji imaju neki projekt ili ideju koje bi se mogla razraditi i kandidirati za realizaciju, da se jave Miljevačkom saboru, poštom ili na adresu sabor-miljevci@hi.t-com.hr

    avatar

    18.03.2007. (22:21)    -   -   -   -  

  • Miljevci-Miljevački sabor-Šrd Miljevci

    Onda cemo to i ispraviti.Usput pohvale za uredenje okoliša u Drinovcima!Galić A.

    avatar

    19.03.2007. (10:32)    -   -   -   -  

  • kokalo

    Drinovci-škola
    Drinovci-pošta
    Drinovci-ambulanta
    Drinovci-dvorana
    Drinovci-žup na kuća
    Drinovci-crkva
    Drinovci-Miljevački sabor
    Drinovci-KUU Miljevci
    Drinovci-crkveni zbor
    Drinovci-igralište s reflektorim
    Drinovci-spomenik Tuđmanu,Utješinoviću ,Radiću...
    Drinovci,Drinovci,Drinovci....

    Dok su bili na vlasti komunisti tamo sve,doša HDz jopet,došli nezavisni isto,da pobijedi i srbi iz Kalika jopet bi sve išlo u Drinovce.
    A onda se neki kledu u decentralizaciju,moš mislit!
    A di su Širtovci,Bogatići,Brištani,Ključ,Karalići,jedino što Kaočine nešto imaju.

    Blago siromašnim i ludim,njihovo je kraljestvo nebesko;a tek slipim.

    avatar

    20.03.2007. (01:15)    -   -   -   -  

  • Miljevački sabor

    Dragi Kokalo:
    Koliko mi je poznato sve to što si nabrojio je na Miljevcima, i to je bitno. Što se tiče Miljevačkog sabora pokrenuo je inicijativu i dogovorio sa Nacionalnim parkom Krka i Ministarstvom kulture da se obnovi škola U Širitovcima i tu smjesti ispostava Nacionalnog parka, informativni punkt i prezentacijska dvorana te svojevrsni botanički vrt u dvorištu. Tu bi radilo desetak zaposlenih i to je, sa gospodarskog stajališta, do sada najznačajniji objekt koji je planirao Miljevački sabor. Možda ne znaš, ali u organizaciji Miljevačkog sabor gdje se sabor pojavio i kao investitor, asfaltirana je cesta od Brištana do Kružina (Bogatićima). To je do sada najveća investicija miljevačkog sabora. Podignut je i spomenik kralju i uređen vidikovac na vrh visovačke strane. Sve su to miljevački projekti, nitko ne zna za Drinovce, Brištane, Širitovce, Kaočine,... Kao takvi smo mali, nepoznati, samo kao Miljevčani možemo nešto i možemo naprijed.

    avatar

    20.03.2007. (20:43)    -   -   -   -  

  • kokalo

    Dragi moj Miljevački sabore oliti od milja Saborčiću
    Kad sam bio mali( a i sad sam)onda su u školi prodavali jednu knjigu a zvala se "Tisuću zašto,tisuću zato" i naravno dječja znatiželja i ja je kupim kao i mnogi.
    E tako meni sad par ova objašnjenja.Bit ću slobodan pa ću ih djelomično analizirat:

    1.- I Drniš,i Šibenik,Zagreb su u Hrvatskoj,od njih nemamo baš puno,da ne kažem ništa,oni imaju mi nemamo,i ne ljutimo se ,jel tako(e nije)
    2.-to što je Sabor pokrenuo incijativu je hvale vrijedno,ali na stranicam radio Drniša piše da NP krka kupuje bivšu zgradu socijalnog za svoje potrebe,pa ne znam koliko je izgledno da uđe u još jedan projekt(prije ne nego da,ali nikad ne reci ne)
    3.-imovinsko vlasnički odnosi oko same škole nisu sređeni,pa…
    4.-investitor je onaj koji daje novce zar ne pa me zanima u kolikom je to obimu na ukupna potrebita sredstva,i tko su ostali donori(oli je mana s neba).
    5.-znam fra.Šimu Samca kao vrlog čovika,ali koje li slučajnosti pa cesta baš kroz Samce kraj pršutane
    6.-nisam siguran ali po nekim povijesnim činjenicama,ili pak ne samo izvorište kralja Svačića je upitno da li se rodio na Miljevcima,ali neka smo ga prisvojili prije drugih.

    I da zaključim,kad smo mi Miljevčani "svoji"je li vrime da se sad krene dalje po Miljevcima,Drinovcima je dosta(ili možda nije.moj dragi drinovački Saborčiću.

    A tako bi rado da te zovem Saborčino Miljevačka.Možda jednog dana

    avatar

    20.03.2007. (22:25)    -   -   -   -  

  • stoa

    Dragi kokalo. Bit ću i ja slobodan pa ću tvoje analize analizirat:
    1. Kažep od Drniša, Šibenika, Zagreba,.. ako oni imaju mi nemamo. Ne mislim tako. Ako u Drnišu postoje radna mjesta i dobra škola, i mi ćemo to koristiti. Ako u Šibeniku dobro funkcionira bolnica, i na našu korist, itd.
    2. i 3. Točno je da NPK ima namjeru kupiti dio zgrade socijalnog ali isto tako postoje uvjeravanja NPK da će i u Širitovcima ustanoviti ispostavu. Na nama je da rješimo imovinsko-pravne odnose, za to je angažiran odvjetnik Jakov Bačić koji na tome radi posljednjih mjesec-dva.
    4. Investitor u ispostavu bit će NPK
    5. Svaka cesta prolazi pored nečije kuće pa je i ta. Provjeri, vidjet ćeš da su neki drugi žešće navijali za tu cestu od prozvanog (Bogatićani ali još i više neki iz Kaočina, Donjih Brištana i Drinovaca).
    6. Ne znam je li koja miljevčanka malog Svačića porodila i bila babica pri porođaju ali slažeš se da ga je lipo vidit na mistu di je sada.
    Ovo na kraju, zovi kako hoćeš, samo daj pomozi da se nešto napravi ili pokrene na Miljevcima, bilo što jer i svaki pa i najmanji napredak je ipak napredak, korak naprijed.
    Pozdravlja te i ne zamjeri na opširnijim odgovorima.

    avatar

    21.03.2007. (00:21)    -   -   -   -  

  • kokalo

    Kad se ovako lipo ljudikamo daj mi molim te nabroji članove vijeća Sabora(po resursima i funkcijama),kakoih se može kontaktirati za savjet ili savjetom,i ko od nji živi na Miljevcima.Jer meni si čini da se lipše vidi i ositi kad si kraj oltara.
    Ako smo tako složni onda glavnu ulogu ne bi trebala igrat funkcija,diploma i lova odnosno moć.
    Zar mi mali ništa ne znamo?

    avatar

    21.03.2007. (00:50)    -   -   -   -  

  • Miljevci-Miljevački sabor-Šrd Miljevci

    Dragi Miljevčani, evo baš mi je drago što imamo skoro pa javne debate o našem voljenom rodnom kraju. Ma zaboravimo ova prepucavanja tko živi, a tko ne živi na Miljevcima. To što je neke od nas životni put odveo malo dalje ne znači da manje volimo rodnu grudu i da nismo spremni za nju učiniti možda i više nego oni koji su u Miljevcima stalno.To više toliko nije ni bitno,bitno je da nešto činimo i učinimo za naš voljeni kraj, a i najmanju sitnicu u tom pogledu treba pohvaliti i uvijek sebe nesebično nuditi za pomoć onima koji pokušavaju...Zar ne?

    avatar

    21.03.2007. (01:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...