Komentari

012station.blog.hr

Dodaj komentar (46)

Marketing


 • jimbo

  ha, ha dobar štos u svakom slučaju.
  a gdje je lancia završila?

  avatar

  06.03.2007. (18:25)    -   -   -   -  

 • Dag Dagoberovic

  nemrem vjerovat, no pretpostavljao sam jer tko je vidio "samo tako" stići za sat i pol u Zagreb, znao sam da je neka caka a čak nisam stigao do treće slikice :)))

  avatar

  06.03.2007. (20:48)    -   -   -   -  

 • sagittariusclassic

  ...hahaha, a vidim da i obrtomjer nije na nuli, kaj ste i potisak iz auspuha koristili da postignete bolje vrijeme? Malo forsaža, ha?...:))))))))

  avatar

  06.03.2007. (20:58)    -   -   -   -  

 • kratke...

  a eto, dalo bi se... uzletiš sa SU-27 kod plesa i lagano briješ do splita, pa nazad. i to za manje od sat i sitno kako si napisao. mašala! ova ti valja, a i onaj osvrt na razvoj supersonika u RZ i PZO JNA :)

  avatar

  06.03.2007. (21:33)    -   -   -   -  

 • ledena

  Ja sam ovaj put među onim "najbistrijima", čini mi se. Tek kad me doslovna, treća fotografija udarila u nos, onda sam skužila.
  Al nije mi bilo jasno kako si tako brzo mogao stići, neka caka, al koja, koja...???
  Sad znam:)

  avatar

  06.03.2007. (22:13)    -   -   -   -  

 • fanny

  Nije da se hvalim, ali odmah sam skužila da nema teorije da je interceptor stigao bilo kojom cestom - starom pogotovo, a i novom - nemoguće. Jedino da letiš - to sam pomislila, a onda vidjela prvu sliku i znala sam da je to - to. Samo što sam mislila da se radi o aviončiću.
  No obično mi nije običaj da skopčam od prve. Ipak sam ja provela dvadeset godina u susjedstvu nekadašnje milicije, pa je to moralo ostaviti nekog traga u mentalnom sklopu.
  Ovaj post ti je malo opuštajući, iako bi se nakon njegova posljednjeg djela mogla opet zahuktati rasprava.
  Pozdrav :)))

  avatar

  06.03.2007. (23:40)    -   -   -   -  

 • domoljubni

  lancia koja leti.

  avatar

  07.03.2007. (08:27)    -   -   -   -  

 • 012 STATION posada

  @Jimbo prvo svaka čast na oku i identifikaciji bijelog interceptora. Naravno transportiran je zrakom jer je bio friško lakiran i spreman za prodaju. Prodan je vrlo brzo. No ima jedan dio za ne vjerovat. Tri godine nakon toga zove me njegov treći vlasnik da riješimo prijepis. Znači do tada se vozio ne registriran. Toga ima samo kod nas. Viliđ pipl ;)
  @MP da probamo po onoj - ima nas malo i loše smo raspoređeni, ali smo govna ;)
  @Dag hehehe naravno da je u pitanju bio trik kveščn ;)
  @Sag prvo nisam bio siguran, a onda sam provjerio na originalu i vidio da se zaista radi o obrtomjeru i da isti stoji na 500 okretaja. E sad više da me ubiješ ne znam zašto, ali po ostalim lampicama i radiju vidim da ima kontakt. Kolko se sjećam tada sam testirao čujnost lokalnih zemeljskih radio stanica na 2000 metara visine. Lovilo je jedino HR2.
  @Kratke lijepo od tebe što si bacio oko i na prethodni post. Samo tako naprijed...
  @Ledena da znaš koliko sam cuge dobio na temelju ove spike i fotki, ne bi se sebi čudila kao samodeklariranom vojnom laiku. Vjeruj na ovu foru su pali i puno veći "stručnjaci" od tebe ;)
  @Fanny logika je ispravna. No kvaka je bila stigao s autom. Aviončići u toj situaciji ne mogu konkurirati. Samo An-32, a on te mora utovariti na aerodromu uz sve one likove koji su spremni cinkarit pilote. No zato srednji transportni helić Mi-8 koji nosi do 3 tone unutrašnjeg tereta sleće gdje hoćeš.
  Opušteno jest, na svoj zategnuti način. A rasprave vjeruj mi neće biti. Jer nema rasprave oko istine ;)
  @Domi doslovno ;)

  avatar

  07.03.2007. (09:21)    -   -   -   -  

 • Penellope

  Hah, ne mogu vjerovati:-)
  Danas bi vas razapeli da to učinite:/

  avatar

  07.03.2007. (11:04)    -   -   -   -  

 • levant

  Čekaj malo.
  Zagreb-Split avionom ne traje 1,25 minuta.
  Treba manje.
  Di su još bili????

  avatar

  07.03.2007. (11:26)    -   -   -   -  

 • levant

  ups. helikopter.
  znači s helikopterom si u splitu za 1 sat i 25 minuta?!

  avatar

  07.03.2007. (11:29)    -   -   -   -  

 • riba

  Nečeš virovat pali ste mi napamet i baš sam govorila curama o vama, ali kako nisam bila online bila sam lina trražit kako doć do vas, uvjerena da ćete bit na drugom kraju Zagreba... Onaj link koji si mis tavio ne mogu pogledat? Idući put mi nema izlike da ne svratim!!!

  avatar

  07.03.2007. (12:07)    -   -   -   -  

 • Bero Brutala

  E sad si mi sjebo znanje: "Nisam znao da Lancia stane u osmicu" :))))))) E klada je zakon :)))

  avatar

  07.03.2007. (12:18)    -   -   -   -  

 • trill

  Nemam IDSL na poslu. Crko nam, pa sam duuugo čekala da mi se slike otvore i gledala u čudu kako si to uspio napraviti :))
  Iz teksta poslije sam skužila da si auto utovario u nešto...letačko, ali tek sad kad su se sve slike otvorile sam vidjela i u šta :)))

  avatar

  07.03.2007. (12:26)    -   -   -   -  

 • zgbaba

  znam da sam dosadna, al ko da sam na prošlosubotnjem rođendanu - opet "muške" teme! ;))
  i da, kaj, bliži mi se 42. pa kaj? ;))))

  avatar

  07.03.2007. (12:39)    -   -   -   -  

 • 012 STATION posada

  @Pen ma nije to ništa posebno. Kao što rekoh jedna od rijetkih povlastica tog posla. Danas je na snazi problem druge vrste. Smišljeno uništavanje tekovina revolucije...
  @Lev trajanje leta ovisi o nekoliko čimbenika. Brzina leta, visina leta, brzina vjetra, pa čak i smjer putovanja. U principu brže dođeš dolje, nego gore. Jer je prema gore uzbrdo. U principu traje od 1:15 do 1:45 minuta.
  @Ribice ma razasuti smo diljem galaktike ;) Sorry trebao sam staviti ovaj link...
  I nemoj mi se sad izvlačit na lošu prethodnu pripremu leta u unutrašnjost kontinenta. Morala si znat da ćemo doznati ;)
  @Pac jes vid'o aaa? Šta majka Rusija napravi...
  U pilotskom žargonu često od milja zbog svojih dimenzija nazivana krava, pa čak i Milka zbog poznate čokolade i hr.precjednika ;)
  @Trill e ti si draga imala pravi doživljaj isčekivanja i iznenađenja. Upravo tako je trebao i biti doživljen ovaj post. A ne da se vide slike prije no što se pročita tekst. Razmišljajmo kao ADSL, ali radimo za 56k vezu ;)

  avatar

  07.03.2007. (12:43)    -   -   -   -  

 • 012 STATION posada

  @zagi-baba pa ako malo bolje pogledaš sliku br.2 vidit ćeš da nisi u pravu. Nije čisto muška tema. Zapovjednica dvanaeste postaje sjedi u pozadini svega. Znači u pozdaini svega ovoga je opet žena. Feminističke militantne organizacije mogu odahnuti ;)
  A glede godina.... znaš onu - stara koka, dobra juha ;))))))

  avatar

  07.03.2007. (13:18)    -   -   -   -  

 • zgbaba

  hehe, evo svratila! ;)) a kolko vidim, zapovjednica ima i dobar broj u grudnjaku... ;)) nego daj ti meni malo o frizurama rađe, ja bi se šišala, a možda i nebi pa se nemrem odlučit jel bi il nebi... gledala i one frizure prema obliku lica, cijene, vidim nema minivala ni onog krupnog, holivudskog... uf, ipak bolje o avionima, helikopterima, svemirskim postajama ;))

  avatar

  07.03.2007. (13:32)    -   -   -   -  

 • napalm

  naravoučenije, slušaj šta manga kaže. hm....?

  avatar

  07.03.2007. (13:43)    -   -   -   -  

 • Bero Brutala

  A Milku sam vidjao izbliza, samo to su bili posebni provjereni piloti jel da ;)

  avatar

  07.03.2007. (13:46)    -   -   -   -  

 • 012 STATION posada

  @Zagi-Baba hehehe bolje da prešutim komentirati broj, moglo bi me se krivo shvatiti ;)
  Andreja je malo zakazala sa svojim temama u zadnje vrijeme, zbog opsega posla na postaji. Najbolje da to izrazimo kroz brojke. Promet u siječnju je bio na razini studenog, a u veljači koji je inače najgori mjesec u godini (i traje tri dana kraće) smo premašili i promet iz studenog. Plus još nismo zamijenili ranije izgubljenog člana posade. To dovoljno govori o trenutnom opterećenju ove posade. No najbitnije je da se pritom ništa nije izgubilo na kvaliteti odrađenog.
  Zadnji njen post je bio taj koji spominješ. A poanta tog posta je bila, nema ništa od online frizerstva... jer je to osobna usluga. Ništa od priče, dok se ne vidi što imaš na glavi. Isto tako i u svezi minivala. Ima ga, ali ga nema. Kako za koga. Kužiš ;)
  Sad ti je jasno zašto u zadnje vrijeme prevladavaju moje teme. Pa neću valjda ja pisat o viklerima. Damn... ;)))))))))
  @Napalm naravno ;) jer zkgf je ipak zkgf... a on po opisu poslova zna... i mora znati... znanje ;)))

  avatar

  07.03.2007. (14:00)    -   -   -   -  

 • zgbaba

  kužim! svaka čast! hehe a zakaj ne? vikleri kroz prizmu pilota? ;))

  avatar

  07.03.2007. (14:29)    -   -   -   -  

 • 012 STATION posada

  @Pac predcjednička mašina znakovite rege 9A-HRH se puno više koristila za Njofrine vladavine. Sadašnji se boji letenja. Navodno ;)
  U ono vrijeme Njofra je imao svoju osobnu predcjedničku gardu po uzoru na maršala i u sklopu toga i helikoptersku komponentu. Znači ti piloti su bili van sastava HRZ-a, ali ne znam što bi trebalo značiti posebno provjereni. Provjereni su bili isto kao i svaki građanin koji se prima u DVS. Uostalom svi piloti koji su to znali voziti su ionako došli iz iste firme. E sad... priča o stranačkim vezama za upast tamo je bilo nešto drugo. Na sreću, Zdrug je ukinut tamo negdje 2000-te, a ti piloti i mašine su ušle u sastav HRZ-a. Što nam je tada puno značilo jer njihove mašine nisu bile izraubane kao naše. Da nije bilo toga HRZ bi izgubio helikopterski prijevoz još 2001. Od cijele privatne vojske, na kraju je u sklopu eskadrile na Lučkom zadržan samo jedan takozvani VIP vod uz ranije spomenutu mašinu.

  avatar

  07.03.2007. (14:47)    -   -   -   -  

 • Pero Panonski

  Svaka cast.
  Necu auto, ocu helikopter.

  avatar

  07.03.2007. (15:15)    -   -   -   -  

 • 012 STATION posada

  @Zagi-Baba a ne. Ja cijenim svačiju struku dovoljno da se ne guram u nju. Pošto to nije moja struka ne mogu ni komentirati. Možda onako u šali, vikler=cjevasti čupavi namotač kose koji služi za privremeno zavaravanje neprijatelja sa kovrčama ;)
  @Pero i tata bi sine ;)))

  avatar

  07.03.2007. (16:17)    -   -   -   -  

učitavam...