Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Kronike opasnog uma

    ne mislite da ste već svi skupa malo dosadni s tim? ha?

    avatar

    07.03.2007. (00:20)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    CO2 zapravo jest otrovan. nije klasičan otrov kao recimo cijanidni anion koji se ireverzibilno veže na homoglobin, niti je čisti asfiksant kao recimo dušik ili ne znam, vakuum.
    CO2 je dio našeg organizma, i kad ga je u zraku dovoljno, toliko poremeti respiratornu ravnotežu da tijelo to više ne može izjednačavati i dogodi se trovanje. čisto ga bude višak.
    vrlo je lako moguće da je iz kanalizacije ispušten ogroman oblak CO2 koji se skupljao niže po podu, pa je zato ubilo jadnog psa, a ošamutilo i onesvijestilo čovjeka. da je dan bio vjetrovit, to se ne bi dogodilo.
    to bi jedan zeleni trebao znati...

    avatar

    07.03.2007. (01:46)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Vi zeleni volite u drge upirat prstom, a sebe sami ne kritizirate.

    Imao sam staro drvo ispred kuće. Korjenje je potpuno uništilo i cijevi, a i počelo podizat pod u podrumu zbog čega je i najmanja kiša uzrokovala povratak vode.

    Kravetina koja je radila (naglašavam radila) na odobravanju rušenja drveća je iz stranke zelenih i koja mi je odgovorila na moj zahtjev: pa odite u Tenje (selo pokraj Osijeka) pa vidite kako je njima.

    Vidjela je ona kako je meni kad sam joj slijedeći put kad mi je došla voda u podrum, otišao u ured, zgrabio je za kosu i počeo vuć sebi kuć pa nek ju ona skuplja po podrumu.

    Odmah se odrekla svojih "zelenih" uvjerenja i potpisala dopuštenje za rušenje.
    A čak me nije ni muriji prijavila jer joj nisu dali...

    avatar

    07.03.2007. (11:00)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Odgovor Kronikama opasnog uma: Ne, ne mislim da smo već malo dosadni s tim. Čak ni mnogo. :)

    Sadako: Da, prizhao sam da sam i sam pogriješio u prvom trenutku, misleći da CO2 nije mogao biti ovako smrtonosan. Slično kako si ti objasnio, našao sam na internetu. nije zapravo otrovan, ali ipak može ubiti. – Zašto bi takve detalje "jedan zeleni morao znati"? Pa nismo svi profesori kemije! Međutim: kada sam shvatio da nešto ne štima, provjerio sam podatke i ispravio se. To je načelo suvremenog učenja, zar ne? Ne moraš sve imati u glavi! E, zato imamo i stranku, da imamo razne ljude raznih sposobnosti i znanja, da se međusobno dopunjuju!

    Angelium: Nisi mi napisao odakle si. Iz naše stranke ne znam nijednu ženu (da ne ponavljamu vurede) koja radi na takvoj vrsti posla. Dakako, ako cijelu priču o povlačenju za kosu nisi naprosto izmislio (što mi se čini najvjerovatnije), to je neoprostiv čin nasilja. Članice naše stranke sasvim sigurno bi te prijavile, ne bi čekale da im netko to "da" i ne bi se pod prijetnom nasilnika odrekle svojih uvjerenja. Joj, volio bih te vidjeti da se uživo ovako obratiš recimo koordinatorici Autonomne ženske kuće Zagreb, našoj članici! :))

    avatar

    07.03.2007. (17:40)    -   -   -   -  

  • rosa u podne

    što bi li se dogodilo pivovari u njihovoj matičnoj državi kad bi se tako ponašali i trovali okoliš i ljude.na žalost došli su u nigdjestan gdje mogu potkupiti sve i svakog sa sićom da nikome ne padne ni dlaka sa glave .pojeo vuk magare umjesto da ih se oženi po džepu da nikome više ne bi palo na pamet bilo što takvo slično za primjer.
    ovi imaju love pa neka samo plate toliko koliko bi platili za isto u nizozemskoj a ako neće prisilno naplati i prodaj pivovaru nekom drugom.
    nek se zna.

    avatar

    08.03.2007. (00:13)    -   -   -   -  

  • Chilli Krokodil

    Evo i ja ovdje tragom vijesti na naslovnici. Ono što me odmah pri početku teksta ubolo u oči osobito za zelenu stranku je sljedeći dio o CO2: CO2, ... nije opasan (osim kad pridonosi stvaranju smoga, kada postoji mnogo jakih izvora). Izaziva efekt staklenika... Moram priznati nije mi jasno na koji način CO2 pridonosi stvaranju smoga? Istina, CO2 nastaje kao produkt izgaranja, ali on nema nikakve veze sa smogom. "Londonski smog" nastaje zbog reakcija između SO3 i aerosola (H2O), a za stvaranje i jednog i drugog katalizator je pepeo. "Fotokemijski smog" nastaje kada se dušikovi oksidi i hlapivi organski spojevi (oboje produkti izgaranja motornih vozila) nađu izloženi sunčevom zračenju. Dakle, nigdje ni riječi o CO2. I ne bih baš rekla da CO2 izaziva efekt staklenika, efekt staklenika je najprirodija pojava, zahvaljujući kojoj je temperatura na Zemlji ugodna za život. Ono o čemu svi govorimo kada pričamo o efektu staklenika je globalno zatopljavanje, kojemu najviše doprinosi CO2, odnosno povećavanje koncentracije CO2 kroz godine.

    avatar

    08.03.2007. (07:53)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Imaš pravo, smog je nešto drugo. Često se zajedno spominju, naravno izvori plinova koje navodiš koji stvaraju smog također izazivaju i povećanu koncentraciju ugljičnog dioksida, ali radi se o različitim stvairma. Znao sam to, ali sam zaboravio. :(

    Što se druge stvari tiče, nisi u pravu. Efekt staklenika je naravno prirodna pojava, a jedan od psojeva koji ga izazivaju je i ugljični diioksid. Povećana količina CO2 izaziva, naravno, i pojačanje efekta staklenika, što izaziva povišenje globalne temperature

    avatar

    12.03.2007. (20:08)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Neki dan sam razgovarao sa jednim inžinjerom kemije, koji tvrdi da je nemoguće da netko od ugljičnog dioksida naprosto padne u komu. Gušenje se osjeti, čovjek se ima vremena udaljiti. Čak i ako je star pa se ne stigne maknuti, ne bi stradao pas! Kaže, da je otrovan mogao biti ugljični monoksid. Tako se priča vraća na početak, ono što sam ja odmah pretpostavio! Vidjet ćemo što će reći istraga…

    avatar

    15.03.2007. (19:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...