Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • knjiški moljac

    inače, anonimnom komentatoru koji uporno vrijeđa i potpisuje se različitim nadimcima (a meni ništa lakše nego njegove uvrede pobrisati), dugujem jedno pojašnjenje:
    dragi moj, svakakvim si me pogrdama nazvao, ali ja ipak nisam sve to što ti kažeš, ali sam nešto drugo. ja sam naime, budala. znaš zašto? zato što, iako me već smatraš svakakvim, ja sam budala jer ipak nisam mnogoštošta u prijašnjoj raspravi rekao, odnosno priupitao davora mandića. A mogao sam. eto, npr. nisam ga priupitao postoji li u Novom listu urednik rubrike Kultura u kojoj je on izrekao neistine? Nisam ga pripupitao kako se zove taj urednik (ako postoji). nisam ga pitao je li taj urednik pročitao njegov tekst prije objave. također ga nisam pitao zašto urednik nije pročitao njegov tekst (znam, ovo je glupo pitanje jer je Mandić već puna 4 mjeseca honorarni suradnik Niovog lista, pa zašto bi njegove tekstove itko čitao prije objave). također ga nisam pitao, ako je urednik ipak pročitao taj tekst, kako to da nije prepoznao neistinitosti u njemu? a mogao sam ga upitati i o kompetenciji tog urednika koji ne prepoznaje neistinite tvrdnje u tekstu svoga novinara.
    puno sam toga ja, dragi moj anonimni komentatore, propustio upitati davora mandića.
    a baš sam budala, mogao sam ga sve to priupitati pa na temelju tih odgovora sastaviti lijepi esejčić na temu odnosa naših novina spram kulturnih tema, koji sam još mogao proširiti analizom omalovažavanja javnosti i čitateljstva u novinama i neodgovornosti novinara spram onoga što izriču, pišu i objavljuju. osim na temelju odgovora Mandića na prijespomenuta pitanja, tekst sam mogao nadograditi brojnim sličnim primjerima neistinitog izvještavanja u novinama, a o kojima sam već pisao na ovom mjestu. taj sam tekst zatim mogao objaviti u nekom od 14 medija s kojima sam dosad surađivao (ili u jednom od 4 medija čiju sam ponudu za suradnjom u zadnjih godinu i pol odbio, jer sam ionako već angažiran na previše strana) i vrlo vjerovatno, inkasirati i kakav honorarčić za taj esejčić.
    no, eto, propustio sam to učiniti. i zato me sad, dragi moj anonimni komentatoru, uza sve one pogrde, možeš počastiti i etiketom budale.
    budala sam također što ne inzistiram da se Mandić ispriča na stranicama Novog lista na kojima je neistine objavio (istina, moj status budale umanjuje činjenica što sam glede toga bio u pravu : rekao sam da je iluzorno očekivati da u Novom listu dočekamo ispriku, i kako vidimo, nje u današnjem izdanju nema. no, kao što rekoh, ne očekujem da oni to urade, tolika budala ipak nisam).

    eto, dragi moj anonimni komentatoru, vrijeđaj me i dalje, ali sad pridodaj arsenalu svojih uvreda i etiketu budale.

    avatar

    06.03.2007. (08:57)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    a ja ću, naravno, sve te uvrede promptno brisati, a ti slobodno i dalje troši svoje vrijeme...

    avatar

    06.03.2007. (08:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...