Komentari

ateizam.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • sanja_45

    On je jedan od rijetkih, koji je spašavao Crkvu sa jasnim stavovima, ali nije bio miljenik i stalno je bio izložen napadima crkvene desnice. Na koncu su ga i maknuli, i ovi sa Katoličkog bogoslovnoga faksa i digao je ruke, jer nije mogao protiv onih sam, koje je želio " propuhati" iz Crkve. Šteta, velika šteta.:((

    avatar

    05.03.2007. (11:44)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Kako god definirali politiku, Crkva je političko tijelo jer se bavi masama ljudi. Zato je nerealno očekivati od nje da ne bude bar malo makijavelistička.

    avatar

    05.03.2007. (12:48)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    marva-ruzan izraz,ali s obzirom od koga je,jos je i dobro!
    drugo,zasto bi u koliziji bilo ako je nesto dobro za crkvu da je lose za narod ili obrnuto?
    o cemu bi drugo crkva trebala brinuti nego o svojim vjernicima,katolicka crkva je univerzalna i ne dijeli ljude na Hrvate i nehrvate kao sto zeli reci. to sto se crkva brine za svoje vjernike ne bi trebalo nikoga smetati,pa cak ni ateiste.

    avatar

    05.03.2007. (20:56)    -   -   -   -  

  • palotinci

    Izgleda da ti takve stvarni slusas vrlo rijteko i to samo slucajno na radiju.

    Nisi čuo za Crkveni društveni nauk?
    Jesi čuo za Doktrinalne note o nekim pitanjima vezanim uz sudjelovanje katolika u političkom životu, koju je objavila Kongregacija za nauk vjere 16. siječnja 2003.?
    Centesimo anno?
    Laborem exercens = Radom čovjek - enciklika vrhovnog svećenika Ivana Pavla II o ljudskom radu?

    Crkva je društvo i vjernici su politička bića (zoon politikon). Zar bi Crkva trebala biti samo u sakristiji, i šutiti pred nepravdama, ratovima, zločinima??
    Papa, biskupi, utjecajni laici govore ne samo na propovijedaonici i u ispovijedaonici, nego i na fakultetima, radijima, televiziji, konferencijama i tako formiraju savijesti građana.

    Službena crkva (papa, biskupi i svećenici) ima dužnost opominjati i usmjeracati cijelo društvo ka dobru.

    avatar

    06.03.2007. (23:36)    -   -   -   -  

  • greentea

    kad bi crkva zašutjela pred ratovima i zločinima to bi bio veliki napredak za nju - koja je ratove i zločine šririla i vršila po cijeloj zemaljskoj kugli...ali, to se pretpostavljam oprašta, zaboravlja i nije bitno-jer uostalom pobiti nekršćane je sveti čin, ako ih se na silu pokrsti -to je još svetiji čin. jadna je svijet građanina koju formira crkva. ona građane dijeli na naše i vaše i kad god zatreba blagosilja oružje i ubijanja. najveća nepravda je upravo ona da je ta crvka besramno bogata (kako li će u raj?), dok ima njenih sljedbenika koji nemaju krov nad glavnom i komad kruha. i u toj crkvi vi vidite boga? operite si naočale, pa ćete vidjeti da to što vidite ima i rogove.

    avatar

    08.03.2007. (09:06)    -   -   -   -  

  • nosim samo ekološku kožu...

    test

    avatar

    08.03.2007. (10:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...