Komentari

makete.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Grga

    Bok!
    Imaš pravo u vezi Iraca: uz toliko godina britanske tiranije ne ostaje im drugo nego potražiti utjehu u piću. Oni barem rade kvalitetna piva, a ne splačine k'o ova naša piva! ;-)
    Avion ti je sasvim dobro ispao, mada bi bilo mjesta za još detalja. Razlika u nijansama sive nije velika, ali se ipak dobro vidi. Netko ti je prije u komentu rekao da stavljaš previše boje (ili nešto u tom smislu), pa se vide tragovi kista i slojevi boje. Bolji učinak bi postigao s MALO rjeđom bojom, pa makar u dva sloja. Znam, ovo traje dulje, ali lakše se popravljaju eventualne pogreške u nanosu.
    Moja "tajna" za izradu prijelaza je da ih radiš sa vrlo malo boje, tako da kist praktički bude suh. Ovim postižeš prividnu raspršenost boje, i ljudi koji se duže od mene bave maketama nisu mi vjerovali da je u pitanju obični kist, a ne airbrush.
    I još samo jedan osvrt na A-10: nije tolika snaga ovog aviona u njegovom topu, koliko je u zrnima koje on ispaljuje. Svako zrno izrađeno je od osiromašenog urana 235, koji ima (za svakodnevne pojmove) izuzetno veliku gustoću, a navodno nije radioaktivan (da, baš!..). Velika gustoća spojena sa ubrzanjem prilikom ispaljivanja zrna stvara ogromnu kinetičku energiju, tako da ovakva zrna nemaju eksplozivno punjenje. Budući da se IPAK pokazalo da radijacija ostavlja trag na svima koji su bili u kontaktu s ovim streljivom, povučeno je iz uporabe, a koriste se penetracijska i visoko-eksplozivna zrna. Ipak, masa od preko 0,5 kg za zrno veličine ljudskog palca nije mala.

    Sori na ovome, ali ponijelo me. :)
    Uživaj!

    avatar

    03.03.2007. (23:08)    -   -   -   -  

  • Inan

    daklem, operacija AIRBRUSH, cesto skraceno brush. (jeli, braš)

    iako se neki kunu da su se nakon isprobavanja airbrusha, vratili razocarani kistu... ja mislim da su to cendravci.. jednostavno postoje stvari koje se rade kistom i one koje se rade airbrushem, i naravno, airbrush je bolji.

    daklem, naaaajjednostavnije ti je da se uclanis na forum, strani ili domaci. u 'rvackoj imas dva dobra forum. link kako da nadjes jedan od njih, sam ti dao.

    ajmo po redu:
    dal ti treba brush? da, treba ti.
    gdje se moze kupiti brush? u hrvatskoj ili preko neta. RH brusheve uvozi Z-el (Chipoteka), i HANICH
    cijene su tamo. prije nego se odlucis za kupovinu, pitaj za savjet. ja savjetujem VEGA 1000 brush. a od potrosnog materijala moras racunat da ces potrgat/istrosit bar jednu iglu i diznu prije nego udjes u stos (ja sam spigao 3 igle i potrgao dvije dizne.. nije da se hvalim...) doduse za taj brush to nije ni skupo. inace, doticna stranica je vrlo dobra, ali ima jos uvoznika u RH.
    druga opcija je da kupis preko neta brush. to ti ne bi savjetovao jer carina dere opako, a ostaje ti pitanje rezervnih dijelova. sto se samog modela tice, definitivno uzmi metalni brush. najbolji su japanski, ali boze moj, i najskuplji. ovi koje nude HAN i Z-el (isti proizvodjac)su sasvim solidni.
    drugo pitanje je kompresor. ovaj pravi maketarski nemoj ni gledat. revell ima nesto svojih kompresora koji nisu losi, ali daleko najjeftinije ti je kupit neki veliki kompresor iz bauhausa, peveca itd...
    ali slusaj, vrijeme je da odes na forum: ja savjetujem www.hr-maketari.com (tamo ima i ducan slican Hanichovom), a ima i oglasa, savjeta, FAQ... jedino... ak ti se MOJE makete cine dobre, onda ces kad vidis makete na forumu past u depresiju. zato ono...
    gle... mosquito ti je dobro rekao, a ja cu ponovit. nije tesko napravit maketu bez ocite greske, fakat nije, to je samo know-how, tesko je napravit dobr maketu. nesto ekstra (ono sto ja nemam).

    avatar

    04.03.2007. (02:29)    -   -   -   -  

  • Veki

    Avion mi izgleda genijalno, svaka čast super si to obavio...
    Što se tiče službenog odlaska u Ljubljanu :( Zašto na Uskrs?
    Ja ću tada biti kod kuće, naravno ako ništa ne iskrsne i faks bude u zadovoljavajućem stanju. Čut ćemo se još...
    Pozz

    avatar

    06.03.2007. (23:06)    -   -   -   -  

  • Grga

    Da, stvarno... ;)
    Yamato je jednostavno kolosalan.
    Nego, gledam sve te makete (od kojih su neke UISTINU ogromne), pa mi nije jasno gdje ih držiš??? Zar imaš neko skladište za njih ili muzej..?
    Ajd, pozzzzz!!!!!!!!!!

    avatar

    06.03.2007. (23:52)    -   -   -   -  

  • Cliff Burton

    Komentar-
    P.S.
    Pošalji mi slike sa skenera.Pliiiiz

    avatar

    07.03.2007. (15:46)    -   -   -   -  

  • der Titan

    Špiko nije loš ovaj komad dizajna

    avatar

    13.03.2007. (09:22)    -   -   -   -  

  • Cliff Burton

    Novi post hehe

    avatar

    16.03.2007. (10:13)    -   -   -   -  

  • Grga

    Ma, ja ih obožavam! A u potrazi mi je pomogao svemogući Gugl... ;)
    Ima li kod tebe što novo?

    avatar

    17.03.2007. (00:46)    -   -   -   -  

  • Alotamaketa

    Nije ti loša ova 10-ka. Odmah me hvata želja da se uhvatim svojega (samo što je moj običan, a ne OA, pa bude šaren)...

    avatar

    20.03.2007. (22:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...