Komentari

pooka.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • NEMANJA

    Pookica, pa gdje ti je zlato nesto blogač na par dana i zakaj si mislio da si ga zbrisao? Još me čudi i to kak da se natrag stvorio taj tvoj blogač ex nihilo, ako je već iščezao, i kako to da je osvanul na cool listi? Da ti možda zapravo ne pripadaš Administraciji? Da ti nisi do Zavjere?
    Čuj, Pookimire, još jedno; o kojem šahtu točno pričaš? Naime, ne znam gdje je dolje rafinerija, kuiš?

    avatar

    03.03.2007. (07:17)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    I Pooky, znaš li ti što je to Tzurezuregusa? Pitam onako, a poromporompropos onoga što pada na pamet i zapisivanja u dokolici?

    avatar

    03.03.2007. (07:34)    -   -   -   -  

  • Baka

    Dobra neka žiža.

    avatar

    03.03.2007. (09:26)    -   -   -   -  

  • budalacobanin

    he hi hi....
    ma ljepo ti to...
    napisa scenario za crtic ,
    stereoskopija , i to s dve glave , savrseno,,,

    avatar

    03.03.2007. (10:40)    -   -   -   -  

  • pooka

    uuuuu... NEMANJAAAA... pa ja imam cijelu "šaht" fazu na blogu, ne znam prije koliko... imao sam sliku velikog šahta i ispod nje neki link na Straussov Izlazak sunca iz Tako je govorio Zaratustra... u kako sam bio ponosan na taj post... onda je ovaj što je hostirao zvučnu podlogu nestao... šaht je stanje uma, ne mjesto... sad će na otoku Lopudu postavljat šahtove 2 metra puta 1,4 metra... zamisli... ko nadgrobna ploča... tako odlučile lokalne vlasti... znaš kakvi su otočani... neki dan mi je jedan star nekih šezdesetak godina, kojeg prije nikad nisam ni vidio ni čuo, ni on mene, bez uvoda rekao ovu rečenicu: "Ne može gore nego jebat svoju ženu i orat tuđu njivu."

    avatar

    03.03.2007. (14:40)    -   -   -   -  

  • pooka

    a molio sam ovog Darija iz uredništva da me pokuša uskrsnuti i evo... jesam li zec ili nisam :)

    avatar

    03.03.2007. (14:42)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ja sam mislio da je samo New York state of mind, ali eto ni šaht nije tek mjesto. A stari ima pravo. Ja mislim da su na Lopudu vlast osvojili nekakvi urotnici/krtice, jer je preočito da se spuštaju u utrobu zemlje i podmorskim tunelima - izgrađenima prije tko zna koliko stotina godina - dolaze do Dubrovnika, noću, i vršljaju! Zar misliš da takvi šahtovi nemaju svoju jasnu svrhu, moj Pooka? Pa vidiš da su to šahtovi XXL, da i Vinko Coce, koji je protonotar Fraternije Vele Buže, može komotno šmugnuti u te htonske lavirinte zavjera i užasa.
    Inače, Tsurezuregusa je u izravnoj vezi s tvojim postom, ali prije s postom koji sam napisao prije par dana: Tsurezurenaru mama ni, hikurashi, suzuri ni mukaite, kokoro ni utsuriyuku yoshinashigoto o, sokowakatonaku kakitsukureba, ayashĹ« koso monoguruoshikere, ili, What a strange, demented feeling it gives me when I realise I have spent whole days before this inkstone, with nothing better to do, jotting down at random whatever nonsensical thoughts that have entered my head.
    Tsurezure obično prevode s 'nemajući što za raditi', a Tsurezuregusa, Zapisi u dokolici, Yoshide Kenkoa, jedno su od tri klasična djela (možda ti je Pillow Book bliži) tzv. zuihitsu žanra: zuihitsu vele da znači: lit. "following the brush", jotting down whatever comes to one's mind, often rendered as "essay".
    U gornjoj rečenici najljepši mi je spomen inkstonea! Ha, ha, kakav neznatan napredak od 1330. do danas!
    Prvi sam put čuo za Tsurezuregusu kod Devidea, u briljantnoj knjizi Japan, prije puno godina. Odmah mi se svidio i Kenko i Devide, koji je očito sklon Kenkou. Bilo kako bilo, često sam puta u životu razne zapise označio tim pojmom. Sad sam već dospio do toga da ga izostavljam iz svojih zapisa, na poseban ga način za sebe tako označujući.
    I tak...

    avatar

    03.03.2007. (21:38)    -   -   -   -  

  • eviltwin

    šahtovi su in d njuz again :)

    avatar

    04.03.2007. (00:56)    -   -   -   -  

  • Davor

    Ako zelite zaraditi surfajuci prijavi te se putem ovog linka http//www.agloco.com/r/BBCD5279
    Zaradite cak i do 0,70 $ po satu samo surfajuci.

    avatar

    05.03.2007. (23:26)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Obično imam temperaturu 37.2 a sad imam 38.5 pa sam došao ti se lijepo posrat na blog.
    Ovaj post ti se neda čitat i to ne radi toga što si ga napisao naduvan, ko što tvrdiš, nego iz prostog razloga što kurca ne valja!

    avatar

    06.03.2007. (17:44)    -   -   -   -  

  • sancho

    terenac marš debilčino, tu si došao srat pička ti materina glupa. otvorio si blog zato da vrjeđaš druge? jebem ti glupu mater koja te rodila.

    avatar

    06.03.2007. (19:06)    -   -   -   -  

  • Life 4 You

    joj znak kak ti je... i meni se događa...
    pozz

    avatar

    07.03.2007. (23:58)    -   -   -   -  

  • vivan

    Mozda mi se ponekad cini kako ni tapiri ni pingvini nemaju pojma kako je velik kineski zid, al je kako god okrenes, zeko je brzi od njega... ili nije?
    pozdrave saljem i drago mi je jo neko jeo iste droge :) ...ili bar pao u kazanče....

    take a look - http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid= 156673018

    avatar

    08.03.2007. (16:11)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Šlager, nemoj kenjat Pooki po blogu. Pooka je naš. A i da nije, Pooka je svoj. A, povrh svega, Pooka je kao što si sam priznao, prepametan kit a da pišeš ovakve pizdarije baš na njegovom blogu. Odi k Ribafishu, on je dušu dao za takve akcije!

    avatar

    08.03.2007. (22:52)    -   -   -   -  

  • pooka

    eeee... polako, ljudi... Šlager ima pravo da mi se posere na blog, ovo je slobodna zemlja... i čemu onako teške riječi gospodine sancho... nije meni Šlagerpevač jebo nikog niti me osobno uvrijedio, samo mi se čovjek posro na blog. a i tekst je blesav jer ja nisam baš sklon prirodnim psihoaktivnim tvarima... ali ima jedno super stanje kad se pomoću njih može izgubiti kratkotrajno pamćenje, tako da se sjećaš samo tri rečenice unazad... fora je dinamika priče koja više nema sadržaja... i nema emocija, emocije su trome pa se zaboravi zašto su upale u priču, a one još uvijek djeluju... to zna biti jako zajebano... samo racinalni maraton... e to volim... sa pravom osobom :)))

    avatar

    08.03.2007. (23:42)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pooka, mora da si i ovaj komentar napisao napušen, jer si očito u super stanju u kojem se ne sjećeš ni tri rečenice unazad. Fora je dinamika priče koja više nema sadržaja? To ne postoji. To je stari kao da veliš da apstraktna slika nema sadržaja - kazati tako nešto, znači demonstrirati potpuno nepoznavanje slikarstva, štoviše i onog tzv. figurativnog, jer, ako ne znaš što je sadržaj apstraktne slike, baš me zanima što to gledaš na figurativnoj slici! E, upravo u istom ovom smislu zaista ne bih znao što bi to bila priča lišena "sadržaja": jesi li mislio možda na siže, Pooka? S druge strane, što to znači da zna biti jako zajebano što emocije još uvijek djeluju, iako se ne zna zašto su upale u priču?! Čuj, nismo navikli na ovakvu pojmovnu nepreciznost u tvojim tekstovima. Konačno, ti još povrh svega dodaješ: i nema emocija, da bi nastavio s tezom kako ne samo da ih ima, nego ih ima jer su trome pa se teško gube iz priče, u kojoj zaostaju i djeluju, što, iz nekih nepoznatih razloga, zna biti zajebano, iako se ne zna za koga i zašto! Pooka, prosil bi te, koncentriraj se!
    Da racionalni maraton!
    Znam ja da ti to voliš, ali, danas si posve iracionalan.
    Inače, sve je to budalaština. Naime, cijela ideja tzv. širenja perceptivnih obzora počiva na ideji iskustav s onu stranu jezika/mišljenja, pa je nesporazum s vlastitom ambicijom pokušati verbalizirati to iskustvo: ta, ono je po definiciji transeutno svakom znamenovanju, te bilo kakvo bilježenje takvih iskustava za posljedicu ima nužni rasap znakovlja, jezika, logike, svakog mogućeg racionaliteta, a ne njegovo širenje, cizeliranje i oplemenjivanje. Samo, ovdje se ne radi čak ni o tome: tu je naprosto riječ o brbljanju. Kao da si se napio. Isti kurac. Ne znam otkud ta sakrosanktnost iskaza ušlogiranog subjekta, ali sam siguran da je riječ o sasvim demode predrasudi: stari moj, ja mislim da Hawking vidi čudesnije svijetove nego svi šamani Amazone i Sibira zajedno! Pri čemu njegove fantazije imaju smisla i za žitelje planeta u orbiti 70 Virginis, dok su fantazmagorije šamana Amazone o bolestima jaguara besmislene već šamanu susjednoga sela. Da Paracelzus uzme u ruke 'remote control' ostatak bi života proveo šuteći: to je magijski instrument par exellence, nije li? Dakle, o kojim mi to iskustvima govorimo, kad je povijest koju živimo zapravo povijest ostvarenja naših najskrovitijih magijskih nauma! Što su drugo ova istraživanja genomske strukture nego put ka osobnoj besmrtnosti, primjerice!? U najmanju ruku, potraga za panacejom, zar ne, za bezblolnim životom. Daleko je kompliciranije biti do te mjere maštovit da nadođeš na ideju da je E=mc2, nego neprisiljeno ugledati krokodila koji pliva u mjestu oduševljen dobačenom pepeljarom. Što ti Pooka o tome misliš?

    avatar

    09.03.2007. (01:10)    -   -   -   -  

  • pooka

    hmmm... ja ne mislim da je Timothy Leary proširio svoje spoznajne sposobnosti i da one imaju nekakvu objektivno-znanstvenu vrijednost. Konkretno, Leary je sa LSD-em izazivao umjetne relativno kontrolirane napade shizofrenije. to je sve skupa samo zabavno i ne vodi u nekakvo duhovno prosvijetljenje. ja nisam kemijski ezoteričar i jedva sam pročitao 20 stranica Kastanede jer mi je dopizdilo sve to brbljanje o zaboravio sam više.
    kod zajebancije sa gubitkom kratkotrajne memorije, sadržaj naravno postoji ali ga se ne sjećaš nakon tri rečenice, razum radi, radi i te kako, samo što u nedostatku kontinuiteta teme stalno moraš nešto novo izmišljati, po mogućnosti nevezano za svakodnevne situacije... ukratko, zajebancija. gledao sam situaciju kad su moji prijatelji u takvom stanju počeli pričati o ozbiljnim stvarima i uvukli emociju (u ovom slučaju krivnje zbog preljuba) u priču i nastao je cirkus u kojem sam ja sa velikim papirom na kojem je markerom pisalo NEMATE KRATKOTRAJNU MEMORIJU pokušavao smiriti stavri ali uzalud. to je sve zajebancija, kakva duhovno-intelektualna proširivanja vidika. ajde čitaj Marxa napušen... pa da vidimo koliko ćeš ukopčati... otprilike kao da imaš blagi potres mozga. ja ne volim baš marihuanu baš zbog toga... OGLUPIM da budem jasniji.
    a maraton jest racionalan, zbog drugih faktora, racionalan na način izmišljanja novih tema jer stare nestaju... maštovito racionalan jer razum radi punom parom... imaš dugotrajnu memoriju, znaš tko si, gdje si, znaš sve što inače znaš... samo ne znaš o čemu si pričao prije tri rečenice.

    avatar

    09.03.2007. (04:16)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pooka, slažemo se.
    Kao što vidimo.
    Nego, reci ti meni iz kojega je posta ova tirada:
    "Mozak mi je u stanju koje evolucija nije za njega predvidjela, sinaptičke pukotine su mi carstvo obilja. Selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina, selektivni inhibitori ponovne pohrane noradrenalina, birani benzodiazepini... serotonin i noradrenalin, zarobljeni između mojih neurona, lupaju uporno sve dok ih receptori ne prihvate, gurajući moje mentalno stanje iznad one uobičajene, rijetko dostižne razine, kemijski inducirane emocionalne nagrade. Lagano otvoreni ionski kanali, kontrolirani GABA receptorima pojačanim benzodiazepinskom naljepnicom, puštaju sasvim dovoljno iona klora da kontroliraju bilo kakav sinaptički prepad, bez obzira ima li taj ekscitacijski prepad svoje porijeklo u blokiranoj reuptake funkciji ili u nekoj, stvarnom situacijom pokrenutoj, emocionalnoj reakciji. Sve je pod kontrolom
    - A onda se događa ono što je daleko, daleko od bilo kakve mogućnosti da ikad bude objašnjeno nekim znanstvenim modelom standardnih operativnih procedura kemije moga mozga. Moj mozak, po građi jedinstven među ostalih, šest milijardi jedinstvenih mozgova na planeti, iskače iz stabilnog stanja periodične kemijske modifikacije i kumulativnim valom bezbrojnih i potpuno nepredvidljivih feed back neuronskih reakcija, gura mene u ono stanje, stanje samo jednom riječju spomenuto u svim uputstvima svih psihoaktivnih tvari koje sad tvore moju osobu... psihotičnu epizodu."
    I, je li Pax Lilithica tvoja kovanica?

    avatar

    09.03.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  • pooka

    e pa da... može čovjek da poludi i iz čista mira, a ne kad se zajebava sa nečim o čemu baš ne zna puno... vidiš, ja nikad neću položiti vozački ispit jer ne mogu u trenutku znati što je lijevo, a što desno... i tako sam smanjio mogućnosti da poginem dok se transportiram iz točke A u točku B (stvarno stupidna smrt... nešto kao 'kalo, lom, rasip'), ali sam jako dobar u procjeni što i kako da mi bude svakako. jest, Pax Lilithica je moja kovanica :)

    avatar

    09.03.2007. (17:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...