Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • grga čvorak

    .." Vlast je bezlično čudovište – oni koji je preuzimaju shvaćaju samo njenu tehniku, a ne i njen cilj.

    Organizirana neodgovornost je glavna crta modernih industrijskih država uopće."..

    ...izvrsno - ovo bih potpisao, a mislim da bih potpisao i cijeli ovaj post, hm.., pa i neke(zar samo neke?) prethodne...);_)))...

    avatar

    02.03.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Reče intelektualac nesposoban pretočiti svoj veliki intelekt u moć. Milles u biti polemizira o nečemu što je oduvijek bio zakon opstanka u prirodi i društvu. Zakon jačega, zakon sile, zakon topuza. No onaj tko se ne može uzdati u takvo što i onako nema druge mogućnosti već filozofirati o tome kako bi on u biti trebao imati vlast, jer je elitno kulturan, pametan i senzibilan. Najlakše je pametovati i ništa ne poduzeti po tom pitanju. Nagledao sam se takvih lignji u životu. Ako nije dovoljno sposoban da riješi svoje frustracije, kako od njega očekivati da riješi moje kad mu damo vlast? Pa zašto bi mu onda tako nesposobnom uopće i dali vlast? Striček Milles je malo pobrkao lončiće, zar ne?

    avatar

    02.03.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • tyche

    Treba uzeti u obzir da je Milles jedan od onih koje bih ja nazvala "salonskim intelektualcima" koji uvijek lamentiraju i uzdisu - i da, njihove premise su dobre, ali mi ne zivimo u drustvu koje oprasta kronicnim oklijevalima kad dode do pitanja opstanka - pa makar oni imali najplemenitije ljudske karakteristike- dapace, to im u vecini slucajeva sluzi na smetnju. Isto je i sa artikulacijom intelektualnih kvaliteta - ja moram priznati da sam pragmatican tip - intelektualizam bez nagona samoodrzanja i vjestine kako intelekt upotrijebiti u postojecem sustavu u svoju korist je jalov - upravo kao sto Milles tvrdi... Lijepo je to biti izbrusen do savrsenstva u poimanju i interpretaciji trule civilizacijske perspektive pojedinca i drustva, ali daj ti meni Baja pokazi kako bi TI bolje napravio, a da je izvedivo i van knjizevnog opisa i zanra bajke ! Zato dolazi do paradoksa - pogledaj ovaj post gdje sam opisala kako ja vidim taj sudar koncepcija - kad se rodimo imamo sirov genetski materijal, ali nikad ne dobijemo manual kako koristiti intelekt, niti nam netko kaze koje su granicne vrijednosti preko kojih sustav u glavi jos uvijek radi, a jamce nam prezivljavanje medu predatorima.

    avatar

    02.03.2007. (16:08)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Ovo cu poslije procitati svakako, jako me znaima, a sad bih ti samo htjela zahvaliti na slikama iz Nemetina. Vec dugo nisam bila tamo kad odem u Osijek jer mi je prebolno :( Pusa velika.

    avatar

    02.03.2007. (17:06)    -   -   -   -  

  • Kao da je važno...

    eto ovdje je sve točno rečeno!
    Nitko ne preuzima odgovornost-to je u potpunosti točno!U ovoj se demokraciji to utopilo!
    grupa majmuna na vlasti zajednički donese neku odluku,a nigoa se posebno ne može teretiti.

    A da imamo puno,zaista puno intelektualaca koji bi od ove države napravili raj za živjeti,ali da su takvi daleko od vlasti,istina.Kad su vlast uhvatili ovi koji jesu i pritom ne mislim samo na ove koji su trenutacno na vlasti,nego opcenito,sva ta generacija se treba izmjeniti!

    Uh umorna sam,jedva gledam!
    Pozdrav!

    avatar

    02.03.2007. (21:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...