Komentari

malenicavecernji.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Danči

    Ne znam, ako Srbi nisu krivi za genocid onda stvarno... Malo sam razočaran Hagom. :(

    avatar

    28.02.2007. (16:06)    -   -   -   -  

  • moje stajalište

    ovako to dobro zvuči, ali mislim da teorija ipak donekle pada u vodu ako se uzme u obzir to da djeluju dva odvojena suda (Sud za ratne zločine na području Jug. čije je postojanje naravno privremeno i Međunarodni sud pravde koji je donio ovu presudu). iako je Međunarodni sud pravde ugledniji, on može i ne mora utjecati na ovaj drugi sud. Naravno, radi se o istoj politici i neposrednom utjecaju, ali treba imati na umu da se radi o odvojenim sudovima i da presuda jednoga ne govori o budućoj presudi drugoga.

    avatar

    28.02.2007. (16:15)    -   -   -   -  

  • lolina

    dr. Ivan Šimonović bi kako iskusni pravnik i diplomat trebao malo paziti kaj javno laprda ili je to samo pokusni "balon "u što čisto sumnjam.
    Loše nam se piše uz ovakve savjetnike.Hrvatski amaterizm se nastavlja i možda bi neki zaista trebali na doškolovanje u Srbiju.

    avatar

    28.02.2007. (16:44)    -   -   -   -  

  • moje stajalište

    lolina, oprosti, ali ne vidim po čemu si kompetentna na takav način kritizirati dr. šimonovića i po tome je tvoj komentar krajnje nekorektan.

    avatar

    28.02.2007. (17:57)    -   -   -   -  

  • poštar

    Žalosno je da žalosnije ne može biti. Sud koji donese odluku da nije bilo genocida, morao bi se obavezati da pojasni tim ljudima što je točno po njima genocidno. Kako oni vide, zamišljaju tu genocidnost. Ne daj bože da nam takvi i slični sudovi budu na arbitraži sa Slovencima. Imam osječaj, neku nelagodu pri samoj pomisli da bi nam europski specijalci mogli vrlo lako, legalno uz pomoć naših naivnih bisera, maznuti dobar dio lijepe naše. Kasnili smo, kasnimo i dalje sa vrlo važnim odlukama. Čeka se i misli kako će se problemi sami riješiti. Na kraju će nam svi biti krivi, a jesmo popušili !

    avatar

    28.02.2007. (18:33)    -   -   -   -  

  • lolina

    moje stajalište netko zaboravlja (diplomat)da takve izjave imaju i političke posljedice.svijet bi bio predivno mjesto kada bi se svi pridržavali zakona i prava , međutim posljednju riječ uvijek ima politika .

    avatar

    28.02.2007. (18:54)    -   -   -   -  

  • skaska

    Nažalost, gledajući globalno i to je dio neokolonizacije. Kad se budemo na sve skupa osvrnuli (bude li uopće mogućnosti osvrtanja i nas kao takvih) za nekih pedesetak godina, osim što ćemo imati engleske pjegice, biti će nam jasno otkud je vjetar puhao. No, bit će kasno, jer bit ćemo već propuhani. Nije baš obećavajuće, no povijest se po svojoj biti "mora" ponavljati", a uz ovakve aktere naše "visoke" politike nema šanse da se išta u tom smislu promijeni.

    avatar

    28.02.2007. (20:45)    -   -   -   -  

  • fumija

    jedan komentar stoji: tko je stručan komentirati određene odnose. novinar najmanje. g-đa malenica niste stručnjak i vaš komentar nije kompetentan. vaša zadaća je iznijeti na vidjelo činjenice stručno i profesionalno, a izbor prepustiti čitatelju. usporedba clintona i zagorca je isto kao slona i miša. za primjer ima još sličan primjer i vjerovatno je to ostatak: svojevremeno kada je pokojni predsjednik podržavao povećanje plaća državnih dužnosnika a samim tim i svoju koja je tada iznosila 45000 tisuća kuna, obrazložio je to podatkom da i predsjednik miteran ima nešto veću plaću, jedino što je tada zaboravio podsjetiti da hrvatska ima građana koliko jedno predgrađe pariza. stoga ubuduće ako želite biti meštar u svome poslu onda uspoređujte usporedive stvari, jaja i jaja, jabuke i jabuke. što se tiče odluke suda pravde mogu samo reći jedno jeste li imali priliku pročitati priču za djecu "pravda i nepravda" još za djecu u osnovnoj školi sada davne pedesete.

    avatar

    28.02.2007. (20:54)    -   -   -   -  

  • skaska

    Nažalost, gledajući globalno i to je dio neokolonizacije. Kad se budemo na sve skupa osvrtali (bude li uopće mogućnosti osvrtanja i nas kao takvih) za nekih pedesetak godina, osim što ćemo imati engleske pjegice, biti će nam puno jasnije otkud je vjetar puhao. No, bit će kasno, jer bit ćemo već propuhani. Nije baš obećavajuće, no povijest se po svojoj biti izgleda "mora" ponavljati, a uz ovakve aktere naše "visoke" politike nema šanse da se išta u tom smislu promijeni.

    avatar

    28.02.2007. (21:11)    -   -   -   -  

  • skaska

    e hebi ga, kako se povijest ponavlja izgleda da se tako ponavljaju i moji komentari...

    avatar

    28.02.2007. (22:47)    -   -   -   -  

  • Mosteck

    Večernji list je dao najbolju ilustraciju, pa evo, nek jedna slika kaže više od tisuću riječi: Iznenađenje iz Haaga

    avatar

    28.02.2007. (23:16)    -   -   -   -  

  • dijete u meni

    ..Sud je Sud..Kako to da je naš veleposlanik zatražio da RH povuće tužbu i da idemo na nagodbu sa Srbijom??Što se krije??Što to ne znamo??

    avatar

    28.02.2007. (23:35)    -   -   -   -  

  • jfk

    Malenica! Ovo je prevršilo svako mjeru. Pa daj barem naslov složi kako treba. U zagradu ide ovo NE, a ne PRAVDE.

    avatar

    01.03.2007. (10:45)    -   -   -   -  

  • jfk

    Anita, zašto u ilustrativnom zaglavlju, tj, u tom kolažu sličica u ringu nema niti jedne ženske osobe? Zapravo, od 23 napisana posta, jedino se dva odnose na žene, i to: jedan je o časnoj sestri koja to više ne želi biti, a drugi o predstojnici vladina ureda za koju drugi više ne žele da to bude. Kaj fali običnim ženama da ne zaslužuju tvoju pažnju? Da li je poanta u tvojem stavu da su jedino muškarci dostojni borbe s tobom ili nekaj drugo?

    avatar

    01.03.2007. (21:11)    -   -   -   -  

  • Neprijeporni istinitelj

    Predlažem da cijenjena gospođa Vesna Malenica jednostavno ugasi ovaj blog. Kojim god poslom da se inače bavi, ovo nema apsolutno nikakvog smisla.

    avatar

    02.03.2007. (01:35)    -   -   -   -  

  • glagol

    Ma to je samo pocetak!! Uskoro ce "hrvati" odustati i od vlastite Drzave!!!!!. A i sto ce Budalama Drzava??.

    avatar

    02.03.2007. (22:05)    -   -   -   -  

  • Marginalna Društvena Kronika

    Ne razumijem da tako iskusan čovjek kao što je dr. Šimunović izađe sa nebuloznom idejom da RH povuče tužbu protiv Srbije i pokuša se nagoditi izvan suda. Čista utopija ukoliko naši pravni predstavnik ( mislim da se sada postavlja pitanje bi li on trebao biti predstavnik pri sudu zbog svojih uvjerenja ) misli da će se RH moći nagoditi sa Srbijom jer činjenica je da je 2005. godine bilo nemoguće izglasati deklaraciju u srpskoj Skupštini kojom bi se osudio zločin u Srebrenici jer se stranke nisu nikako mogle dogovoriti o sadržaju deklaracije, a ukoliko dr. Šimović smatra da bi se postigao kompromis povoljan za RH - onda se grdo vara. Malo me zabrinjava što osoba na tako važnoj poziciji nije svjesna te činjenice. Obacivanje tužbe protiv Srbije ne bi donijelo stabilnost u regiji, kako naglašavaju srpski predstavnici kada izjavljuju kako bi bilo najbolje da se odustane od tužbe i upusti u direktne međusobne pregovore, već bi takva odluka donijela samo nove probleme i nestabilnost. No, ne trebamo brinuti jer Sanader si u ovome trenutku takvo nešto ne može dopustiti, pogotovo ne u izbornoj godini jer ionako mu se stolac dosta klima.

    avatar

    02.03.2007. (22:11)    -   -   -   -  

  • stepska ptitchitza

    Prvo, da kazem da se osjecam pocascenim sto mi se blog nasao odmah do spomena ovog Anitinog, na naslovnici blog.hr.

    Drugo, ako je ispravno citiran dr. Simonovic, cini se da je on zamijenio teze. Osobno smatram da Tuzilastvo ICTY-a (naime, Medjunarodnog krivicnog suda za zlocine u bivsoj Jugi) koje trenutno sudi Gotovini, a posljedicno i ICJ (Medjunarodni sud pravde, koji bi se sigurno pouzdao u sudski slucaj i prethodne presedane ICTY-a) ima malo sanse da dokaze krivnju za komandnu odgovornost (za sto mu se sudi). I ne vidim kakva ju vezu dr. Simonovic povukao izmedju slucaja protiv Gotovine pred ICTY-em u odnosu na slucaj koji je Hrvatska povela protiv Srbije, na ICJ-u (osim upravo spomenutog naslanjanja na pravni tretman koji je prethodio na ICTY-ju). Radi se o dvije sasvim odvojene stvari i cini mi se (a to nije samo patriotizam sto progovara iz mene) da je bezobrazno i bedasto povlaciti vezu izmedju njih.

    Nisam strucnjak, ali sam citao optuznicu i pamtim dogadjaje kojima se bavi makar sam tih dana ljetovao u Vrboskoj na Hvaru.

    Srbiji, vjerujem, da ne bi bilo nemoguce, nego vrlo tesko dokazati zlocinacki pothvat, za koji vjerujem da se mnogi slazu da je stvarno pocinjen. Gotovini mislim da je nemoguce dokazati zlocinacki pothvat jer ga nije ni bilo.

    Mozda bi Hrvatskoj bilo bolje da se sa Srbijom nagodi izvan suda, mozda ne bi. Opcenito smatram da je svaka izravna nagodba bolja nego kad u nemoci pustimo da drugi odlucuju o nasoj sudbini.

    Je li istina da Njemacka JOS DAN DANAS placa ratne reparacije Nizozemskoj i Belgiji i da je to razlog sto se te dvije zemlje mogu prostim okom primijetiti iz svemira? Naime, po osvjetljenim auto-cestama za koju struju navodno i DALJE PLACA NJEMACKA?

    avatar

    03.03.2007. (05:34)    -   -   -   -  

  • stepska ptitchitza

    Preletio sam sve prethodne komentare i sretan sam kvalitetom istih kao i njihovim tonom. Osvjezavajuce!! Nekoliko reakcija:

    > Postare, ICJ je svima upravo svojom presudom i ponudio ono sto vi tvrdite da bi tek trebao, naime "da pojasni tim ljudima" sto je tocno genocid. Nisam provjeravao, ali ne mogu vjerovati da sudska presuda ne bi bila argumentirana. Vjerujem da je presuda javni dokument koji se moze (ili bi se uskoro morao moci) procitati na web-siteu UN-ovog Medjunarodnog suda Pravde u Haagu. Trenutno se tamo moze cuti 7-minutni mp3 snimak sazetka presude na engleskom i francuskom.

    > Fumija, simpatiziram s Vasim stavovima, ali novine se tiskaju da bi se prodale a novinari moraju od neceg zivjet...

    > MDK, pretpostavljam da mislite da kad bi se odbacila tuzba protiv Srbije a BEZ vansudske nagodbe da TAKAV razvoj dogadjaja ne bi pomogao stabilitetu u regiji, nagodba UMJESTO tuzbe svakako bi, vjerujem da biste se slozili, ili?

    avatar

    03.03.2007. (05:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...