Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • NEMANJA

    DRAGI GOSPODINE SALAJ,

    Molio bih Vas da još jednom pročitate vaš prilog općoj povijesti plandovanja oca domovine dr.Franja Tuđmana tijekom nesretnih sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća, potom ovaj dio Manolićevog intervjua koji citiram i izdvajam, onda opet svoju tezu Ad Tuđman o boravku u Švedskoj incognito (i razgovorima s Carlom Bildtom), onda ponovo pasaž o trajnom nadzoru Tuđmanova kretanja od strane Udbe - o čemu sam ja tako neprikosnoveno govorio - a onda sjednite pa razmislite o svojoj ulozi u svjetskoj revoluciji.
    Idemo:
    "Jasno je da sve to nije moglo proći bez određene intezivne kontrole Službe državne sigurnosti, i to njezinog sektora za vanjsku politiku.

    * Udba je znala za Tuđmanove razgovore i dogovore u Kanadi?
    - Naravno! Službe bivše države imale su svoje ljude i u tim emigrantskim krugovima u Kanadi.

    *Znači li to da je Udba imala svoje ljude i u tzv. norvalskoj skupini?
    - Da. Normalno da su i u toj skupini imali svoje ljude. Tuđmana su tada svakodnevno pratili i kontrolirali kada je bio u inozemstvu, pa tako, naravno, i kad je bio u Kanadi."

    Eto. Nije bilo ni dugo ni bolno.
    Obratimo posebno pažnu za posljednju stvar: "...i kad je bio u Kanadi", dakle, i inače! Ako je tako bilo osamdesetih, kako je tek bilo sedamdesetih, nakon Proljeća, suđenja i hapšenja!
    Kakva putovanja po Europi bez znanja i putovnica Udbe, kome vi to pričate!
    Drugovi konfidenti, budite sretni da se u Hrvatskoj ne osnuje sud za ratne zločine, koji bi procesuirao sve one koji su, da bi preživjeli tranziciju, isprovocirali ovaj rat u suradnji s prekodrinskim nositeljima Lazarevih mošti, ne bi li se pozornost svrnula na tri, četiri imbecila koji su uletili kao idioti u cijeli taj koloplet budalaština, dok su velike zvijeri četrdesetgodišnje socijalističke tradicije ostale intaktne i doživotno pošteđene! Tko je to od Jugoslavena, Udbaša, KOS-ovaa, KOG-ovaca, SDB/S-ovaca i drugih odgovarao bilo u Srbiji bilo u Hrvatskoj! Našlo se načina da se preživi neminovan raspad Jugovine i tranzicija u kapitalizam, je l' da! Dobili su Hrvateki svoju domovinu, i kaj sad hoćeju!? A tko je koga ubijao do devedesete samo zato jer je Hrvat, tko je zatvarao ljude jer su, jebiga, pomislili da je lojalnost Staljinu izvorni marksizam, koga to briga!? Banke su isproručene, telekomunikacije također, Ina će doskora, Pliva već jest, i koga sad briga što se tu i tamo dogodio nekakav incident kao s uzoritim, koji je, usputbudikazano, dobro i prošao: Stepinčev je proces devedesetih lako mogao biti obnovljen, jer je postojala jaka tendenca da se to učini, no stvar je zaustavio kardinal Kuharić, u strahu od kojekakvih pikanterija koje bi mogle otežati povoljno dovršenje cause našeg blaženika u Vatikanu.
    I to je kraj! Svi su dobili kaj su htjeli. Kapital sve iole vrijedno, Hrvateki Domovinu, Tuđman lentu, Kuharić Papu u katedrali, Stepinac blaženstvo, i zapravo ne znam kojeg vraga bi još trebalo učiniti a da svi budu zadovoljni! Da, nisam spomenuo da su mnogi dobili stanove, dragulje i strasti, pokoji emigrant doživotnu apanažu, udbaši alibi (jebiga, zasluge za Domovinu ipak su veći plus nego što je poneko ubojstvo minus!), i svi su sada veseli, veseli, veseli, svi su sada veseli, jer su se poženili!
    Bok!

    S osobitim poštovanjem, vaš

    avatar

    27.02.2007. (11:52)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    Ma ko je provociro rat ? To je nemoguće! Da nije neki Pravnik iz priče "Golf TAS" za 1000 DM? Ma nije on, on je bio uglednik kod Prike Novosadskog. Čekaj tek dok HEP oderu.....

    avatar

    27.02.2007. (15:30)    -   -   -   -  

  • urolog

    " Zadnju godinu i pol Tudjman nije mogao drzati pod kontrolom sve sto se desavalo oko njega. No, on nije bio ni svjestan umanjenja svojih sposobnosti prosudjivanja, jer je bolest napala upravo one centre koji su mu onemogucili zdravo prosudjivanje. Mijenjao je odluke, zaboravljao je. Ali, jednog dana kada se otvore i ti zdravstveni kartoni svima ce biti jasno zbog cega je to tako bilo", rekao je autorici ovog teksta dr Hebrang.

    Ove Hebrangove rijeci mogu objasniti neke nerazumne i posve sulude Tudjmanove poteze, poput onog kad je krajem 1998. htio poslati hrvatsku vojsku na snage NATO-a angazirane u Bosni i Hercegovini.

    Kada su trupe SFOR-a, ciju su glavninu cinili vojnici NATO saveza, zatrazile od hrvatske policije da se povuce iz Martin Broda, na granici Bosne i Hrvatske, Tudjman joj je naredio da ostane. Incident je izbjegnut zahvaljujuci razumnim hrvatskim politicarima, koji su mimo Tudjmanova znanja naredili hrvatskim policajcima da se povuku iz tog mjestasca.

    Nekako u to vrijeme Tudjman je u jednom svom govoru sve medjunarodne humanitarne organizacije koje su djelovale u Hrvatskoj proglasio agenturama tajnih sluzbi. Cak je i sefa svog lijecnickog konzilija, Andriju Hebranga, oznacio agentom CIA-e, nakon cega je ovaj podnio ostavku na mjesto ministra obrane i sefa njegovog lijecnickog tima.

    Ivica Kostovic, poslednji predstojnik Tudjmanovog ureda, inace neurolog, strucnjak za mozak, tvrdi kako je predsjednik Tudjman do zadnjeg dana zivota bio svjestan svojih postupaka. No, na to ozbiljnu sumnju baca zavrsetak Kostoviceve izjave u kojoj kaze da je Tudjman "poslije prve operacije zahtijevao brz odlazak iz bolnice izjavljujuci da postoji opasnost od obnove Jugoslavije! "

    Tudjman je ocito sebe dozivljavao kao jedinu osobu koja Hrvatsku moze spasiti od ponovnog ulaska u Jugoslaviju. Imao je opsesiju zavjere medjunarodne zajednice, koja nezadovoljna cinjenicom sto je on Hrvatsku ucinio samostalnom drzavom, neprekidno zeli obnovu Jugoslavije.

    Takva paranoicna politika vodila je Hrvatsku u izolaciju u kojoj se nalazila sve do njegove smrti i gubitka vlasti njegova partije, na izborima, mjesec dana kasnije, 3. januara 2000.

    Cinjenica da je Hrvatsku i njene gradjane posljednje dvije godine vodio predsjednik koji, zbog svoje bolesti, vise nije bio u stanju realno rasudjivati, govori, medjutim, i o onima koji, svjesni takvog njegovog stanja nisu poduzeli nista da to javno objave.

    Dok su za Tudjmanova zivota lagali o njegovom stvarnom zdravstvenom stanju, danas se natjecu tko ce izaci s vise detalja. Kao da na taj nacin zele sa sebe skinuti odgovornost za sve promasaje Tudjmanove politike u kojoj su i oni sudjelovali do posljednjeg dana.


    Vesna Kljajic je novinarka dnevnog lista "Glas Slavonije".

    avatar

    27.02.2007. (16:52)    -   -   -   -  

  • prvi hrvatski blog

    Od Vesne Kljajić bolesniji je samo onaj tko čita njezine tekstove - oprosti "urolože" jer vidim da ti je medicina struka ;) (ovo nije osobno nego princip dijagnostike).
    Ljudi, kad vam bilo tko iz obitelji Tuđman te Manolić ili prokletnici novinarskih laži kao što su Nenad Ivanković i cijela niska HDZ-ovih bisera, u sred dana kažu 'dobar dan', idite odmah doma u krevet na spavanje jer ćete bolje proći ako si sami stvorite privid noći nego vjerujete njihovu danu. Ne vjerujte im ni kad vam kažu faljen Isus, ni kad vam kažu kako imamo Hrvatsku, ni kad vas šamaraju pogledom, ni kad vas odstranjuju pozicijskom moći, ni tad - nikad!
    Koja Vesna Kljajić - nije li to ona spodoba koju je Željko spominjao? Ne citirajte nikad takve. Podvaljuju nam lažne zečeva za kojima treba trčati i trošiti energiju jer im mediji služe samo za crtanje lažnih mete. Laž, laž i njihovo sve je laž! To su prokletnici rata. Ako im kažete kako ih može biti sram, to je abolicija za njihove zločine. Zar sumnjate u Sinišu Glavaševića?

    avatar

    27.02.2007. (18:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...