Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • palotinci

    Ma kontaju oni koji idu da to nije dobro i da tamo ima svakakva belaja, ali neće priznat.

    Tko će normalan reći da je dobro slušat takvu muziku i pritom biti nadrogiran u zadimljenom prostoru??

    Ali kad ih je vrag već tamo natjero tjera ih da se time još i hvale i da lažu kako je to "kul"

    avatar

    26.02.2007. (23:36)    -   -   -   -  

  • 1971

    "Ustat ću na njih...zatrt Babilonu ime i ostatak, rod i porod... Pomest ću..."
    Veoma zanimljivo. Možda su i "proroci" s dosjeom zapravo Božji poslanici. :-D

    avatar

    26.02.2007. (23:40)    -   -   -   -  

  • Patkovi memoari/ Patak nas svagdasnji

    Dosadno je ovo citat, napisi radje post o tome kako jebete djecu ili kako svaki pop ima ogromnu kucu i auto a propovijeda o tome kako vjera nije materijalna.. Mislim da bi imao dosta toga za reci..

    avatar

    26.02.2007. (23:53)    -   -   -   -  

  • lav, prsten i kostur.

    Ti si stvarno jedan spaljeni lik... Hm i takvi bi nas trebali voditi ka duhovnim stvarima. Daj mi molim te odaj tajnu kaj si šmrkao dok si pisao ovaj tekst. Bijelo, crveno, zeleno, tamjan??

    avatar

    26.02.2007. (23:59)    -   -   -   -  

  • lolina

    ne vidim nikakvu "mistiku" u nasilju pred klubom. novokomponirani karizmatici pomalo mi izgledaju paranoično. ništa manje bezumno od samog nasilja koje se događa svakodnevno oko nas.
    ne mogu se oteti dojmu da sada samoljubivo uživaš nad tom tragedijom.prorok?
    previše slušanja takvih poput tebe također pomućuje duh i tijelo. imam ih nekoliko u svojoj okolini, to više nisu ljudi, to su zombiji ispranog mozga koji u svakoj situaciji i okolini traže djela nečastivoga, a sebe ne vide.

    avatar

    27.02.2007. (00:08)    -   -   -   -  

  • † rock_apologetik

    Hvaljen Isus i Marija!

    Don Anđelko,evo javljam se radi teme o kršćanskoj rock glazbi.Na zapadu je ta vrsta glazbe sve više raširena.Nije sve sa zapada naravno dobro,ali o ovoj temi bi ipak trebalo malo podrobnije razmisliti...2005 godine u njemačkoj se održao "svjetski skup mladih" i Papa Benedikt je vodio predivnu misu,u glazbenom dijelu liturgije sudjelovali su i rock i pop glazbenici.Popratni koncert koji je pritom upriličen je bio pun imena sa kršćanske rock scene,Delerious,Rascate,Scarecrow and Tinman,samo su jedna od imena koja su izvrsno zabavljale mlade kršćane.Mnogi u crkvi tvrde da kršćanski rock nije za Katoličku crkvu,i da je to u biti originalni Protestantski proizvod što nije točno,jer pri nastanaku takove vrste glazbe još u 60-tima sudjelovali su svi kršćani i katolici i protestanti i drugi(Jesus Rock Movement 60-tih i 70-tih godina).Ja osobno vidim tu veliku šansu za Katoličku Crkvu,da se približi još više mladima,znam da Crkva radi puno sa mladima,ali uvijek postoji šansa da se napravi više i bolje.Zar recimo nebi bilo bolje da umjesto raznih "Močvara" imamo recimo i neki "kršćanski rock klub"..gdje se ne bi mogao uživati alkohol,duhan i droge,i gdje bi mogućnost nasilja bila
    zanemariva,a mladi bi se mogli okupljati i uz malo žešću kršćansku glazbu,koja recimo nije pogodna za liturgiju(kao naglašeno rock glazba),ali bi mogla okupljati mlade kršćane bez obzira na denominacije i širiti jednu drukčiju rock kulturu bez nasilja i droga,slaveći ime Gospodinovo.Kršćanski rock je u nekoliko rock časopisa za 2005 g.proglašen fenomenom godine,a 2006-ta godina je po prodaji underground rock albuma(i nezavisnih etiketa) zabilježila
    najbolju prodaju upravo kršćanskih rock izvođača.Kršćanski rock se u svijetu danas svira više nego ikada i vrijeme je da Crkva o tome zauzme neki jasniji stav.Poznat mi je naravno stav Patera Ante Bobaša,Dominikanca,koji u toj vrsti glazbe sudjeluje godinama sa svojim "Glasnicima Nade",ali čini mi se da je to jedan usamljeni primjer u Crkvi.Naravno da se u Skralnom prostoru nemože svirati kršćanski rock,onako kako se to radi na stadionima ili rock klubovima,ali crkva bi trebala makar deklarativno podržati kršćanske rock izvođače.To je važno stoga jer se otvaranjem jednog ili dva takova kluba,kojima bi se svirala kršćanska rock glazba,mogla stvoriti kršćanska rock scena,koja danas ne egzistira u hrvata.Kefa,Apostoli Mira ili Fides,ne nastupaju tokom cijele gidine...vec se ceka "KristFest" ili "MarijaFest"..što nije dovoljno.Treba omogućiti mladima da svakog petka ili subote imaju prilike vidjeti neki kršćanski rock bend uživo,pa i pozvati u goste neke od imena sa svjetske kršćanske rock scene poput Kutless ili SonicFlood ili pak Steve Curtis Champana ili Matt Mahera...pa bi onda možda i interes za takve tipove kao što M.Manson opali,jer bi imali što drugačije za ponuditi.Kada vidim da po Zagrebu nastupaju takovi bendovi kao što su "Therion" ili "Rotting Christ",diže mi se kosa na mojoj čelavoj tikvi,a teško mi je jer pratim kršćansku rock scenu,i znam dobro koliko boljih kršćanskih benova na svijetu ima.Ne trebamo se čuditi da se svira sotonski metal i da je svaki bend koji dođe u našu zemlju upravo takav.Jer se nitko nije našao da ponudi mladima i nešto drugo.Nedavno je u Zagrebu svirao američki bend "MewithoutYou" i štampa je izvjestila o izvrsnom koncertu,a svi su pričali o tome kako je simpatični pjevač te grupe,i ujednom mometu sa bine rekao:imamo nešto malo eura,pa ako netko nema novca da se vrati kući,evo neka se javi nama,podijelit ćemo"..a nitko baš nitko nije u toj štampi naveo da se radi o kršćanskom rock bendu.Neka se
    stoga nađe netko da kontaktira mene osobno ili recimo Mladena Fargunu,koji piše o kršćanskoj rock glazbi za portal "Križ Života",ili bilo koga drugog,recimo Patera Bobaša,i koji možemo svojim savjetima pomoći razjasniti bilo koji aspekt teme o kojoj ovdje govorim.

    Puno pozdrava i Neka Vas Bog čuva
    vaš...

    avatar

    27.02.2007. (00:33)    -   -   -   -  

  • Kreteni na djelu

    "Sve sam ovo "nadrobio" s namjerom da posvijestim kako odabir imena Močvara nije slučajan, što konzumentima njezinih sadržaja uopće nije važno, ali je "krstitelj" toga kluba sigurno bio upućeniji u simboliku nego publika."
    Znači, ti sad kažeš da je Močvara dobila ime po citatu iz Biblije? Ili sam ja nešto krivo skužio...
    Močvara je dobila ime zato što stoji tamo gdje stoji. Odmah kraj Save, gdje je navodno užasno tlo, i blato, tj maltene močvara. A ovo sa povezivanjem imena i karaktera, mislim stvarno, svaka čast. Sad će svaki Mislav znači bit pametan, a Boris će bit borbenog duha? I ti stvarno znaš povezat dvije nespojive teme. Već vidim idući post - Veza između Noine korablje i abortusa.

    I evo, svirao je kršćanski bend u Močvari, kaže rock_apologetik. Šta ćemo sad? Ah, da, oni vjerojatno nisu pravi kršćani

    avatar

    27.02.2007. (01:26)    -   -   -   -  

  • hebatga

    "ali ako i zalutamo, Isus nas čeka spasonosnom ljubavlju, kao rasipnog sina njegov dobri otac"
    Znachi li ovo da i tajkune Isus cheka sa spasonosnom ljubavlju? Ako jest, onda nas ima debelih idiota koji smo svoje odradili "bez lutanja". Ja bih rekao da je kredibilnija ona "sve se vracha, sve se placha" i da na "plachanje" ne treba chekat do zagrobnog zivota nego ono kako je moj chacha govorio "Bog sve plati, samo to ne radi svakog prvog u mjesecu".
    Rasipnog sina njegov dobri otac neche dochekat jer che prije umrijet. Ili od gladi zbog nikakve penzije, ili od nedostatka medicinske njege, ili che mu kihnut srce kad vidi zashto se zrtvovao da ochuva djedovinu koju sin na brzinu proda "za shaku Eura". Shto, u krajnjem sluchaju, i zasluzuje jer je sina mogao odgojit da ne bude primitivni pohlepnjak.

    avatar

    27.02.2007. (04:24)    -   -   -   -  

  • palotinci

    @Kreteni na djelu: Isus je blagovao sa carinicima i bludnicama, no to ne znači da je time posvetio i opravdao plačkanje naroda i javni nemoral!!
    Tako ako je neki kršćanski bend izvana "zalutao" u Močvaru to ne znači da je automatski to mjesto postalo dobro.

    avatar

    27.02.2007. (08:09)    -   -   -   -  

  • Slovenac

    eto don Anđelko, i ja vas molim da razmislite o tome što je rock_apologetik napisao. I ja sam jedan između tih mladih koje christian rock dira u pozitivnom smislu s svojim tekstovima što promoviraju prave vrijednosti popračeno s malo jačim ritmovima..

    As long as I remember
    I've been walking through the wilderness
    Praying to the Father
    And waiting for my time
    I've come here with a mission
    And soon I'll give my life for this world

    I'm praying in the garden
    And I'm looking for a miracle
    I find the journey hard but
    It's the reason I was born
    Can this cup be passed on
    Lord, I pray your will be done
    In this world

    So I'll carry my cross
    And I'll carry the shame
    To the end of the road
    Through the struggle and pain
    And I'll do it for love
    No, it won't be in vain
    Yes, I'll carry my cross
    And I'll carry the shame

    I feel like I'm alone here
    And I'm treated like a criminal
    The time has come for me now
    Even though I've done no wrong
    Father, please forgive them
    They know not what they've done
    In this world

    Three more days and I'll be coming back again
    Three more days and I'll be coming back again

    avatar

    27.02.2007. (09:52)    -   -   -   -  

  • Slovenac

    tu možete čuti pjesmu:

    http://www.youtube.com/watch?v=CyzNdszl2-8

    avatar

    27.02.2007. (09:57)    -   -   -   -  

  • raseljka

    ..Treba " isušit sve bare i močvare "..najprije u srcu...a onda će lako nestati ove vanjske lakrdije...

    avatar

    27.02.2007. (11:12)    -   -   -   -  

  • marijana

    Don Anđelko! Pozdrav iz Solina. Oduševili ste me svojim govorom na godišnjici HKZ MI. Super ste! Mladi duhom, pametni, srdačni, komunikativni, cijenite svakog čovjeka. Takvi svećenici trebaju ovome svijetu.

    avatar

    27.02.2007. (11:20)    -   -   -   -  

  • † rock_apologetik

    I See Love

    Some see a teacher
    Standing on a hill
    Speaking words of wisdom
    Some see a healer
    Reaching out his hand
    To give sight to a blind man
    Some see a dreamer
    Wasting his life
    On what can never be
    Some see a fool
    Dying for his dreams

    But I see love (I see love)
    I see love (I see love)
    Light of heaven breaking through
    Well I see grace (I see grace)
    I see God's face (I See Gods face)
    Shining pure and perfect love
    When I see you
    I see love

    Some see a prisoner
    Alone before his judge
    With no one to defend him
    Some see a victim
    Beaten and abused
    With all the world against him
    Some see a martyr
    Carrying his cross
    For what he believes
    Some see a hero
    Who set his people free

    But I see love (I see love)
    I see love (I see love)
    Light of heaven breaking through
    Well I see grace (I see grace)
    I see God's face (I See Gods face)
    Shining pure and perfect love
    When I see you

    With your last breath
    I see love
    Through your death
    I see love
    I see peace in the eyes of the king
    I see hope in your suffering (I see love)
    I see a calm in the center of the storm
    I see a Saviour

    I see love
    I see love
    Light of heaven breaking through (heaven breaking through)
    I see grace
    I see God's face
    Shining pure and perfect love
    When I see you
    I see love
    When I see you
    I see heaven breaking through
    See Gods face
    Shining pure and perfect love
    When I see you
    When I see you
    When I see you
    I see love
    I see love
    When I see

    Some see Him walking from an empty grave

    by Third Day, Steven Curtis Chapman, and MercyMe
    from "The Passion of the Christ Tribute"

    avatar

    27.02.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • sibelius

    rašeljka
    ti si poprilično zaostala u razvoju.........a i ostala u 14 stoljeću što se svjetonazora tiče.....jebeš li se ti uopće

    avatar

    27.02.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • Ante Majić

    Vi ste najbolji svećenik koji se brine za opće dobro! Volio bih znati hoćete li u Splitu ili Solinu u skoro vrijeme služiti svetu misu, da vas dođem vidjeti i čuti. Oduševljen sam s vama i vašim blogom. Pozdrav iz Splita!

    avatar

    27.02.2007. (12:43)    -   -   -   -  

  • ja

    Legendo! Živjeli sto godina! Bog Vas blagoslovio!

    avatar

    27.02.2007. (12:43)    -   -   -   -  

  • zmija

    ...čovječe Božji, pa zar sve nas koji slušamo nesakralnu glazbu i rock koji nije kršćanski proglašavaš maloumnicima?...kako se uopće svećenik može baviti "fenomenom zabavne kulture"?...što imaš tražiti u "Močvari"?...propovijedati?...drži se ti, momak, oltara...btw. kakvo je stanje s onom kaznenom prijavom?...čekamo zastaru?

    avatar

    27.02.2007. (12:51)    -   -   -   -  

  • bombonina28

    hvala na odgovoru...e sada imam još jedno pitanje...mislim da bi to i bila dobra tema za Vaš novi post..
    kako crkva gleda na svečenike koji su u ljubavnoj vezi, a ima ih i za to se zna ??????,
    i zašto onda te iste ne izopči iz crkve????????

    avatar

    27.02.2007. (13:13)    -   -   -   -  

  • Johann Podrugač

    Baš lijepo da se oglasio netko tko u Močvari nikad nije bio i tko nam može baciti na nju svjetlo Božje kroz prizmu pljesnivih civilizacijskih tekstova. Kad se već nalazimo pozvanima dijeliti savjete, kao psiholog vam mogu reći kako apstinencija od spolnosti nije zdrava za ličnost.

    avatar

    27.02.2007. (14:52)    -   -   -   -  

  • Hrabri

    Don Angelo evo teme za vas a i donekle je i malo jadikovanje. Naime ja sam otoka Cresa i ovdje je strašno što se tiće Sotonizma. Sotonistićki svećenik mirno prikuplja mlade oko sebe i tko zna šta rade, svi znaju tko je on i za njega ali ipak nitko ništa ne poduzima. Komotno odite na google i upišite sotonizam cres i vidjet ćete mnoge teme i rasprave. Pokušavali smo mnogima apelirati, ali nitko nije ništa napravio. Ovim putem molim da pričate na blogu o zlu koje sotonizam donosi ljudima i molim vas probajte nekako s našom župom urediti da se barem nešto poduzme. Već je naše groblje bilo više puta devastirano sa strane tih sotonista i ništa se nije događalo, njihove mise i orgijanja ovavljaju se skoro svaki vikend, ljudi i iz vana dolaze na naš predivan otok na susrete s tim crnim svećenikom, svi znaju, ljudi se boje, a kome se žaliti?

    avatar

    27.02.2007. (15:51)    -   -   -   -  

  • Hrabri

    Don Angelo evo teme za vas a i donekle je i malo jadikovanje. Naime ja sam otoka Cresa i ovdje je strašno što se tiće Sotonizma. Sotonistićki svećenik mirno prikuplja mlade oko sebe i tko zna šta rade, svi znaju tko je on i za njega ali ipak nitko ništa ne poduzima. Komotno odite na google i upišite sotonizam cres i vidjet ćete mnoge teme i rasprave. Pokušavali smo mnogima apelirati, ali nitko nije ništa napravio. Ovim putem molim da pričate na blogu o zlu koje sotonizam donosi ljudima i molim vas probajte nekako s našom župom urediti da se barem nešto poduzme. Već je naše groblje bilo više puta devastirano sa strane tih sotonista i ništa se nije događalo, njihove mise i orgijanja ovavljaju se skoro svaki vikend, ljudi i iz vana dolaze na naš predivan otok na susrete s tim crnim svećenikom, svi znaju, ljudi se boje, a kome se žaliti?

    avatar

    27.02.2007. (16:08)    -   -   -   -  

  • hrabri1

    Don Angelo evo teme za vas a i donekle je i malo jadikovanje. Naime ja sam otoka Cresa i ovdje je strašno što se tiće Sotonizma. Sotonistićki svećenik mirno prikuplja mlade oko sebe i tko zna šta rade, svi znaju tko je on i za njega ali ipak nitko ništa ne poduzima. Komotno odite na google i upišite sotonizam cres i vidjet ćete mnoge teme i rasprave. Pokušavali smo mnogima apelirati, ali nitko nije ništa napravio. Ovim putem molim da pričate na blogu o zlu koje sotonizam donosi ljudima i molim vas probajte nekako s našom župom urediti da se barem nešto poduzme. Već je naše groblje bilo više puta devastirano sa strane tih sotonista i ništa se nije događalo, njihove mise i orgijanja ovavljaju se skoro svaki vikend, ljudi i iz vana dolaze na naš predivan otok na susrete s tim crnim svećenikom, svi znaju, ljudi se boje, a kome se žaliti?

    avatar

    27.02.2007. (16:56)    -   -   -   -  

  • kiki

    U mome selu su se jedared dečki potukli pred crkvom i ja od tada u crkvu više ne idem!

    avatar

    27.02.2007. (17:00)    -   -   -   -  

  • Dona

    Močvara je samo mali isječak društva u cjelini. Mirna, tiha i lijena voda dok je ne dirneš... a kad je dirneš smrdi do bola. Ta djeca tamo su naša djeca. Zapustili smo vlastitu mladost, zapustili smo i zanemarili one za koje čuvamo ovaj svijet da im ga predamo. Mi smo krivi. Don Anđelko i vi ste krivi! Da li je već kasno? Ili još nije kasno? Kako pomoći žrtvama današnjice, a žrtve su naša djeca, naša mladost?

    avatar

    27.02.2007. (23:23)    -   -   -   -  

učitavam...