Komentari

silvanaurbs.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • SVE_U_ŽIVOTU_JE_PROLAZNO

    Vidim da imate mnogo podataka o dubrovniku kroz povijest...................., pa bi vas zamolila......ako vam nije problem da mi pošaljete na mail (sve_u_zivotu_je_prolazno@net.hr) nešto o Slanome kroz povijest....treba mi, a na internetu nemogu o povijesti Slanoga ništa naći, možda krivo tražim, al svejedno ništa ne nalazim.......unaprijed hvala;)))

    p.s. ako može što prije jer mi je hitno

    avatar

    27.03.2007. (19:46)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Gospođo, oprostite što malo kasnim, ali ako vam ja mogu nekako pomoći, rekao bih vam da slano svakako izbjegavata, zbog visokog tlaka i bubrega.
    S osobitim poštovanjem,

    avatar

    18.08.2008. (05:28)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Za autoricu ovog bloga:

    Ni po naravi ni po odgoju nisam sklon olakoj pohvali ili uzgrednom komplimentu, pa ovo što ću vam kazati, molim vas, shvatite ozbiljno: Vi ste čarobni!
    Čarobni ste, jer u nekim tihim noćima, kad grad usne a nada mnom nema ničeg težeg od oblaka, već gotovo dvije godine, s vremena na vrijeme, šećem ovim vašim blogom kao kakvim metafizičkim perivojem ili Stradunom: ne samo kroz prostor u kojem susrećem karaktere fascinantne dubrovačke prošlosti, nego i kroz vrijeme koje te prostore preobražava kao kad kroz prozor vlaka u kretanju gledamo kako realni prostor postaje slika vremena. Hoću reći: čarobni ste, jer ste uspjeli stvoriti cijeli jedan svijet u kojem je moguće boraviti satima, i za kojim osjećamo intenzivan sehnsucht i prije no što ga napustimo, jer taj svijet iščezava, iznutra, u sebi, kao u stihovima

    Dubrovniče, ah! nekada
    Lijepi izgledu svijetu svemu


    Naravno, ta nostalgija nema ničega s načinom sadašnjim, s realnošću: naprosto, riječ je o čežnji za autentičnim zavičajem, onoj čežnji koju je utjelovila i proširila romantika, upisavši u svoje ime i svoj program: Roma, Antika. Tako nam i vi nudite i Grad i Starinu kao prostor i vrijeme jednog uzornijeg, humanijeg života, kako negdje kažete, ne veličanstvenog, nego otmjenog - kao prava Castiglioneova učenica! - jer otmjenost je krjepost viša od veličanstvenosti.
    No, čarobni ste i iz drugog razloga, neobičnijeg i intimnijeg: nevjerojatno je da ovakve osobe kao što je kreatorica ovog bloga uopće postoje; čudno, no ja izgleda već desetljećima živim u nekom sumornom svijetu, i mada poznajem stotine i stotine ljudi, gotovo da ne znam nikoga tko bi ovako predano, ljupko, uglađeno i rafinirano ispredao minuciozno tkanje kronike vlastitoga životnog prostora, svoga Grada. Nemojte se nasrditi na mene ako vam otvoreno kažem da bih se u takvu osobu lako mogao zaljubiti, jer, goetheovski kazano, vi ste, sasvim je očito, lijepa duša.
    Ne znam je li vam to itko ikada kazao, no ja vam to sada kažem, ja, koji ni po naravi ni po odgoju nisam sklon olakoj pohvali ili uzgrednom komplimentu.
    Zašto vam to govorim?
    Zato da vam zahvalim za ovaj blog.
    Naime, mnoge ste sate moga života učinili sretnijima!

    avatar

    18.08.2008. (06:08)    -   -   -   -  

  • diabolic

    Odlično, ni sam ne znam kako sam došao do ovog bloga, ali iskreno ću vam reći da sam ga stavio u bookmarks, kako bih ga mogao stalno posjećivati.
    U zadnjih 4 godine, nisam čitao pa skoro ni 3 bloga, ali ovaj obećajem, čitati ću stalno.
    Hvala na trudu, stvarno je detaljno i opširno opisana povijest grada u kojem sam bio 4 puta, a koji me se nije dojmio, ali zato ovaj blog o tom gradu je.
    Još jednom hvala na trudu.

    avatar

    01.11.2008. (21:38)    -   -   -   -  

  • CICO

    B] Kao prvo pozdrav!slucajno sam naletio na ovaj blog i nije mi zao..ima se sta saznati vrlo lijep i zanimljiv .sto vise reci citam ga i ubuduce;) Adio...http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000200D5.gif

    avatar

    06.03.2009. (15:25)    -   -   -   -  

  • Cortex

    Will you update this blog?
    --
    Cortex Cerebri Knowledge Center

    avatar

    12.09.2010. (13:55)    -   -   -   -  

  • Adele

    Fantastican blog!!!
    Bilo bi divno da se nastavi i obnavlja.
    Ovakav sadrzaj se ne moze naci nigjde vise na nternetu, na zalost nas, zaljubljenika u staru Dubrovacku Republiku.

    avatar

    05.08.2011. (14:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...