Komentari

obsijana.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • codegun

    Da li si saznao detalje kako se spaja telefon?

    avatar

    26.02.2007. (11:05)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Ništa posebno. Otac je bio u HT-u no nije uspio uloviti točnu osobu već nekog sa strane koji mu je rekao da nije to neka nauka i da stavimo kako piše u projektu,a u projektu ništa posebno ono tipa dvije žice i sl., pa smo odlučili staviti one cijevi za vani, a po kući ćemo provesti bužire za dolazak do pozicija koje smo si zamislili.

    Realno mislim da niti nećemo tražiti tri telefonska priključka, kad i sada imam daleko veći iznos telefonske pretplate (vulgaris isdn) od troškova fiksnog razgovora. Stavimo si na prvi kat baznu stanicu, ai svatko si ima svoj bežićni telelefon za fiksnu telefoniju sa svojim prijavljenim brojem. Neš ti troškova.

    Imati ćemo razvijenu lokalnu mrežu sa switchem na svakom katu, tako da dijeljenje interneta nije problem i meni je zapravo telefonija bitna samo kao nužno zlo za dovesti adsl do kuće.

    Naravno kako će ht dovesti kabel do naše parcele je druga priča. Ne bih se čudio da nam ga na kraju dovedu zračni putem pa da ga budemo spuštali niže ili nešto slično. Ako bude potrebe za nekakvim ormarićem, možemo ga uvijek smjestiti pored mjesta gdje cijevi ulaze u kuću, no otom potom.

    avatar

    26.02.2007. (18:12)    -   -   -   -  

  • Reggie

    Cuvaj se HT-a da ti ne uvalja zdenac (razvod za cijeli kvart) u kucu, jer onda nema vise prckanja i nadogradjivanja (taj dio kuce je onda njihov) ;-)

    A kroz jednu paricu HT moze profurati vise linija (sjecas se jos sa FERa multlipleksiranja i Borisa... pa nece valjda HT vuc posebno paricu do svakog korisnika?!).

    I zasto niste bili na maskarama u Rijeci?????

    avatar

    26.02.2007. (22:47)    -   -   -   -  

  • NY

    ja razmisljam da si ni ne uvodim fiksnu .. imam Homebox i za sada radi ko zmaj.. kasnije cemo vidjeti.. ako pojeftini mobilna telefonija mozda uzmemo jedan mobitel da bude kao kucni i to je to.

    avatar

    27.02.2007. (21:19)    -   -   -   -  

  • Graditelj-zg

    Pozdrav
    Prvi sam put na ovom blogu,gradnja stvarno dobro napreduje,a i svaka vam čast šta se većinu posla sami napravili.

    zanima me dali ste sve zidali istom opekom,ili ste uzeli različite blokove za vanjske a različite za unutarnje zidove?
    vanjska žbuka će biti termo-žbuka ili obična?
    cijena unutarnjeg žbukanja je sa materijalom ili bez?

    avatar

    01.03.2007. (11:43)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Glede homebox-a, teško da bi mi bilo prihvatljiva cijena surfanja za 100 do 150 GB prometa... no ako internet nije primarni (osim naravno email-a i sitnog surfanja) u praksi djeluje zanimljivo ...

    Što se tiće opeke (by the way imam već neko vrijeme plan nastaviti sa blast from the past i počecima gradnje) svi vanjski zidovi su zidani sa Porotherm 30 opekom, unutarnji nosivi sa Porotherm 20, a pregradni sa Porotherm 10 ciglom... istina još neke pregradne smo sa 20-tkom no više onako radi bolje zvučne izolacije među prostorima... nekim unutarnjim pregradnim zidovima ćemo još dodati 10 cm zvučne izolacije i na njih gips-kartonska ploča.

    Vanjska žbuka će biti obična (strojno cementno-vapnena, impregnacija i silikatni završni sloj) jer smo koristili toplinski mort, a cijena unutarnjeg žbukanja je sa apsolutno svim (rad, materijal, zaštita, rubni profili itd...).

    avatar

    01.03.2007. (20:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...