Komentari

dragonrage.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • don zoki

    Prije svega želim pohvaliti najbolji post koji sam ikad pročitao na nekom filmskom blogu.Svaka čast.Drugo,što se tiće nominacija:Ratni film nije osvojio Oscara još od 1987. i Stoneovog Voda pa mislim da ima itekakve šanse u glavnoj kategoriji,no s obzirom da je tu i dug koji akademija mora vratiti Scorseseu čiji film nikad nije nagrađen za najbolji film,mislim da će glavnu riječ imati Pokojni i Pisma s Iwo Jime,moj favorit je Pokojni.Glavni glumac,tu se slažem,iako je informacija da Otoole nama šanese netočna(bez uvrede),jer je upravo on najveća konkurencija Whitakeru.Glavna glumica,tu su stvari jasne,Helen Mirren je dobitnica već sad.

    avatar

    23.02.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • don zoki

    nije mi htio prihvatiti dugi komentar pa pišem u nastavcima.Što se tiće sporednog glumca,gledao sam Malu Miss i Arkin je potpuno zaslužio nagradu.Sumnjam da će i ove kao i prije dvije godine ponovno dva crnca pobrati nagrade za muške uloge (Freeman i Foxx 2005.),no ako Otoole dobije za glavnu,Murphy bi mogao za sporendu.Sporenda glumica,tu se slažem,Hudson je izvrsna ali nikada nesmiješ otpisati iskusnu Blanchet.Režija,ako ga Scorsese ne osvoji sad,neće nikada.Ponovno dvoboj Eastwooda i Martina u kojem pobjeđuje Martin,tu se slažem.

    avatar

    23.02.2007. (12:08)    -   -   -   -  

  • don zoki

    Scenarij,umjetničke i tahničke kategorije nikada ne predviđam jer mi to nije tako bitno.
    Mislim da će najveći gubitnik biti Babel sa najviše jednim Oscaro,jednostavno mi nešto govori da će biti tako.E pa stari moj,u nedjelju je dan.
    Iam novi post pa svrati ako hoćeš...

    avatar

    23.02.2007. (12:10)    -   -   -   -  

  • Leone

    Dragi suradniče!
    Kako mi se ne da komentirati tko će dobiti svaku kategoriju, samo ću predvidjeti tko će dobiti glavne Oscare.
    Najbolji film će biti: Mala Miss Amerike - Favorit koji je osvojio kritiku i publiku, iako su i ostali odlični, a ja navijam za Pisma s Iwo Jime.
    Najbolji redatelj: Paul Greengrass (Let 93) - Ovogodišnji "dark horse" u utrci za naj redatelja. Iako opet ja navijam za Clinta, a i Scorsese je zaslužio, ipak mislim da će Greengrass osvojiti kipić.
    Najbolji glumac: Forest Whitaker - akademija i glumci ga vole, osvojio je sve važnije prethodne nagrade (Zlatni globus i SAG-ovu nagradu)
    Najbolja glumica: Penelope Cruz - iako nisam gledao nijednu, mislim da akademija više favorizira Penelope.
    Najbolji originalni scenarij: Babel - Jedan od najviše nominiranih mora osvojit nešto, a ova kompleksna priča je idealna podloga za uspjeh.
    Najbolji adaptirani scenarij: Djeca čovječanstva - Super jaka priča, to je sve.
    Pozdrav, Leone

    avatar

    23.02.2007. (13:22)    -   -   -   -  

  • Undying

    Prvo, svaka čast na opširnom, informativnom i odlično napisanom postu.
    Drugo, pokušati ću predvidjeti dobitnike samo u 4 najbitnije kategorije, prvenstveno jer mi se ostalo neda.
    najbolji film: The Deparded, iako bih volio da dobije Iwo Jima.
    najbolji redatelj: Scorese, prvenstveno jer su ga više puta zaobišli, a ipak je zaslužio
    najbolji glumac: Whitaker
    najbolja glumica: Miller

    avatar

    23.02.2007. (14:25)    -   -   -   -  

  • Dragonrage

    @don zoki - Thanks...trudim se hehe ;):)
    Ma "Pisma" sam izdvojio kao mogućeg dobitnika jer je pobrao mnoštvo izvrsnih kritika, te čak oko 6 kritičarskih nagrada za najbolji film, i nekako mi se čini da ga prate bolje ocjene nego Departed. A kaj se Scorsesea tiče, velim, njemu će u jednu ruku Akademija vratiti dug za prijašnje propuste, pa će on sigurno dobiti Oscara za režiju. Kaj se tiče O´toole-a, da čuo sam to kasnije da je on veliki favorit također (tekst sam počeo pisati još za vikend pa sam neke informacije na žalost propustio). Istina, on bi također veoma lako mogao osvojiti Oscara, tim više što je čak 7 puta bio nominiran, ka se ne varam, a nije ga ni jednom osvojio.
    Kao što sam rekao...Murphy je veliki favorit, zapravo je i vodeći na nekim anketama, ali ja mislim da će ipak Arkin trijumfirati. A tehničke kategorije nemreš fulati, posebice efekti i makeup...tu "Pirati" sigurno dobivaju.

    @ movieworld - Ne znam u čem je problem...meni svaki put sve normalno radi kad se otvori stranica.

    @ Leone - O Leone...baš mi je drago da si i ti navratio hehe, i prozborio nešto hehe :)))
    Da...i ja sam čuo da bi "Miss" mogla iznenaditi i preoteti Oscara ovoj dvojci ispred nosa. A kaj se Greengrassa tiče...čisto sumnjam...ne vjerujem da će Akademija ponovno oštetiti Scorsesea...on je tu sigurni dobitnik.
    Kaj se Penelope Cruz tiče...nisam baš nigdje čuo da netko nju favorizirao...uvojke je tu Mirren u prvom planu. Iskreno, bome bi se iznenadio da ona ne dobije tog Oscara...
    Za "Djeca čovječanstva" si možda i u pravu, no za "Babel" ne bih baš rekao...ako neće "Labirint", onda će "Miss". "Babel" će sigurno dobiti za soundtrack...imam neki osjećaj u vezi toga...

    @ Undying - Hvala na pohvalama

    avatar

    23.02.2007. (14:52)    -   -   -   -  

  • don zoki

    o vidim i cujem nova muzika...ali ona prva mi je bolja...

    avatar

    23.02.2007. (15:30)    -   -   -   -  

  • Dragonrage

    @ don zoki - Ma meni su sve te Moricconove stvari odlične, tak da mi je sve jedno koja je u pozadini, ali rekoh malo za promjenu hehe...

    avatar

    23.02.2007. (17:31)    -   -   -   -  

  • OFF RECENZIJA

    Wow... Pridružujem se sveopćim pohvalama koje dopiru sa svih strana. :) - Zaista, odličan odličan odličan post, svaka čast. Dao si si truda, bez dvojbe. I da, odmah da pohvalim tvoje fotografije ( ili kako bi to već nazvali :)... fantastične su, pogotovo ova današnja. - Evo mojih nadanja ( bez imalo doze realnog proučavanja - čisto moja želja :) Volio bih da "Little Miss Sunshine" dobije nagradu u kategoriji najbolji film, ali kakve su realne šanse - ne bi išlo! Em, zbog onoga što si ti napisao ( nezavisna produkcije itd itd... ), ali u jake konkurencije i snažnog utjecaja redatelja čiji su filmovi dobili nominacije. - Najbolji redatelj, e pa sada... hmmmm... htio bih vidjeti Martina Scorsesea, mislim da bi bilo vrijeme..., no da ne bi ispalo kako bi, eventualno, osvajanje Oscara u kategoriji najboljeg redatelja samo zato da bi mu se napokon odužili, ne, nipošto, njegovi "Pokojni" su zaista odlično ostvarenje. A ja bih htio vidjeti Alejandra Gonzalesa Inarritua kao pobjednika, no mislim da neće biti ništa od toga. ( No, sviđa mi se ovogodišnaj napetost i neizvjesnot koju su nam omogućili ovogodišnji redatelji! :) - Što se tiče glumaca, biti ću kratak; Leonadro DiCaprio i mislim da je jako blizu nagradi. - U kategoriji najbolje glumice bih VOLIO VIDJETI PREDIVNU I ODLIČNU PENELOPE CRUZ koju naprosto OBOŽAVAM i čija je uloga u "Volver" bila VIŠE NEGO ODLIČNA, FENOMENALNA... :) Mislim da ju neće dobiti, uz ovakvu razvikanu konkurenciju to joj neće poći za rukom ( i sam već prognoziraš Helen Mirren, koja je, osobno vjerujem, ovogodišnja pobjednica ), no bilo bi i više nego lijepo vidjeti je s Oscarom u rukama. - U kategoriji najboljeg animiranog filma bih definitivno volio vidjeti "Happy Feet[/I], ali mislim da bi se moglo dogoditi tvoje predviđanje... iako nikada se ne zna! :)
    "An Inconvenient Truth" će definitivno dobiti Oscara, to je nešto za što bih mogao dati ruku uvatru, jednostavno je sada popularno i priželjno dati Oscara filmu koji govori o jednom od vodećih problema današnjeg svijeta/društva. ...

    avatar

    23.02.2007. (18:39)    -   -   -   -  

  • untidyspace

    pa da starci mi nedaju da imam blog
    bili su me prije natjerali da ga pobrisem no ja sam samo promjenila adresu
    i nadimak...
    hihi....
    tak da sad neznaju da imam blog
    mislim zna stari no on nema nista protiv toga
    i nece me rec staroj
    jeee....
    ajde
    pozzz

    avatar

    23.02.2007. (19:46)    -   -   -   -  

  • dorya

    E super, slažem se sa većinom stvari na koje si tipovao. I ja to radim pred svaku dodelu Oskara, mada je kod mene to čisto neki gut-feeling koji često i omane, jer uglavnom ni ne stignem da odgledam nominovane filmove pre ceremonije.. :/ I sad je to slučaj, pa se dvoumim između Babela i Iwo Jime..
    Ekstra post, bravo!

    avatar

    24.02.2007. (00:42)    -   -   -   -  

  • sannchy

    ah..nije ja je placam 5000 kn..jos nije 9 ali biti ce uskoro a i testovi ce se sad po novom rjesavat preko compa..ma katastrofa ali dobro ja nisam te " srece " kiss

    avatar

    24.02.2007. (16:53)    -   -   -   -  

  • buba mara

    bumo vidli kak će biti, tvoja predviđama su mi odlično napisana, al mi je žao što nisam gledala "Letters ...." tak da ne znam kakav je. u planu imam taj film ovaj vikend pogledati pa ću navijati za njega :) mislim da taj film zaslužuje oscara više nego departed, i sam si rekao da je departed američka verzija azijskog trilera

    avatar

    24.02.2007. (17:47)    -   -   -   -  

  • Win Xp Help

    Ej, thnx na komentaru i na podršci... Vidim da tebi ovdje ide odlično... btw, evo napravio sam forum pa se registriraj... LINK

    avatar

    24.02.2007. (21:43)    -   -   -   -  

  • don zoki

    svrati na nju post...

    avatar

    24.02.2007. (23:28)    -   -   -   -  

  • Strider-Filmomanija

    Cestitam na tako opsirnom i zanimljivom tekstu :),a sad ja stvarno neznam ko bi mogao dobiti oskara od pojedine kategorije jer nisam bas to pratio te oskare,nominacije i to...
    Ali u vecini se slazem s tobom jedino kod redatelja ja mislim da bi mozda mogao pobjediti Clint Eastwood ali to je samo moje misljenje:))
    Pozzzz

    avatar

    25.02.2007. (13:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...