Komentari

milou.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • trill

    Niti ja ne bih provjeravala u lokvi. Neke stvari je bolje ne znati :)

    avatar

    22.02.2007. (07:16)    -   -   -   -  

  • Athena Air

    Tko bi vjerovao anđelima koji ne psuju? Ovo je pravi anđeo! :-)

    avatar

    22.02.2007. (09:09)    -   -   -   -  

  • Baka

    Ovo je travestija Neba nad Berlinom!

    avatar

    22.02.2007. (10:28)    -   -   -   -  

  • Milou

    @ Trill: Pa tko još danas vjeruje u lokve. ;)
    @ Athena Air: 'bemumiša, imaš pravo. :)
    @ Baka: Nebo nad Berlinom u režiji Terryja Gilliama? Može - daj. :)

    avatar

    22.02.2007. (12:06)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Miloutine, imam zamjerku. Nisi trebao uvesti onu "dozu erotike" u scenu. Jebiga, vjerujem da je to odraz tvoga stanja ali ipak, skoncentriraj se, pripazi...;))))
    Drugo, vidim i jedan efektniji završetak koji bi zapravo bio u tvom stilu neočekivanog obrata. Naime, anđela je trebalo bubnuti auto...a onda se tu razvija čitav niz mogućnosti ;)))

    avatar

    22.02.2007. (12:43)    -   -   -   -  

  • lisa

    prekokrasno.. :))

    avatar

    22.02.2007. (18:11)    -   -   -   -  

  • Milou

    @ Herostrat: Hvala ti, o, Herostrate! E, takvu konstruktivnu kritiku posebno cijenim. ;) 1. Priznajem, pri ubacivanju "doze erotike" sam se i sam nećkao, i na kraju je ipak stavio, jer mi je imalo nekog smisla. No, nakon što si napisao kritiku, raspitao sam se kod još par ljudi oko sebe i, ne računajući mene, rezultat je otprilike fifty-fifty. Jedni vide neki smisao i sviđa im se, drugima pak ne štima. Znaš što, evo ovako ćemo: napravit ću presedan, prihvatiti sugestiju i promijeniti. :) 2. Isto tako imao sam još jedan kraj na umu, ali moram priznati da ni taj nije bio niti blizu nekog anđelovog stradavanja. Ovu ti, nemoj se ljutit', moram odbit'. Ne uklapa mi se u koncepciju. ;) Jel' pošteno? :)
    @ Lisa: Prekohvala,.. :)

    avatar

    23.02.2007. (02:02)    -   -   -   -  

  • alisa

    mogu ja? jednu konstruktivnu, ha? stari smo čitateljski znanci pa si to mogu dopustiti ;) ako ti (za)smeta, pretrpi :P . first of all - meni se baš sviđa ideja anđeo koji (pomalo) psuje - simpa je, i cijeli taj dijalog je simpa - čista petica :), aaaaaaali - e, sad tu ne znam jesam li čitala prije ili poslije ispravke ( tj. prije uklanjanja neke erotike ili je cijela priča oko erotike u nagovještajima u onih par rečenica da je anđeo - gola ( bit će da nije i da je priča pretrpjela neke naknadne intervencije - bar mi se tako čini ) jer - je zadnji dio postao nepovezan. mislim, dobar je ( to i mislim, ha, nije da se ulizujem, ali mi je nekako neuvjerljiv - nakon samo onog dijaloga i onog poljupca koji je odagnao brige utučenom Matku - osim, osim ako naš anđeo osim što psuje nije osjetio još nešto, a što bi bio dovoljan razlog da mu otpadne krilo ( i da se on tj. ona prestraši zbog toga) - ali to - ne piše. a da mi to pretpostavljamo je previše posla i svatko može nešto drugo pretpostaviti, pa mislim ( tu ide konstruktivna kritika) da ti ili:
    a) izbačeni dio vratiš na uvid
    b) ubaciš nam nešto da bi nam bilo jasno što se (to) dogodilo, a što je imalo za posljedicu otpadanje krila ( bilo da se dogodilo na mentalnoj razini - kao sama želja, emotivnoj - isto samo kao želja ili na fizičkoj razini - nešto se dogodilo što je (opet) izazavalo neku promjenu ( u razmišljanju, daljnjim željama i sl), pa se završilo otpadanjem krila, jer ( ako sam ja dobro (pro)čitala, Matku se nije samo učinilo da je ( bijelo) krilo otpalo ( u blato), nego je to i naša anđelčica primijetila, prestravila se ( čega?) i pobjegla (od čega?). dakle, milou, da rezimiram, znaš da ja volim tvoje priče i sve mi se sviđaju, ali ova mi ( iako ima potencijala - o, da- ima jako dobar početak i jako dobar kraj) djeluje nazavršeno i voljela bih da na njoj još malo poradiš ( baš na toj sredini, da nam objasniš što se dogodilo ( ne moraš nam baš crtat, al bar natuknut) da ne vrludamo s pretpostavkama. jer, oprosti mi, al ja ne kužim. piše- matko je osjetio strujanje kroz tijelo ( garant je tu bio izbačeni dio), al ne znamo je li i što anđeo osjetio da bi mu zato otpalo krilo (i to u blato). točnije, koja ti je točno bila koncepcija? e, sad ako ti to nama moraš objašnjavat, onda u priči nešto - fali. no hard feelings? :))

    avatar

    23.02.2007. (06:52)    -   -   -   -  

  • alisa

    ili se to sve skupa meni sve pričinilo jer sam još pod dojmom filma Meet Mr. Joe Black koji sam preksinoć gledala ( po (bar) drugi put) na TV-u, pa sam u tvojoj priči prepoznala i vidjela ono čega nema, tj. vidjela posljedice ( kojima se ja pitam uzrok) a ti si ih, možda, slučajno ubacio jer ti se činilo zgodno. uglavnom. mogu ja to i kratko reći - pročitala sam priču. :)))) pozzzz

    avatar

    23.02.2007. (07:02)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Evo koristim priliku da te samo pozdravim, jutro nakon u smoking opravljenog mjeseca:)

    avatar

    23.02.2007. (08:31)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Dragi moj miloutine, priča ti je krasna, zaista jest. Ja volim sve vrste anđela a Kerubini su mi posebno srcu prirasli. U tom kontekstu, teško da i mogu pročitati nešto loše s njima u kontekstu. Ipak, nisi li u priču mogao uvesti dozu.....erotike? :)

    avatar

    23.02.2007. (10:23)    -   -   -   -  

  • alisa

    huh, opet sam se zanijela, ha? ;) Milou će mi oprostit', znam ;)

    avatar

    23.02.2007. (11:26)    -   -   -   -  

  • Milou

    @ Svijet U Boci: Odzdravljam, Svijete! Jest, pravo zboriš - tako odjeveni mjesec ima još uvijek visoki albedo, pa, ma koliko umoran i star bio, poprilično moćno sjaji. Pogotovo za uštapa. ;)

    @ Herostrat: Hvala, Herostrate. :) Ali što se erotike tiče, mislim da je ima dovoljno u priči. Ali ok, posavjetovat ću se još malo s ljudima, pa možda ubacim još malo seksa u priču. Što kažeš na to da, recimo, ovaj anđelov poljubac ima nešto kao "možda i natruhe erotike" u sebi? ;)

    @ Alisa: Ma kakvi 'hard feelings', čovječe Aliso! Nema toga kod mene. Niti vidim išta što bih ti trebao opraštat'. :) Ne znam kad si pročitala; a promjena u tekstu se zbila noćas. (Vidi odgovor Herostratu tu poviše.) Što se priče tiče, ja sam događaj samo tu prepričao onako kako se i zbio. ;) Nisam izostavio niti jedan bitan detalj, poznat Matku. Ili meni. Kužiš? ;)

    avatar

    23.02.2007. (13:47)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Natruhe erotike veliš? Hm, ne znam...mozda....ok ;))

    avatar

    23.02.2007. (13:59)    -   -   -   -  

  • alisa

    pa, sad, znam da puno tražim, jer bi to zvučalo kao -samo za moje oči-, a ja to ne želim, bar ne tako kako bi moglo zvučati, nego čisto u svrhe zadovoljavanja znatiželje, bi li ti mogao, ikako, onako kao u stilu velikih rasprodaja ( trenutno je u Konzumu nešto kao - tri sata- vrijedna zlata - ili tako nešto), mogao nakratko, makar na ( unaprijed dogovoreni sat, ili 15 minuta) vratiti originalnu verziju, samo da bacim oko, a ja obećajem da ću se suzdržati od (ovako ili onako) dugačkih komenatara. i onda opet vratiš ovu verziju i praviš se kao da ništa nije bilo. što kažeš? ha? može? :)

    avatar

    23.02.2007. (14:18)    -   -   -   -  

  • Milou

    @ Herostrat: Ne 'velim', nego 'volim'. ;)
    @ Alisa: No problemo. Iz one rečenice "Osjetio je - kako je kasnije mnogo puta prepričavao prijateljima - nevjerojatno blaženstvo, možda tek s natruhom erotike" sam maknuo ", možda tek s natruhom erotike". I to je to. :)

    avatar

    23.02.2007. (14:35)    -   -   -   -  

  • Gjuroo

    A jel bi se moglo ubacit da kao dođe anđeo i pita ovog nesretnog lika "Oš se jebat?", a ovaj se kao nećka...?

    avatar

    23.02.2007. (14:55)    -   -   -   -  

  • Milou

    @ Gjuroo: Moooože! Sviđa mi se. I recimo onda tip pita: "zašto?" Ha? Šta kažeš? (A sad se javi na telefon... Nešto mi govori da ti zvoni...)

    avatar

    23.02.2007. (14:58)    -   -   -   -  

  • bronzika

    Oduvijek me zanimalo imaju li andjeli krila. Sada znam!!! Ili ne!?! :-)

    avatar

    23.02.2007. (15:14)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Miloutine, ne dozvoli gjuroo da ti se miješa u uradak. Znaš kakav je on, samo prozbori "oš se jebat" a komentatori mudroslovni samo se nizaju :)

    avatar

    23.02.2007. (15:27)    -   -   -   -  

  • Gjuroo

    Eo vid ga sad... Daš mu da govori u tvoje ime i on se odma okrene protiv tebe. Al dobro... Tak se uglavnom i moji glasovi okrenu protiv mene :)

    avatar

    23.02.2007. (15:35)    -   -   -   -  

  • your sugar

    u... pričica je cute, navrati... ki$$

    avatar

    23.02.2007. (18:06)    -   -   -   -  

  • alisa

    danke, Milou. :) iako, imaš pravo što si maknuo. ne sviđa mi se. ne da mi se ne sviđa razlog ( moram priznati da sam to i pomislila, valjda zbog Joe-a Blacka), nego mi se ne sviđa kako si servirao taj razlog ( prejednostavno, preočito, prešturo). kao da si nam htio reći - poljubila ga je, a njemu se odmah dignuo. ;) međutim i sad kad si maknuo - nešto fali. blaženstvo koje je osjetio kad ga je (utjehe radi) poljubila, bilo je ( do tada, a vjeorvatno i zauvijek) nedoživljeno, ali to je moglo biti baš zbog utjehe ( poljupcem "kao rukom" odnešene brige) pa (mi) je (još uvijek) nejasno zašto bi anđelu (zbog toga ili ima li ikakve veze s tim) otpalo (bijelo) krilo (u blato) i (još) potonulo. sviđa mi je i tvoje obrazloženje da nemaš pojma ni ti, ako ni Matko, zbog čega bi to bilo, a kao prepričavač ne želiš nagađati zna li anđeo. recimo da zna. uostalom zna sve i da ga je cura ostavila i da je ostao bez posla i kakve sve nevolje su se Matku sručile na glavu. međutim, možda da (ipak) razmisliš, baš na tom mjestu, iza tog blaženstva (koje ovako kako je napisano može biti sasvim normalna ( i željena) reakcija na utjehu) dodaš još nešto ( dvi-tri riči) koje bi nam ubacile bubu u uho i pripremile nas na ono što će uslijediti ( gubitak krila). ne moraš baš tako direktno - može to biti tek - natruha nečega ;) nagovještaj. osjećaj, misao, reakcija itd. kod njega, naravno, ako već ne želiš kod anđela. taj dio Marko kasnije neće prepričavati puno puta, možda nikad nikomu neće reći, kao što, pretpostavljam, vjerovatno nije ni prepričavao onaj dio da je vidio da je anđelu otpalo krilo. fali mi ta poveznica i dalje, a ona može bit -tek mali drveni mostić preko rijeke, ovlaš bačeni balvan, ne mora biti pravi razrađeni most - dakle, pol rečenice, misao, ideja, natruha ;)

    i da, još malo o prošlom postu. moram priznati da sam pomalo bila razočarala kad si se tako lako odrekao svoje ideje i rekao - da ti ne bi nikad palo na pamet zabijati si nešto u lopatice. pa to, Milou, upravo i radiš, sa svakom napisanom pričom, a pogotovo ovdje gdje mi se čini da je lako moguće da si prošao kao što mnogi lovci prođu, pa od lovca, postanu - lovine. tako se i meni čini da je ova priča nastala ( pala ti na pamet) možda dok si razmišljao o prošlom postu (lovu), i baš taj dio o ptici i zabijenom krilu u leđa - zalovio tebe, a rezultat je ova priča. je li? ako i nije, moguće je ;) pozzzz

    avatar

    24.02.2007. (07:30)    -   -   -   -  

  • alisa

    sad tek vidim da sam obećala da ću se suzdržati od ovako dugih komentara, al recimo da je to, kao što to sa obećanjima zna biti - palo u zaborav. za utjehu, mogla sam ja to i duže, pa onda ovaj komentar ne ide u ktg dugih - već poludugih ;)

    avatar

    24.02.2007. (07:32)    -   -   -   -  

  • Antuntun

    Da li uopće ima ženskih anđela? Ako da, kako se kaže ženski anđeo? Anđelka?

    avatar

    24.02.2007. (19:03)    -   -   -   -  

učitavam...