Komentari

malenicavecernji.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • skaska

    Ma bravo Rebeka i bravo Anita! Iz prve ruke znam kako je to biti žrtva svekolikog nasilja...Primarno je to krenulo od bivšeg bračnog partnera, a sekundarno iživljavanje od onih koji se kriju pod kapom milosrđa i socijalne pomoći (i dobivaju za to lovu). Ne znam zapravo sad nakon vremenske distance koji su mi oblici zlostavljanja bili teži. Oni od strane bivšeg, njegove obitelji, socijalnih službi, policije... Bila sam na razne načine kažnjavana zbog odluke da se konačno rastanem i oslobodim se noćne more...a Crkva...Pa pogledajte samo stranice famoznog "Grozda" kojeg crkva podupire. Nemam riječi kako se razvedena žena iliti raspuštenica osjeća pred njima...doista kao trinaesto prase...Jel trebala sam šutjeti i pretvoriti se u zrno pijeska u Njegovim rukama. Brus. Žalosno je samo što na tom putu oslobađanja mnoge žrtve stradaju...Ranjene tim nevjerojatnim bezdušnim udruženim birokratskim aparatom krvare dok ne skončaju...No, lijepo sam ja u vezi s tim vodila dnevnik, jer taj bezdušni aparat ima svoja imena i prezimena. I policajac koji je napisao da sam se potukla sa stolcem umjesto što sam nokautirana ima ime i prezime. I JMBG. Pa ću se izreklamirat ko Lana Biondić...Taj srednjovjekovni mrak treba prestati...Bravo na pravšoj temi...Voljela bih da malo više ožežeš, možeš ti to!!!

    avatar

    21.02.2007. (13:56)    -   -   -   -  

  • Kafka

    Skaska! Nije poanta da prva komentiraš post. To se ne nagrađuje, rađe pročitaj i razmisli o čemu trekelja Malenica. Malenica kritizira Crkvu, ne nasilje nad ženama, a to radi, kao i svi modernizirani bedaci, jer smatra da današnju Crkvu treba reformirati. Malenice, tebe treba reformirati, ne Crkvu. Pa nije poanta Crkve da se mijenja kako okolina glupara. Ak ti ne paše, nemoj ići u crkvu, odi u kino.
    Skaska, s obzirom da si doživljela iskustvo s policajcima, socijalnim službama i rodbinom bivšeg, a ne sa Crkvom, ne tiče te se ova tema. A neintiligencija te tjera da involviraš i Grozd u ovu priču. Pa nije sad cijeli svijet kriv što te pomanjkanje razuma dovelo da se oženiš za budalu.

    avatar

    21.02.2007. (14:37)    -   -   -   -  

  • skaska

    A hebi ga, ipak si ti Kafka i bolje se snalaziš...Sve stoji...Al ja bih ipak da se Crkva malo angažira na prilagodbi vremenima, jer mnijem da je i nasilje nad ženama posljedica farizejstva koje i nehotice potiče. To je slučaj kod svih moralnih autoriteta. Njihove riječi i djela uzimamo zdravo za gotovo i zbog toga su još odgovorniji. Tvoj komentar je pak gotovo za zdravo. vozdra

    avatar

    21.02.2007. (15:59)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    U ovakvom stavu Katoličke crkve je sve jasno i žalosno.
    Jer ukoliko se inzistira na dogmi o neraskidivosti crkvenog braka (a Crkva ne pokazuje ama baš, ali ono baš nikakve namjere da odustane od toga), ženama koje trpe nasilje po crkvi preostaju samo dva izbora - ili trpi, ili zatuci muža na spavanju :-))).

    avatar

    21.02.2007. (16:58)    -   -   -   -  

  • dome

    Bravo sestro Rebeka Anić! Poznavajući je, znam da je uspjeh zagarantiran!

    avatar

    21.02.2007. (16:58)    -   -   -   -  

  • kafka

    Malenice, ti nisi samo literarna bezveznjača, nego si i perfidna. Najgore je kad skužiš da si neinventivni prosjek pa to počneš prikrivati lukavstvima. Shvatila si ti draga, doduše malo prekasno, da bez zaokreta ovom blogu nema spasa. Treba malo niz dlaku, a u toj svojoj prosječnosti i pomanjkanju ideja, najlakše je podilazit općeprihvatljivim temama zatucanoj masi. Masi koja svojom glupošću dovodi svoj opstanak na rub propasti. Koja balkanska zatucanost. Ismijavati Crkvu kad želi spriječiti sumanutu potrošnju novca po hipermarketima kako bi obitelji smisleno egzistirale, a onda tu istu Ckvu optuživati da nije osjetljiva na nasilja u braku koja su redovito uzrokovana zbog neizdrživih minusa na tekućem i pretakanja anuiteta kredita s jedne kartice na drugu. Vidiš Malenice, te opačine Hrvata su uzrok egzistencijalnoj krizi koja vodi u nervozu i nasilje. Ljudi ubijaju zbog parking mjesta ispred shoping centra, tuku se zbog svađe pasa, uništavaju svoje živote i živote svoje djece, pa šta Crkva može napravit budalama? Čovjek je putnik, bačen u svijet: osuđen na težinu odgovornosti što je donosi sloboda, a Hrvati je ne zaslužuju. Hrvatima treba okupator koji nagrađuje mrvicama. Trošiti sumanuto nezarađeni novac pa onda kriviti izvršnu vlast, udbu, Srbe, komuniste, Crkvu, Haag, Amerikance, masone...je kobno samozavaravanje, a kad to iskoristiš i ti, ovako perfidna, onda je budućnost zagarantirana jedino-novinarima!

    avatar

    21.02.2007. (18:39)    -   -   -   -  

  • skaska

    Isuse i Marijo...Da nisi ti moj bivši muž???

    avatar

    21.02.2007. (18:45)    -   -   -   -  

  • poštar

    skaska, očigledno da imaš neku traumu, težak problem. Odma da ti kažem da mi te žao. Sigurno si nečeš pomoći na ovom blogu. Ovdje se samo možeš unazaditi i upasti u još veće depresivno stanje. Jedna kuna ne šuška ili zvoni sama. Ne smiješ toliko javno i očigledno patiti. Budi jaka i odmori se malo ili promjeni to skaska, jer u mojim očima sada si velika nula, značilo ti to nešto ili ne. Ne srdi se, nego se lagano i bez žurbe preispitaj. Ja ti nisam kriv. Ne krivi ni samu sebe, jednostavno pomiri se, i reci sama sebi da nisi imala sreče. Oprosti, sada se moram osvrnuti na ovu Malenicu. Ako te to može utješiti, ti si za nju Amerika.

    avatar

    21.02.2007. (23:19)    -   -   -   -  

  • easyboy

    Problem nasilja u obitelji nije nimalo jednostavan i nije dovoljan dobar zakon da bi se nasilju stalo na kraj. Žao mi je što skaska nailazi na nerazumjevanje kolega koji komentiraju. Onaj tko kaže da je pomanjkanje razuma dovelo ženu do toga da se uda za nasilnika nema pojma o pojmu. Izjava "ne smiješ javno patiti" bila bi smiješna da nije žalosna. Patiti smije svatko kako želi. Treba li možda i stručnu pomoć, neka odluči sama. Netko tko je doživio zlostavljanje ne može se samo tako skulirati jer mu je netko rekao da je to najpametnije. Radi se o dubokim ljudskim emocijama, dragi kolege pametnjakovići.
    A onaj pojedinac koji je toliko bedast da od crkve traži pomoć kada se nađe u bilo kakvoj nevolji ne može očekivati ništa drugo nego da čuje: "Samo ti trpi batine; u ime oca sina i duha svetoga, amen."

    avatar

    21.02.2007. (23:44)    -   -   -   -  

  • skaska

    Nekak mi se čini da je poštar sve krivo shvatio, al s obzirom da mi se također čini kak koristi isti poštanski pretinac s Kafkom nek i njemu prenese isto. Bog s vama.

    avatar

    22.02.2007. (00:14)    -   -   -   -  

  • poštar

    Malenice jedna! Sada te gledam, točno "U Sridu". Kafka ti je napisao jedan osvrt, koji ja nikada nebi upravo tako složio, a imao sam želju. Ma nemam što dodati. Hvala mu. Ali, možda te nije gledao na novoj TV? Ja jesam i pazi sad! Pod 1) Obečala si da češ smršati, a nisi. 2) Imaš stalno istu odjeću (kao i na ovoj slici bloga). 3) Jarnjaku jedeš iz ruke. 4) I dalje se izražavaš uličarsko-novinarsko-politološkim riječnikom. Sada moram i ja krenuti. Akrape jedan sa segmentima,činjenicama, zecom u grmu, povjesnim floskulama...... Srami se tog rošavog lica, gušavog podbratka, opčenito sebe same. Toliko primjetno ideš niz dlaku Jarnjaku. Jedinom čovjeku koji nosom može dodirnuti bradu. Malo si se zanjela u jednom komentaru i odma povukla, kada te opomenuo letečom šmokljicom koju si u trenutku obrisala. Htjela si poentirati ? Dali ti sebe čuješ, gledaš li snimku emisije? Neki su se obogatili ovako ili onako, ne ulazim u to!? Idiotkinjo jedna novinarsko-politološka, pa ko će ulaziti u to? Koju pičku materinu se pojavljuješ u javnosti, kaka ne ulaziš u ono u što bi trebala ulaziti? Ti si neka vjernica ? Ti si nevjernica, za tebe ne postoji ispovjedaonica, nema mjesta gdje bi se ti mogla razriješiti svojih govnarija. Spominješ nećaka ? Sram te bilo, ne trpaj nevino dijete u tvoje zakulisne igre. Nećak ti se maskirao u klauna. Ma što te boli, u što se dijete maskiralo kada nije tvoje. Rodi si igračku pa klauniši do besvjesti. Znaš li ti što je korizma? Ti se javno odričeš u korist korizme, tvoje smrdljive odječe i obuče, torbica i drugih govnarija koje ti više ne trebaju. To ide u karitas. Kravetino jedna, mjenjaš crkvene običaje i misliš da to niko ne čuje. Kažeš zašto da se odrekneš jela i čokoladica? Pa zato što si debela lažljivica, puna onih ružnih naslaga kobasica, krasta i ojedina među nogama. Ovo svati kao kritiku, a ako očeš i kao osvrt na tvoj rad. Inače čim promjeniš ponašanje, odnos prema nama, koji pratimo društvena zbivanja, na bolje, JA ću ti se prvi duboko ispričati i pokazati tebi i tvojim istomišljenicima poštovanje. Do tada jedi govna.

    avatar

    22.02.2007. (00:15)    -   -   -   -  

  • poštar

    Kafka, priznajem u zakašnjenju, LaŽeM, ponekad, ali ni blizu Malenice.

    avatar

    22.02.2007. (00:29)    -   -   -   -  

  • Apologet

    Malenica je samo osjetila "potrebu" da kao i mnogi današnji "komentatori" lupi po Crkvi, pa čeka priliku da komentira nešto što je trenutno u žiži javnosti. A zanimljivo je da u zadnje vrijeme mnogi vole istaknuti kako su "vjernici" i onda - navali.
    Smiješno...
    Crkva je, pojednostavljeno gledano, jedna organizacija sa svojim pravilima. Ako želiš biti član neke organizacije poštuješ njena pravili ili ne moraš biti član! Vrlo jednostavno, zar ne?
    Uvijek to volim, onima koji ne žele razumijeti, ilustrirati jednom usporedbom. Ne mogu se ja predstavljati kao nogometaš, član nogometnog kluba, povremeno ići na nogometne utakmice i onda se buniti zašto se ne smije igrati rukom, zašto se mora živi zid postaviti na 9 a ne na 8 metara, zašto ovo zašto ono... Takva su pravila i ako želim igrati nogomet moram igrati po takvim pravilima!
    Tako je i sa "članstvom u Crkvi". Ili jesi ili nisi. Ne možeš govoriti da si katolik, a ne prihvaćati neraskidivost braka (kojeg se, nota bene, može poništiti. ali o tome "komentatori" nemaju pojma, trebalo bi se malo raspitati o temi o kojoj pišeš, ali zašto se mučiti...), zaštitu života od samog začeća, ne prihvaćati Zapovijedi (ili izabrati: ma sviđa mi se Prva i Peta, a Druga i Sedma baš i ne...). Onda NISI KATOLIK! Pa imaš izbora, barem vjerskih zajednica ne nedostaje! Uključi se u onu koja odgovara tvojim stavovima.

    avatar

    22.02.2007. (08:17)    -   -   -   -  

  • nadređen poštaru

    E moj poštaru,meni se čini da si ti pomalo isfrustriran time što si u životu postiga samo to da nosaš tuđa pisma,da bježiš od pasa čim malo zalaju (i od ljudi čim malo dignu glas) jer nemaš drugog argumenta za konverzaciju osim vrijeđanja.Nije li tvoje komentiranje nečijeg izgleda ogledalo tebe,komentiranje nekoga i njegovog odnosa sa Bogom jedini razlog taj što ti takav odnos nemaš uopće pa otrovnim strelicama komentiraš loš.Dragi moj poštaru,bolje je šutjeti i biti smatran glupim nego progovoriti i odagnati svaku sumnju u to!!!Toliko zasad od mene...

    avatar

    22.02.2007. (09:52)    -   -   -   -  

  • klipan

    Osobno me sram da živim u istoj državi s jednim kafkom i jednim poštarom.

    avatar

    22.02.2007. (10:23)    -   -   -   -  

  • kafka

    Skaska, svakim komentarom nam otkrivaš da si zapravo-daska. U svom čorbancu predrasuda niti ne kužiš da ja ovdje ne branim Crkvu nego razoktrivam Maleničinu perfidnost kojom želi pridobiti masu. Osupnut sam tvojom neintiligentnom ironijom koju doziraš prizivajući simbole jedne vjerske zajednice. Uostalom, ako si doživjela nasilje u braku za to je odgovorna ta budala nasilnik, a djelomično i ti koja nisi prepoznala njegov mentalitet prije braka. Institucije obavljaju svoj posao, naravno, u okviru hrvatskih dometa, ali da se nešto dešava, dokaz je onaj nasilnik Čurčić. Skaska, ti si glas Kierkegaarda, makar to vjerojatno niti ne kužiš, koji optužuje Crkvu da je izdala kršćanstvo i prilagodila se ispraznim vrijednostima svijeta. Ali taj isti Kierkergaard docira ljudima o mogućnostima slobode Čovjeka, u kojoj je svatko osobno odgovoran za svoj život i individualni opstanak. Ta samostalnost izbora potvrđuje svoju ozbiljnost ponavljanjem, npr. trajnošću braka. Malenice, ti si filozofski primjer licemjernog kruga pretakanja iz šupljeg u prazno hrvatske dvoličnosti. Taj tvoj poziv na reformaciju institucije Crkve, i to iz rakursa vjernice što koristiš kao dodatnu kompetenciju, nije ništa drugo nego moderna budalaština. Pa taj crkveni konzervativizam u kojem nema dnevnopolitičkih korektura je najveća garancija da iz bezdana svakodnevnih mogućnosti, tjeskobu zamijeni spas i utočište u beskonačnosti. Pa tko voli, nek izvoli. Ako ti se to Malenice ne sviđa, u kino!

    avatar

    22.02.2007. (10:44)    -   -   -   -  

  • dobronamjerni

    Cijenjena Anita, jasna mi je novinarska znatiželja da komentira sve što se komentirati dade. Naravno tu spada i komentiranje istraživanja s. Rebeke. Međutim, prisjećajući se jednog Vašeg komentara o problemu novinarske (polu)pismenosti, ne mogu se oteti dojmu da ste se i sami našli u istoj situaciji. Želio bih vam pripomenuti da javno ne komentirate probleme u čiju dubinu niste ušli. Danas je najlakše, pače korisno, blatiti Crkvu, a ne dati joj prostor u medijima. Nemojte biti papskiji od pape i ne govorite o stvarima kojih ste dotakli samo površinu. Problem je kompleksniji nego što to prikazujete. Sotoniziranje svećenika bio je kredit na kojem su mnogi živjeli i u vrijeme kad Vi niste smjeli (možda niti htjeli) ići u crkvu i deklarirati se vjernicom, zbog posla kojim se bavio Vaš otac. Sotoniziranje, (a kako drugačije nazvati permanentno omalovažavanje?) svećenika i danas donosi nekakav profit. Ja sam vjernik i nisam nepismen čovjek. Naprotiv, s 5 fakulteta mislim da sam dovoljno pismen. Pouzdano znam da se svećenici suočavaju s mnogim problemima i na sva pitanja ne mogu pružiti utjehu. A tko ima taj magični štapić? Ali ,malo je bezobrazno govoriti o njima u kontekstu zaostalosti i surovosti. Molio bih da ne govorite gluposti i da se malo bolje informirate o onome što želite komentirati. Za kraj, pada mi na pamet jedna rečenica koju sam čuo. Možda nije primjereno, ali: Statistika (ovdje anketa) je kao bikini: punootkrije, ali najvažnije sakrije...

    avatar

    22.02.2007. (11:11)    -   -   -   -  

  • uspaljena

    Poruka poštaru:

    Dragi, molim Te pošalji svoju fotku jer mene i mojih nekoliko uspaljenih prijateljica baš zanima kako ti, ljepoto, izgledaš. Koliko se često pereš, smradiću jedan. Jesi li impotentan? Koliko ti je? Kome daješ? Možda samo svojoj žgoljavoj mamici...

    avatar

    22.02.2007. (11:27)    -   -   -   -  

  • Dobro jutro, poštarčiću

    Hej poštariću! mora da si zgodan i lep. Pa objavi svoju fotkicu da te celi svet vidi! Visina 198, atletski mišići bez sala veselog. Ona stvar, hmmm. barem 0,25 mislim metara. Lepo ko planina. Samo da ne bude slanina, ona ženska, puna celulita i visina metar cvancih. O kulturi i pristojnosti ovaj put neću - jer, šta ćeš o tome s nekim koji za to nije ni čuo.

    avatar

    22.02.2007. (11:32)    -   -   -   -  

  • skaska

    Pogle Kafkica, iako mi se već s petnaest godina učinilo da uživam čitajući Kierkegaardove umotvorine pouzdano zaključujem da si dovoljno balav da ne znaš o čemu govoriš, a još manje djeluješ. Ono po čemu se mjere ljudi u gradovima jest građanska hrabrost, ako možeš dokučiti o čemu govorim barem l.i. Uči, čitaj dalje i budi dobar budućoj odabranici.

    avatar

    22.02.2007. (11:50)    -   -   -   -  

  • poštar

    Nadređeni. Isfrustriran jesam ali na jedan drugi način, tebi nepoznat. Ne bježim od pasa čim "malo" zalaju, ni od ljudi čim "malo" dignu glas. Ono što te boli i smeta već sam napisao. Tebe nisam ni u jednom momentu spomenuo, jedino ako si se prepoznao u nečemu, oprosti. Ti Nadređeni evo digao glas, a ja još tu. Ne komentiram ničiji odnos sa Bogom, već bahatost. Zašto bi se odricala jela i slatkiša, kad u ormaru ima stare robe i torbica. Nije li to u naj manju ruku žalosno. Svoj odnos s Bogom ne ću komentirati. Otrovne strelice su otrovne privremeno, čitaj kraj. Ti zagovaraš šutnju i sve što ide uz nju, ja ne. Tu se razlikujemo i tako će i ostati. Žalosno bi bilo da ti i ja mislimo isto o lupetanju jadne Malenice, koja ima tu mogučnost lupetanja i po tebi nikom ništa, šuti. Želim ti sve naj naj u životu. Oprosti ako sam te u nečemu povrijedio. Nisam imao namjeru. Ako si se u nečemu prepoznao-la, nisam na tebe mislio.

    avatar

    22.02.2007. (12:19)    -   -   -   -  

  • uspaljena

    Poštaru, čekamo fotku!

    avatar

    22.02.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  • Dobro jutro, poštarčiću

    Hej, poštarčiću, odgovaraš Nadređenome, a meni, ljepotanu moj, ne šalješ fotkicu?! Ma da nisi ipak 'ona' - puna celulita... hmmmm. lepi moj

    avatar

    22.02.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  • poštar

    Uspaljena, ostat ćeš što se mene tiće i dalje uspaljena sa svojom ekipom. Uvijek dok je svjeta biti će takvih uspaljenih, a i ovakvih kao ja. Svako neka nosi svoj smrad, ne možeš me svojom uspaljenošću izazvati. Braniš, staješ u zaštitu Malenici, toliko si uspaljena da mi i mamu spominješ na jedan uspaljen, samo tebi poznat način. Draže bi mi bilo čuti Malenicu, jer sam nju prozvao. Tebe i tvoju uspaljenu ekipu ostavljam sa vašim problemima vama samima. Moj izgled, vaša trajna nepoznanica. Meni je bitno da Malenica zna kakav sam. Dalje: dobro jutro i tebi lepoto. Nemam potrebu objavljivati svoju fotku pa da se ti i tebi slični likovi sa njom kočopere. Malo ču bre da ti odškrinem vratašca o svome izgledu, pa idi da onanišeš ko si da si. 188 v, 98kg, 42g, 17,5cm. Lepoto izvoli. Ako nisi zadovoljna, čeprkalj dalje. U svakom slučaju ovo mi je kud i kamo bolje nego Maleničina blogovanca. Skaska, dovoljno je doći na tvoj blog i vidjeti da ti u stvari i nisi loša osoba. Imaš sve odlike (koliko se ja kužim) da si na greškama nešto i naučila. Takvi koji se znaju podići svakako zaslužuju novu i bolju priliku. Kada zarezuješ pisanjem, dobro to radiš. Bez uvlačenja, ali nismo svi, kao ni ti, uvijek u pravu. Svakako zaslužuješ pozornost. I danje ču iće na skaska. Moje poštovanje.

    avatar

    22.02.2007. (12:55)    -   -   -   -  

  • nadređen poštaru

    Srce će te jednom prekinut ako malo ne staneš na loptu...U najboljoj namjeri ti ovo kažem...Ne osuđuj druge već se pobrini da Ti živiš bolje i smirenije,s manje stresa i nerviranja....

    avatar

    22.02.2007. (13:01)    -   -   -   -  

učitavam...