Komentari

ddadd.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Jaca

    ne znam nista o tim tabletama, ali kao sto sam i ranije rekla drago mi je da je tata dobro i da se sve dobro zavrsilo. Cekam veselu pricu, mislim da ce i tebi dobro doci nesto veselo.

    avatar

    19.02.2007. (18:00)    -   -   -   -  

  • Ribac

    srsi me prošli od brojki na tlakomjeru O_O

    avatar

    19.02.2007. (19:05)    -   -   -   -  

  • malena_1309

    znaš što?odmah ću pospremiti na sigurno zadnja dva posta..o tebe se zbilja mnogo toga može naučiti..hvala,ddaddiću..i još jednom pozdravćek tati;)

    avatar

    19.02.2007. (21:02)    -   -   -   -  

  • bastard

    nemam namjeru nikoga popljuvati. u prvom redu zato što ne znam što se točno desilo jer nisam bio kod tebe na licu mjesta i nemam dovoljno informacija. a i nisam glavni liječnik interne ili jedan od naših najboljih liječnika nego samo student bez klin. iskustva.

    s obzirom da si rekao da te zanima nešto o tom lijeku, evo što je meni palo na pamet.

    nitroglicerin djeluje brže nego tinidil (ismn). djelovanje toga lijeka je širenje krvnih žila i kao posljedica smanjenje krvnog tlaka. nuspojave koje prate ovaj lijek su glavovbolje, šum u ušima, crvenilo u licu i nizak tlak. osnovna namjena tog lijeka je liječenje angine pektoris (bolovi u prsima koji se javljaju zbog suženih krvnih žila koje hrane srce). jedan je od lijekova koji se koriste kod infarkta miokarda (ostali su morfij, kisik i aspirin), ali kontraindiciran je kod osoba koji imaju infrakt miokarda i smanjeni krvni tlak i kod infarkta desne polovice srca. prema knjizi koristi se još kod zatajenja srca jer smanjuje krvni tlak i tako smanjuje rad srca i potrebu za kisikom ,ali kontraindikacija je ako osoba već ima niski tlak. inače, neki drugi lijekovi (ACE-inhibitori, diuretici, beta blokatori i digitalis) su prvi izbor u liječenju zatajenja srca. jedan od lijekova je kod liječenja plućnog edema.

    ako se radi o anafilaktičkom šoku lijek izbora je adrenalin (koji djeluje kao vazokonstriktor tj. suzuje krvne žile te na taj način povećava tlak i pojačava rad srca), nadoknada tekućine i ako šok duže traje antihistaminici i kortikosteroidi.

    smisao ovoga komentara je da nitoglicerin nije svemogući lijek koji se daje baš uvijek i za sve dijagnoze i da nije poptuno bezopasan.

    avatar

    19.02.2007. (23:25)    -   -   -   -  

  • Auroraisa

    Očekivala sam nešto veselo i ludo kako samo ti znaš,pa me je ovo jako iznenadilo...
    Od srca mi je drago što je sve dobro prošlo i nadam se da će ti se otac brzo oporaviti...
    Pozdrav!

    avatar

    20.02.2007. (00:52)    -   -   -   -  

  • ddadd

    @Jaca: Evo evo, bude valjda nešto veseli od mene :* :) @Ribac: I mene su čim sam ih ugledao...a dan nakon sam tek pogledao, kad je sve bilo gotovo... @malena_1309: Uff, hvala u moje i tatino ime :)) @Alan B´Stard: Hej, dobrodošao, jako mi je drago da si se javio! Ovo sve sam proguglao jučer i meni nisi skoro ništa novo napisao, ali super je to zbog onih koji će tek doći čitati ovo. Puno puno hvala!

    A sad ono što je meni palo na pamet: Jel moguće da širenje tih krvnih žila doduše snižava tlak ali i olakšava srcu posao?! Jer lakše mu je upumpati u široke nego u uske žile?! Pa onako slabo srce primi impuls i ipak pukne krv jer više nema otpora? Pa proradi! A tlak i dalje pada, ali liječnici se s tim ipak već mogu nositi? Meni se čini da tu ima logike, ha?

    @auroraisa: Da...ovih dana sam baš Mračni Blog :DDD Puno ti hvala i puno te pozdravljam :*

    avatar

    20.02.2007. (07:09)    -   -   -   -  

  • Lavlje Srce

    Ej Bracek, evo da samo vidiš da sam bila ovdje, i da sam pročitala. I meni je drago što ti je tata bolje. Držite se svi!
    P.S. Dobih poruku sinoć, al sam već spavala. Tako da ćemo se još čuti.. Pusa tebi :*

    avatar

    20.02.2007. (08:33)    -   -   -   -  

  • cakum pakum

    drago mi je da je sve sretno završilo

    avatar

    20.02.2007. (12:49)    -   -   -   -  

  • Kao da je važno...

    prije svega drago mi je što se oporavio!
    Dobro,kad malo razmislim,čovjek je u panici kada mu netko voljeni pored njega umire...
    Kakva je bila situacija s hitnom(dakle mogao je svaki tren umrijet jer tko zna kad ce oni doci) mozda je i dobro sto si tako postupio(ispostavilo se da je dobro zar ne :-)
    Ti si ipak znao nešto o tom lijeku i imao iskustva s njim,ali u svim drugim slučajevima,bolje se ne petljati ako nisi informiran.Zar se ne slažeš sa mnom?
    Pozdrav!

    avatar

    20.02.2007. (14:44)    -   -   -   -  

  • ...indigo...

    Uh,stvarno mog razumjeti kroz što si prošao...Želim tvom ocu da se što prije oporavi i da zdravo i sretno poživi do svoje 130-te :)

    avatar

    20.02.2007. (15:26)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Ojoj. Nek je sve dobro završilo. Taji želim brz oporavak. Tebi i mami da više nikad ne budete u prilici da morate spašavati živote.

    avatar

    20.02.2007. (16:48)    -   -   -   -  

  • bastard

    ovo što kažeš ima smisla. mislim da je to mehanizam djelovanja kod liječenja razvoja kroničnog (traje danima, tjednima) zatajenja srca gdje je tlak normalan, a srce oštećeno.

    što se točno desilo s tvojim tatom, ne znam, ali ako je došlo do anafilaktičkog šoka onda osnovni uzrok problema nije srce već jako proširene krvne žile te zbog toga smanjen krvni tlak te zbog toga smanjena opskrba tkiva kisikom a zbog toga nesvjestica.

    za precizno objašnjenje što se točno desilo s tvojim tatom i kako je nitroglicerin djelovao u tom konkretnom slučaju bilo bi jako korisno znati točnu dijagnozu tj. što se desilo, a i bolje poznavanje patofiziologije i farmakologije

    avatar

    20.02.2007. (23:49)    -   -   -   -  

  • neni_iz_bajke

    Ajme Ddadd, ne znam što da napišem! Vi ste zaista proživjeli i preživjeli pravu moru! Drago mi je da je tata dobro. A ti i mama - borci ste pravi! Svaka čast! I još povrh svega, nađeš i vremena i snage poučiti nas za, ne daj Bože. Ma, stvarno si poseban!

    avatar

    21.02.2007. (09:16)    -   -   -   -  

  • jedna od...

    ...

    avatar

    21.02.2007. (11:06)    -   -   -   -  

  • jedna od...

    opet imam problema s blogom. nije prvi puta da ne prihvaca ono sto pisem. nakon '...' pisalo je : grli : ali tvoj blog to ne voli ;)

    avatar

    21.02.2007. (11:09)    -   -   -   -  

  • Dragonlady

    sve je dobro prošlo... suepr, valjda si i ti odahnuo

    avatar

    21.02.2007. (12:46)    -   -   -   -  

  • ona_koja_radi

    eh stvarno me dakle dugo nije bilo. drago mi je da je ćale bolje. a ti? kako si? garant opet zaljubljen. ne javljaš se prijateljima :(

    avatar

    21.02.2007. (14:02)    -   -   -   -  

  • ddadd

    @Lavlje srce: Ej, Seko, meni je drago da si bila ovdje i da sve znaš :* pisek, čujemo se :) @cakum pakum: A da vidiš sad kad je uklješten...majka svaki njegov pomak slavi, tolika je to sreća da je nevjerojatno :* :) @Kao da je važno...: Slažem se s tobom! Zato sam i napisao da se svi trebaju informirati što im škodi i ono što im ne škodi imati blizu :) @...indigo...: Ako je stari na svoju majku, bit će kompliciran ali će barem do stote :D @Pjesma o jednoj mladosti: Uff...želja ti je zbilja jako OK :-)) Hvala :) @Alan B´Stard: Hvala! Malo si me 'posramio' - stalno se ograđuješ, stalno govoriš da neke stvari ne znaš jer nemaš dovoljno podataka - a vidi mene, rasipao se raznim tvrdnjama ko paun. Iz iskustva znam kako je kad laici pričaju o mojoj profesiji pa tvrde nešto ko da su najveći stručnjaci, nastpjao sam ne zvučat tako ali mi se čini da nisam dovoljno uspio, ali sve što sam htio je opisati način kako smo napravili dva od dva oživljavanja od kojih je baka pravo čudo :D @neni_iz_bajke: Eh, draga Neni, pišući prvi post o tome liječio sam sebe - usredotočio sam se na nešto i proživljavao sve iznova ali preko posrednika, ako kužiš što sam htio reći :) Na taj način na meni nisu ostale baš nikakve posljedice tog stresa :) @jedna od...: Ali zato ja tko volim :* Pogotovo od tebe :-) Zločesti moj blog, zločesti! Daj mojoj vili sve što poželi! :)) @Dragonlady: Odahnuo je vrlo slaba riječ...jel odlanulo jača ili mi se to samo tako čini? Ako i jeste jača, još uvijek je duplo slabija od onog kako je meni pao kamen sa srca :) @ona_koja_radi: Eh...stari job novi job hitne bitne tlakovi bjelančevine laboratoriji umor ja...ma kužiš ti mene :*

    avatar

    22.02.2007. (08:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...