Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • suncek

    .. gecte g. Vidovic.. problem sve nase politike je kaj navek gledate u rikverc.. kaj su oni prije napravili, pa onda oni jos prije i tak dalje... dajte jemput shvatite da se od proslosti ne zivi.. dajte jemupt nekaj konkretno recite pa napravite bez bilo kave primisli na ono kaj se prije vas dogadjalo.. jer ak bute navek tak u rikverc gledali onda moremo mam ic gledat kak je gaj julije cezar u biti kriv za sve ....

    avatar

    17.02.2007. (22:12)    -   -   -   -  

  • lolina

    uh uh ;))) evo primjera iz moje obitelji ; svekar je dobio krivi tj. 45 % manji izračun . nakon posjeta tvrtkovoj 10 u zagrebu dobio je savjet da se žali sanaderu i li tuži državu. no dobro , on ima iznos mirovine oko 3800-4000 kn. u mirovini je od 1990 god. moja mama sa solidnom plaćom od 4500 kn , dobila je izračun mirovine od 1750 kn , od siječnja ove godine. tko će i kako riješiti tu debilanu ili se namjerava čekati da stari penzići odu prirodnom putem pod zemlju. generacija rođenih 45' na dalje koja nije ušla u drugi stup mirov.os. doslovno je prevarena ovakvim sadašnjim načinom izračuna.
    pošto meni moja logika govori da ja jednog dana najvjerojatnije neću imati pravo iz 1. stupa već samo iz drugog , najviše me brine najavljeno ukidanje poticaja i poreznih olakšica za dobrovoljni 3. stup.
    uostalom tko i kako upravlja 2. stupom , nadam se da on ne ulazi u prelijevanje iz šupljeg u prazno.?

    ps...." izdavanje državnih obveznica penzićima naplativih u 20 godina" hihihi tko se toga sjetio heheh genijalac ;)))

    avatar

    17.02.2007. (22:14)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    Hoće li me itko poslušati i ozbiljno shvatiti? Zar vi političari ne vidite šumu od drveća?

    Usklađivanje penzija „novim penzionerima“

    Umirovljenici, koji su umirovljeni nakon 1. siječnja 1999. godine po novom Zakonu, zovemo novim penzionerima. Hrvatski Sabor će raspravljati o usklađivanju njihovih mirovina. Vrijednosni bodovi utvrđuju se 1999. godine za deset uzastopnih najpovoljnijih godina radnog staža a svake sljedeće godine za po tri godine više. Tako 2007. godine uzima se 34 godine radnog staža za izračun vrijednosnih bodova. To, dakako smanjuje iznos mirovina jer tako izračunati vrijednosni bodovi su iz godine u godine sve manji. Kako riješiti taj problem? Pođimo od pretpostavke da se ove zakonske odredbe o broju godina radnog staža za izračun vrijednosnih bodova ne mogu mijenjati radi nužnosti usklađivanja zakona s europskim zakonima. Također pođimo od činjenice da je prvu aktualnu vrijednost mirovine za 1999. godinu odredila Vlada RH u iznosu 34 kune, što je u odnosu na stari zakon već u startu značilo manje mirovine bez obzira što se u 1999. godini uzimalo u prosjek za izračun vrijednosnih bodova deset godina radnog staža. Prosječna plaća u RH za godine 1994., 1995.,1996.,1997. i 1998. godinu iznosila je 3.216,80 kuna. Ako bi se penzija izračunala po starom zakonu na osnovu ovoga prosjeka, penzinoer s takvom prosječnom plaćom i punim stažom (40 godina) 1999. godine bi imao penziju 75% od ovoga prosjeka što iznosi 2.412.60 kuna. Prema novom zakonu isti taj penzioner s prosječnom plaćom u RH za 10 godina (koeficijent 1,00) u 1999. godini ostvario bi penziju u iznosu (40 godina staža x 1.00 x 1,00 x 34,00 kune aktualne vrijednosti mirovine) 1.360,00 kuna. To je 56,4%, dakle 43,6% manje nego po starom zakonu. To znači da bi prvu aktualnu vrijednost mirovine iz 1999. godine koja je iznosila 34,00 kune trebalo povećati za 43,6% kako bi se nove mirovine izravnale sa mirovinama po starom zakonu, tj. prva aktualna vrijednost mirovine trebala bi biti 48,82 kune.
    Umirovljenicima umirovljenim 2000. godine usklađena prva aktualna vrijednost mirovine s porastom plaća i troškova života trebala bi se još dodatno povećati za koeficijent povećenja broja godina radnog staža na osnovu kojih se izračunavaju vrijednosni bodovi, tj. 1.3, 2001. godine koeficijentom 1,6 itd. U 2007. godini koeficijent bi bio 1,34. Naravno ovi koeficijenti mogli bi se i preciznije izračunati ili realno dogovoriti. Ali prva aktualna vrijednost mirovine mora se uskladiti sa starim zakonom. Prvom aktualnom vrijednošću mirovine Vlada RH je prevarila (zakinula) sve buduće umirovljenike a povećanjem broja godina staža na osnovu koji se računaju vrijednosni bodovi ovu prijevaru je učinila još većom.
    Podnošljivo bi bilo i takvo rješenje da se prva aktualna vrijednost mirovine poveća 43.6% (ili još preciznije izračunati postotak), zatim da se računski utvrdi koliko je koji umirovljenik dobio manje mirovine za proteklih 7 godina, da mu se razlika isplati a nastavak mirovine isplaćuje prema novoj prvoj i dalje usklađivanoj aktualnoj vrijednosti mirovine prema povećanju plaća i troškova života. Tako bi se ostvario blagi pad mirovina u odnosu na stari zakon ali taj pad ne bi bio tako značajan (uočljiv). Ovo drugo rješenje donijelo bi nepravdu između „novih penzionera“ ovisno kada su umirovljeni. Kasnije umirovljeni bili bi oštećeni u odnosu na one ranije umirovljene, ali ne tako izrazito.
    Učinite umirovljenike ljudima s dostojanstvom. To je veliki dio vašeg biračkog tijela koje se redovito odaziva na izbore.

    avatar

    17.02.2007. (22:45)    -   -   -   -  

  • ivanko60

    ..drago mi je da ste odgovorili upravo na ovo pitanje.Ja sam u toj skupini..i imam umanjenu mirovinu upravo toliko..Jos sam honorarno zaradio 9 mjeseci a poslodavac mi je plačao i zdrastveno i mirovinsko..i nakon obracuna dobio bih još manju mirovinu bez ovih 9 mjeseci,,uzmite i to uobzir ako možete pri kreiranju novog odnosa..
    I jošnešto..kako sam aktivan unekoliko udruga pokusao sam se javiti HSU da pomognem..medjutim oni su svi HDZovci.
    Spreman sam se ukljičiti s Vama u ovu borbu.
    Moj mail
    isvetope@gmail.
    hvala

    avatar

    17.02.2007. (23:40)    -   -   -   -  

  • Barba Mišo

    Šjor "V", možda po pitanju "lakiranja i uljepšavanja bolje prošlosti" pomogne moj jutrošnji post!??
    Srdačno, Barba Mišo

    avatar

    18.02.2007. (09:33)    -   -   -   -  

  • Samo_svoja...

    peacedesting.blog.hr
    posjeti ovu adresu!

    avatar

    18.02.2007. (14:25)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    OK. Apsolutno sam usmjeren prema budućnosti, a ne prema prošlosti. U sljedećim ću postovima predstaviti popularno mirovinsku politiku SDP-a koja je poprilično definirana i jasna. Odgovore na ova pitanja sam dao zbog pokušaja osporavanja našega prava da uopće formuliramo neku buduću strategiju. Iskrivljeno pokazivanje prošlosti trebalo nas je delegitimirati kao nosioce budućih inicijativa i kao tobože neuvjerljive. Otuda potreba za odgovorima na napade i iskrivljavanje činjenica. Nije to dakle nikakva borba za bolju prošlost, već za istinu o njoj. Naprosto, početna točka za budućnost.

    avatar

    18.02.2007. (18:29)    -   -   -   -  

  • Monex Martin

    ...ej, vidim da ćeš bit u kontraplanu...pa rekoh da pogledam malo...
    ... =) ...

    avatar

    18.02.2007. (19:34)    -   -   -   -  

  • Zimzelen

    Malo je vjerovatno da ćete uspjeti bilo što predstaviti na pristojan i vjerodostojan način obzirom ste dio onog dijela SDP-a koji čini svojevrsni balast podjednako brojnom dijelu te stranke kojeg bi se, uz Vaše totalno izuzeće iz javnog života, evenutalno moglo prepoznati kao dovoljno transformirani izdanak stranke-kćeri totalitarističke komunističke partije.

    avatar

    18.02.2007. (20:17)    -   -   -   -  

  • marinac26

    Zanimljiv blog, ako te ikad bude zanimalo klađenje dođi do mog bloga, otvori si račune na kladionicama i zaradi si nešto novaca. Samo trebaš prepisati parove koje objavljujemo. I sam možeš vidjeti našu statistiku. Pozdrav.

    avatar

    19.02.2007. (11:02)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Mislim da je kod nas u politici uglavnom svih stranaka, konstantna jedino ta nekakva privremena ili karikirano nekakva rezervna, krpajuca politicka ekonomija. Ni jedna stranka nema hrabrosti, volje, ni znanja, pokrenuti procese dubinskog rijesavanja dugorocnih problema u zemlji. Vecina najvece probleme ne vidi, ili ih ni ne zeli vidjeti. O tome sam detaljnije napisao na svom blogu da tu ne davim.

    avatar

    19.02.2007. (14:21)    -   -   -   -  

  • davdagic

    Nadam se da ćete naći vremena pogledati ovaj post o Vama: http://admedia.blog.hr/arhiva-2007-02.html#1622178105

    avatar

    19.02.2007. (14:39)    -   -   -   -  

  • marin

    Zimzelene, on je bar imao muda reći tko je. Za razliku od svih onoh lokalnih partijskih funkcionera koji su preko noći postali veliki Hrvati i palili partijske knjižice potpaljujući njima vatru ispod volova ( pajceki i janjci su naglo postali out i fuj i bljak) . I mislim da je jako dobra ova ideja gledanja u budućnost.Sam postupak uključuje pod obaveznu nekakvu viziju.Viziju, Zimzelene, ne televiziju.Viziju.

    avatar

    19.02.2007. (22:42)    -   -   -   -  

  • Monex Martin

    ...ajme Davorko...gledah te sad u Kontraplanu...
    ...apsolutno se slažem s tobom u vezi svega...
    ...moram ti reć da imaš fora friz :)))
    ...pozdravljam...

    avatar

    20.02.2007. (21:49)    -   -   -   -  

  • Severka

    Osim /onex_Celerationa i ja sam te gledala u Kontraplanu. Vidjela sam podsmijeh na licima prisutnih kada si ti govorio. Lupao si bez veze kao tele u nova vrata.
    Znali su za tvoju izjavu : "Dakle, rast mirovina je u mandatu Račanove Vlade bio 12,5 puta veći no u mandatu Sanaderove. U našem su mandatu realne mirovine više rasle mjesečno no u Sanaderovu mandatu godišnje!", koja će biti uvrštena u Enciklopediju laži. Mora da ti je te podatke izračunala Partijska škola iz Kumrovca. Taj obračun ne bi progutao ni pas s maslom.
    Ako Račan ozdravi, prvi bi mu potez trebao biti da te makne s bilo kakve funkcije u SDP-u. Ti si grobar politike SDP-a.
    Čujem da su se gledatelji te emisije, kada si ti govorio, uz ignoriranje svih pozvanih, valjali od smijeha.

    avatar

    21.02.2007. (14:27)    -   -   -   -  

  • Sisčanin

    Bravo Severka.

    avatar

    21.02.2007. (14:33)    -   -   -   -  

  • mia

    Severka, a da skupiš m... i predstaviš se punim imenom i prezimenom pa da onda lupaš??I molim te kako si mi ti to mogla vidjeti gledatelja (osim same sebe i eventualno tvojih ukućana) koji se valjaju od smjeha???? Života ti objasni nama to pa da i mi malko zavirimo u tuđe kuće.

    avatar

    21.02.2007. (14:47)    -   -   -   -  

  • marin

    Kao, taj "podsmjeh na licima prisutnih" trebao bi biti potvrda lupanja dotičnog Vidovića? Podsmjeh , dakle, na bilo čijem licu jasna je potvrda da netko govori bedastoće? Severka, ne samo da ste bezobrazna osoba, čini mi se da ste još k tome i glupa. No, to su i inače odlike koje dolaze skupa, pa zašto bi kod Vas bilo drugačije. Malo više kulture ophođenja
    ( znadete li što je to?) nebi štetilo.

    avatar

    21.02.2007. (22:54)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Doktor je sjedio u uglu za svojim stolom nastojeći biti gotovo neprimjetan. Lagano je bilježio nešto u svoj blokić, tek povremeno usmjeravajući pogled u pravcu djeteta. A Severka je uplakana, ljutito razbacivala igračke oko sebe, povremeno grubo udarajući malog plišanog medu, ponavljajući prostote koje je čula u školici i njišući se naprijed- nazad. Na trenutak bi ušutila i nijemo gledala pred sebe, a onda opet ispustila onaj tužni jauk, u kojem bi se skupilo i očaja i tuge i bijesa. Doktor bi zapisao kako se disocira. Severka je, uronjena u svoj mali, zamišljeni svijet, dobro funkcionirala sve dok joj netko ne bi dirnuo u stvari posložene po njenom redu. Ali, avaj! Tko se usudio pomaknuti vilinog konjica, tko se usudio oprati plišenog medu zamrljanog njenim balavim, neopranim ručicama. Tko se usudio dirati njen svijet. Prokleti, jebeni, zli, zliii plakala bi i žustro udarala nožicama o pod sve dok ju ne bi zabolilo.

    avatar

    22.02.2007. (06:41)    -   -   -   -  

  • Anita

    Marin, glupi i neotesani poltron Vidovića i SDP-a, uvjek se pojavljuje u obranu Vidovića i lupeta bez reda i logike.
    Zar ti Marine nije jasno da su svi sudionici tog skupa u Kontraplanu, bili neuporedivo bolji od Vidovića, jer su imali argumente.
    Umjesto da dokaže kako je umirovljenicima za vrijeme Račana bio RAJ NA ZEMLJI, Vidović lupeta bez veze. Kod iduće rasprave uzet će Marina za pomoćnika i to će biti pravi kupleraj.

    avatar

    22.02.2007. (11:53)    -   -   -   -  

  • hm

    Pa ljudi moji zar se nitko više ne sjeća famoznog sporazuma sa penzićima na početku ovoga mandata!!??? Mirovine 50% od prosječne plaće do polovice mandata, promjena švicarske formule, ravnatelj HZMO uz suglasnost penzića....... Što je od toga ispoštovano???? Mirovine na kraju mandata 39% od plaće, švicarska formula promjenjena na 18 mjeseci. Anita, molim te barem tri argumenta koja su dali Jordan i Polančec nasuprot "lupetanju" Vidovića. A molim te i što je to "lupetao" Vidović??

    avatar

    22.02.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • marin

    A ako nam se pridruži i Anita, onda će to SIGURNO biti kupleraj.

    avatar

    22.02.2007. (15:04)    -   -   -   -  

  • Employment / Zapošljavanj

    Prijavite se i odgovarajte na pitanja koja ćete dobiti od određenih tvrtki kako bih oni povećali kupoprodajnu moć svojih produkata. Npr. Kad uđete u trgovinu neke vrste čokoladica se prodaju i do 50 puta više od drugih iako su podjednake kvalitete. Podjelite svoje mišljenje zašto baš kupujete tu vrstu čokoladica i zaradite oko 10 dolara za vaše odgovore. U mjesec dana moguče je tako zaraditi i do 500 dolara. Sretno!!!
    Posjetite nas: http://www.employment.bloger.hr/

    avatar

    22.02.2007. (17:28)    -   -   -   -  

  • Stara vrtlarica

    baš me briga kaj je ko napravil, fali mi jedna godina staža za minimalnu penzijicu i to me trenutno muči

    avatar

    22.02.2007. (18:15)    -   -   -   -  

  • Monex Martin

    ...EJ LJUDI, VI OČITO NISTE GLEDALI KONTRAPLAN!!!!!!
    ...kad je Davorko govorio, svi su zašutili, a onaj blesavi hdz-ovac je samo bespomoćno klimao glavom ko da ima tikove?!...
    ...svi su šutili i rijetko ko je upao s nekim blesavim komentarom?!...
    ...i imali su oni ku*ac argumenta...
    ...onaj tip iz hdz-a me najviše zabrinjuje, ko je njemu dao živjeti?!...
    ...bezveze nam troši kisik?!...
    ...Davorko je tamo bio najjači i svi su ovi ispod njegove razine...
    ...ne daj se Vidoviću, jači si od ovih ljubomornih imbecila...

    ...pozdravljam...

    avatar

    22.02.2007. (21:53)    -   -   -   -  

učitavam...