Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • ccccc

    ljudi, evo priloga analizi stanja hrvatske književne kritike : usporedite ovo : http://nymag.com/nymetro/arts/books/reviews/11916/index.html i ovo: http://www2.wwnorton.com/rgguides/historyoflovergg.htm s kritikom maje hrgović objavljene u zarezu : ovdje : http://www.zarez.hr/196/kritika1.htm i naći ćete puno istih rečenica - maja hrgović rečenice iz stranih kritika prevede i objavi kao svoje

    avatar

    19.02.2007. (09:46)    -   -   -   -  

  • miljenko

    što je dokaz da žena dobro barata engleskim ;).

    avatar

    19.02.2007. (10:17)    -   -   -   -  

  • marinac26

    Zanimljiv blog, ako te ikad bude zanimalo klađenje dođi do mog bloga, otvori si račune na kladionicama i zaradi si nešto novaca. Samo trebaš prepisati parove koje objavljujemo. I sam možeš vidjeti našu statistiku. Pozdrav.

    avatar

    19.02.2007. (10:53)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    uh, vidim da bi opet moglo biti svega i samo se nadam da neću opet morat posezat za zabranom anonimnih komentara :-((

    avatar

    19.02.2007. (10:56)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    nego, vidim da je danas na Nacionalovom webu objavljena i kritika Jadranke Pintarić iste te knjige. tekst je izvrstan i nakon čitanja tog teksta svakako ću pomaknuti tu knjigu na svojoj listi prioriteta za čitanje .
    Međutim, dragu kolegicu moram ispraviti u nečemu : film prema Foerovom romanu 'Sve je rasvijetljeno' nije režirao Alfonso Cuaron nego Liev Schreiber (mislim da je to debitantski redateljski uradak glumca koji je glumio npr. u Cravenovom 'Vrisku'). Čitao sam Foerovu knjigu i jako mi se sviđa a nedavno sam gledao i film koji je također sasvim ok

    avatar

    19.02.2007. (11:01)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    u današnjem Jutarnjem listu najavljeno je kako će idućeg ponedjeljka biti objavljena lista 12 proznih naslova koji su ušli u konkurenciju za nagradu Jutarnjeg lisa za najbolju prozu. to je objavljeno u kvadratiću veličine 4 x 2 cm.

    Molio bih vas za malu pomoć : ne znam je li to meni promaklo ili mi se čini da Jutarnji list ove godine nije objavio širi izbor naslova koji ulaze u utrku za nagradu? Prošle godine su na prigovore kako u najširu listu naslova nisu uvrstili velik broj knjiga odgovorili kako im se izdavači tih knjiga nisu odazvali na poziv da žiriju pošalju primjerke knjiga na čitanje. Međutim, prava je istina da taj poziv nikad nije niti bio objavljen. Ove godine nije bilo ni tog poziva a nisu objavili ni širu listu proznih knjiga koje ulaze u konkurenciju, nego će sad odjednom objaviti samo listu od 12 knjiga koje ulaze u konkurenciju (ako su poziv i šira lista naslova ipak bili objavljeni, i ako je meni to promaklo, ja se ispričavam). Možda mi je promaklo (i u tom se slučaju ispričavam), ali mi se čini da ove godine još nisu objavili ni sastav žirija koji će odlučivati o najboljoj proznoj knjigi.
    Baš me zanima hoće li se ponoviti prošlogodišnja farsa kad su, nakon prigovora zbog sukoba interesa (Velimir Visković - član žirija a ujedno i urednik u Profilu i to biblioteke koja je objavila nekoliko knjiga koje su konkurirale za nagradu) obznanili kako V.Visković, navodno nije odlučivao oko dodjele nagrade. Visković je, ako se ne varam, još uvijek jedan od urednika u Profilu. Istina, prošle godine nije u svojoj biblioteci objavio niti jedan naslov domaćeg autora, pa se njegovo eventualno ponovno prisustvo u žiriju možda bude pravdalo tom činjenicom. A možda sam ja loše obaviješten, i možda V.Visković više nije urednik u Profilu? U tom slučaju se također ispričavam... Međutim, mislim da mi ništa od svega navedenog nije promaklo i mislim da je ovakav potez samo vrlo nemušt način da žiri otkloni mogućnost eventualnih prigovora. Nažalost, to je nekorektno prema autorima i izdavačima. Mislim da i autori i izdavači zaslužuju da se njihovi naslovi barem navedu u ukupnoj listi proznih naslova koji su objavljeni tokom prošle godine i koji bi svi trebali konkurirati za nagradu.

    avatar

    19.02.2007. (11:37)    -   -   -   -  

  • stole

    advice : maju Hrgović u žiri umjesto viskovića!!!!!!!

    avatar

    19.02.2007. (12:25)    -   -   -   -  

  • crni pes s Cmroka

    advice: Igora Zidića i Alojza Majetića u žiri!!!!!!

    avatar

    19.02.2007. (18:02)    -   -   -   -  

  • *

    ja se sjećam da sam taj popis lani vidjela na mv-info. taj širi popis.

    avatar

    19.02.2007. (19:48)    -   -   -   -  

  • Glas tisine

    Pročitao sam engleske i hrvatske kritike i nije mi baš jasno - gdje je sličnost? Pomozite!

    avatar

    20.02.2007. (01:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...