Komentari

doroti.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • sandra

    Ima jedno mjesto u Čakovcu gdje je 100g Ane cca 9,5 kn I u ormaru je imam cijelu zalihu! Izvrsno se plete na iglama 2,5mm a od jedne štrenice naštrikaš čudo toga! Sretno pletenje!

    avatar

    15.02.2007. (23:36)    -   -   -   -  

  • mama

    Ja sam nova na netu. Jutros sam otkrila ovaj divan blog i odlučila javiti se. Evo jedne lijepe pričice nisam ja autor i ovo je skraćena verzija. Meni se jako dopada ideja kako pojednostaviti život:
    Ukoliko se želite riješiti problema u životu, najjednostavniji način je da promijenite svoj stil odijevanja. Svojedobno sam po svijetu šalabajzala s velikim torbetinama i u suknjama s rastezljivim strukom
    koje su padale preko koljena….. S vremenom sam uočila da mi torba neprimjetno raste, raste i raste: u nju su upadale knjige za lektiru koje je trebalo posuditi ili vratiti, rukopisi koje nisam pročitala na poslu, razne alatke, pipe i kistovi, "uradi sam"….
    …Prvo sam zamrzila torbu, a onda sebe i svoju glupost. Što se tiče suknje ona se zbog kroja i gumice u struku mogla rastezati do mile volje na istok i zapad, sjever i jug…… Jednog dana razgledavajući na rasprodaji opet poveću torbu s bezbroj džepova u koje svašta stane, dotaknula me, bolje rečeno šljagnula me Božja ruka, a potom je Svevišnji zaurlikao: Ukoliko ikada više kupiš torbu veću od deset centimetara kvadratnih u tlocrtu, spalit ću te na lomači!…… Lomača je lomača, Bog je Bog, a naredba je naredba….. još sam stigla nabaviti sedam najmanjih torbica na svijetu, kupila tri para cipela s visokim, šiljastim petama i dva svjetloplava kostimića broj premala u kojima sam jedva mogla disati….. I u kući sam počela boraviti u elegantnim, strukiranim haljinama s volanima, a na noge sam navukla ružičaste natikače s perjem čija je peta svako malo rasla. Znate, na gazelu se ne mogu staviti bisage, a na magarca mogu.
    Ako razvijete krhkost, sve probleme će početi rješavati netko drugi. Uglavnom, prestala sam izgledati kao Anka Partizanka koja gradi autoceste i trasira željezničke pruge i pretvorila se u Trnoružicu.
    Kakav odmor……Naučila sam hodati u štiklama bez popikavanja, pocupkivanja, izvrtanja gležnjeva, lomova kostiju i čini mi da sam pronašla sebe. Hm, da, potvrđuje mi dragi Bog. Govorio sam ti oduvijek da je život je-dno-sta-van. To znaju Forest Gump, mali Ivica, Mujo i Haso, dobri vojak Švejk, Barbie i još poneki….

    avatar

    16.02.2007. (09:03)    -   -   -   -  

  • jedna mama

    Sandra da li si ti iz Čakovca? Javi mi se na privatni e-mail

    avatar

    16.02.2007. (09:07)    -   -   -   -  

  • podrugiput.blog.hr

    Vazano za šeširić. Radi se običnim stupićima s jednim navojem ili očicom. Najprije pleteš (heklaš) u krug do željene širine, ovisno o veličini glave. Dok se "širiš" u svakom novom krugu dodaj cca 3-4 nova stupića, ovisno o debljini vune ili konca. Najbolje je kada pletivo izgleda ravno, nigdje se ne savija. Kada dođeš do željene širine, tada heklaj u krug bez dodavanja novih stupića, nego samo pravo. Tako pravo heklaš do željene dubine šeširića. Pri izradi oboda opet u svaki novi krug (dodaš 3-4 nova stupića, a rasporedi ih tako da budu ravnomjerno raspoređeni tijekom cijelog kruga). Na obodu sam tako dodavala samo dva kruga, ali ovisno koliki obod želiš, možeš i više dodavati. Kada dodaš, onda do kraja opet pleteš pravo jer zadnja dva kruga ne preporučam dodavanje. Zaključak: dodaješ do željene širine, potom pravo do željene dubine, pa opet lagano dodaješ za obod i na kraju dva kruga heklaš samo pravo! Dodavanje se radi tako da u jednu očicu radiš dva stupića. Ne znam jesam li ti išta pomogla, a možda budem i na blogu objasnila za koji dan. Slobodno pitaj, ako ti nešto nije jasni!

    avatar

    16.02.2007. (09:17)    -   -   -   -  

  • majčica

    još jedna mamica i pletilja među mojim poznanicama. Baš bi mi bilo drago da se dopisujemo.

    avatar

    16.02.2007. (10:34)    -   -   -   -  

  • gocet

    Super izgleda bod vestice, bilo bi dobro da stvaiš malo veće slike da se može vidjeti još bolje. Klinci su krasni!
    Pusa!
    http://gocce.mojblog.hr

    avatar

    16.02.2007. (20:46)    -   -   -   -  

  • Jana

    Čija je ta Ana? Unitasova ili Dalmatinkina? Čini mi se jako tanka, meni bi trebalo sto godina da od nje nešto ispletem...

    avatar

    18.02.2007. (23:58)    -   -   -   -  

  • yarnart.blogger.ba

    i ja skupljam vunu kao krtica...ah sto bi bilo dobro da dan traje bar 36 sati..

    avatar

    19.02.2007. (05:17)    -   -   -   -  

  • SonJa

    Tih starih časopisa ima na Hreliću nedjeljom, samo nisu baš prejeftini: 7-10 kn/kom. Očekivala bih 2-3kn/kom na takvom mjestu, no ne daju.

    avatar

    20.02.2007. (13:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...