Dobra francuska juha od luka,koji je usput tako dobar za zdravlje.Mogu li skromno da dodam jos jedan nacin pravljenja supe od luka.Ovako ju prave u Marselle-u , zove se "tourin blanchi' Za 4/6 osoba potrebno vam je ; 2 jaja 1 velika glavica luka 2 mala lista lovora 1 supena kasika brasna 1 supena kasika masti od patke 1 litar pileceg bouillon-a 4 kriske prepecenog kruha malo bibera Za pocetak dobro je da kazem da ja juhu pravim sa maslinovim uljem, i ne vidim da je losa.Dvije supene kasike maslinovog ulja zagrijati i na njega dodati kistove lovora, luk narazan na tanka rebarca, na blagoj temperaturi mjesati luk da se zastakli ( nikako pozuti) po njemu dodati kasiku brasna i takodje malo zapeci.Na sve ovo dodati buillon (koji ce te napraviti sa dvije kocke za pilecu supu, zato so ne dodavati)Pustiti da se luk skuha ( sto je oko 15 minuta).za to vrijeme odvojiti zumanjca od bjelanjaca.Zumanjca staviti u posudu iz koje ce te sluziti juhu, malo ih promjesati zicom pa preko nasuti 3/4 juhe.Ostatak juhe ostaviti u serpi da vri, pa naglo dodati bjelanjca te pustit da se skuhaju.To dodati u ostatak supe .Sluziti prepecene kriske kruha, najbolji je crni kruh.naravno moze i onaj koji imate tog trenutka.Bitno je da bude ljepo narezan i dobro prepecen.takodje ga mozete malo premazati cesnjakom.Svakako moram dodati da se ova juha moze i izmiksati, u tom slucaju se luk uopste ne vidi. sa zeljom davam uspije juha, prijatno
10.02.2007. (23:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
agnés
Dobra francuska juha od luka,koji je usput tako dobar za zdravlje.Mogu li skromno da dodam jos jedan nacin pravljenja supe od luka.Ovako ju prave u Marselle-u , zove se "tourin blanchi'
Za 4/6 osoba potrebno vam je ;
2 jaja
1 velika glavica luka
2 mala lista lovora
1 supena kasika brasna
1 supena kasika masti od patke
1 litar pileceg bouillon-a
4 kriske prepecenog kruha
malo bibera
Za pocetak dobro je da kazem da ja juhu pravim sa maslinovim uljem, i ne vidim da je losa.Dvije supene kasike maslinovog ulja zagrijati i na njega dodati kistove lovora, luk narazan na tanka rebarca, na blagoj temperaturi mjesati luk da se zastakli ( nikako pozuti) po njemu dodati kasiku brasna i takodje malo zapeci.Na sve ovo dodati buillon (koji ce te napraviti sa dvije kocke za pilecu supu, zato so ne dodavati)Pustiti da se luk skuha ( sto je oko 15 minuta).za to vrijeme odvojiti zumanjca od bjelanjaca.Zumanjca staviti u posudu iz koje ce te sluziti juhu, malo ih promjesati zicom pa preko nasuti 3/4 juhe.Ostatak juhe ostaviti u serpi da vri, pa naglo dodati bjelanjca te pustit da se skuhaju.To dodati u ostatak supe .Sluziti prepecene kriske kruha, najbolji je crni kruh.naravno moze i onaj koji imate tog trenutka.Bitno je da bude ljepo narezan i dobro prepecen.takodje ga mozete malo premazati cesnjakom.Svakako moram dodati da se ova juha moze i izmiksati, u tom slucaju se luk uopste ne vidi.
sa zeljom davam uspije juha, prijatno
10.02.2007. (23:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kuharica moga prijatelja
Zahvaljujem na receptu
13.02.2007. (18:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...