Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • pulicer

    Sreca da takve brige nase saborske zastupnike nece muciti kad odu u svoje protuustavne povlastene mirovine. Doduse po nasem Ustavu smo svi jednaki, samo su neki jednakiji po pitanju mirovina. Jasno da ne prijeti opasnost da se o ovome eventualno sud i ocituje. Nisu izabrani oni koji ce se drzati zakona kao pijan plota, nego oni koji znaju sto smiju, a sto ne. EU nije badave cijekolokupni pravi sustav proglasila rak ranom i ahilovom petom Hrvatske. Nekakav bezveznjak od molekularnog biologa ce imati 50% mirovine jednog takvog samozvanog "natcovjeka" i pravednika.

    avatar

    30.01.2007. (20:25)    -   -   -   -  

  • lolina

    ...ali su skresane porodiljne naknade ;))) cccc , kaj smo to zaboravili?

    avatar

    30.01.2007. (20:25)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Draga Lolina, porone su naknade pravi sitniš prema lovi za mirovine, ali je posve netočno da su porodne naknade smanjene. Naprotiv povećane su kad se gleda količina novca koja se za tu namjenu izdvojila. Istina je da su smanjenme nekim kategorijama rodilja (što je slažem se bila blentava odluka baš zato što nije riječ o velikom novcu) , ali je to pravo prošireno na SVE RODILJE! I nezaposlene i studentice i obrtnice .....To HDZ-ovska propaganda ne spominje, a mi smo "mudro šutjeli" kada smo povećavali naknade i izdatke. Npr. povećali smo za 17% naknade za socijalnu pomoć, a HDZ za 0%, naknade za nezaposlenost, a HDZ za 0%. Sva su ta davanja na onoj razini na kojoj smo ih i ostavili 2002. (U izbornoj 2003. ih nismo podizali), odnosmo niža su za desetak posto koliko ih je umanjila inflaacija. Zato Lolina, ne vjerujte toliko njihovoj graji, već malo i računajte! Pozdrav!

    avatar

    30.01.2007. (20:57)    -   -   -   -  

  • lolina

    računam još 88 dana do poroda termina moje treće bebe. zaposlena sam i nadam se trogodišnjem dopustu jer mi druga bebica još nije dovoljno stasala za zdrav boravak u vrtiću.
    moram dobro izračunati kome da ovaj put poklonim svoje povjerenje i glas.
    svak gleda ono kaj njemu paše.

    ...a istina je da mama sa tridesetak godina staža i natprosječnom plaćom će sada dobiti čak 1700 kn . mirovine. toliko će iznositi i moja naknada , možda koju kunu manje.sada mi je naknada niža od primanja, ali priznajem da nas je manji broj rodilja sa većim pragom od 4500 kn.

    avatar

    30.01.2007. (21:58)    -   -   -   -  

  • emoutofthevee(crofallout)

    Istina je da je ova vlada po pitanju rasta mirovina učinila gotovo ništa. No ipak su vratili dug (koji su doduše sami stvorili) a to je umirovljenicima jako važno. A što se tiče rodilja i rodiljnih naknada nijedna hrvatska vlada nije zapravo učinila ništa, jer bez agresivne i skupe kampanje potpognute poticajima i vrlo visokim naknadama hrvatska če se demografska slika i dalje pogoršavati. Svaki se korak naprijed po tom pitanju mora cijeniti i uvažavati jer je to ključni problem Hrvatske koja je 1991. imala gotovo 4,8 mil. st. a do kraja godine bi broj trebao iznositi 4,3 mil. I lolina svaka čast na troje djece! A vi gospodine Vidović molim vas ovo nemojte shvatiti kao kritiku politike SDP-a jer mi je puno draži od Sanadera i njegovih metoda političkih pokušaja i promašaja!

    student geografije

    avatar

    30.01.2007. (22:36)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Lolina, čestitke za buduću prinovu! Kako mi stvarno slabo kokodačemo, ne čudi me da ne znate da sam u ime kluba SDP-a, još 2004. predao u proceduru Zakon o delimitiranju pododnih naknada. Iskreno mi je žao što nas na taj problem nitko nije upozorio u vrijeme našega mandata, jer doista nije pošteno da žene koje rađaju budu kažnjene limitiranom porodnom naknadom. Dakle puna plaća za Vas barem 6 mjeseci. Osobno nisam za trogodišnje porodne dopuste, ali jesam za snažnu društvenu potporu i obilje servisa mladim obiteljima s djecom.
    A što se tebe studente tiče, ni tebi ne zamjeram što si nasjeo na HDZ-ovsku budaleštinu o tobožnjem vraćanju duga umirovljenicima. Naime mi smo osigurali povrat za 770 000 umirovljenika i već je do sad vraćeno našim zakonima 26 milijardi kuna, a oni su sada samo za grupu onih "imućnijih" kojima još nije dovršena isplata osigurali dodatnih 2,4 milijarde kuna, protuustavni izuzimajući iz tog dodatnog obeštećenja gotovo 300 000 tisuća onih najsiromašnijih s obrazloženjem da im je dug vraćen našim zakonima (što u osnovi jest točno), 40 000 obiteljskih mirovina i sve korisnike limitiranih mirovina. To je istina! Vratili smo točno deset puta više no oni!

    avatar

    31.01.2007. (00:37)    -   -   -   -  

  • šarli

    Davorko!
    meni nije jasno o čemu se ovdje radi - ne govorim sada o političkim maglama i nadmudrivanjima. Opća razina mirovina mora padati u odnosu na plaće jer takvi su parametri zakona (osobito u svjetlu proširenja obračunskog perioda) i tako ce biti sve dotle dok se bude upotrebljavala "švicarska formula". Meni se čini da jedina osnova po kojoj mirovine mogu (privremeno ili jednokratno) narasti jest vraćanje duga. Naravno, nije nevažno tko kako taj dug vraća a tko njime manipulira, ne najmanje važno je i tko je taj dug stvorio. Pozdrav.

    avatar

    31.01.2007. (08:46)    -   -   -   -  

  • Đonlija Stevan Rijeka

    Vidovićeva priča za naivne
    Ako su mirovine u siječnju 2006. god. imale udio u prosječnoj plaći od 40,22 %, po kakvoj su to SDP-ovoj računici na koncu 2006. uz primitak dvije rate duga, pale na 39 %. Pa nismo mi blesavi.
    Moja je mirovina u siječnju 2006. iznosila 4.206 kn/mjesečno, da bi nakon povratka 2 rate duga od 18.000 kn porasla na cca 57oo kn mjesečno, tj znatno iznad prosječe plaće zaposlenih.
    Nek mi komunjara Vidović to objasni. Komunjare imaju u Mirovinskom fondu svoju krticu, koja radi za SDP. No passaran Vidoviću.

    Udio prosječne mirovine u prosječnoj plaći (Jut. list prekjučer)

    mjesec prosječna mirovina udio u prosječnoj plaći

    siječanj 2004.* 1719,82 kune 42,42 %
    siječanj 2005. 1800,75 kuna 41,38 %
    siječanj 2006. 1848,12 kuna 40,22 %
    siječanj 2007. 1903,99 kuna 39,00 %

    avatar

    31.01.2007. (09:31)    -   -   -   -  

  • marin

    Lijepo pojašnjeno...Sada će HDZ/HSP/H... malo odšutjeti ( jer na ovo ne mogu ništa reći), čekati da blogeri malkice zaborave, pa otvoriti novu temu u kojoj će okriviti SDP za poraz rukometaša na SP. Ipak, nadam se da je nekome od njih ipak malo jasnije da u ovoj zemlji postoje ljudi koji se služe kalkulatorima koje im NIJE kupio ( i kalibrirao) HDZ...
    Jordan najavljuje uskraćivanje podrške Sanaderu. To miriši na ljubavnu izjavu SDP-u. Pazite, gospodine Vidoviću, koliko ćete ga platiti.Da ne bude preskup.Kao Budiša, npr.I Adlešić.I Kramarić.I Pusić...he,he. Đapić je besplatan.

    avatar

    31.01.2007. (09:40)    -   -   -   -  

  • Ljubica

    Ako se crveni Marin razumije u pučkoškolsku matematiku, neka objasni Stevanov obračun.
    Mi penzioneri za SDP nećemo glasovati pa makar se Vidović i Marin okrenu na glavu.
    Izgleda da u Sisku nema ni jednog penzionera koji prati ovaj blog. Inače bi reagirali na ove laži Vidovića.

    avatar

    31.01.2007. (12:24)    -   -   -   -  

  • Monex Martin

    ...vrlo zanimljiv post...
    ..pozdravljam...

    avatar

    31.01.2007. (13:55)    -   -   -   -  

  • marin

    Eh, Lubice, lijepo je vidjeti da po Stevanovom obračunu mirovine rastu.Možda da se svi skupa preselimo na njegov planet? To da Vi nećete glasovati za SDP je savršeno jasno, jer mislite kako vas nisu dovoljno platili.To smo već imali prilike pročitati na ovom blogu ( Lojzek i drugovi), samo je nejasno od kuda Vam to da sam crveni? Zato što mislim da Sanader i društvo farbaju nebo u plavo?Tja, a što bi rekli da se slažem sa Novakom i njegovim zamjenikom Pintarićem da treba tužiti rafineriju! Jesam sada Crni Marin? Podsjeća me to na crvene, zelene, žute i koje kakve druge vragove, he,he.sjećate se?

    avatar

    31.01.2007. (14:43)    -   -   -   -  

  • slaven178

    e, moj Davorko... ostavi se ćorava posla. Ja san ti najveći dokaz da je SDP za ..da ne kažen šta!
    ja koji san bija 2000 na svin predizbornin koncertima i vika na sav glas za vas, sad vas ne mogu smislit. šta rekli da rekli, izdali ste očekivanja i pokazali šta je rič od političara.
    čovik drži do riči, a vi ste se pokazali neljudi, nećete se nikad oprat jer niste održali rič, taman ona bila i predizborna rič

    avatar

    31.01.2007. (15:17)    -   -   -   -  

  • emoutofthevee(crofallout)

    Nisam ja nasjeo na HDZ-ovo polulegalno pretumbavanje sredstava kako bi se vratio dug. Problem je što su nasjeli mnogobrojni umirovljenici (pogotovo oni slabijeg znanja i informiranosti) a to je loše. Njih je mnogo i bojim se da bi dio njih mogao dati glas HDZ-u zbog "povratka" duga

    avatar

    31.01.2007. (16:15)    -   -   -   -  

  • Josip

    Zar je Vidović zaboravio slijedeće argumente :

    Zašto nije poštovana Zajednička izjava od 10.12.1999. s potpisom Račana i Budiše o donošenju zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda RH od 12.05.1998., čime će se, kako navode u izjavi, ispraviti sva zakidanja mirovina s dinamikom povratka duga.

    Napominjem, da u točki 7. Zajedničke izjave stoji da će prestavnici (potpisnici izjave) umirovljenika upoznati sve umirovljenike sa sadržajem ove izjave, motivirajući umirovljenike za izlazak na izbore, te im preporučiti da glasuju za stranke koje imaju program rješavanja umirovljeničkih prava i jamče njihovo ostvarenje, a posebice za koalicijsku listu (SDP i HSLS).

    Zašto bih glasovao za onog koji ne poštuje dogovor. Glasovat ću za onog koji poštuje dogovor (HSU u koaliciji sa HDZ).

    avatar

    31.01.2007. (16:30)    -   -   -   -  

  • marin

    Što je to točno HSLS? Osim toga, sinoć je predsjednik HSU-a izjavio da se vlada NE PRIDRŽAVA dogovora.Bilo bi dobro da, radi kvalitete polemike na ovom blogu, barem poslušate Dnevnik svaku večer. Ma, sve mislim da je ova tema sa mirovinama nametnuta da se skrene sa nekih važnijih ... Svakom umirovljeniku jasno je da on nije budućnost, nego prošlost.Treba mu omogućiti dostojanstven život.I to je to.Bez obzira ima li kakvog duga ili nema, u Hrvatskoj ne smije biti gladnih ljudi.Točka.
    A valjda umirovljenici znaju da ne trebaju više nikada dopustiti da postanu jezičac na vagi za vaganje izborne pobjede ili formiranja vlade u post-izbornoj koaliciji.To je isto kao kada dijaspora odlučuje o tome koja će stranka imati koliko mjesta u Saboru, pa svi postajemo taoci onih koji su pred 50 godina skibali u Australiju.Tako se sada umirovljenike pita treba li dopustiti rad nedeljom i sl. Pa ti ljudi su svoje već odradili, pustite ih na miru.O radu pitajte sadašnje i buduće radnike.I nezaposlene.

    Mislite li, Slave, da ste tim vikanjem osnažili koaliciju 2000.-te? Tko glasniji, više vridi?

    avatar

    31.01.2007. (19:04)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Sve je to točno, ali zašto imam osjećaj da im ni ovo neće apsolutno ništa naškoditi. Oni sve svoje slabosti i gluposti okrenu u svoju korist.

    avatar

    01.02.2007. (08:30)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Mogu ja misliti sto god hocu o SDP-u, ali u sadasnjoj situaciji kad je gazda stranke bolestan, vjerujem da je Davorko najbolja zamjena. Ima dosta argumenata. Ovaj je blog jedan od njih, jer ipak Davorko:
    1. ne brise komentare iako su nekad vrlo kriticni
    2. jos uvijek vodi blog i raspravlja sa ljudima
    Treba se sjetiti svih onih politicara koji su ostavili blogove, cim je zavrsila zadnja izborna kampanja. Takve jedva cekam da se opet pojave sa blogovima pred slijedece izbore. Racanu naravno zelje da se izlijeci, ali i da dopusti vec jednom da SDP-ovci sami izaberu nekog. Ovako je sasvim krivo ostavio Antunovicki SDP u nasljedstvo. Ako vec ne Davorko, a zar zaista nema nitko mladji?!

    avatar

    01.02.2007. (11:34)    -   -   -   -  

  • Luka

    Jeste vi normalni.
    Čim bi umirovljenici saznali da je na čelu SDP-a Vidović, koji bo odmah poništio odluku Ustavnog suda za povrat duga, svi bi glasovali za HSU.

    avatar

    01.02.2007. (14:11)    -   -   -   -  

  • marin

    Iz ovog Lukinog komentara jasno se vidi zla namjera i taj komentar potvrda je onome što sam napisao o skretanju sa teme. Luka, odluke Ustavnog suda ne može, na svu sreću , poništiti čak ni HDZ, a kamo li Vidović.To je naprosto tako, bez obzira tko je na vlasti.Drugo pitanje je što sve prethodi njihovom donošenju ( ima li tu politike ili ne- a sigurno ima), no kada su jednom donesene, one su obvezujuće i SVI moraju činiti ono što u njima piše. Zato nemojmo naivnima mazati oči.

    avatar

    01.02.2007. (14:56)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Luka sine mili, klikni na Narodne novine br.127 iz 2000. u kojoj je objavljen Zakon iz kojega ti kopiram 1.članak, koji nedvosmisleno dokazuje da:
    - je HDZ napravio "dug"
    - da je Vidović problem duga riješio u prvoj godini svojega mandata
    - da slijedom toga svi stari umirovljenici sada primaju 530 kuna višu mirovinu od kolega koji nisu obuhvaćeni tim zakonom (tzv.novi umirovljenici)
    Ako i dalje ostaneš na svome, onda ti ja ne mogu pomoći!

    ""
    ZAKON
    O POVEĆANJU MIROVINA RADI OTKLANJANJA RAZLIKA U RAZINI MIROVINA OSTVARENIH U RAZLIČITIM RAZDOBLJIMA
    Članak 1.

    Ovim se Zakonom uređuje način poveća­nja mirovina radi otkla­njanja razlika u razini mirovina ostvarenih u različitim raz­do­b­ljima i izvršava Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske od 12. svib­nja 1998. u skladu s gospodarskim mogućnostima Republike Hrvatske.

    Dakle HDZ je dug napravio, a mi vratili oko 17 milijardi od ukupno do sada vraćenih 26 milijardi kuna!
    Što se pak SDP-a tiče, on ima izabranog predsjednika (trenutno bolestan) i demokratski i legalno izabranu zamjenicu predsjednika, na tu dužnost izabranu od većine delegata naše konvencije i to baš za ovakve slučajeve, pa nema potrebe ni za kakvim nominiranjem bilo koga drugoga za tu dužnost.Naprotiv, ima potrebe sada pokazati da SDP ima najjaču političku i kadrovsku postavu u Hrvatskoj, koja ima viziju, znanje i iskustvo koje ćemo ponuditi za dobrobit naših građana.

    avatar

    01.02.2007. (15:36)    -   -   -   -  

  • Luka

    Zašto nositelji antiumirovljeničke politike ne odgovaraju na prijašnja pitanje, već lupetaju :

    Zar je Vidović zaboravio slijedeće argumente :

    Zašto nije poštovana Zajednička izjava od 10.12.1999. s potpisom Račana i Budiše o donošenju zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda RH od 12.05.1998., čime će se, kako navode u izjavi, ispraviti sva zakidanja mirovina s dinamikom povratka duga.

    Napominjem, da u točki 7. Zajedničke izjave stoji da će prestavnici (potpisnici izjave) umirovljenika upoznati sve umirovljenike sa sadržajem ove izjave, motivirajući umirovljenike za izlazak na izbore, te im preporučiti da glasuju za stranke koje imaju program rješavanja umirovljeničkih prava i jamče njihovo ostvarenje, a posebice za koalicijsku listu (SDP i HSLS).

    Zašto bih glasovao za onog koji ne poštuje dogovor. Glasovat ću za onog koji poštuje dogovor (HSU u koaliciji sa HDZ).

    avatar

    01.02.2007. (16:37)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Simpatični Luka obnevidio i razbolio se od ljubavi za HDZ, pa mu se sve zbrćkalo!
    Luka, samo naprijed!

    avatar

    01.02.2007. (17:02)    -   -   -   -  

  • marin

    Luka, u toj koaliciji je bitniji HDZ ili HSU? Ili je to koalicija KVP (koji više plate) i HSU.

    avatar

    01.02.2007. (17:56)    -   -   -   -  

  • slaven178

    mirovine su ionako prevelike. neka penzići crknu.

    avatar

    01.02.2007. (18:00)    -   -   -   -  

učitavam...