Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Berini dnevnici

    Ovo je neki unverzalni jezik ? Jedino je bed kaj se vidi tko od kud piše.....:)

    45 lines. Dakle, ti si Zeljko Peratovic, novinar koji istrazuje obavjestajno podzemlje. No, tvoj upis mi nije bas jasan. Dakle, zbog cega tocno tuzis SOAu?

    No, ovaj dio Anitinog bloga nije tema koje smo se nas dvoje uhvatili, pa s ovim upisom prekidam pricu, jer bi uostalom bilo i predugacko da ti objasnjavam sve aspekte policijskog rada (temeljne i krim. policije) u usporedbi sa radom "tajnih sluzbi"; koje su razlike, gdje se mogu i moraju nadopunjavti, a gdje su i zasto nekompatibilne i zasto! Ali, probaj to shvatiti ovako: Da li ginekolog moze biti dobar kardiokirurg, a obojica su po temeljnom obrazovanju lijecnici ? Ostaj mi dobro !

    avatar

    30.01.2007. (15:17)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Pacijent, ne znam o čemu ti, osim da moja gornja analiza nema veze s gledanjem "od kud tko piše". Rezultat je to analize sadržaja + prethodnog poznavanja protuobavještajnog stila pojedinih špijuna.

    avatar

    30.01.2007. (16:09)    -   -   -   -  

  • Grumann

    Meni je super da je čak i rigidni Domagoj Margetić Novi list stavio na listu medija bez cenzure. Jeote, dokle ide ova država, rigidni nastrani desničari cijene prolijeve listove...

    avatar

    30.01.2007. (16:54)    -   -   -   -  

  • comment

    ''Pelikan'' je istina, a tko je, ne želim o tome. Pisao je naručene članke za AID. Nije AID samo u Sarajevu!! Kad netko igra obavještajnu igru, mnogo toga je nelogično gledateljima sa strane, ali je logično akterima. Kraj priče nije kad 45 lines misli, njega određuju ''maheri''. Zašto je Glavan ostao u službi? Misliš li da Mesić nekoga voli, ako ga ''brani''? Ako je Podvebšek imao dokaze protiv Mesića, što misliš tada kakva je bila igra? ''Lažno'' napadam N.L.!! Nemoj me zasmijavati. Mesič nije htio potpisati za Karamarkovo postavljenje, otuda onaj pomaknuti rok. ''Vagao'' je što gubi, a što dobiva, pa je potpisao. Sad prolistaj N.L. i vidi kad je napao Kramarka, pa ćeš pronači da je to bilo uoči njegova imenovanja. Odatle je trebalo krenuti orkestrirano, pa je zaustavljeno i to od nalogodavca. Primanje raznih ribara, pekara, kćeriju, sinova,.. to je njihovo diskrecijsko pravo, a kako ga oni koriste, to je drugi par cipela. Tebe vjerovatno zanima i moje osobno mišljenje, o ovom obavještajnom krdu? Imaš sad odgovor. Samo sam kroz tekstove htio napomenuti da N.L. nije u pravu za sva napisana imena, a to sam ustanovio čitajući medije i prateći politiku iz javnih izvora. Kad se bude primalo preko javnih natječaja, znat ćemo mnogo više, a do tada će bit kako oni kažu i naprave. Da se mene pita, 90% bi njih iz krda dobilo otkaz uz trajnu zabranu da se i približe zgradama tih ustanova, kratko, na biro.

    avatar

    30.01.2007. (19:22)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    @45. lines: Malko krivo shvaćeno. Pitao sam jel mi se to čini, ili je u pitanju isti stil i terminologija, a dvije različite lokacije. A ovo da se vidi to je išlo ovako: Čemu nadimci kad se vidi od kud ko radi "unos", a naravno servečići su, barem po IP-u, linkani po USA-i. Tako da je baš zgodno dati točnu lokaciju gdje se nalazim da NSA ne mora tražiti, a uz to dobiju i kompletno metode rada.

    P.P.

    avatar

    30.01.2007. (20:40)    -   -   -   -  

  • aleluja

    Željko, o kakvom ti obavještajnom podzemlju pričaš? Kada ti pišeš razne bedastoće i dezinformacije onda je to "profesionalno" novinarstvo, a kada te netko kritizerski priupita za bilo kakvu stvar koja se tiče tvog novinarskog rada onda odgovaraš kako je to isključivo po narudžbi i u režiji "obavještajnog podzemlja". Nije li se upravo Franjo Turek koristio istom terminologijom? Nije li Turek označavao pojedine hrvatske novinare "obavještajnim podzemljem"? Izgleda da vam je to još jedna dodirna točka.
    Što se pak tiče mog navoda o sprezi tebe i (poslužit ću se tvojim žargonom) Tate Manolića, nisi se pretrgnuo da to argumentirano pobiješ. Niti ne možeš, dovoljno je pročitati tvoje tekstove i komentare.
    A kada me već vučeš za jezik onda ću navesti i još jednu špekulaciju koja se prepričava po Gospiću i Rijeci a to je da si svojevremeno dojavljivao nekim sumnjivim osobama o kretanju sada pokojnog Milana Levara (onog istog Levara o kojem su ti puna usta zaštitništva, o kojem si već napisao "Rat i mir" na svojim internet stranicama). Naravno, opet ćeš kazati da se radi o klasičnoj podmetaljci "obavještajnog podzemlja".

    avatar

    30.01.2007. (21:20)    -   -   -   -  

  • Kreso Bilan

    Za aleluju. Zeljko je iznio mnogo stvari na svom blogu koje bi se trebale sudski goniti po sluzbenoj duznosti ( a ako Zeljko ne govori istinu, onda bi se njega trebalo tuziti bar zbog klevete.) Medjutim nista se ne poduzima. To Zeljkovim informacijama daje tezinu. Aleluja, ako pokusavas ovo svesti na 'moja rijec protiv tvoje', onda su tvoji daljnji komentari bespotrebni. Usput, Zeljko se potpisuje punim imenom i prezimenom, tako da je ispod casti ostaviti anoniman komentar.

    avatar

    30.01.2007. (22:25)    -   -   -   -  

  • comment

    Krešo! Čitaj na internetu, tisuće komentara i optužbi za svašta, i sve za sudsko gonjenje, pa nitko ništa ne poduzima. Što Željko nije podnio kaznene prijave, ako već ima dokaze?

    avatar

    31.01.2007. (11:01)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @comment, sjeti se razgovora pred Vlatkom Cvrtilom i Davorom Gjenerom. Ja sam tužio državu, a ona će, ako je pametna, štetu nadoknaditi od svojih bivših djelatnika ;)

    avatar

    31.01.2007. (11:13)    -   -   -   -  

  • comment

    Željko, mislio sam na konkretna (ne)djela. Uz sve to, nisam siguran da poznaješ kako rade službe i administracija.

    avatar

    31.01.2007. (11:21)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @comment, ok. Primio sam onaj materijal o Glavanu. Vidjet ću ima li tu kakvih (ne)djela ;)

    avatar

    31.01.2007. (11:23)    -   -   -   -  

  • Grumann

    A comment, zašto ti ako imaš saznanja tko je špijun Pelikan to ne prijaviš policiji i SOA-i?

    avatar

    31.01.2007. (13:33)    -   -   -   -  

  • aleluja

    za Krešu Bilana: Ukoliko se slažete sa "Željkovim informacijama" zbog čega onda niste temeljem toga vi podnijeli kaznene prijave. Pogotovo stoga, što i sami navodite, ne funkcioniraju mehanizmi pravne države.
    A što se tiče anonimnosti to je moje diskrecijsko pravo. Kada spisatelji mogu objavljivati knjige pod lažnim imenima i pseudonimima, onda se pogotovo na istovjetan način može i ovdje komentirati.

    avatar

    31.01.2007. (14:17)    -   -   -   -  

  • comment

    Primio sam onaj materijal o Glavanu
    Vjerovatno iz Mesićevog ureda?

    avatar

    31.01.2007. (16:53)    -   -   -   -  

  • comment

    ZA Grumann-a! Jebe se meni za špjunčine, neka to rade oni koji primaju plaću za to. Ili neka meni plate da ga odvalim. Ovo je kapitalizam, sve ima svoju cijenu, a takva tematika, posebnu.

    avatar

    31.01.2007. (16:55)    -   -   -   -  

  • Franz Burek

    Za pacijenta: Zboriš kao da si bio na ubrzanom tečaju kod Roberta Kopala.

    avatar

    31.01.2007. (19:26)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    @Franz Burek: Taj ekonomist jos uvijek koristi SW za zakljucke tak da si malo fulao temu. Al eto drago mi je da si rekao od kud si.

    avatar

    31.01.2007. (22:26)    -   -   -   -  

  • Franz Burek

    @Pacijent, pusti ti Kopala na miru. On je dokazani stručnjak za razliku od vas u MORH-u koje je obučavao Dario Matika koji se ne zna koristiti SW-om.

    avatar

    01.02.2007. (09:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...