Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • vanmorrison

    Memphis Belle

    avatar

    28.01.2007. (17:22)    -   -   -   -  

  • Oficir s Ruzom A.K.A. Nig

    Oj majstore. Vidim da pokazuješ veliko zanimanje za pacifičko bojište. Pa bi ti htio predložiti dvije knjige, ako te zanima. Dosta sadržaja je isto kao i u tvojim opisanim bitkama....pišem maturalni na tu temu i sasvim slučajno naletim na ovaj blog. Od Borisa Prikrila - Pakao Pacifika i od C.L. Sulzbergera - Drugi Svijetski Rat. Ima zanimljivih stvari koje bi ljudi možda htjeli saznati, a ja im to teško mogu omogućiti jel naprosto nemam vremena za cimanje s blogom.
    Imam ti i dobrih stranica ako te zanima kakav oblik suradnje. Meni bi isto dobro došle neke taktičke karte za neka od bojišta, jer skeniranej iz knjige...nije to to.
    Inače, odlična zamisao s malom zamjerkom na koncepciju bloga...kad bi postojala neka arhiva..bilo bi to fenomenalno........just keep going

    avatar

    30.01.2007. (19:30)    -   -   -   -  

  • Njofra

    njofra moli Athumanunha da mu pomogne.
    U jednoj knjizi sam naletio na priču o kapetanu iz Poreča koji je spasio grad od pljačke iznendivši Saracene kod Limskog Kanala(nažalost nije pisala godina bitke, ali pretpostavljam da je oko 9. st.), sa kapetanom je izginula i cijela posada, dok su se Saraceni povukli. Mene zanima ako mi eventualno možeš preporučiti neke knjige di bi ja to dublje proučio. unaprijed zahvaljujem

    avatar

    30.01.2007. (22:11)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Oficir s Ružom, Athumanunh je dakako za svaki oblik suradnje, a ako ti Athumanunh nešto može pomoći pomoći će ti vrlo rado, jer Athumanunh ima 'brda i brda' knjiga svakojakih i zna za knjige koje ti navodiš, a ima ih još i više. Nije Pacifik jedino područje koje je zaokupilo Athumanunhovu pozornost, trenutno je to na njegovom blogu i tko li samo zna koje će područje nakon ovoga Athumanunh izabrati. Budi ti meni dobar i pozdravljen!

    avatar

    01.02.2007. (20:32)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Njofra, na žalost Athumanunh ti ne može pomoći. Kampanja Saracena doista se odigrala kroz Jadran, od Dubrovnika do Pule, a možda i dalje, no, to su gusarski upadi i pljačke koji nisu značajnije opisani u Povijesti bitaka, a da bi stvar bila još gora vrlo često miješaju se legende sa stvarnim događajima i onda tu nastane problem. Athumanunh raspolaže s knjigom 'Hrvatska vojna i ratna poviest i Prvi svjetski rat', Dr Slavko Pavičić, Zagreb 1943. tamo nečega ima, ali ne konkretno o tom događaju, pokušaj je pronaći, mada ne vjerujem da ćeš uspjeti, ali tko zna možda ti se posreći (Athumanunh ju je dobio kao vrlo vrijedan dar, jako je stara, u gotovo raspadajućem stanju i pisana starohrvatskim narečjem, ali je izuzetno dragocjena i Athumanunhu vrlo draga).

    avatar

    01.02.2007. (20:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...