Komentari

uraljamanyc.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Chicago Chick

    ima ovde i bosanski kad je sve puno Bosanaca. a vid uopce nisu pregledavali kad sam ja polagala, samo me pitali nosim li ocale. i padnem ti ja voznju, a onda se odvezem doma svojim autom jer sam imala medjunarodnu vozacku dozvolu. to mi je bilo najludje!ne moze se ovde birat di ces polagat voznju, ali traje mozda desetak minuta

    avatar

    25.01.2007. (21:24)    -   -   -   -  

  • druz

    Znači uvas ni nema auta sa žutom L pločom koje svako može s guštom prestići, a bome i opsovati im koju kada im se ugasi na semaforu?

    avatar

    26.01.2007. (08:50)    -   -   -   -  

  • Vasilisa

    ubijas me u pojam...

    avatar

    26.01.2007. (15:19)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Imala sam isto iskustvo, trebala sam voziti samo around the block, 'Do you know where the horn is?', Polozili ste.
    Imala sam polozeno vec iz Hrvatske tako da je ovo bilo piece of cake.
    Ja sam polagala na engleskom .
    Za onaj prijasnji post, i Hrvatska londonska ambasada ima isto neke radnike koji stvarno rade preko jedne stvari.

    avatar

    27.01.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Htjela sam se tamjanom posut po glavi kad saznah da sam i tu morala polagat. Ponovo. Sve ispocetka. Doduse, onda jos nisu bili uveli pravilo da se polaze teorija pa onda praksa, nego je bila samo praksa. Ovaj moj UK instruktor imao neke brcetine i stalno me pilao sa time kako nece on da UK bude dio EU, pa necemo mi ojro, pa ovo, pa ono... Ali moradoh savladat to paralelno parkiranje, turn around the corner i 3-point turn, stono u Rvackoj nisu trazili (e, moj Fedjica i njegova zelena Jetta na maksimirskom stadionu)!! Sad fino znam vozat i na jednoj i na drugoj strani i mirna Bosna.

    avatar

    27.01.2007. (16:59)    -   -   -   -  

  • hotmama

    moja mama je u hrvatskoj vozila 15 godina i tu joj je uzelo 4 puta dok je polozila. ja taman navrsila 16, idemo skupa polagati voznju, ona padne ja prodjem. ona je radila pismeni na engleski, koji uopce u to vrijeme nije razumjela. pismeni se radi na racunalu, nekih 15-20 pitanja, ali ako pogrijesis pokaze ti odgovor koji je tocan. ona ja radila taj test ne znam ni ja koliko puta, tako da je bila zapamtila sve tocne odgovore. skupa smo isle na pismeni, pa bi ona vidjela samo sliku na mom ekranu i govorila mi je a, b ili c.

    avatar

    27.01.2007. (17:17)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    ..kad je naša kuća putujućaaaaaaaaaaaaaa :))))))))))))))

    avatar

    27.01.2007. (21:13)    -   -   -   -  

  • lorraine

    ovdje je jos uvik 20$,a sta ce puste voznje ovdi kad je sve automatik, jelte:),,,a glede jezika, jedna moja frendica ljudima prica kako govori 4 jezika, engleski, hrvatski, srpski i bosanski..pa ajd ti sad:). Iako mi je ovaj bosanski ziva misterija...taj je u americi nastao cini mi se ;)

    avatar

    27.01.2007. (23:45)    -   -   -   -  

  • ane

    Evo mene iz drzave Missouri, vidjela sam taj prirucnik na bosanskom, ali je toliko lose i nerazumljivo prevedeno da je lakse bilo polagat na engleskom. Jos su meni napravili gresku i nakon polozenog pismenog ispita dali mi pravu vozacku, tako da voznju nisam niti morala polagati!:)

    avatar

    28.01.2007. (00:56)    -   -   -   -  

  • šarli

    ja sam polagao u državi missouri i skoro sam pao na ispitu bio je neki mrzovoljni tip koji je potpuno neamericki vikao na mene da nisam stao dovoljno jasno na stop znaku nego sam samo malo stao isl. brošura na bosanskom je bila zanimljiva ali beskorisna jer ništa nisam razumio.
    A oni voze relaksirano jer su pametniji i još imaju te automatike koji niti ne mogu onak nabrijano startat i jedno s drugim tisuću puta je ljepše vozit u missouriju čak i u chicagu nego u domaji.

    avatar

    28.01.2007. (09:15)    -   -   -   -  

  • dome

    Kod nas je 5.500,00 kunas. Više nego prosječna plaća. Moram se pofalit da sam ka i uvik bila najbolja i položila iz prve! A ko me ne bi? Je li istina da kad dojdemo u Jameriku da smo za njih lumeni?

    avatar

    28.01.2007. (17:41)    -   -   -   -  

  • Dixi

    A sta meni ideeee parkiraaaanjeeee.... Bez *ajebancije! Paraleno, dijagonalno i okomito - ako treba!
    Samo da ostavin jedan osobni dojam o vozackoj itd. Kad sam sva ponosna usetala kuci za tim rozim cudom, otac mi je mrko dobacija kljuce od Audia 80, (citaj krntije iz 50tih) - i rekao: Cestitam ceri, sad si jednom nogom na gasu, a drugom u grobu!

    Avaj!!!! Pozz... i pazite PREKO CESTE! avanture...

    avatar

    29.01.2007. (08:24)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Kada sam dosla ovdje i vidila ovaj saobracaj, uhvatila me panika i pomisao da nikada necu tu voziti auto.Sada je malo drugacije misljenje, vidim da svi vele kako je puno lakse sa automatskim mjenjacem.Ja sam imala kuci juga, to ti je bilo pravi podvig smotati volan.
    Dok bi se parkirala, znoj bi me oblio,nij ni cudo sto nisam imala problema sa kilama!

    avatar

    29.01.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    je, a najbolja pitanja na ispitu su im ona oko toga koliko dugo moras vozit s pratnjom u autu kad dobijes dozvolu s 16 (ili 18 godina)...pa takvih tri-cetri...pa onda ovo sta si napisala oko parkiranja 10 ili 15 ili 20 ili 25 feeta od raskrsca ili f$&*ing hidranta! stvarno ne razumin tu njihovu opsesiju hidrantima i zabranu parkiranja kraj hidranta! pa valjda nece izbit pozar svaki cas, a ako i izbije, valjda imate te vatrogasce koji mogu ugasit pozar i ako se neko parkira kraj hidranta? skuzaj na digresiji! :)

    avatar

    01.02.2007. (22:08)    -   -   -   -  

  • Lucy Fair

    čekaj malo, pa mi bismo onda trebali biti prometno najsigurnija država na svijetu, kako to da nismo??? odakle nam toliko prometnih nesreća???

    avatar

    03.02.2007. (16:47)    -   -   -   -  

  • darkovski

    I ja sam svojedobno napisao post na ovu istu temu :) U drzavi Illinois polaganje vozackog kosta samo $10, sto je zbilja cista simbolika. Ovdje su, iz nekog razloga, pomalo umisljeni, pa ne priznaju vozacke iz drugih drzava. Naime, ako se doselis iz neke druge drzave, moras ponovo polagati, doduse samo pismeni. To je apsurd o kojem sam napisao post :)

    avatar

    04.02.2007. (17:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...