Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (47)

Marketing


  • membrana

    Svaka čast, Davorko! Uljepšali ste mi nedjeljnu noć sjećanjem na velikog čovjeka. Ipak, mislim da bi ovi današnji haiku novinari isto morali poraditi na selekciji vijesti. Dosta mi je "onih koji rade na bebama", nepismenih cica i ulizica, a nažalost i nesposobnih ljudi koji se odmetnuše u politiku. Volim svoju zemlju i frustrirana sam njihovim "zastupanjem". Može li uopće stvar krenuti nabolje?! Iz vlastitog iskustva sam osjetila kako većina novinara kulture nije u stanju sročiti jednu proširenu. Prateći pojedina događanja usude se bez svijesti i grižnje savjesti ponavljati papagajski kakav priređen tekst i još ga k tomu potpisati punim imenom i prezimenom. Nažalost, oni s druge strane zadovoljavaju se mrvicama i sretni su kad i to objave u nekoj tehničkoj rupi između Severinine istrošene ženskosti i oglasa lokalne proročice. Sramota!

    avatar

    22.01.2007. (01:22)    -   -   -   -  

  • Monex Martin

    ...iskreno, ne znam tko je Ivo Maroević...
    ...no, vidim po postu da je bio zanimljiv čovjek...
    ...slažem se s tim nadmetanjem manekenki i ostaloga...
    ...to je previše...
    ...pozdrav...

    avatar

    22.01.2007. (08:23)    -   -   -   -  

  • marin

    mda...došli smo do toga da o mnogim stvarima nema tko brinuti...sjetio sam se nedavno kako bi, u ona "mračna vremena komunističkog jednoumlja" klince organizirano i "pod mus" potrpali u autobus i odvezli ih u Zagreb, da besplatno (ili za sitnu "pinku") odgledaju kakvu operu ili posjete nekakav muzej...užas jedan, no mnogima je to do danas ostao jedini susret sa HNK ili "Lisinskim"...

    Usput, pročitao sam da je gradonačelnik ( i dični mu suradnici ) obdario (he,he) PU sisačko-moslavačku jednim računalom...uzeo lijepo čovjek našu lovu i kupio MUP-u kompjutor...e mozga! Ali ne njegovog-našeg.

    avatar

    22.01.2007. (22:37)    -   -   -   -  

  • Monex Martin

    ...wow, jedno računalo?!...
    ...pchahaha....
    ...tko je dao takvim ljudima bit na vlasti- MIIII!!!!...
    ...mozgovi i pol =(
    pozdrav

    avatar

    22.01.2007. (22:59)    -   -   -   -  

  • Željko

    Na znanje :

    Prvo pismo grupe istomišljenika Lesaru



    U PGŽ postoji organizacija koja nigdje nije evidentirana, ne vole ju mediji, ispostave političkih centara moći, niti političari. U njoj su aktivisti HSU, umir. Udruga, manji dio nevladinih ekoloških udruga (nezvaničnih) i stručnjaka koji misle svojom glavom.

    Po njihovom ovlaštenju pišem Vam pismo, koje ćete Vi ignorirati i na koje ne očekujemo odgovor.



    PITANJA :





    1. Zašto ništa ne pišete zbog čega nije poštovana Zajednička izjava od 10.12.1999. s potpisom Račana i Budiše o donošenju zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda RH od 12.05.1998., čime će se, kako navode u izjavi, ispraviti sva zakidanja mirovina s dinamikom povratka duga.

    Napominjem, da u točki 7. Zajedničke izjave stoji da će prestavnici (potpisnici izjave) umirovljenika upoznati sve umirovljenike sa sadržajem ove izjave, motivirajući umirovljenike za izlazak na izbore, te im preporučiti da glasuju za stranke koje imaju program rješavanja umirovljeničkih prava i jamče njihovo ostvarenje, a posebice za koalicijsku listu (SDP i HSLS).



    Naivni umirovljenici nasjeli su na ova obećanja i u većini dali svoj glas Koaliciji.

    Uoči prošlih parlamentarnih izbora, shvaćajući da su prevareni, "okrenuli su ploču" i dali svoj glas HDZ-u i HSU.

    To je jedan od glavnih razloga što je koalicija sišla s vlasti.



    Naravno je da će sići s vlasti HDZ ukoliko ne bude poštovao Sporazum od 3.12.2003. (Sanader i Jordan iz HSU), u kome se, između ostalog, navodi da bi se izvanrednim godišnjim povećanjem mirovina dosegla prosječna mirovina u prosječnoj plaći od 70 %.



    Zašto niste podržavali umirovljenike, već ste bili pasivni posmatrači naže borbe za ostvarivanje svojih prava ?. Zašto su Vesna Pusić i Stipe Mesić izbjegavali odgovore na naša pitanja za vrijeme njihovih agitacija na terenu ?.



    2. Zašto ne reagirate na izjave Vidovića u medijima i njegovom blogu, u kojima bezočno laže kako uopće ne postoji dug umirovljenicima ?

    avatar

    23.01.2007. (15:43)    -   -   -   -  

  • marin

    Sada vi umirovljenici lijepo glasujte opet za HDZ. Možda vam još jednom vrate mirovinu, pa još jednom, pa onda kada više ne budete u stanju primati mirovinu, neka ju daju vašoj djeci, pa unucima...A vi uvijek glasujte za stranku koja daje lovu, nemojte ni slučajno promisliti pa učiniti nekako drugačije.E stari moji... bilo bi za očekivati, a obzirom na životno iskustvo, da ste malo pametniji. A ne vidite li da su vam pola povrata zapravo opljačkali u startu i još vas zbog toga proglasili sretnicima? Jaaaako me podsjeća na onaj o Muji i Apaurinima.

    avatar

    23.01.2007. (20:14)    -   -   -   -  

  • Željko

    Mi ćemo dati glasove za našu stranku a to je HSU. Svakako da nećemo dati glasove za SDP i Vidovića, koji bi, kad bi mogli, ukinuli odluku Ustavnog suda o povratku duga.
    Zadnja anketa je pokazalu da je SDP izgubio 7 % glasova u odnosu na HDZ zbog ovakve politike Vidovića i SDP. Da je Račan malo pametniji, izbacio bi Vidovića iz stranke.
    Kada Marin bude imao staž pred mirovinu, promjeniti će ploču.
    Izgleda da je Marinu stran pojam međugeneracijske solidarnosti.

    avatar

    24.01.2007. (15:27)    -   -   -   -  

  • marin

    U redu je to. Umirovljenici trebaju dati svoj glas stranci umirovljenika, logično, naravno da je.Onda profesori trebaju dati svoj glas Hrvatskoj stranci profesora, a vozači Hrvatskoj stranci vozača.A svaka od njih bi se zalagala za što veće plaće svojih članova.Još jedino nije baš jasno kome bi uzeli taj novac da ga daju sebi. Međugeneracijska solidarnost- da svakako, nitko u Hrvatskoj , bez obzira na obrazovanje, spol, boju kože itd., ne smije biti gladan i bez smještaja- no pitanje nije postoji li dug ili ne postoji? Pravo pitanje je od kuda je Sanader uzeo lovu, pa podijelio.Ili vas nije briga?Kada Vas već odavno više ne bude, ja NEĆU moći dobiti svoju mirovinu jer je 2006. netko ispraznio blagajnu za 20 godina unaprijed. Neće više biti ina i tekoma. Što tada? Ili da i mi sada već polako razmišljmo o glasovanju za HSU? Do sada se to, vidjeli smo , isplatilo. U novcima.

    avatar

    24.01.2007. (18:46)    -   -   -   -  

  • Monex Martin

    ...ajme Željko, ovo su teške riječi...
    ...ovdje je rat...?!...
    ...Davorko, šta ti kažeš na sve ovo?!...

    (šok)

    avatar

    24.01.2007. (22:04)    -   -   -   -  

  • Željko

    Marin ne shvaća da HSU nije klasična politička stranka, već interesna stranka, osnovana nakon što je 1993.vlada N.V. teret domovinskog rata svalila na leđa umirovljenika i prepolovila im mirovine. To je bio protuustavni potez. Zašto taj teret nije bio ravnomjerno raspoređen-na zaposlene i umirovljenike ? Gdje je tu bila međugeneracijska solidarnost ?
    Po našoj procjeni na budućim parlamentarnim izborima povećat ćemo broj saborskih zastupnika od sadašnja 3 na 5-6, čime ćemo biti još sposobniji da se branimo od raznih Vidovića, Račana i Marina. Ima nas mnogo, postali smo svjesni naše snage i opravdanosti naših zahtjeva da buduće mirovine budu u prosjeku najmanje 7o % prosječne plaće zaposlenih tj. kao u vrijeme bivšeg socijalističkog kriterija i zakona.
    Vrijeme radi za nas.
    Nikome mi nismo uzeli novac. On je rezultat našeg minulog rada.

    avatar

    24.01.2007. (23:24)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Ispričavam se svima što rijetko komentiram, ali doista sam poprilično zauzet i kasno dolazim kući. Obećajem još jedan post o mirovinama, a posebno o dugu prema umirovljenicima kao i sva naša rješenja, a do tada molim Boga da Zvonku podari malo bistrine i koncentracije, pa da usporedi svoje odreske od mirovine iz 1999.,2001. i sadašnje. Zločin u kojemu sudjeluje zajedno sa svojim pajdašima prema svojim kolegama umirovljenicima, neće im oprostiti ni djeca ni unuci!

    avatar

    24.01.2007. (23:47)    -   -   -   -  

  • marin

    E, ovo : "vrijeme radi za nas" me baš razvedrilo! Kao, " mi ćemo , uz pomoć ogromnog broja zastupnika u Saboru , prisiliti svaku vladu da učini da budemo svaku godinu sve mlađi", he,he.

    Željko, isključujem se iz rasprave.

    avatar

    25.01.2007. (09:01)    -   -   -   -  

  • Lojzek

    . Navodi Vidovića "Zločin u kojemu sudjeluje zajedno sa svojim pajdašima prema svojim kolegama umirovljenicima, neće im oprostiti ni djeca ni unuci!" zaista me je nasmijao. Taj čovjek misli da smo mi naivni i senilni, i da smo zaboravili pučkoškolsku matematiku.

    Upravo sam obaviješten od kolege umirovljenika iz Siska, da se slažu sa stavom mudrog rukovodstva na čelu sa drugovima D. Vidovićem i Nenadom Stazićem po kojem
    _ mirovine treba i u buduće da iznose 42 %, a ne po stavu HSU 7o % kao konačni cilj,
    - dug umirovljenicima treba prebaciti u fond SDP-a, kako bi došli na vlast i
    - sredstva za odsumporavanje dimnih plinova Rafinerije nafte treba, također, prebacitu u fond SDP-a.

    avatar

    25.01.2007. (11:23)    -   -   -   -  

  • klocko

    ova gesta sa medom, crvenim... jako zanimljiva... :)

    avatar

    25.01.2007. (12:30)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Naprosto reakcija na stupidne insinuacije HDZ-ovih boljševika!

    avatar

    25.01.2007. (12:32)    -   -   -   -  

  • marin

    Vas su, Lojzek, izgleda u toj Vašoj matematici učili i da je moguće zbrajati babe i žabe. Kakve veze ima odsumporavanje sa mirovinama? Vi bi pošteno reći koliko novca treba dati za Vaš glas.Pa da stranke onda lijepo mogu isplanirati troškove za izbornu godinu.Ili je to klizna kategorija, kao licitacija? Tko da više. Mislim da neke od vas zaista ne zanima ima li novca i od kuda se uzima, važno je da vam ga daju. No to nema nikakve veze sa time tko je umirovljenik, a tko ne. To ima veze sa time kakav tko ima kliker i kakav je čovjek.Moja majka i moj otac znaju te stvari.Kako to da Vi, Lojzek, ne znate? Ili su oni ipak učili neku drugu matematiku?
    Još jedno pitanje, ne očekujem odgovor: Ako SDP dade mirovinu u visini 90% prosječne plaće, a HDZ u visini od 80%, bi li glasali za SDP? Ili ste samo još jedan od HDZ-ovih provokatora?

    avatar

    25.01.2007. (14:33)    -   -   -   -  

  • Željko

    Ograđujem se od navoda provokatora Lojzeka, izuzev prvog, u kome navodi da ćemo prema sporazumu Jordan-Sanader inzistirati da se prosječna mirovina poveća od sadašnjih 42 % na 7o % prosječne plaće zaposlenih, kakva je i bila prije domovinskog rata.
    Zajebancija Lojzeka ne ide u korist HSU.

    avatar

    25.01.2007. (14:40)    -   -   -   -  

  • Lojzek

    Glasat ćemo za onog tko da više.
    Komentar Marina o SDP-u, antiumirovljeničkoj stranki, je neozbiljan. SDP nas je jednom prevario i više mu ne vjerujemo.

    avatar

    25.01.2007. (18:51)    -   -   -   -  

  • marin

    Gospon Lojzek, pružate li Vi, osim glasovanja, i nekakve druge usluge za lovu?

    avatar

    25.01.2007. (20:16)    -   -   -   -  

  • Monex Martin

    ...ajmee...
    ...samo sam u prolazu i nebi htio smetat ovu raspravu...
    ...al ja sam uvije za SDP...
    ...samo naprijed...

    avatar

    25.01.2007. (21:40)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Mili Željko, trebao bi znati (vidi stranicu HZMO) da je prosječna mirovina sada, ne 42%, već 39,00% prosječne plaće, a da smo ju ostavili na 44,9% 2003.
    Evo još Željko: Sve provjerljivo!
    Rast Mirovina:
    1999-2003 od 1.159,47 na 1.721,37 dakle + 562 kune ili 36,5% (realno 7% godišnje);
    2003-2006 od 1.721,37 na 1.903,99 dakle + 182 kune ili 10,57% (realno 0,65% godišnje), dakle DESET puta sporiji rast mirovina! Nazdravlje matematičari i borci za umirovljenička prava!
    o

    avatar

    25.01.2007. (22:36)    -   -   -   -  

  • jackozedan

    Nema srece i napretka dok se isti ljudi vrte u krug vec 20g. Kad ljudi na vlasti budu odgovarali za svoje postupke i kad budu raspololagali s "nasim" kao sa "svojim" tada ja vise necu raditi za 2000kn i necu se bojati traziti svoja prava. Nije li tuzno raditi cijele godine za 26oookn?

    avatar

    25.01.2007. (22:48)    -   -   -   -  

  • Željko

    Vidović,
    Objesi ti mački za rep tvoju političku SDP-ovsku matematiku. Nismo mi blesavi. Ja sam, koristeći pučkoškolsku matematiku, izračunao da sam prije povratka duga primao mirovinu cca 20 % nižu od prosječne plaće zaposlenih, dok mi je sada porasla na iznos koji je oko 25 % veći od prosječne plaće zaposlenih.
    Ako ne vjeruješ prihvati javno okladu sa mnom. Ja ću ti dati dokaze. Tko se uhvati u laži gubi 50 % plaće, odnosno mirovine.
    Ocjenu toga neka da računovodstvo HZMO.
    Očekujem odgovor.
    Napomena : I naslov "mili Željko" objesi mački za rep.

    avatar

    26.01.2007. (09:09)    -   -   -   -  

  • martin

    daj ti željko izgubi se s tim svojim "objesi ti mački za rep", ko neki papagaj!
    objesi se ti za vrat.
    i ovo: "nismo mi blesavi", o tome bi se dalo razgovarati!
    zbljuv!

    avatar

    26.01.2007. (09:15)    -   -   -   -  

  • marin

    Hajde, dobro. Da još ne proizvedemo zlu krv... Znam sigurno da veliki broj umirovljenika simpatizira SDP i osjeća da je upravo ta stranka njihov prirodni saveznik. I to je tako.Jedino ne vjerujem da u pozadini ove rasprave stoji novac. Mišljenja sam da bi Željko i Lojzek bili protiv SDP-a i da nisu umirovljenici ( tako, barem, tvrde) kojima je, po njihovu mišljenju, taj isti SDP uskratio njihov novac od mirovina. Ne, takva je naprosto njihova politička orjentacija : Kontra SDP-a, na svim poljima, u svakom slučaju, generalno i bezrezervno! Po paroli : "Bolje s crnim vragom, nego s komunjarama". Živjeli! Pri tome zaboravljaju da SDP NIKADA nije samostalno obnašao vlast, zaboravljaju da je tzv "SDP-ova" ili "Račanova" vlada morala činiti razno-razne ustupke svim strankama koalicije ( neke od njih pokazale su se kasnije kao krasan materijal za suradnju s HDZ-om), zaboravljaju da je nad Hrvatskom tada visio mač građanskog rata ili barem nemira širokih razmjera, zaboravljaju "kestenjare", splitsku rivu, jatake odbjeglih generala... a to je bilo nedavno, jučer.I zaboravljaju da im novac nije uzeo SDP, nego HDZ.A koalicijska vlada ga nije mogla priznati jer nije bilo novca da ga se isplati, a to jer smo za vrijeme HDZ-ove vlasti do 2000. bili u potpunoj političkoj i ekonomskoj IZOLACIJI.A prije toga je, dame i gospodo, bio rat.Pa tijekom njega i poslije njega PRETVORBA.Pa su cvječari postajali tajkuni...
    E, pa ako sam ja bio par godina u ratu, ako je nekoliko mojih prijatelja dalo život, noge, ruke, brakove itd., a sve za opću dobrobit i slobodu zemlje, niste li i vi , Željko i Lojzek, mogli dati svaki po pedesetak mirovina za opće dobro?Ili vas nije briga?
    Teško je vjerovati u toliku naivnost i zaboravnost.Rekao bih da je ipak u pitanju zla namjera.

    avatar

    26.01.2007. (13:27)    -   -   -   -  

učitavam...